Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#378071 Αρχίζω να πιστεύω οτι ο πόλεμος στη Λιβύη έγινε για να ανέβει η τιμή του πετρελαίου και να μπορέσει να πληρώσει με αυτόν τον τρόπο η BP τη ζημιά από την έκρηξη και διαρροή του πετρελαίου στον κόλπο του Μεξικού το 2010. Μόνο με μια τιμή στα 100$ το βαρέλι θα μπορούσε να πληρώσει το πρόστιμο των σχεδόν 60 δις $ . Και τελικά κατάφερε να μη πτωχεύσει.
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#378090 Είναι πραγματικά άτοπο να βάλω οικονομικούς δείκτες που έχουν φτιαχτεί για να περιγράψουν ένα οικονομικό σύστημα, για να αποδώσω την πραγματικότητα σε ένα άλλο δομημένο με εντελώς διαφορετική φιλοσοφία. Νομίζω ότι το έχω γράψει αρκετές φορές έως τώρα.

Τώρα όσον αφορά τις ροές κεφαλαίων. Προφανώς και δεν ξέρω τι μορφή έχουν και δε διευκρινίζεται και πουθενά, αλλά αν σκεφτούμε τα "αναπτυξιακά" μέτρα όπως τα προτείνει η γερμανική κυβέρνηση μπορεί να περιγράφανε εξαγορές πρώην δημοσίων επιχειρήσεων, φοροαπαλλαγές σε εργοδότες, κοινώς μέτρα που ποτέ μπορεί να μη φτάνουν στο λαό. Μην ξεχνάμε επίσης ότι (υποθέτω) σημαντικό κομμάτι της διαφοράς είναι και οι μισθοί του δημόσιου τομέα που (υποθέτω ξαναλέω) είναι ενιαίοι σε όλη τη Γερμανία = η διαφορά γίνεται μόνο από τον ιδιωτικό τομέα.

Όλα αυτά φυσικά είναι λιγότερο ή περισσότερο λογικές σκέψεις χωρίς να ξέρουμε τα ακριβή δεδομένα, εδώ στην ίδια μας τη χώρα εσωτερικές ροές κεφαλαίων είναι δύσκολο να τις μάθουμε πολύ περισσότερο σε μία ξένη.
Άβαταρ μέλους
By dstou
#378205 Επειδή δεν πρόκειται να βρούμε άκρη όταν προβάλλεται το επιχείρημα αυτό, το περί άλλου συστήματος, θα κάνω μια τελευταία (ελπίζω) προσπάθεια σύγκρισης με όσο περισσότερο ίδιους όρους γίνεται.
Μπορούμε να εξετάσουμε την περίοδο 1997 - 2017? Υπάρχει τάση σύγκλισης ή απόκλισης κάποιων βασικών οικονομικών μεγεθών μεταξύ των κρατιδίων των δύο πρώην πλευρών? Η μήπως κυριαρχεί η στασιμότητα?

'Εχουμε πλέον ενιαία χώρα, έχουμε φύγει από το αρχικό σοκ αλλά και την αρχική ευφορία της επανένωσης, έχουμε αφήσει εδώ και 8 χρόνια την ανατολική Γερμανία, έχουμε υπαρκτό καπιταλισμό και στις δύο πλευρές του φράχτη, έχουμε ενιαίο νόμισμα, νέο μάλιστα νόμισμα για 18 από τα 20 χρόνια της περιόδου, σκληρό και διεθνές, το υπό μία Γερμανία σχεδιασμένο και εφηρμοσμένο ευρώ, τα ανατολίτικα μάρκα έχουν φύγει από την κυκλοφορία προ πολλού, έχουν γίνει ένα σκασμό κοινές εκλογές, έχουμε πλέον και καγκελλάριο εξ ανατολικής Γερμανίας που έχει ζήσει εκεί τα περισσότερα χρόνια της, έχουμε αντιμετωπίσει κάποια από τα προβλήματα της ενοποίησης, κάποια επιμένουν ακόμη αλλά τουλάχιστον είμαστε σε κάποια πορεία επίλυσης, δεν είμαστε δηλαδή σε αχαρτογράφητα νερά, πέφτουν πράγματι κάποια φράγκα, και, τέλος, έχουμε δει όλοι το Γκουμπάι Λένιν.

Διακαιούμεθα να κάνουμε τέτοιες συγκρίσεις ή υπάρχει και εδώ πρόβλημα αξεπέραστο και ποιό σε αυτή την περίπτωση?
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#378298 North Korea hunger: Two in five undernourished, says UN
http://www.bbc.co.uk/news/world-asia-39349726
Άβαταρ μέλους
By g8777
#378329

Εικόνα

Εικόνα

Νοικοκυραιοι ολα καλα με τον κουμπαρο :shifty: ; Φλος ρουαγιαλ σημερα ο Σουλταλανος.

Γερουν ολα καλα; Χερ Σοιμπλε; ΚΑΡΓΙΟΛΩ;

:s_roses :s_roses :s_roses
Άβαταρ μέλους
By markvag
#378333 Στην οποία χώρα του σουλτάνου έχουν σημειωθεί περισσότερες τρομοκρατικές επιθέσεις απ' ότι σε ΕΕ και ΗΠΑ μαζί, αλλά αυτό το ξεχνάμε...

Πάντως, αν θέλει να απομωνώσει τη χώρα του διεθνώς και να του μείνουν μόνο κανένας Πούτιν και κανένας Μουγκάμπε να κουβεντιάζουν, το πάει πολύ καλά ο σουλτάνος...
Άβαταρ μέλους
By g8777
#378336 Μαρκοβαγγο κατσε να δεις τι εχει να παθει το του Γερουν αν συνεχισει να κραταει την μυτη του οποτε προσγειωνεται στην Μεσογειο.
:s_wink
Άβαταρ μέλους
By elteo
#378346 Χειρότερο timing δεν μπορούσε να έχει ο Τα-γιδης. Θα πρέπει να δάγκωσε την γλώσσα του με το συμβάν στην Αγγλία γιατί ως έμπειρος κωλοτουμπας (μετά από την διπλή που έκανε με τον ρουσκι) υπολόγιζε μετά το δημοψήφισμα να τους έχει ξανά στα μέλια αυτούς που τώρα βρίζει και απειλεί.
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#378363