Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By nido
#378241
otso έγραψε:
Dodger έγραψε:Φορτηγό έχεις;


μπορεις να το πεις κι ετσι , κατι σαν κλουβα γυφτικη . το καλοκαιρι οταν παμε για μπανιο φορτωνω και πεπονια και πουλαω στην παραλια , στις παραλιες ειμαι γνωστος ο babis o good melon . τους το λεω αγγλικα για να τσιμπανε οι βλαχοι.


Έγραψες! :lol:

Αν βρείτε σκέτα λάστιχα βάλτε κι εδώ κανένα link ή τηλ. κλπ :)
Άβαταρ μέλους
By otso
#380441 http://www.simotas.gr/index.php/product ... it#mytable

μου τον ειχαν προτεινει απο αλλο φορουμ οτι δεινει και ανταλλακτικα λαστιχα και τον ειχα ξεχασει . αν θελει κανεις ας τον παρει κανα τηλ να μαθουμε τιμες.

εχει τωρα ειδα http://www.simotas.gr/index.php/product ... er-refills
Άβαταρ μέλους
By melos86
#380776 Ως επι τω πλειστον παντως τα ανταλλακτικα λαστιχα δεν ειναι ιδιαιτερα ποιοτικα...
Παραγονται συνηθως απο ανακυκλωμενα ηδη καμμενα λαστιχα και για αυτο δεν αντεχουν πολυ στο χρονο!
Μακροπροθεσμα νομιζω οι επωνυμες επιλογες ειναι πιο συμφερουσες! Bosch Aero Twin μου κρατησε σε αμαξι που παρκαρε εξω 3 χρονια με πολυ καλη αποδοση... Αντικατασταθηκαν με ιδιους πριν απο 6 μηνες με αντιστοιχη αποδοση και κοστος 25 ευρω!
Άβαταρ μέλους
By Bayern7
#380955
melos86 έγραψε:Ως επι τω πλειστον παντως τα ανταλλακτικα λαστιχα δεν ειναι ιδιαιτερα ποιοτικα...
Παραγονται συνηθως απο ανακυκλωμενα ηδη καμμενα λαστιχα και για αυτο δεν αντεχουν πολυ στο χρονο!
Μακροπροθεσμα νομιζω οι επωνυμες επιλογες ειναι πιο συμφερουσες! Bosch Aero Twin μου κρατησε σε αμαξι που παρκαρε εξω 3 χρονια με πολυ καλη αποδοση... Αντικατασταθηκαν με ιδιους πριν απο 6 μηνες με αντιστοιχη αποδοση και κοστος 25 ευρω!

Ακριβώς. Έχω το αμάξι 9 χρόνια πλέον και έχω αλλάξει μια φορά υαλοκαθαριστήρες. Τους μαμά τους είχα 6 χρόνια (όταν τους άλλαξα καθάριζαν ακόμα πολύ καλά) και τώρα 3+ χρόνια τους bosch που έβαλα. Καθαρίζουν πραγματικά σαν καινούριοι.
Παίρνω καμιά φορά το αμάξι του πατέρα μου, στο οποίο αλλάζει λάστιχα στους υαλοκαθαριστήρες κάθε φθινόπωρο (αυτά με τα 5 ευρώ) και καθαρίζουν σαν σκατά. Αφού καμιά φορά αν βρέχει τα πασαλείβουν χειρότερα και αναγκάζομαι να τους βάζω σε λειτουργία όσο το δυνατόν λιγότερο. Και το αμάξι είναι παρκαρισμένο σε κλειστό γκαράζ 23,5 ώρες τη μέρα.
Η φθήνια τρώει τον παρά που λέμε.
Άβαταρ μέλους
By xenos
#381582 Παραδόξως σε βενζινάδικο βρήκα τέτοιο ανταλλακτικό που κούμπωσε κατευθείαν και την βγάλαμε στο τσάμπα. :whistlink:
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By funkyreverend
#422296 Υποθέτω ότι δεν έχει μπει (έκανα ένα search με το όνομα του προϊόντος) αλλά μου φάνηκε ενδιαφέρον. Ποτέ δεν είχα σωστούς υαλοκαθαριστήρες, λέτε με αυτό να στρώσω; :lol:

https://ecocut-pro.de/en/2016/11/24/this-invention-is-currently-taking-over-the-internet-the-idea-genius/
Άβαταρ μέλους
By drdino
#422303 To συγκεκριμένοτο έχω στο καλάθι μου εδώ και καιρό, όταν τα φτύσουν οι καθαριστήρες θα το τσιμπήσω να δω τι κάνει. Στο μιούρικα είναι μόδα εδώ και χρόνια, αλλά δεν κάνει για πολυκαιρισμένα λάστιχα καθώς ξηλώνονται ολόκληρα.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#422305 Εγώ το πήρα γιατί εδώ την ακούν πολύ σύντομα οι υαλοκαθαριστήρες από τον ήλιο και τις θερμοκρασίες, αυτούς που έχω τώρα τους έβαλα πριν απο 3 μήνες και ήδη δεν καθαρίζουν καλά.
Ελπίζω να κάνει τίποτα το μαραφέτι.
Άβαταρ μέλους
By xenos
#422310 Περιμένουμε feedback. :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#422317 Το feedback από του πελάτες πάντως δεν φαίνεται καλό.
Σχεδόν το 1/3 είναι με 1* και η αξιοπιστία των reviews δεν φαίνεται να είναι και η καλύτερη. :hmmm:


Σε κάθε περίπτωση όταν το χρησιμοποιήσετε κρατήστε μας ενήμερους.
Άβαταρ μέλους
By lazarefa
#454300 Έχει χρησιμοποιήσει κανείς υαλοκαθαριστήρες Valeo First; Προσωπική εμπειρία μπήκαν στο αμάξι προ 6μήνου και ήδη δείχνουν σημάδια φθοράς (δεν καθαρίζουν πολύ καλά, αλλά δεν ακόυγονται ακόμα). Και είναι και καινούριο το παρμπρίζ (6 μηνών, όσο οι υαλοκαθαριστήρες). Επίσης ένα σετ του Lidl που είχα αγοράσει (οι πιο ακριβοί, τύπου flat, με κόστος περί τα 15-16 ευρώ το ζεύγος), αποδείχτηκαν πολύ μέτριοι (άρχισαν να τρίζουν/ακούγονται τα λάστιχά τους πριν κλείσει καλά καλά χρόνος από την τοποθέτηση). Βέβαια δεν ξέρω αν έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι πριν τους τοποθετήσω στο αυτοκίνητο, τους είχα τουλάχιστον 1,5 χρόνο στο κουτί τους (γήρανση ελαστικού ίσως;).
Άβαταρ μέλους
By theo13
#454304
lazarefa έγραψε:Έχει χρησιμοποιήσει κανείς υαλοκαθαριστήρες Valeo First; Προσωπική εμπειρία μπήκαν στο αμάξι προ 6μήνου και ήδη δείχνουν σημάδια φθοράς (δεν καθαρίζουν πολύ καλά, αλλά δεν ακόυγονται ακόμα). Και είναι και καινούριο το παρμπρίζ (6 μηνών, όσο οι υαλοκαθαριστήρες). Επίσης ένα σετ του Lidl που είχα αγοράσει (οι πιο ακριβοί, τύπου flat, με κόστος περί τα 15-16 ευρώ το ζεύγος), αποδείχτηκαν πολύ μέτριοι (άρχισαν να τρίζουν/ακούγονται τα λάστιχά τους πριν κλείσει καλά καλά χρόνος από την τοποθέτηση). Βέβαια δεν ξέρω αν έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι πριν τους τοποθετήσω στο αυτοκίνητο, τους είχα τουλάχιστον 1,5 χρόνο στο κουτί τους (γήρανση ελαστικού ίσως;).


Απλά είναι απ τα lidl
Άβαταρ μέλους
By dimik
#454307
xenos έγραψε:Περιμένουμε feedback. :rtfm:


Μιας και είδα το τοπικό και το θυμήθηκα, σε εμένα έκανε δουλίτσα το μαραφέτι, θέλει όμως προσοχή να κόψεις ίσια τα λάστιχα αν κάνεις λάθος μετά αφήνουν γραμμές νερού.
Την πρώτη φορά που το χρησιμοποίησα ο αριστερός καθάριζε σαν καινούριος και ο δεξιά άφηνε γραμμές, τον πέρασε ακόμα μια φορά με το μαραφέτι προσέχωντας να μην το πιέζω πολύ και διπλώνει το λάστιχο και έγινε μπόμπα και αυτός.

Αρκετά ευχαριστημένος, θέλει πάλι προσοχή αλλά κάνει δουλειά.