Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By kovathe
#380328
dimik έγραψε:Μια παστουρμοπιτα ή αλλιώς Καισαρείας με το κασέρι που έβαλε ο DimitrisB την έσκιζα

< >

Παστουρμαδοπιτα FTW!!
Φτιάχνει συχνά η πεθερά και τσακιζω.....
Με δικό της ζυμάρι εννοείται!
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#380334 Εγώ είχα μία λιγουρίτσα πριν λίγο και είπα να δοκιμάσω αυτό. Ξέρω, δύσκολη συνταγή Δεν ήταν άσχημο πάντως.

< >
Άβαταρ μέλους
By elvet
#380353
Dimitris_P έγραψε:Άντε μη φτιάξω ομελέτα με σπαράγγια

Μόλις έφαγα και μάλιστα με άγρια σπαράγγια :eat: :eat:
Άβαταρ μέλους
By mjacob
#380423
dimik έγραψε:Δεν έχω φάει ποτέ σπαράγγια, είμαι πολύ περίεργος για την γεύση τους.

Εγώ τα παίζω έτσι: λινγκουίνε με σάλτσα από σπαράγγια
Υλικά (για 4 άτομα)
500 γρ σπαράγγια
500 γρ λινγκουίνε
1/2 φλ. extra παρθένο ελαιόλαδο
1 1/3 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
1 φλ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα Reggiano
1 1/2 φλ. από το νερό που έβρασαν τα σπαραγγια και τα ζυμαρικά
2 κ.σ. αλάτι για το νερό και έξτρα για τη σάλτσα

Εικόνα

Ετοιμάζετε τα σπαράγγια: Κόβετε τις μύτες τους και τις κρατάτε χωριστά. Σε μεγάλη κατσαρόλα που να κάνει και για το βράσιμο των ζυμαρικών, ρίχνετε αρκετό νερό και φέρνετε σε βρασμό. Προσθέτετε 2 κ.σ. αλάτι και τα σπαράγγια -όχι τις μύτες. Τα βράζετε για 6-7 λεπτά, τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα, τα περνάτε για λίγο στο κρύο νερό και τα βάζετε στο μπλέντερ ή στο μούλτι.

Στο ίδιο νερό ρίχνετε τις μύτες των σπαραγγιών και βράζετε για 2.5 λεπτά (2-3′ ανάλογα με το μέγεθος) -θα πρέπει να κρατάνε. Τις περνάτε απ’ το νερό για να σταματήσει ο βρασμός (δεν τις παγώνετε) και τις κρατάτε σε μπολ.

Κάνετε τα ζυμαρικά: Τα βράζετε al dente στο νερό των σπαραγγιών (προσθέστε περισσότερο νερό στα ζυμαρικά αν δεν είναι αρκετό), κρατώντας 1 λεπτό από τον αναγραφόμενο χρόνο τους. Προσοχή: Αν τα ζυμαρικά δεν είναι ιταλικά, μπορεί να πρέπει να βράσουν μέχρι και στον μισό από τον αναγραφόμενο χρόνο για να είναι al dente.

Ετοιμάζετε τη σάλτσα (όσο μαγειρεύετε τα ζυμαρικά): Προσθέτετε στο blender με τα σπαράγγια το ξύσμα λεμονιού, το ελαιόλαδο και 1 φλυτζ. από το νερό βρασμού των σπαραγγιών-ζυμαρικών. Χτυπάτε να ενσωματωθούν και μεταφέρετε τη σάλτσα σε μεγάλο τηγάνι (ικανό να χωράει και τα βρασμένα μακαρόνια). [σ.σ. θέλει αρκετή επιμονή στο blender για να λιώσουν καλά, και να μην μείνουν μακριές ίνες από το σώμα των σπαραγγιών]

Εικόνα

Σουρώνετε τα ζυμαρικά κρατώντας 1/2 φλ. από το νερό που έβρασαν και τα προσθέτετε με την παρμεζάνα στο τηγάνι με τη σάλτσα. Ανακατεύετε και ρίχνετε επιπλέον 1/2 φλ. νερό (ή και λίγο περισσότερο) ανάλογα με την ποσότητα της σάλτσας που θέλετε βγάλετε ή αν προσθέσετε τα έξτρα υλικά.

