Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By xenos
#379025 Ένα κομπρεσσεράκι που είχα στο αμάξι σταμάτησε να δουλεύει. Είχα λίγο χρόνο και το άνοιξα. Έχει σπάσει το πιστονάκι του. Λέω σιγά μην βρίσκεις ανταλλακτικό... :hmmm:
Κοιτάζω στο σκρουτζ, καινούριο ολόκληρο 11ευρώ. :hmmm: :whistlink:

Εικόνα

Το σούταρα με συνοπτικές διαδικασίες. :oops:
Άβαταρ μέλους
By otso
#379851
gianik έγραψε:Otso
Με πιεστικό θα κάνεις σωστή δουλειά..


Τελικα ναι . με βουρτσα δωσαμε πηραμε 3 ωρες τα μισα βγαλαμε . τελικα ειναι βρυα ; η λειχηνες; επειδη το τσιμεντο ειναι ανωμαλο κραταει χωματα απο τον αερα και φυτρωνει η πρασινιλα , η συρματοβουρτσα βγαζει αλλα δεν φτανει παντου επειδη ειναι ανωμαλη η επιφανεια. μονο πιεστικο , αλλα εκει δεν εχουμε ρευμα και δεν μας δινουν.

τελικα πηρα πλακακια , μιας μαζας , κοπη λειζερ για τοποθετηση χωρις αρμους , στην εκπληκτικη τιμη των 9ε το τετραγωνικο
ο πιτσιρικας , τριτη γενια εμπορος λαλιστατος μου εξηγησε οτι ηταν ουρά. στην απορια μου μου ειπε οτι ενα εργοστασιο πουλαει οτι εχει απομεινει χωρις δικαιωμα να διαλεξεις 5ε το τετραγωνικο . απο τα δικα μου τους εχει απομεινει μια παλλετα μονο .
Ουρά λοιπον στην γλωσσα της πιατσας .
Άβαταρ μέλους
By 224v
#379880 σε λεκανη τουαλετας δακρυζει απο πισω.... εχει βαλει μολυβι ο υδραυλικος και μετα του εχει βαλει κατι τσιμεντοειδες, εχουμε υλικο να το σφραγισουμε παλι, η φωναζουμε τον ειδικο και μας πιανει τον πωπο???
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#379899 Αν αναφέρεσαι στη σύνδεση του σωλήνα αποχέτευσης με τη λεκάνη και εφόσον υπήρχε ήδη τσιμεντοειδής στεγάνωση στο σημείο :
Aquafix της Isomat
Στο link έχει και video , ενω καλό είναι να διαβάσεις και τις οδηγίες στο pdf του προϊόντος, που θα βρεις στην ίδια σελίδα.
Θα καλύψεις αρκετή επιφάνεια και όχι μόνο το σημείο της διαρροής., ενώ θα σου πρότεινα να έφτιαχνες δεύτερο "στρώμα" πάνω απ΄το παλιό, σε όλη του την επιφάνεια και -αν υπάρχει περιθώριο- και 2-3 εκατοστά παραέξω απ όπου τέλειωνε το παλιό σφραγιστικό, για καλύτερη-σιγουρότερη σφράγιση .
Άβαταρ μέλους
By 224v
#379982 Ναι αυτο θα κανει δουλεια γιατι ουσιαστικα απλα δακρυζει δεν ειναι υπο πιεση.... Θα το κανω αυριο γιατι με εχει πρηξει η συμβια... :lol:
Άβαταρ μέλους
By glf
#379994 Προσοχή η λεκάνη να είναι πολύ καλά στερεωμένη για να κουνιέται και ξανανοίξει μετά
Άβαταρ μέλους
By Red Garland
#380047
otso έγραψε:ο πιτσιρικας , τριτη γενια εμπορος λαλιστατος μου εξηγησε οτι ηταν ουρά. στην απορια μου μου ειπε οτι ενα εργοστασιο πουλαει οτι εχει απομεινει χωρις δικαιωμα να διαλεξεις 5ε το τετραγωνικο . απο τα δικα μου τους εχει απομεινει μια παλλετα μονο .
Ουρά λοιπον στην γλωσσα της πιατσας .

Στα πλακάκια υπάρχει και άλλη μπίζνα.
Υπάρχουν μαγαζιά που κρατάνε λίγα μέτρα από πολλά πλακάκια, τα αποθηκεύουν και μετά τα πουλάνε ένα-ένα. Έπειτα εσύ που θες 1-2 γιατί σου έσπασε το δάπεδο και δεν είχες κρατήσει εξτρα, σου το χρεώνει αρκετά το κάθε πλακάκι. Έχει ένα γνωστό τέτοιο μαγαζί στη Βάθης κάτω στην Αθήνα.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#380077
Red Garland έγραψε:Υπάρχουν μαγαζιά που κρατάνε λίγα μέτρα από πολλά πλακάκια, τα αποθηκεύουν και μετά τα πουλάνε ένα-ένα. Έπειτα εσύ που θες 1-2 γιατί σου έσπασε το δάπεδο και δεν είχες κρατήσει εξτρα, σου το χρεώνει αρκετά το κάθε πλακάκι. Έχει ένα γνωστό τέτοιο μαγαζί στη Βάθης κάτω στην Αθήνα.


Έτσι. Και στην Θεσσαλονίκη έχουμε τέτοιο μαγαζί, κοντά στον Ν.Σ. Σταθμό.

Πρίν λίγα χρόνια ήθελα μερικά πλακάκια για μια μετατροπή που ήθελα να κάνω σ' ένα από τα μπάνια και επειδή βαριόμουν να αδειάσω το πατάρι για να κατεβάσω τα πλακάκια που έχω κρατήσει καβάντζα, τους ρώτησα αν έχουν 3-4 τεμ από αυτά. Τα είχαν, αλλά η τιμή που μου είπε ήταν παραπάνω από εξωφρενική...
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
#380091 Θέλω να μονώσω κάποιες χαλκοσωλήνες της Α/Θ.

Βλέπω υπαρχουν μονωτικά διαιρούμενα, για περιπτώσεις που οι σωλήνες είναι ήδη εγκατεστημένη, όπως σε μένα.

Κοιτάω κάποια συγκεκριμένη μάρκα και υπάρχουν συμβουλές για την καλύτερη εφαρμογή?
Άβαταρ μέλους
By Thomas_C200K
#380277
fubar.gr έγραψε:Θέλω να μονώσω κάποιες χαλκοσωλήνες της Α/Θ.

Βλέπω υπαρχουν μονωτικά διαιρούμενα, για περιπτώσεις που οι σωλήνες είναι ήδη εγκατεστημένη, όπως σε μένα.

Κοιτάω κάποια συγκεκριμένη μάρκα και υπάρχουν συμβουλές για την καλύτερη εφαρμογή?

Αρμαφλέξ
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
#381122 Έχω έναν αποροφητήρα ο οποίος δέν έχει τις γρίλιες που μπαίνουν στο τελείωμα του μπουριού με αποτέλεσμα να φέρνει κρύο απ εξω. Και για διάφορους λόγους, δέν είναι εύκολο να μπούν.

Υπάρχει κάποιου είδους κλαπέτο το οποίο να μπαίνει στο εσωτερικό τμήμα του μπουριού?
Άβαταρ μέλους
By Red Garland
#381125 Μάλλον κάτι τέτοιο,
ρώτα σε αυτή την εταιρία ΚΑΦΦΕ, μόνο με αυτά ασχολούνται.
Διεύθυνση
Σητείας 6
Τ.Κ. 14451 Μεταμόρφωση Αττικής
Τηλ:210 2850573
Φαξ:210 2849028
Email: info@kaffe.gr
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#381132 Αυτό που πόσταρε ο RG φαίνεται ωραίο.

Θα σου πώ όμως ότι σε έναν απορροφητήρα έφτιαξα μόνος μου κλαπέτο πρίν από πολλά χρόνια και λειτουργεί ακόμη άψογα. Τρύπησα τον σωλήνα λίγο πιο επάνω από την μέση και πέρασα οριζοντίως ένα σκληρό σύρμα για άξονα (στην διατομή του φαίνεται σαν χορδή, όχι σαν διάμετρος). Επάνω στο σύρμα κόλλησα δύο φύλλα PVC (ένα από μέσα και ένα από έξω από τον άξονα) τα οποία είχα κόψει ακριβώς στην διάσταση του σωλήνα και στο κάτω μέρος τους είχα κολλήσει κάθετα ένα κομματάκι από βαρύτερο PVC, καθώς επίσης έβαλα και ένα μικρό stop στο εσωτερικό του σωλήνα.

Είναι παιχνιδάκι να φτιάξεις ένα παρόμοιο...
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#381261 το ηλεκτρικο μποιλερ στους ποσους βαθμούς πρεπει να είναι ρυθμισμενο?
Άβαταρ μέλους
By Morx
#381274
dimviii έγραψε:το ηλεκτρικο μποιλερ στους ποσους βαθμούς πρεπει να είναι ρυθμισμενο?

75c
Εχε κατα νου, οτι οι περισσοτεροι θερμοστατες κοβουν σε χαμηλοτερη θερμοκρασια.
Εξαρταται αν ειναι οριζοντιος, καθετος θερμοσιφωνας, τη χωρητικοτητα του... μονωση κτλ.