Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By dimik
#380114 Να μαντέψω.....κι εσύ G Shock από την 1η Γυμνασίου;
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#380125 @ corsair

To 5320G, αυτό που βρίσκεις Fugly, το φορούσα ανετότατα, είναι ένα ρετρό κομμάτι που μου αρέσει πάρα, ΠΑΡΑ πολύ.

Το 5170p, όπως έχω ξαναγράψει, το είδα στο χέρι μου (όχι σε p φυσικά) και ξετρελάθηκα. Τώρα με το μπλε, λογικά είναι από τα πιο όμορφα κομμάτια που έχουν φτιαχτεί ποτέ.

Το Aquanaut 5168g επίσης θα το φορούσα (τρέχοντας κιόλας), αρκεί να σιγουρευόμουν πρώτα ότι η καινούργια μεγαλύτερη κάσα των 42mm δεν δείχνει σαν ρολόι κουζίνας στο χέρι μου.

Το 5131p, δεν μου αρέσει. Το ίδιο και το 5960/1Α.

Κάποια από τα κομμάτια της συγκεκριμένης εταιρίας -και όλων των εταιριών- μου αρέσουν, κάποια όχι. Δεν βλέπω κάτι το περίεργο σε αυτό. Και δεν βλέπω γιατί πρέπει να έχουμε το ίδιο γούστο.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#380129 Εγώ θα πω εδώ το γνωστό:
Ένας πλούσιος δεν θεωρείται ποτέ κακόγουστος, απλώς εκκεντρικός. Η κακογουστιά είναι προνόμιο των φτωχών! :lol:

Αν το ίδιο σχέδιο ρολογιού δεν έγραφε Patek Philip αλλά Casio ή Q&Q ίσως να τα έβλεπες πολύ διαφορετικά.

Εγώ δεν θα φορούσα κανένα από αυτά που έβαλες πάντως, συμφωνώ απολύτως με τον Corsair. Γενικώς, αν μου περίσσευαν (αλλά να μου περίσσευαν ΠΟΛΛΑ), ίσως να είχα κάποια ρολόγια, γιατί όντως υπάρχει ένα πολύ ενδιαφέρον (αλλά σίγουρα άχρηστο επί της ουσίας....) engineering πάνω τους (κάποιοι μηχανισμοί τους είναι μικρά θαύματα του micro-engineering).
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#380131 Και αν το σχήμα της chiron το είχε ένα autobianki (δεν ξέρω και πως γράφεται), θα έλεγα ότι είναι πάρα πολύ άσχημο.

Ώπα, μισό, και τώρα το λέω.

Γιατί επιμένετε να προσπαθείτε να μου πείτε τι μου αρέσει και τι όχι; Λέτε να ξέρετε καλύτερα από εμένα; :lol:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#380137 Λέω πως σου αρέσει ΚΑΙ γιατί είναι ακριβό και σπάνιο. Το ότι είναι ακριβό και σπάνιο, δεν το κάνει απαραίτητα όμορφο.
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#380140 Έγραψε κανείς πως το ότι ένα ρολόι είναι ακριβό και σπάνιο, αυτό το κάνει απαραίτητα όμορφο; :s_dunno
Άβαταρ μέλους
By g8777
#380142 Εικόνα
:( :help:
Σιχαμενα διποδα. :x Πίσω στις τρωγλες σας στο Αιγάλεω. :protest:

ΟΥΣΤ.
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#380152 Ένα καλό ρολόι, όπως και ένα διθέσιο σπορ αυτοκίνητο είναι και τα δυο καταναλωτικά προϊόντα, ουσιαστικά άχρηστα. Δεν απευθύνονται σε ανθρώπους που τα χρειάζονται για να κάνουν την δουλειά τους, αλλά σε ανθρώπους που έχουν τα χρήματα για να τα αγοράσουν και τους αρέσει (ή εν πάσει περιπτώσει τους ενδιαφέρει) το συγκεκριμένο προϊόν.

Όπως δεν “χρειαζόμαστε" ένα PP γιατί μπορούμε να δούμε την ώρα από ένα casio ή από το κινητό μας, έτσι δεν “χρειαζόμαστε" ένα αυτοκίνητο που να μπορεί να πηγαίνει πάνω από 130χλμ/ώρα, που χωράει μόνο δύο άτομα και που δεν έχει χώρο ούτε για 3 βαλίτσες.
Άβαταρ μέλους
By Y.V
#380174 Μα δεν αμφισβήτησε κανεις (εδω) την αγορα ακριβωνμηχανικών ρολογιων...
Το ότι ειναι σαν λατερνες ή κακόγουστα τα συγκεκριμενα ειπαν καποιοι και το ότι αν δεν ειχαν το PP επάνω δεν θα τα κοιταζε (σχεδόν) κανείς!
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#380179 Αν κρίνω από τα διάφορα sites που διαβάζω, το 5320G θεωρείται ως ένα από τα πιο όμορφα ρολόγια που παρουσιάστηκαν στην φετινή Baselworld. Είναι αυτό αντικειμενικό; Προφανώς όχι. Εμένα μου αρέσει πολύ, στον Corsair καθόλου. Αλλά από αυτό μέχρι να προσπαθούμε να πούμε ότι “αντικειμενικά” δεν είναι όμορφο και σε όσους αρέσει, αρέσει μόνο και μόνο επειδή πάνω λέει Patek και όχι Seico, νομίζω υπάρχει απόσταση.
Άβαταρ μέλους
By corsair
#380255
Χρήστος Λάππας έγραψε: Αλλά από αυτό μέχρι να προσπαθούμε να πούμε ότι “αντικειμενικά” δεν είναι όμορφο και σε όσους αρέσει, αρέσει μόνο και μόνο επειδή πάνω λέει Patek και όχι Seico, νομίζω υπάρχει απόσταση.


Τα γούστα ειναι γούστα και ρισπεκτ. Περα απο την εκφραση της δικης μου ξυνιλας φυσικα και ο καθενας θα παρει αυτο που του αρέσει.

Στο τελευταιο που αναφέρεις πάντως και σε κάνω quote, καλώς η κακως ισχυει. Το brand name παιζει σαφώς ρολο στο πως θα εκλαβει κανεις το προιον. Ο καταναλωτης συνηθως δεν ειναι αντικειμενικος και συνηθως ειναι προιδεασμενος. Το ποσο επηρεάζει το brand είναι ενα αλλο ερώτημα. Εσενα μπορεί καθόλου... αλλα υπάρχουν πολλοι εκει εξώ... ισως και εδω στο φορουμ που θα τους φαινοταν κατι θεσπέσιο απλα επειδη φέρει την υπογραφη ενός high end κατασκευαστη. Την ιδια στιγμή αμα εβλεπαν το σχέδιο σε Casio με εξισου ακριβα υλικα και τεχνη θα ηταν απλα "συμπαθητικο αλλα οχι".
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#381185 Εικόνα

Seiko Presage Enamel collection