dimik έγραψε:Μια παστουρμοπιτα ή αλλιώς Καισαρείας με το κασέρι που έβαλε ο DimitrisB την έσκιζα
< >
Παστουρμαδοπιτα FTW!!
Φτιάχνει συχνά η πεθερά και τσακιζω.....
Με δικό της ζυμάρι εννοείται!
Dimitris_P έγραψε:Άντε μη φτιάξω ομελέτα με σπαράγγια
Μόλις έφαγα και μάλιστα με άγρια σπαράγγια
edit: Τα πρώτα. Μάζεψα καμιά 30αριά...
< >
dimik έγραψε:Δεν έχω φάει ποτέ σπαράγγια, είμαι πολύ περίεργος για την γεύση τους.
Εγώ τα παίζω έτσι: λινγκουίνε με σάλτσα από σπαράγγια
Υλικά (για 4 άτομα)
500 γρ σπαράγγια
500 γρ λινγκουίνε
1/2 φλ. extra παρθένο ελαιόλαδο
1 1/3 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
1 φλ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα Reggiano
1 1/2 φλ. από το νερό που έβρασαν τα σπαραγγια και τα ζυμαρικά
2 κ.σ. αλάτι για το νερό και έξτρα για τη σάλτσα
Ετοιμάζετε τα σπαράγγια: Κόβετε τις μύτες τους και τις κρατάτε χωριστά. Σε μεγάλη κατσαρόλα που να κάνει και για το βράσιμο των ζυμαρικών, ρίχνετε αρκετό νερό και φέρνετε σε βρασμό. Προσθέτετε 2 κ.σ. αλάτι και τα σπαράγγια -όχι τις μύτες. Τα βράζετε για 6-7 λεπτά, τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα, τα περνάτε για λίγο στο κρύο νερό και τα βάζετε στο μπλέντερ ή στο μούλτι.
Στο ίδιο νερό ρίχνετε τις μύτες των σπαραγγιών και βράζετε για 2.5 λεπτά (2-3′ ανάλογα με το μέγεθος) -θα πρέπει να κρατάνε. Τις περνάτε απ’ το νερό για να σταματήσει ο βρασμός (δεν τις παγώνετε) και τις κρατάτε σε μπολ.
Κάνετε τα ζυμαρικά: Τα βράζετε al dente στο νερό των σπαραγγιών (προσθέστε περισσότερο νερό στα ζυμαρικά αν δεν είναι αρκετό), κρατώντας 1 λεπτό από τον αναγραφόμενο χρόνο τους. Προσοχή: Αν τα ζυμαρικά δεν είναι ιταλικά, μπορεί να πρέπει να βράσουν μέχρι και στον μισό από τον αναγραφόμενο χρόνο για να είναι al dente.
Ετοιμάζετε τη σάλτσα (όσο μαγειρεύετε τα ζυμαρικά): Προσθέτετε στο blender με τα σπαράγγια το ξύσμα λεμονιού, το ελαιόλαδο και 1 φλυτζ. από το νερό βρασμού των σπαραγγιών-ζυμαρικών. Χτυπάτε να ενσωματωθούν και μεταφέρετε τη σάλτσα σε μεγάλο τηγάνι (ικανό να χωράει και τα βρασμένα μακαρόνια). [σ.σ. θέλει αρκετή επιμονή στο blender για να λιώσουν καλά, και να μην μείνουν μακριές ίνες από το σώμα των σπαραγγιών]
Σουρώνετε τα ζυμαρικά κρατώντας 1/2 φλ. από το νερό που έβρασαν και τα προσθέτετε με την παρμεζάνα στο τηγάνι με τη σάλτσα. Ανακατεύετε και ρίχνετε επιπλέον 1/2 φλ. νερό (ή και λίγο περισσότερο) ανάλογα με την ποσότητα της σάλτσας που θέλετε βγάλετε ή αν προσθέσετε τα έξτρα υλικά.
Σερβίρισμα: Σε ζεστά πιάτα (ανάλογα και με την εποχή) μοιράζοντας πάνω στα λινγκουίνε με σάλτσα από σπαράγγια τις μύτες τους.
Το οποίο είναι αρκετά απλό και σχετικά γρήγορο.
Πολύ γευστικά, κρατάνε πολύ από τη γεύση των σπαραγγιών.
Για το ουμάμι της φάσης, μπορείς να βάλεις και μπέηκο στη σάλτσα. Ταιριάζει αρκετά με τα σπαράγγια.
Dimitris_P έγραψε:Και για τα after effects θα πρόσθετα
Σε μερικούς ανθρώπους λείπει ένα γονίδιο (or soemthing) και τα ούρα δεν μυρίζουν.
Στους υπόλοιπους.... γαμησέτα
Πλάκα πλάκα κάπου τα έχει πάρει το μάτι μου τυλιγμένα με μπεικον και ψητά στη σχάρα, θα ήταν ενδιαφέρον για τσιπουρομεζές
το τελευταιο διαστημα κανω δοκιμες για να μαθω τα σχετικα προϊοντα.
χαμον, προσουτο κρουντο, σπεκ, ακροκωλαρακι στρεμμενου, νουμπουλο, λου(τ)ζα, παστουρμας, παστραμι, απακι, συγκλινο.
μου φαινεται πολυ βολικο να υπαρχει ενα ωρισμενο αλλαντικο που κραταει στη συντηρηση και δενει περιστασιακα στις αναγκες.
ειτε παρεα σε πιωμα ειτε σε συνταγη.
το κατα ποσο ειναι προσιτα βεβαια ειναι ενα ζητημα. ωραιο, για παραδειγμα, το προσουτο του στρεμμενου αλλα με 50€/κιλο δεν μπορω να το βολεψω στις συνηθειες.
χρησιμοποειτε/εχετε βρει καποιο προσιτο ωριμανσης? δεν μιλαω προφανως για τιμες λουκανικου αλλα ουτε, απο την αλλη, για δυσπροσιτες.
egobrain έγραψε:χρησιμοποειτε/εχετε βρει καποιο προσιτο ωριμανσης? δεν μιλαω προφανως για τιμες λουκανικου αλλα ουτε, απο την αλλη, για δυσπροσιτες.
Τα ντόπια [νουμπουλο, λου(τ)ζα, παστουρμας, παστραμι, απακι, συγκλινο.], νομίζω μπορείς να τα βρεις σε πολύ καλές τιμές, και είναι εξαιρετικά.