Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By 224v
#378030
nass έγραψε:Τι σχέση έχει η ΕΕ με στρατούς και άμυνες ?
ΝΑΤΟ το λένε το "στρατιωτικό βραχίονα" της ΕΕ.

Και ποιος πληρώνει τα Έξοδα του NATO?? Είπαμε? Τραμπ μέχρι τώρα. Ποιος αποφασίζει για την ΕΕ? Στην εξωτερική πολιτικη?, μάλλον ο κ. Κανείς...
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#378034
elteo έγραψε:Ολοι αυτοί συνδιαστικά λέω.


Αυτοί οι 3 καλοί είναι να βομβαρδίσουν καμιά Λιβύη, αρκεί να μην τους προστατεύει καμιά σοβαρή Αεροπορία, όπως γίνεται σήμερα και για αυτό δεν πατάνε... :iconcool:


nass έγραψε:ΝΑΤΟ το λένε το "στρατιωτικό βραχίονα" της ΕΕ.


ΝΑΤΟ/ΟΤΑΝ λένε τον στρατιωτικό βραχίωνα των ΗΠΑ. Που σήμερα δεν θα του έδινα καμία σημασία βασικά σαν Οργανισμό. :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By cabala10
#378066
REALZEUS έγραψε:
elteo έγραψε:Ολοι αυτοί συνδιαστικά λέω.


Αυτοί οι 3 καλοί είναι να βομβαρδίσουν καμιά Λιβύη, αρκεί να μην τους προστατεύει καμιά σοβαρή Αεροπορία, όπως γίνεται σήμερα και για αυτό δεν πατάνε... :iconcool:


nass έγραψε:ΝΑΤΟ το λένε το "στρατιωτικό βραχίονα" της ΕΕ.


ΝΑΤΟ/ΟΤΑΝ λένε τον στρατιωτικό βραχίωνα των ΗΠΑ. Που σήμερα δεν θα του έδινα καμία σημασία βασικά σαν Οργανισμό. :iconcool:

The deal, initially brokered in 2009, was said to include aircraft including 10 Sukhoi Su-35, four 10 Sukhoi Su-30 and six Yakovlev Yak-130 - as well as several Project 636 Kilo-class submarines, as well as tanks and armoured vehicles

και ολα αυτα με 2δις ευρω...
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#378071 Αρχίζω να πιστεύω οτι ο πόλεμος στη Λιβύη έγινε για να ανέβει η τιμή του πετρελαίου και να μπορέσει να πληρώσει με αυτόν τον τρόπο η BP τη ζημιά από την έκρηξη και διαρροή του πετρελαίου στον κόλπο του Μεξικού το 2010. Μόνο με μια τιμή στα 100$ το βαρέλι θα μπορούσε να πληρώσει το πρόστιμο των σχεδόν 60 δις $ . Και τελικά κατάφερε να μη πτωχεύσει.
Άβαταρ μέλους
By dstou
#378080
dstou wrote:
δ) δεν έχει σχέση με θρησκεία. Στο φινάλε και η πρώην ανατολική θα μπορούσε να τα έχει κάνει λιγότερο ρόιδο και να μην χρειάζονταν τόση πολύ στήριξη. Με τα ιφ όμως δεν γράφεται ιστορία. Η οποία μας λέει ότι με ισοτιμία ανταλλαγής των δύο μάρκων 1:1 και 80 δις στήριξη κάθε χρόνο έχουμε αυτή τη στιγμή την ανατολική να έχει κατά μ.ο. το 65% του εισοδήματος της δυτικής πλευράς. Μπορούσαν και καλύτερα, μπορούσαν και χειρότερα.

Και τα δύο στατιστικά που βάζεις είναι ανακριβή να μην το ξαναλέμε, μην περιμένεις να κοιτάμε αλλού. Όπως ξαναείπαμε το 65% περιλαμβάνει και το Βερολίνο, άρα ελαφρώς (έως βαρέως) άκυρο το ποσοστό, τα δε 80 μύρια που έσπευσε να πανηγυρίσει ο κρομ σε άρθρο της DW (δηλαδή της επίσημης γερμανικής φωνής) είναι απλά μία διαίρεση του ποσού που διατέθηκε τα πρώτα 20 χρόνια διά του 20 και μάλιστα με μία ομορφιά πρώτα λέει 1,3 τρις ευρώ δηλαδή 1,7 τρις δολάρια μέση τιμή μετά διαιρεί το 1,7/20 και αυτομάτως λέει 80 δις ευρώ. Greek stats by Germans. Αν σκεφτούμε ότι διαιρεί ένα σύνολο και σε αυτό το σύνολο βάζει και τον αρχικό λογαριασμό της ένωσης (που ήταν αυξημένος κατά πάρα πολύ τα πρώτα χρόνια της ένωσης) βλέπουμε ότι ούτε αυτό ισχύει.

Αυτά τα ολίγα.

ΥΓ Όπως επίσης η σύγκριση των δύο μάρκων είναι αστεία, το ένα ήταν προορισμένο για εσωτερική χρήση εν είδει κουπονιού και με τεράστιο ποσοστό κοινωνικού κράτους και το άλλο ένα διεθνές ιμπεριαλιστικό νόμισμα διαπραγματεύσιμο στα διεθνή χρηματιστήρια από το οποίο ο Γερμανός κάλυπτε το 100% των αναγκών του. Αστεία πράματα.


α. Το Δυτικό Βερολίνο είχε μόνο το 10% του πληθυσμού της Ανατ. Γερμανίας. Επειδή είχε μεγαλύτερο εισόδημα, σίγουρα αυξάνει τον μέσο όρο του εισοδήματος εν έτει 2015, αλλά οι δυνατότητες αριθμητικά είναι συγκεκριμένες. Το Εκόνομιστ δίνει συνολικά για την ανατολική 67% για το 2015, εγώ γράφω 65%, είναι ακόμη μικρότερο αν γίνουν οι προσθαφαιρέσεις του Δυτικού Βερολίνου. Ιμο κάτω από 60% χλωμό, με μια πρώτη ματιά δεν βγαίνουν οι συσχετισμοί.
Άρα το βαριά άκυρο δεν παίζει με την καμία, δίνω μικρά περιθώρια διόρθωσης προς τα κάτω. Και σε κάθε περίπτωση για να βγει συγκριτικό συμπέρασμα ισχύει αυτό που σου έχω επισημάνει από το πρώτο μου ποστ στη σελ. 263 όταν έβαλες μόνο το τωρινό μεσοσταθμικό εισόδημα και δεν έβλεπες σύγκλιση :
Για να δεις τι έγινε στα 25 χρόνια της γερμανικής ενοποίησης, πρέπει να συγκρίνεις δέικτες πριν ΚΑΙ μετά την ενοποίηση για να δεις την πορεία τους.

Για πες μας τα δικά σου νουμεράκια τώρα, για πριν και μετά? Γιατί του εκόνομιστ έσπευσες να τα βγάλεις βαρέως άκυρα , όμως χωρίς να αντιπροτείνεις άλλα.

β. Γράφει αυτό η ντόιτσε βέλλε, και αυτό επανέλαβα :
To this day, the East is gobbling up subsidies estimated between 70 and 80 billion euros a year. That lifeline will continue for at least another nine years when funds from the Solidarity Pact are slated to end.
.
Ναι, τη μία χρονιά μπορεί να έβαλε π.χ. 60 δις και την άλλη 100, αλλά δεν αναιρεί το γεγονός ότι κάποια, συγκεκριμένα τον αριθμό, φράγκα ρίχτηκαν και ρίχνονται και μάλλον θα ρίχνονται για κάποια χρόνια ακόμη. Υπάρχει αντίρρηση σε αυτό, ή στο άλλο, ότι αν τα είχανε κάνει λιγότερο ρόιδο οι ανατολικοί δεν θα είχαν ανάγκη αυτή την μονόπλευρη στήριξη, ή θα την είχαν λιγότερο? Το τελευταίο το προσπερνάς με ευκολία.

γ. Το ανατολικό μάρκο είχε ανέκαθεν 3 ισοτιμίες. Την επίσημη ανατολική, που ήταν 1/1, την επίσημη δυτική που ήταν 1/5 επί σειρά δεκαετιών (για λίγα μάρκα, π.χ. για ένα ταξίδι), και την ανεπίσημη ανατολική που ήταν και αυτή 1/5 (καθόλου τυχαία). Με την εξαίρεση όμως των ετών 1988 και 1989 με τις αλυσιδωτές εκρήξεις στο σιδηρούν όπου η ανεπίσημη είχε φτάσει 1/10!
Λίγους μήνες μετά η δύση δίνει 1/1 για τα ανατολικά μάρκα-φειγ βολάν (για μέχρι ένα ποσό), η ισοτιμία που δόθηκε ήταν απλά αστρονομική με βάση τα ισχύοντα στην αγορά και γι' αυτό την αναφέρω. Είχε δε πυροδοτήσει οξύτατες αντιπαραθέσεις μεταξύ των δυτικών, τα απόνερα των οποίων ακόμη υπάρχουν.
Για να το πάρουμε αλλιώς, να είχε δώσει η δυτική 1/5 για τα καλά τα μάρκα της ανατολικής, τι χαμός θα είχε γίνει?
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#378090 Είναι πραγματικά άτοπο να βάλω οικονομικούς δείκτες που έχουν φτιαχτεί για να περιγράψουν ένα οικονομικό σύστημα, για να αποδώσω την πραγματικότητα σε ένα άλλο δομημένο με εντελώς διαφορετική φιλοσοφία. Νομίζω ότι το έχω γράψει αρκετές φορές έως τώρα.

Τώρα όσον αφορά τις ροές κεφαλαίων. Προφανώς και δεν ξέρω τι μορφή έχουν και δε διευκρινίζεται και πουθενά, αλλά αν σκεφτούμε τα "αναπτυξιακά" μέτρα όπως τα προτείνει η γερμανική κυβέρνηση μπορεί να περιγράφανε εξαγορές πρώην δημοσίων επιχειρήσεων, φοροαπαλλαγές σε εργοδότες, κοινώς μέτρα που ποτέ μπορεί να μη φτάνουν στο λαό. Μην ξεχνάμε επίσης ότι (υποθέτω) σημαντικό κομμάτι της διαφοράς είναι και οι μισθοί του δημόσιου τομέα που (υποθέτω ξαναλέω) είναι ενιαίοι σε όλη τη Γερμανία = η διαφορά γίνεται μόνο από τον ιδιωτικό τομέα.

Όλα αυτά φυσικά είναι λιγότερο ή περισσότερο λογικές σκέψεις χωρίς να ξέρουμε τα ακριβή δεδομένα, εδώ στην ίδια μας τη χώρα εσωτερικές ροές κεφαλαίων είναι δύσκολο να τις μάθουμε πολύ περισσότερο σε μία ξένη.
Άβαταρ μέλους
By KWSN-Men
#378198
Corto Maltese έγραψε:Είναι πραγματικά άτοπο να βάλω οικονομικούς δείκτες που έχουν φτιαχτεί για να περιγράψουν ένα οικονομικό σύστημα, για να αποδώσω την πραγματικότητα σε ένα άλλο δομημένο με εντελώς διαφορετική φιλοσοφία. Νομίζω ότι το έχω γράψει αρκετές φορές έως τώρα.


Αυτό είναι ένα πολύ βολικό επιχείρημα.

Μπορούμε επίσης να το χρησιμοποιούμε και στην ελευθερία του ατόμου πχ.

Γενικά πολύ ωραίο.
Άβαταρ μέλους
By dstou
#378205 Επειδή δεν πρόκειται να βρούμε άκρη όταν προβάλλεται το επιχείρημα αυτό, το περί άλλου συστήματος, θα κάνω μια τελευταία (ελπίζω) προσπάθεια σύγκρισης με όσο περισσότερο ίδιους όρους γίνεται.
Μπορούμε να εξετάσουμε την περίοδο 1997 - 2017? Υπάρχει τάση σύγκλισης ή απόκλισης κάποιων βασικών οικονομικών μεγεθών μεταξύ των κρατιδίων των δύο πρώην πλευρών? Η μήπως κυριαρχεί η στασιμότητα?

'Εχουμε πλέον ενιαία χώρα, έχουμε φύγει από το αρχικό σοκ αλλά και την αρχική ευφορία της επανένωσης, έχουμε αφήσει εδώ και 8 χρόνια την ανατολική Γερμανία, έχουμε υπαρκτό καπιταλισμό και στις δύο πλευρές του φράχτη, έχουμε ενιαίο νόμισμα, νέο μάλιστα νόμισμα για 18 από τα 20 χρόνια της περιόδου, σκληρό και διεθνές, το υπό μία Γερμανία σχεδιασμένο και εφηρμοσμένο ευρώ, τα ανατολίτικα μάρκα έχουν φύγει από την κυκλοφορία προ πολλού, έχουν γίνει ένα σκασμό κοινές εκλογές, έχουμε πλέον και καγκελλάριο εξ ανατολικής Γερμανίας που έχει ζήσει εκεί τα περισσότερα χρόνια της, έχουμε αντιμετωπίσει κάποια από τα προβλήματα της ενοποίησης, κάποια επιμένουν ακόμη αλλά τουλάχιστον είμαστε σε κάποια πορεία επίλυσης, δεν είμαστε δηλαδή σε αχαρτογράφητα νερά, πέφτουν πράγματι κάποια φράγκα, και, τέλος, έχουμε δει όλοι το Γκουμπάι Λένιν.

Διακαιούμεθα να κάνουμε τέτοιες συγκρίσεις ή υπάρχει και εδώ πρόβλημα αξεπέραστο και ποιό σε αυτή την περίπτωση?
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#378298 North Korea hunger: Two in five undernourished, says UN
http://www.bbc.co.uk/news/world-asia-39349726
Άβαταρ μέλους
By g8777
#378329 Ερντογάν: «Ευρωπαίοι θα φοβάστε να περπατήσετε στους δρόμους»

Εικόνα

Εικόνα

Νοικοκυραιοι ολα καλα με τον κουμπαρο :shifty: ; Φλος ρουαγιαλ σημερα ο Σουλταλανος.

