Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By Y.V
#380477 Δυστυχώς ενα μικρο ποσοστο πιθανου ατυχήματος καλύπτει μονο το κλειδι και μαλιστα από καποιον που του ηρθε μάλλον στιγμιαία να κανει |λογοκρισία|.
Αν ο πιτσιρικας θελει να «ζήσει» επικινδυνα και με 90 να πηγαινει το αυτοκίνητο θα βρει τροπους και υπάρχουν πάρα πολλοί, να οδηγησει στα ορια, με μεγαλες πιθανοτητες να τα ξεπεράσει.
Αλλά απ το τιποτα...
Άβαταρ μέλους
By 224v
#380483 Οριο στην ταχυτητα ειναι επικινδυνο για την ασφαλεια του οδηγου και επιβαινοντων.. Προσωπικη αποψις μου και για αυτο δεν μου αρεσει η πολιτικη της VOLVO για διαφορες εφαρμογες υπερ της παρεμβασις στην οδηγηση μεσα απο αισθητηρες και καμερες κ.λ.π. Ομως μια δυνατοτητα να κλειδωνει το οχημα ηλεκτρονικα ωστε εκτος απο το κλειδι σε ανωτερο επιπεδο να μην ξεκιναει αν δεν θελει ο γονεας π.χ. ειναι λογικο αφου ο γονεας δεν ελεγχει τα παιδια του.

Και τα δικα μου παιδια επαιρναν το 2.24v αλλα ειχαν παρει διπλωμα (δεν ειχα δωσει ουτε για αστειο το τιμονι κανενος αυτοκινητου μου στα παιδια μου πριν παρουν διπλωμα, αλλα και δεν τα υποτιμησα σαν οδηγους οταν το πηραν, ειδα οτι εχουν αντιληψη μεσου ορου και δεν τα τρομαξα στην οδηγηση τους οταν ημουνα μεσα και οδηγουσαν αυτα), επισης εφαρμοζαν την πρακτικη να παιρνουν Ταξι στην επιστροφη αν ειχαν πιει. Επισης τους ειχα πει, εαν δεν ηταν οι ιδιοι οδηγοι και ο οδηγος που θα επεστρεφαν απο την παρεα ηταν φτιαγμενος να επαιρναν ταξι για να γυρισουν.... Δεν αμφιβαλω βεβαια οτι οταν το επαιρναν το Μαζερατι, ξεπερνουσαν τα οποια ορια, οπως κανουμε ολοι μας, αλλα δεν ειναι το ιδιο με το να οδηγει καποιος μεθυσμενος, και με παρεα μεσα που να του λεει να κανει υπερβολες και μαλιστα χωρις διπλωμα.

Στη Λημνο πατερας, εκανε του κοσμου τις οικονομιες για να παρει στο παιδι του μηχανακι, στον Δημο που δουλευε του καθυστερουσαν μαλιστα και καποιες πληρωμες γιατι ηξεραν τι θα κανει τα λεφτα (παρανομα ισως αλλα επειδη ηξεραν το παιδι του για να το προστατευσουν) τελικα του το πηρε σαν βραβειο που τελειωσε την ταξη, την επομενη μερα σκοτωθηκε το παιδι.... (Ο Ιαβερης μαλιστα ειχε κανει και μαθημα για την ασφαλεια στα σχολεια εκει) Τραγικες ιστοριες βεβαια αλλα αυτη ειναι η πραγματικοτητα.....
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#380486 Οι πιθανότητες να προκαλέσει ατύχημα ο 20χρονος που πηγαίνει πάνω από 120 είναι πολύ μεγαλύτερες από την μείωση της ενεργητικής ασφάλειας λόγω του speed limiter. Και επειδή ότι όριο και να του βάλεις ο νέος πιθανότατα πάλι θα βρει τρόπο να κάνει την ταρζανιά του, τότε καλύτερα να την κάνει με την χαμηλότερη δυνατή ταχύτητα ώστε αν έχουμε κάποιο απρόοπτο να είναι περιορισμένες και οι συνέπειες.
Άβαταρ μέλους
By johnkyr
#380488 κανένα "κλειδί", από μόνο του δεν μπορεί σώσει, όταν όμως ΔΕΝ υπάρχει μυαλό και κοινή λογική, οι πιθανότητες μιας τραγωδίας σαφώς και θα είναι μικρότερες με όλα αυτά τα μέσα.... που σιγά σιγά θα περάσουν "για" ΟΛΟΥΣ, είτε μέσω νομοθεσίας, είτε οικειοθελώς (εκπτώσεις) μέσω ασφαλιστικών πακέτων/εταιριών.

http://www.seleo.gr/koinwnia/236962-tet ... NtqbfnyhaQ
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#380497 Δεν είναι θέμα ταχύτητας, αφού θανατηφόρο ατύχημα μπορεί να προκληθεί οπουδήποτε και να θέσεις το όριο, ακόμη στα 60χλμ/ω.

Δεν θα ήθελα όμως ο γιός μου να βρίσκεται δίπλα σε νταλίκα που πηγαίνει με 100 χλμ/ω προσπαθώντας να την προσπεράσει και επάνω στην προσπέραση να αισθανθεί κόψιμο από τον κινητήρα... :lipsealed: Μακάρι να μπορεί να αναπτύξει και 140 χλμ/ω ώστε να ολοκληρώσει την διαδικασία προσπεράσματος στον συντομότερο δυνατόν χρόνο.

