Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By markvag
#350740 δεν μπορώ... :s_dunno δεν βλέπω καν την εικόνα... :s_dunno
Άβαταρ μέλους
By GeorgT
#350753 Μάλλον επειδή είναι από κάποιο προφίλ που δεν έχουνε πρόσβαση εμείς!

Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#350764 Nαι εγώ κανονικά το είδα αλλά μάλλον ισχύει αυτό που λέει ο Γιώργος.
Άβαταρ μέλους
By cosneo
#350778 Ένας δρόμος στην Καλαμαριά πριν λίγα λεπτά.
Εικόνα
Με λιγη υπομονή ο δρόμος θα καθαρίσει όταν βρέξει ή όταν θα έχουμε 15 βαθμούς Κελσίου.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#350800 Απαράδεκτη η τοπική αυτοδιοικηση (κεντρικός και περιφειακοί Δήμοι), που ενώ γνώριζε για την "Αριάδνη" και τον ολικό παγετό, δεν φρόντισαν να καθαρίσουν τους δρόμους (τους κεντρικούς έστω) και να ρίξουν αλάτι. Είναι απίστευτο πόσο βελτιώνεται η κατάσταση του δρόμου, όταν πέσει αλάτι.

Η Περιφέρεια αντιθέτως, φάνηκε να είναι πιο προετοιμασμένη.

Από την άλλη βέβαια, βλέπω και τους συμπολίτες μου που δεν φροντίζουν να έχουν αλυσίδες στα αυτοκίνητα τους, ή αρκετούς επαγγελματίες που δε πάνε να πάρουν ένα σακί αλάτι να ρίξουν στα πεζοδρόμια, μπροστά στα μαγαζιά τους. Σήμερα πήγα δύο φορές να γεμίσω έναν κουβά με αλάτι, για να ρίξω στα σκαλιά της οικοδομής, μιας και οι υπόλοιποι ένοικοι περίμεναν πότε θα έρθει ή άνοιξη για να ξεπαγώσουν τα σκαλοπάτια και να μην σπάσουμε κανένα πόδι... :thumbsdown:

Και τις δύο φορές που πήγα, δεν είδα κανέναν άλλο συμπολίτη μου να φορτώνει αλάτι.

ΥΓ. Εντωμεταξύ χθες βλέπω δίπλα στα σκαλιά της πολυκατοικίας
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By famas
#350802 Axel 12p έχεις απολυτο δίκιο, σήμερα όμως η κίνηση γενικά είναι εντυπωσιακά μειωμένη. Ενδεικτικά στο νοσοκομείο είχαμε μόλις 320 προσελευσεις, κυρίως με ΕΚΑΒ. Για τον Δήμο που λες, στέκομαι στο ότι ο Μπουτάρης ανέλαβε πλήρως την ευθύνη για την αποτυχία του σχεδιασμού. Βέβαια ευθύνες δεν καταλογίστηκαν, αλλά δεν αποδόθηκαν και σε εξωγενείς παράγοντες.

Στάλθηκε από το XT1032 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#350814 Ο Μπουτάρης πήρε την ευθύνη.... Θα παραιτηθεί; Θα κάνει κάτι τέλος πάντων ως "τιμωρία";

Όταν κάνεις μια πατάτα, υπάρχουν συνέπειες. Θα αρχίσουν ποτέ να υπάρχουν συνέπειες για τους αιρετούς, όταν δεν κάνουν τη δουλειά τους σωστά;
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#350817 Λογικό είναι να ήταν μειωμένη σήμερα η κίνηση καθώς οι χθεσινοί πάθαν και μάθαν ενώ οι άλλοι μισοί παραδειγματίστηκαν.
Άβαταρ μέλους
By cosneo
#350836
famas έγραψε:...σήμερα όμως η κίνηση γενικά είναι εντυπωσιακά μειωμένη.


Θα πρέπει όμως να αντιληφθουμε ότι η σημερινή κατάσταση της κίνησης αυτοκινήτων και κόσμου στην πόλη ΔΕΝ ήταν φυσιολογική. Ήταν ... γενική παράλυση. Δηλαδή σε ανάλογες καταστάσεις πχ στις Σκανδιναβικες χώρες ή στον Καναδά η ζωή, η αγορά και το κράτος σταματάνε να λειτουργούν και κλείνουν ραντεβού για την άνοιξη...
Για μένα μόνο ανευθυνοτητα, αδιαφορία και δυσλειτουργια κράτους και πολιτών είδα αυτές τις 48 ώρες.
Για τον βαρύ χιονια ακόμα και για κάθε 15 χρόνια αυτές τις παγωμένες αλατιερες και τις υδροφορες τις έχουμε πληρώσει. Ας αποσβεστουν κάποτε...
Και είμαστε στη Βόρεια Ελλάδα που θα τύχει να χιονίσει.

Η εικόνα που κρατάω από όλη αυτή την κωμωδία είναι χθες το αγροτικό pick up wannabe αλατιερα του Δήμου Καλαμαριάς με ανοιχτό το καπο στην Καυκασου η το παλιό Micra με τον πορτοκαλί φαρο της Πολιτικής Προστασίας να βάζει αλυσίδες ΑΦΟΥ έχουν γεμίσει οι δρόμοι με χιόνια και οι ίδιοι έχουν μπλοκάρει την κυκλοφορία.
Άβαταρ μέλους
By Kon5
#350849 Πες μου πού βλεπεις λογική στην οδηγική συμπεριφορά των συμπολιτών μας σε μια νορμάλ από πλευράς καιρικών συνθηκών ημέρα για να περιμένεις κάτι παραπάνω σε χιονιά έστω και λίγων εκατοστών. Στο 2πλοπαρκάρισμα σε δρόμους κεντρικούς, σε ράμπες αναπήρων, στη ρίψη κάθε είδους σκουπιδιού από το παράθυρο, στο σταμάτησα στις διαβάσεις? Πού? Παλιά γκρίνιαζα τώρα λιγότερο προσπαθώ να μην γκρινιάζω και να τα βλέπω με οπτική πλάκας γιατί δεν πρόκειται να αλλάξει ΤΠΤ απολύτως και το μόνο που κάνω είναι να ανεβάζω πίεση και να χάνω λεπτά ζωής. Και αν τύχει και πέσουν αέρα-τσουβάλι χρήματα όπως παλιά, πάλι τα ίδια και χειρότερα θα έκαναν γιατί φταίνε οι άλλοι και ποτέ εμείς.
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#350854 Χαίρομαι να διαβάζω ποστ σαν τα 2 από πάνω. Ευτυχώς δεν είναι όλοι Ορκ σε αυτήν την πόλη. Αλλά δυστυχώς είμαστε λίγοι....
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#350860 Πριν δεν αναφερόμουν αποκλειστικά στον Δήμο Θεσσαλονίκης, αλλά σε όλους τους Δήμους, που ενω γνώριζαν δε φρόντιζαν να προχωρήσουν εγκαίρως στον καθαρισμό των κεντρικών δρόμων. Είναι δυνατόν να λέμε ότι πάγωσαν τα βυτία με το θαλασσινό νερό και οι αλατιέρες; Ας φορτώσουν το αλάτι σε φορτηγά και ας το ρίχνουν με τα φτυάρια.

Όσο για την συμπεριφορά των συμπολιτών μας, διαβάζω πριν από λίγο post του Σερβετά στο facebook, που αναφερόταν σε μια φίλη του που πάρκαρε το αυτοκίνητο της και κάποιος της το χτύπησε χωρίς να αφήσει στοιχεία. Και κατέληγε το κείμενο του κάπως έτσι:
Πάμε να τη βοηθήσουμε; υπάρχουν αυτοί που δεν υπολογίζουν τίποτα. Εμείς, οι άλλοι οι πολλοί θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια; ελάτε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο.

Εικόνα

Μικρή λεπτομέρεια. Η "κυρία" όπως φαίνεται από την φωτογραφία είχε παρκάρει φαρδία πλατιά πάνω στην νησίδα/ πεζοδρόμιο, μπροστά στον Λευκό Πύργο... :thumbsdown:

Τα λόγια είναι περιττά...

Μου αρέσει που έλεγε ότι "υπάρχουν αυτοί που δεν υπολογίζουν τίποτα". Ούστ! :rant: