Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By elvet
#349268
Hellenic tifosi έγραψε:Απ' όσο διάβασα, ο νόμος λέει ότι οι αρχές ερευνούν τους κοντινούς συγγενείς και αν το περιβάλλον κρίνεται κατάλληλο, το παιδί πάει εκεί. Πέμπτη απόγευμα συνελήφθη η αγωνίστρια μάνα, Κυριακή είχε λυθεί το θέμα.

Που είναι η εκδικητικότητα; Νομίζω ότι η ανακοίνωση που εξέδωσε η εισαγγελεία ήταν σαφής και απαντάει στα ερωτήματα.

+1
Το κράτος (αυτό που με τόσο μίσος πολεμάει η Ρούπα και οι σύντροφοί της) πρέπει να διευρευνήσει εάν η γιαγιά ή η θεία είναι κατάλληλες για να αναλάβουν έστω και προσωρινά το παιδί. Μπορεί π..χ η γιαγιά να είναι άρρωστη (σωματικά ή ψυχικά), άπορη, άστεγη και το ίδιο και η θεία ή να εκκρεμούν καταδικαστικές αποφάσεις, περιορισμοί (ναρκωτικά) και άλλες αιτίες που καθιστούν απαγορευτικό για το παιδί να μείνει μαζί τους. Αυτά χρειάζονται κάποιο χρόνο διερεύνησης και υπάρχουν αρμόδιες υπηρεσίες, δεν θα το διατάξει ούτε η Ρούπα (το οτι είχε ακόμα την επιμέλεια του παιδιού της επίσης είναι θέμα), ούτε ο Γλέζος, ούτε ο Μπακογιάννης!!
Άβαταρ μέλους
By dstou
#349274 Προηγήθηκε και η εξέταση του παιδιού από γιατρούς. Η δε γιαγιά είναι μόνιμη κάτοικος Καλαμάτας, εκεί πήγε η κοινωνική λειτουργός να την βρει. Αυτός είναι ο νόμος και το πνεύμα του.
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
#349276 Επίσης, είναι άλλο να λέμε "το παιδί πρέπει να πάει στη γιαγιά", που είναι το λογικότερο, και άλλο το να λέμε "το παιδί να πάει στη γιαγιά όπως-όπως, σα να ξεφορτώνεις ένα τσουβάλι πατάτες".

Μακάρι να δρούσε το κράτος παντού τόσο γρήγορα.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#349277 Ο Φέρθρυ πως και δεν οργάνωσε κανένα ριφιφί ντυμένος ως Άγιος Βασίλης για να σώσει τον πολιτικό κρατούμενο;
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#349314
dstou έγραψε:Προηγήθηκε και η εξέταση του παιδιού από γιατρούς. Η δε γιαγιά είναι μόνιμη κάτοικος Καλαμάτας, εκεί πήγε η κοινωνική λειτουργός να την βρει. Αυτός είναι ο νόμος και το πνεύμα του.


Έτσι ακριβώς, το παιδί σύμφωνα με την Κ.Λ έχει και καλή ψυχική επαφή με την γιαγιά γιατί είχε ξαναπεράσει ένα διάστημα μαζί της όταν οι γονείς του ήταν προφυλακιστέοι, επίσης ο νόμος ορίζει ότι για λίγες ημέρες μέχρι να βρεθεί η καλύτερη λύση για ένα παιδί αυτό φιλοξενείται σε κατάλληλο νοσοκομείο, στο παίδων για την περίπτωση, όλα τα άλλα είναι για σπέκουλα.
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#349316 https://athens.indymedia.org/post/1567772/




< >
Άβαταρ μέλους
By elvet
#349337
Χρήστος Λάππας έγραψε:https://athens.indymedia.org/post/1567772/




< >

Εάν δεν είναι τρολιά, που δεν φαίνεται για τέτοια, οι άνθρωποι είναι κλινικές περιπτώσεις σε όλες τις εκδηλώσεις τους.