Η κατά το δυνατόν καλύτερη εκπαίδευση στην οδήγηση και η νουθεσία είναι τα μόνα που μπορούμε να προσφέρουμε για την ασφάλεια των παιδιών μας.

BTW, ρυθμιζόμενο speed limiter έχει και το δικό μου, το οποίο όμως ποτέ δεν δούλεψα. :s_dunno
Άβαταρ μέλους
By 224v
#380541 Τώρα που εχουν οθόνες δεν θα μπορούσε να ξεκινάει η μηχανή με τα αποτυπώματα ώστε να ξέρει ποιος ειναι οδηγος και να έχει ανάλογους περιορισμούς.???
Άβαταρ μέλους
By gakost
#380546 Παρόμοιο σύστημα έχει και η ford (my key). Αυτά περί ενεργητικής ασφάλειας τα ακούω λίγο κάπως. Αν είναι ένας οδηγός άπειρoς δεν έχει καμιιά δουλειά να προσπερνάει νταλίκες με 140. Αν είναι πχ αυτοκινητόδρομος η νταλίκα πάει με 100, προσπερνάς με 120 και μην μου πείτε για χ,ψ σενάρια, αν δεν μπορείς δεν προσπερνάς, περιμένεις τις κατάλληλες συνθήκες.

Η καλύτερη πάντως λύση είναι να μάθουμε στο παιδί μας πως να συμπεριφερόμαστε, δεν κάνουμε ταρζανιές στους δρόμους, υπάρχουν όρια και συνέπειες όταν τα ξεπερνάμε.
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#380557
gakost έγραψε:Παρόμοιο σύστημα έχει και η ford (my key). Αυτά περί ενεργητικής ασφάλειας τα ακούω λίγο κάπως. Αν είναι ένας οδηγός άπειρoς δεν έχει καμιιά δουλειά να προσπερνάει νταλίκες με 140. Αν είναι πχ αυτοκινητόδρομος η νταλίκα πάει με 100, προσπερνάς με 120 και μην μου πείτε για χ,ψ σενάρια, αν δεν μπορείς δεν προσπερνάς, περιμένεις τις κατάλληλες συνθήκες.

Η καλύτερη πάντως λύση είναι να μάθουμε στο παιδί μας πως να συμπεριφερόμαστε, δεν κάνουμε ταρζανιές στους δρόμους, υπάρχουν όρια και συνέπειες όταν τα ξεπερνάμε.


+1
Άβαταρ μέλους
By Zeus
#380617 Και στα δυο τροχαια που υπηρξε δημοσιοτητα, οδηγοι και επιβατες δεν φορουσαν ζωνες.....τι συζηταμε τωρα για τον κοφτη? Το 2017 στην Ελλαδα υπαρχουν νεα παιδια που δεν φορανε ζωνη ασφαλειας...και μιλαμε για τους μπροστα, για τους πισω επιβατες ουτε η τροχαια δεν δινει κληση....Ουτε τα βασικα δεν εχουμε καλυψει ακομη :s_whiteflag
Άβαταρ μέλους
By cabala10
#380732 οχι στην ελλαδα αλλα..

Άβαταρ μέλους
By Thomas_C200K
#380750
Zeus έγραψε:Και στα δυο τροχαια που υπηρξε δημοσιοτητα, οδηγοι και επιβατες δεν φορουσαν ζωνες.....τι συζηταμε τωρα για τον κοφτη? Το 2017 στην Ελλαδα υπαρχουν νεα παιδια που δεν φορανε ζωνη ασφαλειας...και μιλαμε για τους μπροστα, για τους πισω επιβατες ουτε η τροχαια δεν δινει κληση....Ουτε τα βασικα δεν εχουμε καλυψει ακομη :s_whiteflag

Μόλις έθιξες την μεγαλύτερη αλήθεια..., πόσες φορές όταν είμαι Ελλάδα και μπαίνω συνοδηγός (μπροστά ή πίσω) και θίγεται ο εκάστοτε φίλος/οδηγός. Και αρχίζει ο εξάψαλμος: και νομίζεις ότι είμαι χάρος, ότι δεν οδηγώ καλά, κλπ, κλπ. Φυσικά του απαντάω ειδικά αν κάθομαι πίσω, δε πιστεύω να έχεις όρεξη να σε συνθλίψω ενώ φοράς ζώνη σε κανένα απότομο φρενάρισμα και ενώ έχεις Χ πιθανότητες να ζήσεις να τις εκμηδενήσουμε ή αν δεν παίρνει από αυτό λέω τίποτα άλλο της στιγμής. Το πολύ πολύ να πάρω ταξί :lol: αν και πλέον όλοι ξέρουν ότι έχω θέμα με την ζώνη (νοιώθω ανασφαλής και ότι δεν με κρατάει κάτι χωρίς την ζώνη)
Άβαταρ μέλους
By xenos
#380753
cabala10 έγραψε:οχι στην ελλαδα αλλα..

[video]...[/video]


:lipsealed: :lipsealed: :lipsealed: :lipsealed: :lipsealed: