Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#380438
Pitt έγραψε:Αμφιβάλω αν θα μπορούσαν να το διαβάσουν σήμερα τα παιδιά μου... :(




Δεν θα έλεγα ότι είναι κάτι το δύσκολο.
Άβαταρ μέλους
By dstou
#380439 Μόνο πέμπτη και έκτη εξετάσεις.Και μετά κάθε χρόνο στο γυμνάσιο, στο τέλος της χρονιάς. Πιο παλιά ήταν και στα μισά της νομίζω. Με άρεσαν οι τελικές εξετάσεις, πάντα έγραφα καλά. ήταν και ένας τρόπος να ξεχωρίσει η ήρα από την άρτεμη, οι καλοί από τα κατ' επάγγελμα γλυφτρόνια.
Άβαταρ μέλους
By markvag
#380448
Pitt έγραψε:
Μάρκο και τα θρησκευτικά χρήσιμα είναι, αλλά συμφωνώ ότι είναι απαράδεκτη η απουσία μαθημάτων έστω και αρχών φιλοσοφίας.
Ακόμη πιό απαράδεκτο είναι ότι αυτό συμβαίνει στην χώρα του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη! :s_dunno


Η κατήχηση που διδάσκεται στα σχολεία, σαφέστατα και όχι. Τα θρησκευτικά γενικά να το συζητήσουμε.

Αλλά θα μπορούσε να είναι 5 χρόνια θρησκευτικά και 5 φιλοσοφία... ή να μοιραστούν οι ώρες διδασκαλίας...

Ακριβώς, στη χώρα του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη, 9/10 θα σου πουν, αν τους ρωτήσεις, πως ο Πλάτωνας είναι φροντιστήριο για φοιτητές στο κέντρο της Θεσσαλονίκης... :sorry: Το πάτερ ημών κάθε πρωί όμως πρέπει να το ξέρουμε... :rant:
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#380452 @dstou: Λάθος κι εσύ (με το συμπάθειο :innocent: ), προφανώς ίσχυε στην εποχή σου (είσαι 45+ όπως έχω αντιληφθεί ), όχι όμως για τις εποχές μας, .... αφού είπαμε : dimitrisB - Pitt =κατηγορία "μπαρμπαδέλια" ! :lol:
Όπως είπε και ο Pitt, εξετάσεις στο Γυμνάσιο, μέχρι και το 1976 σίγουρα, ΝΑΙ και τον Φεβρουάριο ! :rtfm:

Με την ευκαιρία , αφιερωμένο στον Pitt, για να του φτιάξω τη μέρα:
https://sarantakos.wordpress.com/2013/0 ... etaseis-2/
ΥΓ: Όποιος θέλει απο τους 45under , ας το διαβάσει σαν "ευθυμογράφημα" .
Άβαταρ μέλους
By DAP
#380459
dstou έγραψε:Μόνο πέμπτη και έκτη εξετάσεις.Και μετά κάθε χρόνο στο γυμνάσιο, στο τέλος της χρονιάς. Πιο παλιά ήταν και στα μισά της νομίζω. Με άρεσαν οι τελικές εξετάσεις, πάντα έγραφα καλά. ήταν και ένας τρόπος να ξεχωρίσει η ήρα από την άρτεμη, οι καλοί από τα κατ' επάγγελμα γλυφτρόνια.


Σωστα ,πεμπτη και εκτη εξοπλισμενοι με καλεμι και μαρμαρο οι λεφταδες και σκετη πετρα οι αλλοι..... :lol: :lol:

Θυμαμαι αμυδρα τις κολλες αναφορας με ενα μπλε χαρτι που το κολλαγες πανω στο ονομα σου για αντικειμενικη κριτικη του διαγωνισματος....Επισης το σφαιρικο μελανοδοχειο με τη πεννα,τα μπικ δεν ειχαν εφευρεθει ακομα....
Ενας ,ενας στο θρανιο και τσακωμος ποιος θα κατσει πισω απο τον καλο της ταξης....Α ρε νιατα ...
Ενα μπαρμπαδι.....
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#380473 Καλημέρα σας,

Ίσως έχουμε λίγα χρόνια διαφορά, αλλά στο Δημοτικό γράφαμε κανονικές εξετάσεις εφ΄όλης της ύλης (όχι διαγωνίσματα) τον Ιούνιο για να αποφοιτήσουμε από τις τάξεις. Τώρα αν αρχίζαμε από την Ε΄και όχι από την Δ΄τάξη, ίσως να μη θυμάμαι καλά. Θυμάμαι όμως ότι τον Ιούνιο της τελευταίας τάξης δώσαμε 2 φορές εξετάσεις, μία σε όλα τα μαθήματα για να αποφοιτήσουμε από το Δημοτικό (Στ' τάξη) και μία λίγες μέρες αργότερα στα κύρια μαθήματα ως εισαγωγικές στο Γυμνάσιο. Λές και μπαίναμε στο πανεπιστήμιο... :lol:

@NickTG, χαίρω ιδιαιτέρως δια το παρ’ υμίν ειρηθέν, άμα δε νομιώ ότι το κείμενον περιέχει λέξεις τινάς, ας οι πλείστοι των νέων σήμερον εὑρίσκουσι ακαταλήπτους. :oops:

@DAP, μελανοδοχείο με πέννα δεν πέτυχα. Είχα στο σπίτι του πατέρα μου και μου άρεζε να παίζω μ΄αυτήν, αλλά όλοι γράφαμε με στυλό διαρκείας, κυρίως τα μπλέ κοντά Schneider & τα κίτρινα Bic που έγραφαν πιό λεπτά.

@Δημήτρη, ωραίο το κείμενο του Σαραντάκου και τα λέει πολύ ωραία. Βλέπω ότι είναι ένα χρόνο μικρότερος από εμένα, αφού εισαγωγικές έδωσα τον Αύγουστο του '76.
Άβαταρ μέλους
By otso
#380481 ρε παππου pitt ο dimitrisB ειναι μικροτερος απο σενα μην ξεχνας τι δουλεια εκανε και απο ποτε εχει βγει στην συνταξη .
το 76 εδωσες εισαγωγικες ; πως ειχα την εντυπωση οτι εισαι μικροτερος .
να σου πω οτι δεν χαρηκα θα ειναι ψεμα .
να καμουμε παρεα ρε.
Βεβαια δεν λεω τι δουλεια κανω κανα μηνα τωρα μην παθετε τιποτα μπαρμπαρδελια .
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#380485
otso έγραψε:ρε παππου pitt ο dimitrisB ειναι μικροτερος απο σενα μην ξεχνας τι δουλεια εκανε και απο ποτε εχει βγει στην συνταξη .
το 76 εδωσες εισαγωγικες ; πως ειχα την εντυπωση οτι εισαι μικροτερος .


Είχες την εντύπωση μάλλον λόγω θητείας. Στην Θήβα πήγα με αναβολή... :s_blush

να σου πω οτι δεν χαρηκα θα ειναι ψεμα .
να καμουμε παρεα ρε.


Δεν μπορώ, είσαι υπέρ της βίας και δέρνεις...

Βεβαια δεν λεω τι δουλεια κανω κανα μηνα τωρα μην παθετε τιποτα μπαρμπαρδελια .


Αφού θα μας πείς, γιατί το παιδεύεις; Γι' αυτό δεν το έγραψες άλλωστε; Ακούμε...
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#380528
Pitt έγραψε:@NickTG, χαίρω ιδιαιτέρως δια το παρ’ υμίν ειρηθέν, άμα δε νομιώ ότι το κείμενον περιέχει λέξεις τινάς, ας οι πλείστοι των νέων σήμερον εὑρίσκουσι ακαταλήπτους. :oops:



Με λίγη καλή θέληση ένα νόημα θα το βγάλουν και ας μην καταλάβουν όλες τις λέξεις. :s_tongue
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#380543
NickTG έγραψε:Με λίγη καλή θέληση ένα νόημα θα το βγάλουν και ας μην καταλάβουν όλες τις λέξεις. :s_tongue


Χα, χα, χα... Σωστά! Το ίδιο έκανα κι εγώ πιτσιρικάς. Όταν ο καιρός δεν επέτρεπε να βγώ στην γειτονιά για παιχνίδι, αφού είχα διαβάσει όλα τα Μίκυ Μάους δύο και τρείς φορές και ελλείψη τηλεόρασης, άνοιγα την εγκυκλοπαίδεια του Ηλίου (καθαρεύουσα, όχι αστεία...) και διάβαζα διάφορα λήμματα προσπαθώντας να βγάλω νόημα από τα συμφραζόμενα.

Μια που το ανέφερα, 24 τεράστιοι δερματόδετοι τόμοι που τους είχα ξεσκίσει στο διάβασμα σαν μαθητής, κάθονται τις τελευταίες 3 δεκαετίες στο πίσω μέρος μιας ντουλάπας, καλυμμένοι από πουλόβερ και μπλουζάκια. Ντρέπομαι γι΄ αυτό, αλλά δεν χωράνε στην βιβλιοθήκη, ούτε υπάρχει πλέον περίπτωση να ανατρέξω σ΄ αυτούς για ενημέρωση. Το χειρότερο, στο σπίτι της η πεθερά μου έχει άλλους τόσους τόμους της εγκυκλοπαίδειας του Ελευθερουδάκη (πιο στρωτή και απλή αυτή) της συζύγου που μου έχει φάει τ΄ αυτιά να την πάρω γιατί της πιάνει χώρο.

Όσο παρωχημένα κι αν είναι, δεν πετιούνται αυτά... :s_dunno