Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#347792 Το clio 3 1,2 tce του αδερφού μου έχει την ακόλουθη εικόνα στα λάδιαΕικόνα.89.000χλμ ,μοντέλο 01/10.Αν υποθέσουμε τα χειρότερα είναι φλατζα κεφαλής, σωστά?Πως μπορούμε να το επιβεβαιώσουμε/αποκλείσουμε?Αν δεν είναι φλατζα , μπορεί να οφείλεται σε συμπύκνωση λόγω μικρων διαδρομών και χωρίς πίεση τώρα με το κρύο?
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#347795 Το κάνεις μια καλή, μεγάλη βόλτα και αφού κρυώσει το κοιτάς. Αν δεν έχει μαγιονέζα, αυτό ήταν.

Από το Moto G
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#347800 Εγώ το πρότεινα, αλλά ο μικρός φοβάται μην είναι φλατζα και ανεβάσει καμιά θερμοκρασία ή πάθει καμιά ζημιά αν όντως είναι φλατζα και πιεστεί

< >
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#347802
belgarion έγραψε:Εγώ το πρότεινα, αλλά ο μικρός φοβάται μην είναι φλατζα και ανεβάσει καμιά θερμοκρασία ή πάθει καμιά ζημιά αν όντως είναι φλατζα και πιεστεί

< >

Δεν χρειάζεται να πιεστεί, αρκεί μία μεγάλη βόλτα για να ζεσταθούν καλά τα λάδια, ρίχνοντας συχνά πυκνά ματιές στο όργανο θερμοκρασίας.

Από εκεί και πέρα μια μέτρηση συμπίεσης νομίζω θα έδειχνε αν είναι φλατζα.

Από το Moto G
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#347804 νερα σημπληρωνει? αν όχι είναι μαγιονεζα.
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#347809 Νερά δεν έχει χρειαστεί αν και δεν είναι στο φουλ το παγουρι.Ούτε έχει ανεβάσει θερμοκρασία μέχρι τώρα.

< >
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#347815 αφου δεν εχει συμπληρωσει η μαγιονεζα δεν είναι από φλατζαρισμα.
Απλα πες του να παρακολουθεί για λιγες μερες τα νερα στο παγουρακι εάν πεσουν. Παντα κρυο.
Άβαταρ μέλους
By drdino
#347816 Πιο πολλές λάθος φλάντζες έχουν αλλαχτεί με αυτήν την ψευτοενδειξη παρά σωστές. Αν δεν συμπληρώνει νερά δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#347817 Υπάρχει περίπτωση να είναι υδρατμοί όπως υπάρχει περίπτωση να είναι και φλάτζα, μια επίσκεψη σε συνεργείο με όργανα ελέγχου της φλάτζας θα δείξει τι είναι.
Άβαταρ μέλους
By 106s16
#347849 Στον K4j σε Renault Clio II είχα το κλασσικό πρόβλημα του κέλυφους του θερμοστάτη όπου υπήρχε μαγιονέζα στο παγούρι , δεν ξέρω τον κινητήρα του tce αλλά αν έχει το ίδιο σύστημα ίσως ελάχιστο ψυκτικό να εισρρέει στη κυκλοφορία του λιπαντικού.
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#347867 Τον τελευταίο χρόνο περίπου έχει και μια αστάθεια στο ρελαντί, ενίοτε και δισταγμούς εν κινήσει, ενώ το καλοκαίρι αλλαχθηκαν ιμάντες και προληπτικά αντλία νερού αν αυτό βοηθάει στην κουβέντα

< >
Άβαταρ μέλους
By Obelix
#347870 Δεν έχει τίποτα. Έχει μαζέψει υγρασία ο σωλήνας πλήρωσης. Το βλέπεις σε πολλά αυτοκίνητα που δεν έχουν την τάπα πάνω στο καπάκι αλλά σωλήνα που πάει κατευθείαν στο κάρτερ.

.
Άβαταρ μέλους
By KonTaz
#349323 Αμάξι:Toyota iQ 106.000+ χιλιόμετρα

Σε ανωμαλίες δρόμου,που είναι μεγαλύτερες από τον τροχό του αμαξιού και έχουν σχετικά μεγάλη καμπυλότητα(είτε σαμαράκια είτε γούβες όπως μια υδροροή στα δεξιά/αριστερά ενός δρόμου) κάνει έναν μεταλλικό θόρυβο όταν τις περνάει,ακόμα και ίσα ίσα να τσουλάει το αμάξι.
Ο θόρυβος είναι χειρότερος όσο πιο κρύο είναι το αμάξι.
Καμία ιδέα για το τι είναι?
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#349343
rocsta έγραψε:Σινεμπλόκ, μπαράκια, top mounts

sent >, γι' αυτό ίσως δεν έχω βάλει τόνους


Ίσως αλλά ας ρίξει καμιά ματιά και στη θερμοασπίδα του χταποδιού μήπως έχει κοπεί σε καμιά βίδα και συντονίζει όταν είναι κρύο.