Εικόνα

Σερβίρισμα: Σε ζεστά πιάτα (ανάλογα και με την εποχή) μοιράζοντας πάνω στα λινγκουίνε με σάλτσα από σπαράγγια τις μύτες τους.


Το οποίο είναι αρκετά απλό και σχετικά γρήγορο.
Πολύ γευστικά, κρατάνε πολύ από τη γεύση των σπαραγγιών.

Για το ουμάμι της φάσης, μπορείς να βάλεις και μπέηκο στη σάλτσα. Ταιριάζει αρκετά με τα σπαράγγια.

Dimitris_P έγραψε:Και για τα after effects θα πρόσθετα

Σε μερικούς ανθρώπους λείπει ένα γονίδιο (or soemthing) και τα ούρα δεν μυρίζουν.
Στους υπόλοιπους.... γαμησέτα :lipsealed: :lol:
Άβαταρ μέλους
By dstou
#380428 Έφαγα προχτέ άγρια που τα είχαμε μαζέψει εμείς, με λάδι και λεμόνι, και τα ούρα μύριζαν για 2,5 μέρες. Καμιά φορά πίνω και ένα ποτηράκι από το ζουμί τους που βγαίνει στην κατσαρόλα (με λίγο λεμόνι). Είναι διουρητικό, μέσα σε μισή ώρα έχεις πάει για πιπί. Αυτά του εμπορίου και τα κονσάρβας δεν βγάζουν σχεδόν καθόλου μυρωδιές.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#380432 Όπως τα βλέπω χωρίς umami δεν τα βάζω στο στόμα μου :lol:

Πλάκα πλάκα κάπου τα έχει πάρει το μάτι μου τυλιγμένα με μπεικον και ψητά στη σχάρα, θα ήταν ενδιαφέρον για τσιπουρομεζές :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By egobrain
#380476 ας ανοιξω μια κουβεντα για τα αλλαντικα ωριμανσης (απο κομματια κρεατος)

το τελευταιο διαστημα κανω δοκιμες για να μαθω τα σχετικα προϊοντα.
χαμον, προσουτο κρουντο, σπεκ, ακροκωλαρακι στρεμμενου, νουμπουλο, λου(τ)ζα, παστουρμας, παστραμι, απακι, συγκλινο.

μου φαινεται πολυ βολικο να υπαρχει ενα ωρισμενο αλλαντικο που κραταει στη συντηρηση και δενει περιστασιακα στις αναγκες.
ειτε παρεα σε πιωμα ειτε σε συνταγη.

το κατα ποσο ειναι προσιτα βεβαια ειναι ενα ζητημα. ωραιο, για παραδειγμα, το προσουτο του στρεμμενου αλλα με 50€/κιλο δεν μπορω να το βολεψω στις συνηθειες.
χρησιμοποειτε/εχετε βρει καποιο προσιτο ωριμανσης? δεν μιλαω προφανως για τιμες λουκανικου αλλα ουτε, απο την αλλη, για δυσπροσιτες.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#380482 Εγώ χρησιμοποιώ την ντόπια λούντζαν πάντως και είναι ιδιαίτερα βολική, αντικαθιστά επάξια σχεδόν όλα τα αλλαντικά (εκτός από τα ιδιαιτέρως πικάντικα τύπου αέρος/πεπερόνι) σε τοστ, σαντουιτς, πίτες, πίτσες, ομελετες, μακαρονάδες.
Άβαταρ μέλους
By mjacob
#380487
egobrain έγραψε:χρησιμοποειτε/εχετε βρει καποιο προσιτο ωριμανσης? δεν μιλαω προφανως για τιμες λουκανικου αλλα ουτε, απο την αλλη, για δυσπροσιτες.

Τα ντόπια [νουμπουλο, λου(τ)ζα, παστουρμας, παστραμι, απακι, συγκλινο.], νομίζω μπορείς να τα βρεις σε πολύ καλές τιμές, και είναι εξαιρετικά.