Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By RXristos
#375903
bujinkan έγραψε:Αγορές είχαμε .....


Ωραία πράγματα...εξώφυλλα να έχεις να τα χαίρεσαι όταν ακούς μουσική!! Καλές ακροάσεις!
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#375932
RXristos έγραψε:
Deleted User 1 έγραψε:Τον ενισχυτή εν τω μεταξύ τον έχω στο εξοχικό με ένα 5.1 της πλάκας που έχω από φοιτητής και το χω στήσει εκεί. Χαιρετίσματα...



Ακούω για 5.1...τον αφήνεις εκεί αυτόν τον ενισχυτή να συνεχίσει να κάνει διακοπές στο εξοχικό και πας και παίρνεις έναν marantz PM6005 στην "χειρότερη"/οικονομικότερη περίπτωση. Από εκεί και πέρα σκαι ιζ δε λιιιιμιτ....
Πες μας και τι θα αποφασίσει να μη σε ζηλεύουμε άδικα :rtfm:

Ε αυτό δε λέμε ρε συ? Δεν μπαίνω τώρα σε διαδικασία για ενισχυτές και ιστορίες γιατί ακριβώς σκάι ιζ δε λίμιτ και ως γνωστόν δεν είμαι ιδιαιτέρως εγκρατής. Οπότε τα αφήνω εκεί να σκονίζονται κι έχει ο θεός...
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#376085 Καλύτερα να σκονίζονται σε δική σου αποθήκη. Πριν τα πάρει χαμπάρι κανένας άλλος τυχερός και της πει, έλα βρε θα στα πάρω εγώ, να, θα σου δώσω και 2 πενηντάρικα για το καλό, να πιείς με τις φιλενάδες έναν καφέ να γιορτάσεις τον έξτρα χώρο....
Άβαταρ μέλους
By lazarefa
#376214 Εδώ και καιρό (3+ χρόνια) ακούω μουσική κατά βάση από ένα μικρό σύστημα μέσω του Η/Υ που αποτελείται από κάρτα ήχου (ASUS Xonar Essence STX), ψηφιακό ενισχυτή Tripath 2x10 Wrms @8Ω και ηχεία τα Zensor 1 της Dali.
Γενικά είμαι αρκετά ως πολύ ευχαριστημένος από τον ήχο του εν λόγω και δεν έχω ιδιαίτερο θέμα με τη μικρή ισχύ του ενισχυτή (τα ηχεία έχουν μέτρια ευαισθησία, της τάξης των 87dB). Βλέπω γενικά ότι στο εξωτερικό σε ανάλογες υλοποιήσεις παίζουν πολύ τα λεγόμενα buffer tube preamplifiers, δηλαδή λαμπάτοι προενιχυτές χαμηλού κόστους οι οποίοι παρεμβάλλονται μεταξύ πηγής και ψηφιακού ενισχυτή και προσδίδουν μια ευχάριστη λαμπάτη χροιά στο τελικό ηχητικό αποτέλεσμα. Σκέφτομαι λοιπόν το ενδεχόμενο αγοράς ενός τέτοιου μηχανήματος, με κόστος της τάξης 40-60 ευρώ (από Κίνα προφανώς).
Εκείνο που με προβληματίζει είναι ότι από μια πρόχειρη συζήτηση επί του θέματος με γνωστό μου που ασχολείται πάρα πολλά χρόνια (ίσως και πάνω από 35) με ηλεκτρονικά πάσης φύσης (ιδιαίτερα σε DIY και RF μια που είναι εκτός των άλλων και ιδιαίτερα ενεργός ραδιοερασιτέχνης), όταν τον ρώτησα για το ηχητικό αποτέλεσμα από την προσθήκη ενός τέτοιου προενισχυτή, ουσιαστικά με αποθάρρυνε, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο λαμπάτος προενισχυτής δε μπορεί να προσδώσει λαμπάτη ηχητική χροιά στο τελικό αποτέλεσμα κι ότι αυτό συμβαίνει μόνο όταν (και) το τελικό στάδιο ενίσχυσης πριν τα ηχεία είναι λαμπάτο, αυτό δε που θα προστεθεί στην περίπτωσή μου στο ακουστό σήμα θα είναι απλά ο θερμικός θόρυβος της λάμπας, δηλαδή πάπαλα.
Συμφωνείτε με αυτή την εκτίμηση; Ο λόγος που ρωτώ έχει να κάνει απλά ότι σε ξένα φόρα (κυρίως) έχω κατά καιρούς διαβάσει από χρήστες με ανάλογα συστήματα, ότι η προσθήκη ανάλογου τύπου λαμπάτου προενισχυτή, έχει προσδώσει στον ηχητικό χαρακτήρα χροιά λαμπάτου. Λένε μπαρούφες, ή απλά είναι θέμα αφτιού;
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
#376479 @lazarefa

Υπάρχουν έτοιμοι στο εμπόριο οι λεγόμενοι υβριδικοί ενισχυτές οι οποίοι είναι ακριβώς αυτό που περιγράφεις, δηλαδή λαμπάτη προενίσχυση με solid state κυρίως ενίσχυση.

Δέν βλέπω για ποιό λόγο να μή δουλέψει αυτό το setup. Η όποια μή-γραμμικότητα εισαχθεί στο σύστημα απο τις λάμπες του προενισχυτη (αυτό που εκλαμβάνουμε ώς τη ζεστή χροιά των λυχνιών), θα ενισχυθεί με απόλυτη ακρίβεια απο το τρανζιστοράτο stage.