Στο ίδιο πνεύμα, θα ήθελα να δω οποιονδήποτε/ οποιαδήποτε από αυτούς να σταματήσουν με τη βία μία εργάσιμη μέρα στα σφαγεία βοοειδών π.χ. νομού Θεσσαλονίκης
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#349340
Αντισπισιστ@ Αναρχικ@ Αθήνα


@@
Άβαταρ μέλους
By diplomat
#349349 Hθικό πλεονέκτημα

Πηγέτο
http://news247.gr/eidiseis/koinonia/ntokoymento-mesa-apo-thn-pagwmenh-moria-prosfyges-sto-eleos-toy-xionia.4469359.html

Μέσα στο χιόνι και εκτεθειμένοι στα χειρότερα καιρικά φαινόμενα προσπαθούν να ζήσουν οι εκατοντάδες πρόσφυγες στο κέντρο της Μόρια, στη Λέσβο.

Οι σκηνές των προσφύγων, μέσα στις οποίες διαμένουν οικογένειες και μικρά παιδιά, έχουν σκεπαστεί από ένα παχύ στρώμα χιονιού με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ να επαναλαμβάνει την έκκλησή της να επιταχυνθεί η μεταφορά αιτούντων άσυλο από τα νησιά του Αιγαίου στην ενδοχώρα.


Αll-in. Τα βλέπεις μοντελιάρη μου; (προφανώς με κάθε επιφύλαξη το παρακάτω)

"Μετά την Ειδομένη, είχαμε ξανά απαγόρευση φωτογράφησης προσφύγων χθες στη Μόρια στη Λέσβο. Θεωρούμε αδιανόητο οι συνάδελφοι φωτορεπόρτερ να μην έχουν τη δυνατότητα να φωτογραφίσουν ούτε καν έξω από το camp. Καταλαβαίνουμε ότι δεν μπορούμε να μπούμε μέσα, αλλά τουλάχιστον έξω από το camp θα πρέπει να μπορούμε να έχουμε τη δυνατότητα να φωτογραφίσουμε έστω όσο μακριά μπορεί να δει ο φωτογραφικός φακός.

Μεταξύ της απαγόρευσης φωτογράφησης στην Ειδομένη και στο νέο κρούσμα απαγόρευσης στη Μόρια, η τυπική διαδικασία για να μπούμε στα camp ήταν η εξής: Κάνουμε αίτηση στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, το οποίο μας επιτρέπει όμως την είσοδο μόνο σε κάποια συγκεκριμένα camp, όχι σε όλα και σε αυτά τα συγκεκριμένα ο χρόνος που μας δίνεται είναι μόνο μία ώρα. Η ένσταση η δική μας είναι ότι σαφέστατα να μπαίνουμε κατόπιν συνεννόησης, αλλά σε όλα τα camp όμως και όχι σε επιλεγμένα, καθώς και ότι ο χρόνος που θα παραμένουμε για να φωτογραφίσουμε πρέπει να είναι όσος κρίνουμε εμείς.

Διότι πλέον το προσφυγικό για εμάς έχει ονοματεπώνυμο: Για να δημιουργήσεις μία σχέση εμπιστοσύνης με μία προσφυγική οικογένεια πρέπει να μιλήσεις μαζί τους, να ξέρεις ότι είναι ο Αχμέτ με τα πέντε παιδιά του που έχει έρθει στην Ελλάδα, να ξέρεις την ιστορία τους. Δηλαδή ουσιαστικά ζητάμε να φωτογραφίσουμε το αυτονόητο, πως οι πρόσφυγες εντάσσονται στην ελληνική κοινωνία μετά τη συμφωνία Ευρώπης- Τουρκίας.

Είμαστε κάθετα αντίθετοι στη λογική των απαγορεύσεων στη φωτογράφηση. Εξάλλου θα πρέπει να ξέρουν στο υπουργείο ότι οι πληροφορίες για το τι γίνεται μέσα στα camp έτσι κι αλλιώς διακινούνται από τους ίδιους τους πρόσφυγες, που με τα κινητά τους τραβάνε βίντεο και φωτογραφίες. Γιατί να απαγορεύεται στους επαγγελματίες φωτορεπόρτερ να φωτογραφίσουν, τηρώντας τους κανόνες δεοντολογίας;".
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#349351 Λιγουλάκι υπομονή σε ότι έχει να κάνει με τους πρόσφυγες.
Αν τυχόν προκύψει κυβέρνηση Κούλη Χρυσού τότε θα μάθουμε και το αν κοιμήθηκαν στο χιόνι και αν δεν έχουν τρόφιμα και αν γίνονται φασαρίες.

Προς το παρόν #polaroupa και ξερό ψωμί.
Άβαταρ μέλους
By dstou
#349507
21 quadra » Mon Jan 09, 2017 6:00 pm

dstou wrote:
Προηγήθηκε και η εξέταση του παιδιού από γιατρούς. Η δε γιαγιά είναι μόνιμη κάτοικος Καλαμάτας, εκεί πήγε η κοινωνική λειτουργός να την βρει. Αυτός είναι ο νόμος και το πνεύμα του.



Έτσι ακριβώς, το παιδί σύμφωνα με την Κ.Λ έχει και καλή ψυχική επαφή με την γιαγιά γιατί είχε ξαναπεράσει ένα διάστημα μαζί της όταν οι γονείς του ήταν προφυλακιστέοι, επίσης ο νόμος ορίζει ότι για λίγες ημέρες μέχρι να βρεθεί η καλύτερη λύση για ένα παιδί αυτό φιλοξενείται σε κατάλληλο νοσοκομείο, στο παίδων για την περίπτωση, όλα τα άλλα είναι για σπέκουλα.


O Σύριζας την 'άκουσε' με τον χειρισμό της υπόθεσης, παρόλο που έκανε απλώς ότι λέει ο νόμος. Ο οποίος νόμος δεν είναι τέλειος, αλλά δεν είναι για τα μπάζα, φυσικά και πρέπει να γίνει ιατρική εξέταση του ή των παιδιών και αξιολόγηση του ανάδοχου. Εννοείται ότι αν ο Σύριζας ήταν στην αντιπολίτευση θα είχε βγάλει μια γλώσσα 3 πήχες για το θέμα. Αλλά μπορούσε ίσως να το χειριστεί διαφορετικά διότι γνώριζε τη σπέκουλα και το θέατρο που θα ακολουθούσε.
Π.χ. θα μπορούσε να εκδώσει εκτάκτως μια υπουργική απόφαση με άμεση εφαρμογή και να λέει ότι σε αντίστοιχες περιπτώσεις το παιδί παραδίδεται ΑΜΕΣΑ, αλλά προσωρινά, στο πρόσωπο που θα υποδείξουν οι κηδεμόνες, και εν συνεχεία θα ακολουθήσει η αξιολόγηση του προσώπου αυτού από την πολιτεία.
Δηλαδής, έλα γιαγιά από την Καλαμάτα και πάρε το παιδί το οποίο είναι στο ΠΙΚΠΑ μέχρι να έρθεις, και σε 2-3-5 μέρες ερχόμαστε να αξιολογήσουμε όπως λέει ο νόμος το περιβάλλον που αυτό θα ζήσει από εδώ και πέρα κατά πόσο είναι κατάλληλο ή όχι. Θα είχε βγει και από πάνω τώρα. Κανένας δεν πρότεινε κάτι τέτοιο, ούτε από την κυβάρνηση, ούτε από την αντιπολίτευση, ούτε από τους αλληλέγγυους που μαζεύτηκαν έξω από των ΠΑΊΔΩΝ, ούτε από Κουφοντίνα ή Γλέζο (αλλά ο τελευταίος ήθελε να δει το παιδί, με ποια ιδιότητα όμως δεν μας είπε). Οι δε κηδεμόνες κατέβηκαν αμέσως σε απεργία πείνας. :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#349580 Μια χαρά χειρίστηκε την υπόθεση ο ΣΥΡΙΖΑ. Το ότι δίνουμε βάση σε κάθε υστερικό/εγκληματία που μιλάει για βασανισμούς και λοιπές μ@λακίες ώστε να τραβήξει τον οίκτο των υπόλοιπων άνιωθων δεν αλλάζει στο παραμικρό το ότι ο νόμος προβλέπει τέτοιες περιπτώσεις, και ακολουθήθηκε.