Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#378051 Την έχουμε συζητήσει την είδηση και είναι όντως πολύ παλιά.

http://www.4troxoi.gr/phpBB3/viewtopic. ... &p=2189110
Τελευταία επεξεργασία από Χρήστος Λάππας και 21 Μαρ 2017, 22:27, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By otso
#378053 η μηπως ο ζορζ με κοροιδεψε που τον μπερδεψα με σενα ; καταραμενο αλτσχαιμερ.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#378060
otso έγραψε:ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/04/2011 20:17 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 15/04/2011 16:24

και κοροιδευες εμενα dimik που σε μπερδεψα με τον ζορζ , η εκδικηση ειναι ενα πιατο που τρωγεται κρυο . το φχαριστηθηκα.

Έχεις δίκιο τιτανοτεραστιε διάβασα το κείμενο χωρίς να δω ημερομηνία.

< >
Άβαταρ μέλους
By dimik
#378062
Χρήστος Λάππας έγραψε:Την έχουμε συζητήσει την είδηση και είναι όντως πολύ παλιά.

http://www.4troxoi.gr/phpBB3/viewtopic. ... &p=2189110

Είπαμε τίποτα διαφορετικό τουλάχιστον η τα ίδια που ανακυκλωνονται εδώ και χρόνια

< >
Άβαταρ μέλους
By corsair
#378306
dimik έγραψε:Aυτό μόλις έγινε πάντως

Πυροβολισμοί στο Λονδίνο, έξω από το βρετανικό Κοινοβούλιο

+Tραυματίες στην Westminster Bridge :s_omg


Μια Τετάρτη, σε μια Ευρωπαικη πρωτευουσα...
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#379206 καπως ετσι και τωρα υμνουμε μπαρουτοκαπνισμενους και σια :) ?
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#379207 Εικόνα

Αυτά όμως δεν τα λένε τα πορνοκάναλα της διαπλοκής.
Άβαταρ μέλους
By DAP
#379211 Μωρε εδω δεν τα λενε τα σχολικα βιβλια,τα καναλια θες;
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#379297 Ευτυχώς που υπάρχει το ΠΑΜΕ και τα λεει σταράτα, απευθυνομενο οπως παντα στο κοινο που βλέπει Nickelodeon:

Αγαπητέ μαθητή, μαθήτρια,

Αυτές τις μέρες με αφορμή τις εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου θα ακούσεις για τους εθνικούς στόχους, ότι η Ελλάδα περνά δυσκολίες, για την ανάπτυξη, που ουσιαστικά είναι ανάπτυξη για τους λίγους, ότι χρειάζεται σταθερότητα, ότι οι αγώνες και οι απεργίες βλάπτουν τον τόπο. Θεωρούν δηλαδή εθνικό καθήκον οι εργαζόμενοι, η νέα γενιά της ανεργίας, των 200-300 ευρώ, της διαρκούς ανασφάλειας να κάτσει στα αυγά της, για να αυξηθούν τα κέρδη μια χούφτα ανθρώπων που καρπώνονται το πλούτο, που παράγουν με το μόχθο τους εκατομμύρια εργαζόμενοι.

Με την επιστολή αυτή θέλουμε να σου πούμε γι’ αυτά που δεν σου λένε τα σχολικά βιβλία γιατί δεν θέλουν να ξέρεις τι είναι η επανάσταση, για να βγάλεις τα σωστά συμπεράσματα για το σήμερα και τη ζωή σου.

Θα ρωτήσεις λοιπόν: Μα δεν ήμασταν όλοι μαζί εναντίον των Τούρκων; Σου απαντάμε: ΌΧΙ.

Για παράδειγμα, είναι ψέμα ότι ο Παλαιών Πατρών Γερμανός ύψωσε πρώτος τη σημαία της επανάστασης του 1821. Όταν ο Παπαφλέσας συναντήθηκε με τον Παλαιών Πατρών Γερμανό για να του πει ότι όλα ήταν έτοιμα για την επανάσταση, ο τελευταίος άρχισε να τον βρίζει ότι είναι απατεώνας. Τη σημαία στην Πάτρα την ύψωσε ο λαϊκός ηγέτης Παναγιώτης Καρατζάς, τον οποίο δολοφόνησαν οι πρόκριτοι της Πάτρας.

Οι πρόκριτοι καταπολέμησαν λυσσαλέα κάθε ιδέα για διανομή της εθνικής γης στους φτωχούς αγρότες. Για να ανατρέψουν το Δημ. Μπαλή και τους χωρικούς, που είχαν λύσει δυναμικά το πρόβλημα των εθνικών κτημάτων και των τσιφλικιών, δε δίσταζαν οι πρόκριτοι να ζητάνε τη βοήθεια του Καπουδάν πασά.
Οι προεστοί της Υδρας, σκότωσαν με 70 μισθοφόρους το Λαϊκό ηγέτη και πρωτεργάτη του ξεσηκωμού στην Ύδρα Αντώνη Οικονόμου, ενώ αυτός κατευθυνόταν στην Εθνοσυνέλευση της Επιδαύρου.
Οι πρόκριτοι της Αχαίας απείλησαν με εμφύλιο πόλεμο αν ο Κολοκοτρώνης πλησίαζε στην Πάτρα η οποία έμεινε στα χέρια των Τούρκων μέχρι το τέλος.

Θα ρωτήσεις: Μα λένε όμως, ότι αυτές οι διχόνοιες είναι που έβλαψαν τους Έλληνες, που δεν άφησαν να πάει ο τόπος μπροστά;

Σου απαντάμε: η κοινωνία τραβά μπροστά, όταν ο λαός παλεύει για να ζει ανθρώπινα και με αξιοπρέπεια, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες, με βάση τις δυνατότητες που επιτρέπει η σημερινή επιστήμη και τεχνολογία. Για αυτό με τις επαναστάσεις, με τους αγώνες τους οι λαοί γράφουν ιστορία. Αλλά δεν κερδίζουν όλοι από αυτό. Κάποιες κοινωνικές ομάδες, κάποιες τάξεις υπερασπίζονται το παλιό, για να μην χάσουν τα πλούτη τους, τα προνόμια που τους εξασφάλιζε το παλιό καθεστώς.

Η επανάσταση του 1821 δεν ήταν μόνο πόλεμος ενάντια στον οθωμανικό δεσποτισμό, αλλά ήταν παιδί της Γαλλικής Επανάστασης που άνοιξε το δρόμο για να γκρεμιστεί το παλιό, η εξουσία των φεουδαρχών (κάτοχοι γης) που ήταν πλέον ξεπερασμένο σύστημα και να έρθει ένα νέο, για την εποχή εκείνη, οικονομικό σύστημα, της πολιτικής εξουσίας των αστών (κάτοχοι κεφαλαίου που εκμεταλλεύονται την εργατική δύναμη), ο καπιταλισμός δηλαδή.

Μην απορείς για αυτό. Ο πρόκριτοι και οι Εκκλησιαστικές αρχές που συμβούλευαν υποταγή στην «ισχυράν βασιλείαν των Οθωμανών" είχαν κτήματα, αντλούσαν φόρους, δοσίματα, εξουσίες από το παλιό κοινωνικό καθεστώς, το οθωμανικό σύστημα και την εξουσία του Σουλτάνου.

Όλοι αυτοί καλλιεργούσαν τη μοιρολατρία, τρομοκρατούσαν το λαό. Απαιτούσαν πίστη και υποταγή στην "Ιερή Συμμαχία" των δυναστών. Έλεγαν να αλλάξουμε τον Σουλτάνο με τους Άγγλους και τους Γάλλους. Θυμήσου τη δίκη του Κολοκοτρώνη, την δολοφονία του Ανδρούτσου, κ.α.