Γερουν ολα καλα; Χερ Σοιμπλε; ΚΑΡΓΙΟΛΩ;

:s_roses :s_roses :s_roses
Άβαταρ μέλους
By markvag
#378333 Στην οποία χώρα του σουλτάνου έχουν σημειωθεί περισσότερες τρομοκρατικές επιθέσεις απ' ότι σε ΕΕ και ΗΠΑ μαζί, αλλά αυτό το ξεχνάμε...

Πάντως, αν θέλει να απομωνώσει τη χώρα του διεθνώς και να του μείνουν μόνο κανένας Πούτιν και κανένας Μουγκάμπε να κουβεντιάζουν, το πάει πολύ καλά ο σουλτάνος...
Άβαταρ μέλους
By g8777
#378336 Μαρκοβαγγο κατσε να δεις τι εχει να παθει το μιλκσεικ του Γερουν αν συνεχισει να κραταει την μυτη του οποτε προσγειωνεται στην Μεσογειο.
:s_wink
Άβαταρ μέλους
By elteo
#378346 Χειρότερο timing δεν μπορούσε να έχει ο Τα-γιδης. Θα πρέπει να δάγκωσε την γλώσσα του με το συμβάν στην Αγγλία γιατί ως έμπειρος κωλοτουμπας (μετά από την διπλή που έκανε με τον ρουσκι) υπολόγιζε μετά το δημοψήφισμα να τους έχει ξανά στα μέλια αυτούς που τώρα βρίζει και απειλεί.
Άβαταρ μέλους
By markvag
#378351
g8777 έγραψε:Μαρκοβαγγο κατσε να δεις τι εχει να παθει το μιλκσεικ του Γερουν αν συνεχισει να κραταει την μυτη του οποτε προσγειωνεται στην Μεσογειο.
:s_wink


Το έχει χάσει τελείως ο σουλτάνος... :dizzy: :help: Μπροστά του ο Πούτιν είναι τέρας ηρεμίας και εξυπνάδας... :help:
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#378363
dstou έγραψε:Επειδή δεν πρόκειται να βρούμε άκρη όταν προβάλλεται το επιχείρημα αυτό, το περί άλλου συστήματος, θα κάνω μια τελευταία (ελπίζω) προσπάθεια σύγκρισης με όσο περισσότερο ίδιους όρους γίνεται.
Μπορούμε να εξετάσουμε την περίοδο 1997 - 2017? Υπάρχει τάση σύγκλισης ή απόκλισης κάποιων βασικών οικονομικών μεγεθών μεταξύ των κρατιδίων των δύο πρώην πλευρών? Η μήπως κυριαρχεί η στασιμότητα?

'Εχουμε πλέον ενιαία χώρα, έχουμε φύγει από το αρχικό σοκ αλλά και την αρχική ευφορία της επανένωσης, έχουμε αφήσει εδώ και 8 χρόνια την ανατολική Γερμανία, έχουμε υπαρκτό καπιταλισμό και στις δύο πλευρές του φράχτη, έχουμε ενιαίο νόμισμα, νέο μάλιστα νόμισμα για 18 από τα 20 χρόνια της περιόδου, σκληρό και διεθνές, το υπό μία Γερμανία σχεδιασμένο και εφηρμοσμένο ευρώ, τα ανατολίτικα μάρκα έχουν φύγει από την κυκλοφορία προ πολλού, έχουν γίνει ένα σκασμό κοινές εκλογές, έχουμε πλέον και καγκελλάριο εξ ανατολικής Γερμανίας που έχει ζήσει εκεί τα περισσότερα χρόνια της, έχουμε αντιμετωπίσει κάποια από τα προβλήματα της ενοποίησης, κάποια επιμένουν ακόμη αλλά τουλάχιστον είμαστε σε κάποια πορεία επίλυσης, δεν είμαστε δηλαδή σε αχαρτογράφητα νερά, πέφτουν πράγματι κάποια φράγκα, και, τέλος, έχουμε δει όλοι το Γκουμπάι Λένιν.

Διακαιούμεθα να κάνουμε τέτοιες συγκρίσεις ή υπάρχει και εδώ πρόβλημα αξεπέραστο και ποιό σε αυτή την περίπτωση?

Κάνε ότι σύγκριση θες, η ουσία δε θα αλλάξει. Σε ενιαίο κράτος και οι διαφορές παραμένουν 25 χρόνια μετά πολύ μεγάλες. (βλέπε στον Guardianκαι αναφορές εντός). Αυτό μας δίνει μία πολύ καλή ένδειξη περί ελπίδων ή σπέκουλας περί ευρωπαϊκής ενοποίησης ή σύγκλισης