Οπότε πιστεύω οτι μια χαρά θα βγεί στα ηχεία ο χαρακτήρας των λυχνιών.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#376517 Έριχνα μια ματιά στα specs του ενισχυτή μου γιατί δεν τα θυμόμουν και αναφέρει (στη σελ. 58) χαμηλότερο distortion στο US/CA model απ'ότι στα άλλα μοντέλα. Γιατί αυτό; :hmmm:

Επίσης πειράζει αν έχω ηχεία με διαφορετικές αντιστάσεις, πχ τα μπροστά 8Ω και τα πίσω 4;
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
#376777
Dimitris_P έγραψε:Έριχνα μια ματιά στα specs του ενισχυτή μου γιατί δεν τα θυμόμουν και αναφέρει (στη σελ. 58) χαμηλότερο distortion στο US/CA model απ'ότι στα άλλα μοντέλα. Γιατί αυτό; :hmmm:

Επίσης πειράζει αν έχω ηχεία με διαφορετικές αντιστάσεις, πχ τα μπροστά 8Ω και τα πίσω 4;


Είμαι αυπνος και ζόμπι οπότε μπορεί να το έχασα, αλλά νομίζω δέν λέει κάτι τέτοιο. Τα διαφορετικά νούμερα THD είναι για διαφορετικές συχότητες και φορτία.
Άβαταρ μέλους
By RXristos
#383291 :inlove: :inlove:

Τι γκατζετάρα είναι αυτή!!!!

Πως θα το συνδέσεις με τον ενισχυτή;
Παίζει μέσω wifi;
Παίρνει SD;

Η διαφορά στον ήχο ποια είναι σε σχέση με ένα κινητό πάντα ακούγοντας στο ίδιο σύστημα με την ίδια σύνδεση;;; :hmmm: :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
#383309 Ειναι το τελευταίο player της fiio βασισμένο σε android 5.1
Έχει όλα τα καλούδια επάνω
Τώρα τελείωσα το σεταρισμα
Είναι αρκετά δυνατό και οδηγεί και τα over the ear beyer dynamics τα οποία είναι και 80ohm.
Έχει 2 θέσεις για 2 κάρτες micro SD
Εγώ μια έχω γεμάτη με μουσική ποιότητας flac όλα
Έχω σεταρει και το Spotify και το tidal στα οποία έχω συνδρομή
Το δοκίμασα με τα beyer και παίζει πολύ καλά
Μετά του καρφωσα τις ψείρες της shure και έπαθα πλάκα
Η διαφορά με κινητό απλά δεν υφίσταται. Είναι ένα πλήρες dap και είναι μέρα με τη νύχτα


< A3003 >
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
#383335
21 quadra έγραψε:
Kαλά ακούσματα και όχι δυνατά με τα ακουστικά, πρόσεξε τα αυτιά σου.

Ευχαριστώ

< A3003 >
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#387449 Ναι μεν έχουμε καλομάθει να έχουμε τα ακουστικά ψείρες που μπαίνουν μέσα στα αυτιά και δεν πιάνουν χώρο στο κουβάλημα και μια χαρά ακούγονται αλλά έχω αρχίσει να σκέφτομαι μήπως πάρω κανονικά ακουστικά, αυτά που αποτελούνται από 2 μεγάφωνα που συνδέονται με μια καμπύλη που στέκεται πάνω στο κεφάλι σου. Είχα κάτι πολύ καλά σαν έφηβος και υπάρχουν ακόμα αλλά είναι πολύ βαριά και κουραστικά ιδρώνει το αυτί.
Βασικά τα μικρά με ενοχλούν λίγο στο αυτί, δεν έχω πετύχει κανένα σιλικονάκι που να κάθεται σωστά για πολύ ώρα και είναι λίγο μπελάς στο βάλε βγάλε (πχ για να μιλήσεις με κάποιον). Και θέλουν και καθάρισμα και αν δεν έχουν μεταλλική σίτα το κερί του αυτιού καταλήγει μέσα...
Τα θέλω για να ακούω μουσική/τηλεόραση στο σπίτι όταν η κόρη κοιμάται οπότε κλειστού τύπου για να μην ενοχλώ. Καλύτερα ένα μόνο καλώδιο (εννοώ να συνδέεται με το αριστερό και από εκεί να πηγαίβνει στο δεξί και όχι καλώδιο σε V για να συνδέεται χωριστά το κάθε αυτί.
Σκέφτομαι ότι καλύτερα να μην είναι τεράστια και μάλιστα να διπλώνουν αλλά αναρωτιέμαι αν πρόκειται ποτέ να τα κουβαλήσω. Βλέπω πολύ κόσμο να κυκλοφορεί με τεράστια ακουστικά στο δρόμο αλλά μου φαίνεται γελοίο, σε αεροπλάνο όμως θα το δεχόμουνα.
Για να πάρετε μια ιδέα σκέφτομαι ανάμεσα σε AKG Y50 και AKG K92. Και τα δύο έχουν πολύ καλά σχόλια για το ηχητικό τμήμα αλλά και για την ποιότητα κατασκευής (για τα λεφτά τους).
Το AKG Y50 αναδιπλούμενο, με αφαιρούμενο καλώδιο κοντό με μικρόφωνο για 39 λίρες http://www.richersounds.com/product/hea ... kg-y50-blk
Το AKG K92 πολύ άνετο, με σταθερό καλώδιο 3 μέτρα για 38,48 λίρες. https://www.amazon.co.uk/AKG-K92-Closed ... ds=akg+k92
Τι λέτε ή τι άλλο προτείνετε;