Άλλα είναι όμως τα δίκαια των πολλών, αυτών που κάθε μέρα αγωνιούν για το μεροκάματο και άλλα των εκμεταλλευτών τους. Ούτε το 1821, ούτε και σήμερα, δεν ήταν όλοι οι Έλληνες μαζί.

Όλα αυτά δεν τα διδάσκουν, γιατί θέλουν να μας κρύψουν ότι οι λαοί γράφουν την ιστορία. Ο λαός όρθωσε το ανάστημα του, παρόλο που τον τρομοκρατούσαν ότι, αν ξεσηκωθεί κατά του Σουλτάνου, των ντόπιων συνεργατών του και της «Ιερής Συμμαχίας», θα καταστραφεί.

Μπροστά σε τέτοιους εκβιασμούς έχει βρεθεί πολλές φορές ο λαός μας και έδωσε την απάντηση με τους αγώνες του. Βρέθηκε και την περίοδο της ναζιστικής κατοχής, όταν οι συνεργάτες των ναζί, πολιτικοί πρόγονοι της σημερινής Χρυσής Αυγής, καθώς και άλλοι πολιτικοί, τον καλούσαν σε υποταγή και συνεργασία με τους κατακτητές, είτε οργάνωναν ή ευλογούσαν τα Τάγματα Ασφαλείας που ήταν συνεργάτες των ναζί στην κατοχή (Θ. Πάγκαλος, Στ. Γονατάς, Θεμ. Σοφούλης κ.ά.). Και σήμερα μέσα στα σχολεία, οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές έδωσαν την απάντηση τους στα ρατσιστικά κηρύγματα της εγκληματικής Χρυσής Αυγής που χτυπάνε τους αγωνιστές ναυτεργάτες και ζητάνε να δουλεύουν με μεροκάματα πείνας, ενώ στα σχολεία ρίχνουν το ρατσιστικό δηλητήριο ενάντια στα προσφυγόπουλα, θέλουν το φτωχό να σκοτώνεται με τον φτωχότερο.

Σήμερα οι σύγχρονοι Κοτζαμπάσηδες και Φαναριώτες, οι βιομήχανοι, οι Τραπεζίτες, οι εφοπλιστές έχουν φτιάξει τη δική τους Ιερή Συμμαχία, την ΕΕ, το ΔΝΤ, τον ΟΟΣΑ, το ΝΑΤΟ. Αυτή τη συμμαχία της πλουτοκρατίας φτιασιδώνει σήμερα και το Υπουργείο Παιδείας που καλεί με σχολικό πρόγραμμα μαθητές και εκπαιδευτικούς να γίνουν «πρέσβεις των Ευρωπαϊκών αξιών».

Γι’ αυτό σου λέμε. Και σήμερα, και χθες και αύριο, το θέμα είναι να μην κάνουμε πίσω από τη ζωή που έχουμε ανάγκη και να παλεύουμε ενάντια σε αυτούς που έχουν συμφέρον να μας εμποδίσουν να ζούμε «στο ύψος των ονείρων μας».

Σε καλούμε να αναρωτηθείς:

γιατί στα σχολεία μας, στα σπίτια μας, ζούμε τη φτώχεια, την ανεργία, Μνημόνια δίχως τέλος και από την άλλη οι εφοπλιστές παίρνουν αφορολόγητα καύσιμα και στους βιομήχανους δίνουν φτηνό ρεύμα;

γιατί ενώ η παραγωγή, συνεχώς αυτοματοποιείται με «διαστημικές» τεχνολογίες, συνεχώς ακούμε για νέα θαύματα της επιστήμης, δεν εξασφαλίζονται ανθρώπινες συνθήκες εργασίας για όλους, δωρεάν κάλυψη όλων των αναγκών στην υγεία και στην παιδεία, πολιτισμός και αθλητισμός για όλη τη νεολαία;

Οι επαναστάτες του 21 λέγανε «φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους», δεν το έλεγαν για τους ξένους αλλά για τους Έλληνες. Σκέψου ποιος είναι τώρα ο προσκυνημένος....

Σήμερα, «προσκυνημένοι» είναι αυτοί που στηρίζουν την ΕΕ, το ΔΝΤ, την κοινωνία του κέρδους, όλοι αυτοί που μας λένε πως στην ζωή μας πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί, πως εδώ είναι ο «θάνατος σου η ζωή μου», πως πρέπει να ζήσουμε με ψίχουλα.

Οργάνωσε τον αγώνα σου για τα δικαιώματά σου,
διάβασε και μάθε την αληθινή ιστορία του λαού και του τόπου σου.

Διεκδικούμε την ζωή που μας αξίζει. Σήμερα είναι η δική σου σειρά. Σπάσε τα δεσμά!
Αντάρτης - κλέφτης – παλικάρι, πάντα είναι ο ίδιος ο λαός!


http://www.iefimerida.gr/news/327205/ekpaideytikoi-pame-psema-oti-o-palaion-patron-germanos-ypsose-protos-ti-simaia-tis#ixzz4cMqhN2CI

Αυτο που δεν εψαξα ειναι αν το παραπανω ειναι φρεσκο ή παλιο που το ξαναθυμηθηκαν
Άβαταρ μέλους
By italakias
#379298
EDDIE_147 έγραψε:Εικόνα

Αυτά όμως δεν τα λένε τα πορνοκάναλα της διαπλοκής.

αρβανιτης ο κωλοκοτρωνης.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#379310 Το μόνο που λείπει από το παραπάνω διαμαντάκι είναι η επισήμανση ότι η εισβολή του Ιμπραήμ ήταν μνημονjακή.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#379351 Αν θέλουμε να είμαστε ιστορικά σωστοί πρέπει να πούμε τα εξής:

1) Η Επανάσταση του 1821 ήταν κατευθυνόμενη από έξω (από Έλληνες αλλά και ξένες δυνάμεις).
2) Ερείσματα στο εσωτερικό υπήρχαν μόνο σε μικρό μέρος του πληθυσμού.
3) Οι προεστοί, οι προύχοντες και ο ανώτερος κλήρος ήταν κατά της και την πολέμησαν. Ο δε Παλαιών Πατρών Γερμανός την "ευλόγησε" μόνον όταν είχε ήδη θεριέψει κι αυτό επί τη ποινή του θανάτου! Διότι οι ραγιάδες μόνο από θεούς και δαίμονες καταλάβαιναν και μπας και υπακούσουν...
4) Η Επανάσταση ήταν στρατιωτικά αποτυχημένη, όσο και αν βαυκαλιζόμαστε περί του αντιθέτου. Ο Κιουταχής μας είχε σκίσει τον πάτο!!!
5) Ο μόνος λόγος που η Ελλάς "απελευθερώθηκε" (σε εισαγωγικά γιατί ούτε απελευθερώθηκε διοικητικά, από την στιγμή που οι ίδιοι προύχοντες διατήρησαν την εξουσία, αλλά κυρίως ούτε οικονομικά διότι σκλαβώθηκε στην αγγλική κυρίως Κυβέρνηση με τα δάνεια που είχαν τεράστια επιτόκια) ήταν η απόφαση των Μεγάλων Δυνάμεων να επιβάλουν στον Σουλτάνο την θέλησή τους δια των όπλων στην ναυμαχία του Ναβαρίνου (ή Ναυαρίνου σύμφωνα με άλλες πηγές).
6) Οι Τρεις Μεγάλες Δυνάμεις αποφάσισαν αυτό που αποφάσισαν (σε πείσμα του Μέτερνιχ), όχι επειδή ήταν φιλάνθρωπες ή φιλελεύθερες, αλλά επειδή αυτό σύναδε με τα συμφέροντα της Ρωσίας, Αγγλίας και Γαλλίας τότε, σε αντίθεση με τα συμφέροντα της Αυστροουγγαρίας και της ισχυρής της συμμάχου, Πρωσίας.


Αυτά και Χρόνια Πολλά! :roll: