Συζήτηση και τεχνικές λύσεις για τα παλαιότερα μοντέλα αυτοκινήτων και μοτοσικλετών
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
#256943
nass έγραψε:
Τελικά είναι φτηνό ή ακριβό το 4κύλινδρο boxer turbo ?


Ουτε ξερω, ουτε και με νοιαζει...Εμενα με νοιαζει και με ενοχλει που αφαιρεσαν 2 κυλινδρους απο τον Boxer που τοποθετειται στις νεες Boxster/cayman.
To γιατι, το εχω πει καμποσες φορες, να μην επαναλαμβανομαι...

nass έγραψε: Πέρα από το rant από τους απανταχού θεωρητικούς μη αγοραστές πιουρίστες, η ουσία είναι ότι το να αναπτύξεις ένα ΝΕΟ turbo κινητήρα είναι σίγουρα ακριβότερο από το να εξελίξεις τον παλιό NA και ο λόγος είναι οι ρύποι. Τα παραπονά σας στην ΕΕ :rtfm:


Καταρχας σε οτι με αφορα τουλαχιστον, δεν μιλησα για εξελιξη των ατμοσφαιρικων κινητηρων που υπηρχαν...Ειναι προφανες οτι δεν εχεις διαβασει προηγουμενες δημοσιευσεις μου, στο συγκεκριμενο ζητημα.

Στα υπολοιπα, περι rant και λοιπων ενοχλησεων απο τους απανταχου θεωρητικοι πιουριστες, για να τους καταλαβαινες ενδεχομενως, θα επρεπε μαλλον να εχεις οδηγησει ή εστω να σε εχουν παει βολτα με μερικες που φορουν 6κυλινδρους boxer ωστε να αντιληφθεις την διαφορα και τον συμβιβασμο στο ηχητικο αποτελεσμα...Σε καμμια περιπτωση βεβαια στην τελικη τιμη διαθεσης...Καθοτι οι 982 θα ειναι μαλιστα κατα τι ακριβοτερες απο τις 981...

Γιατι στην τελικη, ουδεμια σχεση εχει αυτη η διαφοροποιηση ηχητικα, ουτε με την υιοθετηση πχ της υδροψυξης, που εγινε πριν απο 20 περιπου χρονια (και παλι υπηρχαν γκρινιες, το τελικο ηχητικο αποτελεσμα ομως και παλι δεν ηταν "φτηνο" οπως τωρα) αλλα ουτε και με την προσθηκη στροβιλοσυμπιεστη (οι νεες 992 μια χαρα ακουγονται, παροτι δεν εχουν την ακομα πιο ξερη και υψισυχνη χροια στις υψηλες στροφες των προηγουμενων ΝΑ)
Άβαταρ μέλους
By nass
#256947 Μια χαρά τις διάβασα τις δημοσιεύσεις σου για να δω ότι φάσκεις και αντιφάσκεις, όπως και στο υπέδειξα και το 'κανες γαργάρα.
Και ότι λες ένα σωρό απιθανότητες για το τι θα 'πρεπε να κάνει η Porsche...
Και δεν χρειάζεται να οδηγήσω τίποτα, δεν έχουν όλοι τον ήχο σε τόσο μεγάλη υπόληψη, υπάρχουν ένα σωρό άλλα χαρακτηριστικά πιο σημαντικά, τα οποία χάνονται από το συνεχές rant.

Υπενθυμίζω πάντως ότι το θέμα είναι για τις κλασσικές Porsche.
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
#257244
nass έγραψε:Μια χαρά τις διάβασα τις δημοσιεύσεις σου για να δω ότι φάσκεις και αντιφάσκεις, όπως και στο υπέδειξα και το 'κανες γαργάρα.


Αμμα τις ειχες διαβασει μια χαρα δεν θα ελεγες αυτο: "η ουσία είναι ότι το να αναπτύξεις ένα ΝΕΟ turbo κινητήρα είναι σίγουρα ακριβότερο από το να εξελίξεις τον παλιό NA και ο λόγος είναι οι ρύποι. Τα παραπονά σας στην ΕΕ" , oταν προηγουμενως ουδεποτε εγω εχω κανει τετοιου ειδους αναφορα, δηλαδη για εξελιξη ΠΑΛΑΙΟΥ κινητηρα, αλλα αντιθετως εχω πει αυτο: "Δεν θα ηταν εξισου αποτελεσματικο σε επιπεδο ρυπων-καταναλωσης να ριξει ακομα την χωρητικοτητα, πχ στα 400cc ανα κυλινδρο, να βγαλει -εστω την S μονο- παλι 2,5 λιτρα με turbo αλλα πλεον 6κυλινδρη?"

Και που ακριβως κανω γαργαρα τι? Στην τσεπη του καταναλωτη το 4κυλινδρο ειναι κατα τι πιο ακριβο μαλιστα απο τις 981? Τι μου υπεδειξες?

Επειδη εσυ δεν καταλαβαινεις, δεν αντιλαμβανεσαι οτι η ηχητικη χροια των 6κυλινδρων Boxer αποτελει σημαντικο κομματι -σημα κατατεθεν- OΛΩΝ των Porsche τουλαχιστον για τα τελευταια 20 χρονια?
Ποιος μιλαει για αντιφασεις...Εσυ που δεν χρειαζεται να οδηγησεις τιποτα, και που δεν εχουν ολοι τον ηχο σε μεγαλη υποληψη... :lol:

Αληθεια πια ειναι τα ΠΙΟ σημαντικα χαρακτηριστικα που χανονται απο τα...rant?
Οτι ειναι 10-15sec πιο γρηγορη η 982 στο ring? Οτι καιει 1 λιτρο/100km λιγοτερο κατα μεσο ορο?
Οτι ειναι πλεον πιο γρηγορη στις ρεπριζ ακομα και κατω απο 3,500-4,000σαλ?

Για αυτους τους λογους νομιζεις οτι μεχρι προτινως εχει δημιουργηθει τοσα χρονια ενα φανατικο κοινο που προτιμαει τις Porsche ως το καλυτερο sportscar? (οχι αυτοι που τις μοστραρανε τα τελευταια 10-15 χρονια στα μπουζουκια... :lol: )

Εδω ακριβως κολλαει η ατακα του dimVIII που ελεγε για σανο αμασητο... :lol:

Και οσοι με ξερουν, ξερουν πολυ καλα την αδυναμια που εχω στην μαρκα, ΑΛΛΑ ειμαι απο τους πρωτους που θα το φωναζουν οταν κανει μαλακιες και χοντρα λαθη, σε οτι αφορα συμβιβασμους, υποτιμηση προιοντος και λανθασμενες στρατηγικες μεχρι και στο επικοινωνιακο κομματι.

Ξερω καλα σε πιο τοπικο βρισκομαστε, καθοτι με παραλληλισμο εκανα την πρωταρχικη μου τοποθετηση, σε σχεση με την original 718...
Άβαταρ μέλους
By mirage
#272152 Κικιζexit

< Note 2 >
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#275885

Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα

:metalo: :metalo: :metalo:
:yahoo: :yahoo: :yahoo:
Άβαταρ μέλους
By 224v
#275910 Ζυριχη
Εικόνα

εβγαινε τοτε σε τετοιο χρωμα???
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#287208

Hipster level --> κοτσιδάκι στο μούσι και τουΐντ τραγιασκάκι σε 40 βαθμούς υπό σκιά.

Διγέτιος won't approve. :s_no
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#287209 224 ναι νομίζω έβγαινε!

κ γω στο μαγαζί από μπροστά περασε μια άσπρη 928 από μπροστά και έμεινα με το στόμα ανοιχτό, είχα κάτι 10+ χρόνια να δω. Ούτε η pagani δε με εξίταρε τόσο...
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#317089

Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα

:iconcool: :iconcool: :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By Alexkid
#317377
EDDIE_147 έγραψε:

Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα

:iconcool: :iconcool: :iconcool:

Ο τύπος είναι εμπαθής. Κάποιος με 944 του πηδηξε τη γυναίκα και δεν το ξεπέρασε ποτέ.

Η 944 δεν φτιάχτηκε για να βάζει φωτιά στο δρόμο. Ίσως να μην επιταχύνει όπως έχει συνηθίσει ο Αμερικανός με τα muscle cars των 5000 κυβικών, αλλά τα περισσότερα τα περνάει από πάνω στις στροφές. Επίσης η συγκεκριμένη που δοκίμασε φορούσε 19αρες, τη στιγμή που από το εργοστάσιο έβγαινε με 14αρες.

Τα υπόλοιπα σχόλια είναι εντελώς υποκειμενικά και τα λέει προσπαθώντας να γίνει αστείος.

Το αυτοκίνητο είναι φοβερά ευχάριστο στο δρόμο, σούπερ αξιόπιστο αν το συντηρείς σωστά και πολύ οικονομικό σε βαθμό που θα μπορούσε να είναι το καθημερινό μου αμάξι.

Ο μόνος λόγος που οι τιμές δεν είναι ήδη στον Θεό, αν και έχουν πάρει την ανηφόρα από καιρό, είναι αφενός η σχετικά μεγάλη παραγωγή, αφετέρου το ότι δεν σκουριάζουν για να εξαφανιστουν, ούτε βγάζουν συχνά βλάβες που κάνουν την επισκευή ασυμφορη.

Εικόνα

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#317439 Alexkid τα συγκεκριμένα βίντεο ποστάρονται με καλλιτεχνική διάθεση.
:s_thumbsup
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#333429
rocsta έγραψε:Barn find σήμερα και παλάβωσα :lipsealed:
Εικόνα
Εικόνα

Πλάκα κάνεις! Και Fuchs ζάντες βλέπω, λέγε λεπτομέριες, λογικά είναι 70 κάτι?Και τι γράφει πίσω κάτω από τον αεραγωγο?
Άβαταρ μέλους
By rocsta
#333431 911T
Λεπτομέρειες δεν ξέρω δυστυχώς, με άφησαν μόνο μου να αλωνίζω εκεί.