Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#377164 Επιστρέφω από Μετσοβο σήμερα και στην σήρραγγα του Δρίσκου, είναι κλειστό το δεξί ρεύμα κυκλοφορίας, όχι με κορίνες αλλά με το Χ στο τούνελ και ειδοποίηση στις φωτεινές επιγραφές. Μένω λοιπόν αριστερά πίσω από 2 νταλίκες και 3-4 αυτοκίνητα που πηγαίνουμε όλοι μαζί με 70-75 χλμ/ώρα με το όριο στις ψηφιακές πινακίδες να είναι 60. Ε λοιπόν 2 αυτοκίνητα έφτασαν πίσω μου και τα 2 προσπέρασαν όλο το κομβόι από δεξιά με περίπου 90-100 χλμ/ώρα, ευτυχώς πριν φτάσουμε στο Φίατ Ντομπλό που είχε μείνει στην δεξιά λωρίδα και εξαιτίας του οποίου είχε κλείσει η δεξιά λωρίδα.Το ένα ήταν ένα Mito με ιατρόσημα και πινακίδες Καλαμάτας, το δεύτερο ένα Skoda Rapid, με κόκκινες πινακίδες, σβηστά φώτα και το χειρότερο όλων , το οποίο διαπίστωσα όταν το πέρασα λιγο μετά( γιατί ο τύπος συνέχισε να πηγαίνει με 100 και όταν το όριο έγινε 130), ένα μωρό, ενός έτους περίπου, όρθιο στην αγκαλιά της συνοδηγού... :rant:
Άβαταρ μέλους
By g8777
#377169 Ελπιζω να φανηκες μεγαλοψυχος και με μια αποτομη δεξια τιμονια να τον εστειλες Λογγαδες νωριτερα, μην κουραζεται ο ανθρωπος στο δρομο.
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#377171
g8777 έγραψε:Ελπιζω να φανηκες μεγαλοψυχος και με μια αποτομη δεξια τιμονια να τον εστειλες Λογγαδες νωριτερα, μην κουραζεται ο ανθρωπος στο δρομο.

Το σκέφτηκα, αλλά βγήκε στην έξοδο προς Κατσικα οπότε θα τον αναλάβουν άλλοι φαντάζομαι...
Άβαταρ μέλους
By markvag
#378228 Θα ήθελα να δώσω τα χαιρετίσματά μου και τον άπειρο σεβασμό στον ποδηλάτη, με πλήρη εξάρτηση (κολάν, κράνος, κτλ) σήμερα το πρωί.

Το ΑΣΤΕΡΙ (γιατί περί αστεριού πρόκειται και μάλιστα μεγάλου βεληνεκούς) ήταν στην Μαρίνου Αντύπα και ήθελε να βγει στη Γεωργικής Σχολής προς αεροδρόμιο (ή μπορεί να ξεκίνησε τη |λογοκρισία| του από άλλο σημείο, δεν είδα ακριβώς την εκκίνηση, είδα όμως ευτυχώς από απόσταση ασφαλείας την κατάληξη). Σαφέστατα και δεν έκανε τον κόπο να περιμένει τα φανάρια (αυτά είναι για φλώρους εξάλλου), ούτε να διασχίσει τον δρόμο σαν πεζός (και πάλι περιμένοντας το πράσινο). Ερχόμενος εγώ από τη Γεωργικής Σχολής (προς αεροδρόμιο) βλέπω το φανάρι για ευθεία πράσινο και μόλις άναψε πράσινο και το φανάρι γι' αυτούς στη Γεωργικής Σχολής που στρίβουν αριστερά στην Μ. Αντύπα. Και το ΑΣΤΕΡΙ μας πετάχτηκε ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ λωρίδα της Γεωργικής Σχολής (σε σημείο και από σημείο δηλαδή που ΚΑΝΕΝΑΣ δεν περιμένει να του πεταχτεί κάτι), αναγκάζοντας ένα βαν Sprinter να κάνει ένα μικρό σλάλομ για να μη στραπατσάρει τη λαμαρίνα του. Εννοείται επίσης, πως ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΓΥΡΙΣΕ ΝΑ ΔΕΙ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ που κινούνταν επί της Γ. Σχολής (αυτά είπαμε, είναι για φλώρους) και πως ήταν απίστευτα κωλόφαρδος που α) ο οδηγός του Sprinter δεν ήταν λίγο αφηρημένος (και φυσικά είχε χώρο να κάνει το σλάλομ) και β) δεν ξεκίνησε μισό κλάσμα του δευτερολέπτου νωρίτερα από το σπίτι του... ΦΥΣΙΚΑ, συνέχισε την πορεία του ακάθεκτος στην ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΛΩΡΙΔΑ, ενός δρόμου με όριο ταχύτητας 70... :inlove: Είναι ο ήρωάς μου, τέτοια άγνοια κινδύνου και τέτοιος σταρχιδισμός για την προσωπική του ασφάλεια, νομίζω είναι σπάνια. Το κράνος τον μάρανε...

Το ξαναλέω: Στο ποδήλατο είσαι εκτεθειμένος στον κάθε |λογοκρισία| με τιμόνι. Ακόμα και απόλυτο δίκιο να έχεις, τι να το κάνεις, άμα εσύ βρεθείς 2 μέτρα βαθιά και ο |λογοκρισία| στα δικαστήρια. Ρίξε ρε |λογοκρισία| και μία ματιά να δεις τι παίζει!!!! :rtfm: Δεν σου κοστίζει τίποτα και θα σου σώσει τη ζωή. Το να παραβιάζεις κάθε έννοια ΚΟΚ και λογικής φυσικά είναι εντελώς αυτοκτονικό...

Καλά, το αστέρι μου είναι σε άλλο επίπεδο |λογοκρισία|, νομίζω έχει σπάσει το κοντέρ. Τον μόνο που θα λυπόμουν σε ενδεχόμενο ατύχημα είναι τον οδηγό του Sprinter που θα τραβιόταν στα δικαστήρια δεκαετίες. Αν θέλεις ν' αυτοκτονήσεις σε φίλε, πάνε πέσε από κανένα γκρεμό, δεν είναι απαραίτητο να πάρεις στο λαιμό σου κάποιον άλλον... :rant:
Άβαταρ μέλους
By postruck
#378340 Aυτές τις ημέρες που έχει αρχίσει και φτιάχνει ο καιρός,αυτό το είδος έχει αρχίσει και πολλαπλασιάζεται :thumbsdown: Αυτο το να βγαίνουν σε δρόμους με όριο πάνω απο 70-80 χλμ και να πηγαίνουν και σε ζευγάρια ή μπουλοκιδόν,που λέγαμε και στον στρατό :rant: Να περνάς διπλα τους με το φορτηγό ή το λεωφορείο και να προσπαθούν τα κρατηθούν όρθια, τα ζωάδια.
Δεν χρειάζεται αυτό. [Mod]
Άβαταρ μέλους
By elteo
#378341 Με το συμπαθειο αλλά όσο ζώα είναι κάποιοι ποδηλάτες άλλο τόσο είναι και κάποιοι αρκετοί οδηγοί. Για αυτό προτιμώ πλέον να κάνω ποδηλατακι στο βουνό στην φύση να έχω την ησυχία μου.
Άβαταρ μέλους
By markvag
#378348
elteo έγραψε:Με το συμπαθειο αλλά όσο ζώα είναι κάποιοι ποδηλάτες άλλο τόσο είναι και κάποιοι αρκετοί οδηγοί. Για αυτό προτιμώ πλέον να κάνω ποδηλατακι στο βουνό στην φύση να έχω την ησυχία μου.


Εννοείται! Απλά, αυτό που ειλικρινά με κάνει να απορώ είναι πως είναι δυνατό ένας ποδηλάτης (ο κάθε ποδηλάτης) να μην καταλαβαίνει πως η |λογοκρισία| του οδηγού θα τον στείλει στα θυμαράκια... από κάτω... :s_dunno Δεν λέω ότι οι ποδηλάτες έχουν άδικο, σαφέστατα και έχουν δικαίωμα να κυκλοφορούν στους δρόμους και σαφέστατα και συχνότατα οι οδηγοί κάνουν τις |λογοκρισία|, απλά θα περίμενα τον μέσο ποδηλάτη να είναι πιο προσεκτικός...

Ο συγκεκριμένος που πέτυχα ήταν βέβαια βασιλιάς! :inlove: Σε μία άκρη του μυαλού μου ελπίζω να έχει συνειδητοποιήσει τη |λογοκρισία| που έκανε και να προσέχει λίγο περισσότερο την επόμενη φορά... :oops:
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#378354
markvag έγραψε:...αυτό που ειλικρινά με κάνει να απορώ είναι πως είναι δυνατό ένας ποδηλάτης (ο κάθε ποδηλάτης) να μην καταλαβαίνει πως η |λογοκρισία| του οδηγού θα τον στείλει στα θυμαράκια... από κάτω... :s_dunno

Προσωπικά έχω την ίδια απορία και για τους οδηγούς μηχανής :s_dunno


< >
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#378375 ηρεμια παιδες.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#378380
Scotch έγραψε:
markvag έγραψε:...αυτό που ειλικρινά με κάνει να απορώ είναι πως είναι δυνατό ένας ποδηλάτης (ο κάθε ποδηλάτης) να μην καταλαβαίνει πως η |λογοκρισία| του οδηγού θα τον στείλει στα θυμαράκια... από κάτω... :s_dunno

Προσωπικά έχω την ίδια απορία και για τους οδηγούς μηχανής :s_dunno


< >

Εκεί έχεις λίγο παραπάνω ασφάλεια στον δεξί καρπό και μεγαλύτερη ευχέρεια ελιγμων.
Χωρίς αυτό να δικαιολογεί τις διάφορες καφρίλες.

< >
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#378387 Dimsabas συγχώρεσέ μας που κάνουμε και άλλα πράγματα και δεν είμαστε μόνιμα μέσα! :roll: :roll:

[Μοd]
Άβαταρ μέλους
By italakias
#379308 Οι ποδηλατες που βγαινουν σε δρομους με πολλη κινηση και ταχειας κυκλοφοριας,εχουν χαμηλο IQ επειδη δεν μπορουν να αντιληφθουν τους κινδυνους.
Άβαταρ μέλους
By elvet
#379322 Αυτός ο επαγγελματίας με την τραγικά ευθυγράμμιση πήγαινα έτσι διαγώνια, τόσο διαγώνια που δεν μπορούσε να γίνει προσπέραση Εικόνα
Λεωφορείο του ΟΑΣΘ που μεταφέρει ανθρώπους
Εικόνα
Και ένα "σλικ"Εικόνα