Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By g8777
#350628 Τι πιο φυσιολογικο αλλωστε να τρως καθε μερα κρεας. Καμια 700αρια δισσεκατομυρια ανθρωποι εδω και χιλιετιες μαλακιστηκαν και πεθαναν νωρις. Εννοειται οτι χωρις κρεας δεν μπορεις να αναπληρωσεις τις πρωτεινες .Ξαναεννοειται φυσικα οτι η αυξανομενη ζητηση για κρεας 24/7 θα οδηγησει την βιομηχανια κρεατος σε παραγωγη περισσοτερων ποσοτητων με αγνο μερακι και αγαπη. Α, και Κανακη.Κρεας μεχρι και στην φρουτοκρεμα απο δω και περα.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#350632
mjacob έγραψε:
dimik έγραψε:
mjacob έγραψε:Τα χορτοφάγα ζώα είναι φτιαγμένα από δημητριακά και νερό δλδ; :lol:

Οι πρωτεΐνες σαν δομικό στοιχείο του ανθρώπινου σώματος αποτελούν το 1/5 του βάρους του. Έτσι μετά το H2O οι πρωτεΐνες αποτελούν το πιο σημαντικό υλικό του ανθρώπινου σώματος

http://www2.biology.uoc.gr/courses/BIO3 ... enzuma.htm

Αλήθεια; Δεν το ήξερα :roll:

Στα χορτοφάγα ζώα έχει άλλη σύνθεση το σώμα τους και μπορούν και είναι χορτοφάγα;
Προφανως όχι, εξ ου και και προφανώς και δεν ισχύει η συλλογιστική σου.



Μα δεν είναι η συλλογιστική ΜΟΥ, είναι της επιστήμης η συλλογιστική που λέει 0,8-1gr πρωτεΐνης ανα κιλό σωματικού βάρους για τον μέσο άνθρωπο ημερησίως σε κανονικές συνθήκες και περισσότερο για όσους αθλούνται, της έγκυες κοκ.
Προφανώς πηγές πρωτεΐνης υπάρχουν πολλές, καμία όμως με το προφίλ αμινοξέων του κρέατος και αν χρειάζεται να φας π.χ μισό κιλό φακές με ρύζι για να πάρεις τις ίδιες πρωτεΐνες που θα έπαιρνες με 200γρ κρέατος τότε απλά έχεις πάρει και κάμποσες παραπάνω θερμίδες χωρίς λόγο.

Απο εκεί και πέρα πολλοί υπερκαλύπτουν τις ημερήσιες ανάγκες τους σε πρωτεΐνη και αυτό είναι εξίσου κακό αλλά από το τρώω κάθε μέρα όσο κρέας (συμπεριλαμβάνω μέσα όλα τα κρέατα+ψάρια και τα παράγωγα τους) χρειάζομαι μέχρι το δεν είναι απαραίτητο είναι τεράστια η απόσταση.
Τελευταία επεξεργασία από dimik και 11 Ιαν 2017, 15:08, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By dimik
#350635
g8777 έγραψε:Τι πιο φυσιολογικο αλλωστε να τρως καθε μερα κρεας. Καμια 700αρια δισσεκατομυρια ανθρωποι εδω και χιλιετιες μαλακιστηκαν και πεθαναν νωρις. Εννοειται οτι χωρις κρεας δεν μπορεις να αναπληρωσεις τις πρωτεινες .Ξαναεννοειται φυσικα οτι η αυξανομενη ζητηση για κρεας 24/7 θα οδηγησει την βιομηχανια κρεατος σε παραγωγη περισσοτερων ποσοτητων με αγνο μερακι και αγαπη. Α, και Κανακη.Κρεας μεχρι και στην φρουτοκρεμα απο δω και περα.


Μια και είπες για φρουτόκρεμες....κοίτα η vegan μάνα :rtfm:

Severe vitamin B12 deficiency in an exclusively breastfed 5-month-old Italian infant born to a mother receiving multivitamin supplementation during pregnancy

http://bmcpediatr.biomedcentral.com/art ... 2431-12-85
Άβαταρ μέλους
By kovathe
#350638
mjacob έγραψε:Τέσπα, δεν ξέρω ποια είναι ή δεν είναι η καταλληλότερη διατροφή για τον άνθρωπο. Ούτε δημητριακά υποστηρίζω κλπ. 'Αλλωστε δεν τρώω δημητριακά. Μπορεί και να είναι καλύτερο να τρώμε με κάθε γεύμα πρωτεΐνη.

Αλλά το επιχείρημα περί σύνθεσης σώματος απλά δεν ευσταθεί, αλλιώς όλα τα ζώα θα ήταν σαρκοφάγα.


Προφανώς και δεν είναι θέμα σύστασης του σώματος αλλά πως φτάνουμε εκεί μέσω της τροφής.
Τα φυτοφάγα είναι εξελιγμένα να τρώνε έτσι και λογικά θα είναι εξελιγμένα να μετατρέπουν στα απαραίτητα δομικά στοιχεια τις πρωτεΐνες που παίρνουν απο τα φυτά (εξάλλου πρωτεινη υπάρχει σε όλες τις τροφές ανεξαιρέτως).
Το θέμα είναι σαν άνθρωποι πως είμαστε εξελιγμένοι να υτρωμε και φυσικά τι θέλουμε να πετύχουμε μέσω της τροφής μας.
Δεν τρώμε πια για επιβίωση (τουλαχιστον εκτός 3ου κόσμου) αλλά και για σωματική σύσταση, υγεια κλπ...
Άβαταρ μέλους
By kovathe
#350639 Σαφως και παιζει ρολο η ποιότητα της πρωυεινης στη διατροφή μας (προφίλ αμινοξέων κλπ) όπως λέει ο ντιμικ αλλά παίζει και μεγάλη παραπληροφόρηση για την ποσότητα που χρειαζόμαστε.

dimik έγραψε:Απο εκεί και πέρα πολλοί υπερκαλύπτουν τις ημερήσιες ανάγκες τους σε πρωτεΐνη και αυτό είναι εξίσου κακό .

Δεν ισχύει, έχει αποδειχτεί οτι η παραπανω πρωτεινη δεν βλάπτει κάπου απο μονη της.
Άβαταρ μέλους
By elteo
#350645
Bayern7 έγραψε:Πάω να φάω σουπιές με σπανάκι τώρα. :eat:
get fucked plebs. :shifty:

* μην πεταχτεί κανένας άσχετος (που δεν τρώει προβατίνες κλπ) να πει "ιιιιιιιου σουπιές" :x

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By mjacob
#350647
kovathe έγραψε:Προφανώς και δεν είναι θέμα σύστασης του σώματος αλλά πως φτάνουμε εκεί μέσω της τροφής.

Προφανώς, αλλά αυτό το προφανές προφανώς δεν γίνεται αντιληπτό.
Άβαταρ μέλους
By kovathe
#350649
g8777 έγραψε:Μια ερωτηση : Ξερεις ποια ειναι η συνιστωμενη μηνιαια προσληψη κοκκινου κρεατος;

Μην πάτε στα άκρα.
Κανεις δεν είπε να τρως κάθε μέρα βρωμομπεργκερ ουτε να γίνεις βιγκαν απ την άλλη.
Υπάρχουν τα αβγά, κοτόπουλα, γαλοπούλες, ψάρια, χταπόδια, σουπιές (με σπανάκι σουπερ Στεφάν!), θαλασσινά γενικά, μοσχάρι ποιοτικό καλά κομματια απαχο, τυριά, γαλακτομικα, κλπ κλπ...
Άβαταρ μέλους
By dimik
#350651
kovathe έγραψε:
g8777 έγραψε:Μια ερωτηση : Ξερεις ποια ειναι η συνιστωμενη μηνιαια προσληψη κοκκινου κρεατος;

Μην πάτε στα άκρα.
Κανεις δεν είπε να τρως κάθε μέρα βρωμομπεργκερ ουτε να γίνεις βιγκαν απ την άλλη.
Υπάρχουν τα αβγά, κοτόπουλα, γαλοπούλες, ψάρια, χταπόδια, σουπιές (με σπανάκι σουπερ Στεφάν!), θαλασσινά γενικά, μοσχάρι ποιοτικό καλά κομματια απαχο, τυριά, γαλακτομικα, κλπ κλπ...


σε παραπέμπω παρακάτω :lol: :lol: :lol:

mjacob έγραψε:Προφανώς, αλλά αυτό το προφανές προφανώς δεν γίνεται αντιληπτό.
Άβαταρ μέλους
By italakias
#350654
dimik έγραψε:
Chris έγραψε:@dimik, για την ισορροπια της διατροφης το λεω, χωρις να εχω ιδεα απο τα επιστημονικα του Νικου παραπανω. Απλα δε μου φαινεται σωστο να μετατρεπονται τα πιατα σε κρεας+συνοδευτικο



Η ισορροπία απαιτεί πρωτεΐνη, η οποία είναι το βασικό δομικό υλικό του σώματος, σε απορροφήσιμη μορφή, καλύτερες πηγές από το κρέας δεν υπάρχουν οπότε καλό είναι να υπάρχει κρέας στο τραπέζι, αντίθετα όσπρια και δημητριακά είναι πηγές ενέργειας την οποία ενέργεια που ξοδεύουμε τείνουμε να την υπερεκτιμούμε την σήμερον ημέρα, για αυτό και ανεβαίνουν οι δείκτες παχυσαρκίας. Τρώμε δηλαδή πολλούς υδατάνθρακες γιατί νομίζουμε ότι το κρέας είναι κακό ενώ αντίθετα η περίσσια υδατανθράκων μας κάνει κακό και τα τρανς λιπαρά από επεξεργασμένες τροφές, όχι τα ζωικά λίπη.
Εννοείται ότι τρώμε σχετικά άπαχο κρέας και όχι μπέικον και αρνίσια παιδάκια κάθε μέρα. Νομίζω 3 μέρες κοτόπουλο, 3 κόκκινο κρέας και 1 ψάρι είναι μια πολύ καλή αναλογία ή οποία φυσικά μπορεί να προσαρμοσθεί στα οικονομικά του καθενός.

Το ιδανικό πάντως είναι ένα πιάτο με από όλα μέσα, κρέας, φρούτα, λαχανικά, όσπρια/δημητριακά.

Στην ελλαδα προηγουμενων δεκαετιων ,ο κοσμος ετρωγε πολυ λιγοτερο κρεας απο τι τωρα και σιγουρα ηταν πιο δραστηριος,πιο ζωντανος .
Την σημερινη εποχη τρωμε καθε μερα κρεας και ειμαστε ολοι ψοφιμια.
Ο ανθρωπινος οργανισμος χρειαζεται 60% υδατανθρακες ,25 % πρωτεινη και τα υπολοιπα βιταμινες και λιπαρα.
Το να τρως καθε μερα κρεας ειναι βλακεια,κανει ζημια στο οργανισμο,δεν ειναι απαραιτητο αφου οι πρωτεινες φευγουν στην τουαλετα.
Δεν θα αναφερθω στην ποιοτητα των κρεατων,τι ταιζουν τα ζωντανα και αυτα τα πουλερικα που ειναι γεματα ορμονες αφου μεγαλωνουν πιο γρηγορα και απο τα αγγουρακια.

2-3 φορες λοιπον κρεας την εβδομαδα,2 φορες οσπρια ,1-2 ψαρι.
Υπαρχουν και τα οπωροκηπευτικα,το ελαιολαδο,τα τυροκομικα.
Δεν χρειαζομαστε καθε μερα το σκατοκρεας.

Και οπως εχω ξαναγραψει,οποιος τρωει πολυ ζει λιγοτερο.
Λιγη νηστεια δεν θα μας εβλαπτε.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#350659
italakias έγραψε:
dimik έγραψε:
Chris έγραψε:@dimik, για την ισορροπια της διατροφης το λεω, χωρις να εχω ιδεα απο τα επιστημονικα του Νικου παραπανω. Απλα δε μου φαινεται σωστο να μετατρεπονται τα πιατα σε κρεας+συνοδευτικο



