Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By drdino
#373580
Deleted User 1 έγραψε:Πληρωμένα είναι. Δεν είναι ότι θα έρθει εδώ και θα ζητάνε κι άλλα. Τουλάχιστον αυτό καταλαβαίνω από το παρακάτω:

Item (1) US $57.00
Shipping US $21.92
Import charges US $16.44

:hmmm:

Edit: βασικά το αναφέρει ξεκάθαρα τώρα που το βλέπω: No additional import charges at delivery. Εγώ αυτό που θέλω να κάνω είναι να γλιτώσω αυτά τα 16.44€ γιατί με αυτά στην τιμή δεν αξίζει η αγορά.


Κι εγώ θέλω να μου κάνει πρόταση η Σαρλίζ
Άβαταρ μέλους
By otso
#373635
dimik έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:
dimik έγραψε:Καλά κάτσε να δεις τι θα σας πει και ο δικός σας εκτελωνιστής, γιατί και εγώ δικό μας έβαλα και τελικά 100€ χρεώσε για ανταλλακτικά laptop -υποτιθέμενης :innocent:- αξίας 66$

Ναι, έλα που στην δική μας περίπτωση, η αξία είναι ακριβώς αυτή. Και αποδεικνύεται ΚΑΙ με τιμολόγιο ΚΑΙ με Paypal. Άρα, βρίσκω παράλογο το ποσό σε κάθε περίπτωση.



Καλά και μένα είχε τιμολόγια κλπ, δεν λέει κάτι αυτό, ο εκτελωνισμός είναι πονεμένη ιστορία και συνήθως ζητάνε όσα τους λείπουν. Που να εκτελωνίσεις αυτοκίνητο να δεις πανηγύρι :lol:
Εγώ την επόμενη φορά θα πληρώσω την DHL να τα εκτελωνίσει για να γλιτώσω τον χρόνο που έφαγα να βρω και να συννενοηθώ με τον εκτελωνιστή + την καθυστέρηση στο να κάνει την δουλειά του, αν πλήρωνα την DHL θα τα είχα την επόμενη μέρα και όχι 3 μέρες μετά την άφιξη τους στο αεροδρόμιο.


πληρωσα 100 ευρω για εκτελωνισμο αυτοκινητου στα οινοφυτα , τσακωθηκα με τον εκτελωνιστη γιατι μου φανηκαν πολλα .
μου ειπε εισαι παλαβος , οταν ειδα ποσα ζηταγανε αθηνα του ζητησα συγγνωμη.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#373823
Anonymous Founder έγραψε:Παρήγγειλα για την δουλειά, δικτυακό εξοπλισμό από Κίνα (2 SFP Gigabit). Οι διαφορά τιμής είναι τόσο εξωφρενική που αξίζει η δοκιμή. Το κόστος του καθενός, είναι 7$! :dizzy:
Η αποστολή με UPS είναι 30$. Το σύνολο 44$. :ninja:
Με πήραν σήμερα από την UPS στην Ελλάδα...

Κύριε Hi-Fi έχει έρθει δέμα από Κίνα μπλα-μπλα, τελωνείο. :rant:
-ΟΚ, πόσο θα κοστίσει να το εκτελωνίσετε εσείς;
-53€.
-53€ θα πληρώσουμε συνολικά;
-Όχι κύριε Hi-Fi, αυτά είναι για την UPS και τον δικό μας εκτελωνιστή, δεν συμπεριλαμβάνονται φόροι και ΦΠΑ.
-ΟΚ κυρία μου, αλλά αν δεν μου πείτε και τα υπόλοιπα, πώς θα γνωρίζω για το τι θα κάνω;
(με βάζει στην αναμονή και 1-2 λεπτά μετά)
-Κύριε Hi-Fi, το συνολικό ποσό που θα πρέπει να δώσετε, είναι 100€! :dizzy: :s_omg :vava: :svivhaha: :s_rofl :s_empathy :s_dance :s_wacko :s_devil :s_music :s_whiteflag :omg: :protest: :superman:
-Δηλαδή για κάτι που κοστίζει 7+7=14$, μας ζητάτε 100€ για εκτελωνισμό; :s_shout
-Μάλιστα.
:metalo: :s_dunno

Τώρα έχουμε βάλει έναν άλλο εκτελωνιστή μπας και πάει φθηνότερα. Το πρόβλημα είναι πως βιαζόμαστε για να τα δοκιμάσουμε, αλλιώς καταλαβαίνετε εύκολα το παράλογο του πράγματος. Οι τύποι στις UPS, DHL λειτουργούν ως κανονικοί νταβατζήδες.-


Μου κάνει εντύπωση που για 44$ σαν ζητάνε εκτελωνισμό. Με μια πρόχειρη αναζήτηση βρήκα τα παρακάτω:

Στις 21.7.2011 εκδόθηκε διευκρινιστική εγκύκλιος της ΕΕΤΤ σχετικά με τα τέλη εκτελωνισμού ταχυδρομικών αντικειμένων, η οποία ερμηνεύτηκε εσφαλμένα από ορισμένους. Συγκεκριμένα, στην παρ. 1 αναφέρεται ότι:

"Η διαδικασία που εφαρμόζεται κατά τον εκτελωνισμό βασίζεται στην ευρωπαϊκή και ελληνική τελωνειακή νομοθεσία περί τριτοχωρικών εμπορευμάτων εμπορικού χαρακτήρα, με αξία μεγαλύτερη των 22€, ή μη εμπορικού χαρακτήρα, με αξία μεγαλύτερη των 45€"

και στην παρ. 2 ότι:

"Για αξίες από 22€ μέχρι 150€ επιβάλλεται μόνο ο ΦΠΑ. Αν η αξία του αντικειμένου είναι πάνω από 150€ τότε επιβάλλονται ΦΠΑ και δασμοί".
Άβαταρ μέλους
By makis_kanatselis
#374115 Πες στην ups ότι θα αναλάβει εσύ τον εκτελωνισμο...πάρε εκτυπωμενη το τιμολόγιο και πήγαινε δείξτο. ...λογικό δεν θα σου βάλουν φόρο.

.
Άβαταρ μέλους
By xenos
#378183 dpd.co.uk με ποιον συνεργάζεται εδώ γνωρίζει κάποιος; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By xenos
#378189
xenos έγραψε:dpd.co.uk με ποιον συνεργάζεται εδώ γνωρίζει κάποιος; :hmmm:


Μου απαντάω: ACS :oops:
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#378201
Deleted User 1 έγραψε:Κατέχει κανείς αν είναι legit το παρακάτω:

https://beststore-online.com/

Δε με νοιάζει για μαϊμούδες μιας και είναι πολύ μικρής αξίας αυτό που θέλω να πάρω. Με νοιάζει να φτάσει αυτό που βλέπω. Οι τιμές είναι ύποπτες πάντως.

Λοιπόν σε σχέση με το παραπάνω...

Έκανα μια παραγγελία αρχές του μήνα, πλήρωσα κανονικά μέσω paypal κτλ κτλ. Οι μέρες πέρναγαν και ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Λέω πάει τα κλαίμε τα 50€. Στέλνω πρώτο email, απάντηση εντός μερικών λεπτών ότι μου το στέλνουν εκείνη τη μέρα. Περνάνε άλλες 3-4 πάλι καμία ανταπόκριση. Ξανά email που τους ρωτάω αν όντως να περιμένω κάτι αλλιώς refund. Και πάλι απαντηση εντός λεπτών ότι μου κάνουν refund χωρίς καμία δικαιολογία τύπου "δεν είχαμε στοκ, περιμένουμε απ' τον προμηθευτή" ή προσπάθεια να με μεταπείσουν. :dizzy:

To ακόμα ποιο εντυπωσιακό είναι ότι το refund εμφανίστηκε στο λογαριασμό μου την ίδια μέρα όταν σε αντίστοιχη περίπτωση ήθελαν 2 βδομάδες από ελληνικό μαγαζί! :dizzy: Ότι ναναι. Το σόι scam είναι αυτό πάλι? :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By xenos
#378480
xenos έγραψε:
xenos έγραψε:dpd.co.uk με ποιον συνεργάζεται εδώ γνωρίζει κάποιος; :hmmm:


Μου απαντάω: ACS :oops:


Μεγάλη επιτυχία η ACS! :x
Περιμένω κάτι, βρίσκω μια κλήση στο κινητό. Παίρνω πίσω, μου λέει ο κούριερ είμαι, δεν σας βρήκα και το άφησα σε έναν κύριο στο ισόγειο! :dizzy: :dizzy: :dizzy:
Πήγα να του πω, |λογοκρισία| τελείως είσαι άνθρωπε μου; :x Ευτυχώς βρήκα άκρη, αλλά το αφήνεις σε όποιο να ναι; :dizzy:
Άβαταρ μέλους
By Obelix
#378519 Πήρα το xiaomi από geekbuying, 170€, πέρασε τελωνείο και πλήρωσα 36€. Το χειρότερο είναι ότι έμεινε σχεδόν 2 μήνες στο τελωνείο....

< Note >