Η ισορροπία απαιτεί πρωτεΐνη, η οποία είναι το βασικό δομικό υλικό του σώματος, σε απορροφήσιμη μορφή, καλύτερες πηγές από το κρέας δεν υπάρχουν οπότε καλό είναι να υπάρχει κρέας στο τραπέζι, αντίθετα όσπρια και δημητριακά είναι πηγές ενέργειας την οποία ενέργεια που ξοδεύουμε τείνουμε να την υπερεκτιμούμε την σήμερον ημέρα, για αυτό και ανεβαίνουν οι δείκτες παχυσαρκίας. Τρώμε δηλαδή πολλούς υδατάνθρακες γιατί νομίζουμε ότι το κρέας είναι κακό ενώ αντίθετα η περίσσια υδατανθράκων μας κάνει κακό και τα τρανς λιπαρά από επεξεργασμένες τροφές, όχι τα ζωικά λίπη.
Εννοείται ότι τρώμε σχετικά άπαχο κρέας και όχι μπέικον και αρνίσια παιδάκια κάθε μέρα. Νομίζω 3 μέρες κοτόπουλο, 3 κόκκινο κρέας και 1 ψάρι είναι μια πολύ καλή αναλογία ή οποία φυσικά μπορεί να προσαρμοσθεί στα οικονομικά του καθενός.

Το ιδανικό πάντως είναι ένα πιάτο με από όλα μέσα, κρέας, φρούτα, λαχανικά, όσπρια/δημητριακά.

Στην ελλαδα προηγουμενων δεκαετιων ,ο κοσμος ετρωγε πολυ λιγοτερο κρεας απο τι τωρα και σιγουρα ηταν πιο δραστηριος,πιο ζωντανος .
Την σημερινη εποχη τρωμε καθε μερα κρεας και ειμαστε ολοι ψοφιμια.
Ο ανθρωπινος οργανισμος χρειαζεται 60% υδατανθρακες ,25 % πρωτεινη και τα υπολοιπα βιταμινες και λιπαρα.
Το να τρως καθε μερα κρεας ειναι βλακεια,κανει ζημια στο οργανισμο,δεν ειναι απαραιτητο αφου οι πρωτεινες φευγουν στην τουαλετα.
Δεν θα αναφερθω στην ποιοτητα των κρεατων,τι ταιζουν τα ζωντανα και αυτα τα πουλερικα που ειναι γεματα ορμονες αφου μεγαλωνουν πιο γρηγορα και απο τα αγγουρακια.

2-3 φορες λοιπον κρεας την εβδομαδα,2 φορες οσπρια ,1-2 ψαρι.
Υπαρχουν και τα οπωροκηπευτικα,το ελαιολαδο,τα τυροκομικα.
Δεν χρειαζομαστε καθε μερα το σκατοκρεας.

Και οπως εχω ξαναγραψει,οποιος τρωει πολυ ζει λιγοτερο.
Λιγη νηστεια δεν θα μας εβλαπτε.



Στην Ελλάδα δεν έτρωγαν κρέας οι φτωχοί και πέθαιναν πιο γρήγορα από τους πλούσιους που έτρωγαν κρέας όμως :lol:

Τα ποσοστά που λες αν σκάβεις κανα χωράφι την ημέρα είναι καλά, αν στρογγυλοκάθεσαι στο γραφείο όμως όχι και τόσο.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#350660
Νομίζω 3 μέρες κοτόπουλο, 3 κόκκινο κρέας και 1 ψάρι είναι μια πολύ καλή αναλογία ή οποία φυσικά μπορεί να προσαρμοσθεί στα οικονομικά του καθενός.



Το "προφανως".

Τελικα ποια ειναι η μηνιαια συνιστωμενη δοση κοκκινου κρεατος, ξερεις;


Κοβαθε μιλαμε για κρεας, ψαρικα ειναι αλλο παραμυθι.
Άβαταρ μέλους
By kovathe
#350669 Ναι αλλά πρωτεινη δεν παίρνεις μονο από κρέας.
Το ξέρετε οτι το χταπόδι έχει περισσότερο σιδηρο απ το μοσχάρι?
Εμείς πλεον τρώμε 1 φορά τη βδομάδα στάνταρ, όπως και συκώτι.