Forum για τα πρωταθλήματα rally, WRC, ERC, Dakar
Άβαταρ μέλους
By Yugo_para_siempre
#325931 Το να εισαι κοσμιος δε σημαινει οτι δε τσιμπας και οτι δεν μπαινεις σε αντιπαραθεση. Αυτο ειναι εμφανες απο την αυρα που βγαζει το ποστ σου...

Δεν ειπα σε καμια περιπτωση να μην υπαρχει αντιλογος, απλα επειδη σε εχω παρακολουθησει πολυ καιρο νομιζω πως καταλαβαινω ποτε απλα διαφωνεις και απαντας και ποτε εχεις μια περισσοτερη δυσαρεσκεια-τσιτα.

Ε οταν στο τραπεζι πεφτει το θεμα Λεμπ-Οζιε μπαινει το vtec σου ρε αδερφε.

Λοιπον απο την απαντηση σου καταλαβαινω οτι δυσκολα θα βρουμε ακρη. Ξαναγραφω ομως γιατι νομιζω δεν εγιναν κατανοητα.

Το 2003 ειπα οτι ο Λεμπ, που πιστευω (προσωπικη αποψη) οτι ηταν ανωτερος απο ολους τους μεγαλους παγκοσμιους πρωταθλητες με τους οποιους ανταγωνιστηκε, δεν καταφερε να σηκωσει την κουπα, εστω και για ελαχιστο.
Ακομα και να την επαιρνε θα ηταν στο οριο ενω θεωρω πως ο Λεμπ των επομενων ετων θα την επαιρνε ανετα με ολους μεσα, ακριβως γιατι ωριμαζε και γινοταν καλυτερος.
Αυτο δεν το πιστευα παλια, το πιστευω ομως τωρα γιατι μεγαλωνοντας αξιολογω τον Λεμπ διαφορετικα και ακομα πιο θετικα απ' οτι στο παρελθον, που ημουν σε μικροτερη ηλικια.

Το 2011 ο Οζιε, που δεν το θεωρω καν καλυτερο του Λεμπ (μεχρι ισαξιο οπως ειπα), ζορισε τον Λεμπ οσο κανενας αλλος. Οντας ακομα πιτσιρικας και σχετικα απειρος δεν ειχα την απαιτηση να παρει την κουπα για να αποδειχθει οτι ειχε ολα τα φοντα να παρει κουπα απο το Λεμπ καποια στιγμη στο μελλον.

Ναι και βεβαια ο Λεμπ εβγαλε νευρα το 2011 και ηταν απολυτα φυσιολογικο γιατι απειληθηκε για πρωτη φορα. Αν θες να πεις οτι ο Οζιε εβγαλε ακομα περισσοτερα δε θα διαφωνησω και δε μου φαινεται καθολου παραλογο οτι συνεβει και στους δυο. Οταν δυο πολυ μεγαλοι κοντραρονται ειναι παρα πολυ λογικο.

Με βαση λοιπον το 2011, με βαση το 2013 που και παλι εδειξαν σε 4 ραλλυ οτι ηταν μακραν των υπολοιπων και με βαση την κυριαρχια του Οζιε τα επομενα χρονια απεναντι σε οδηγους με τους οποιους κοντραριστηκε και ο Λεμπ (Χιρβονεν-Λατβαλα-Σορδο-Οστμπεργκ) κρινω οτι ο Οζιε ωριμαζοντας ειχε ολα τα φοντα να παρει κουπα με το Λεμπ στο παιχνιδι.

Εσυ παροτι δε σηκωνεις μυγα στο σπαθι σου για το Λεμπ (αυτο βγαζουν τα γραπτα σου παντα) τελικα μου λες οτι δε μπορεις να κανεις καν εκτιμηση για το αν θα μπορουσε σε τρεις σεζον (2013-2014-2015) ο Οζιε να παρει τουλαχιστον μια κουπα απο το Λεμπ. Γιατι δεν το κανεις; Μιλαμε για εκτιμηση, τοσο δυσκολο ειναι να γινει;
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#325942
Άβαταρ μέλους
By Yugo_para_siempre
#325972 Ο Οζιε το 2011 βγηκε 3ος ακριβως γιατι ετρωγαν τα μουστακια τους με τον Λεμπ σε καθε αγωνα πραγμα που τον οδηγησε σε λαθη, οπως και τον Λεμπ ο οποιος εκανε βεβαια σαφως λιγοτερα.
Προχειρα θυμαμαι λαθη του Οζιε στο Μεξικο, στη Σαρδηνια, στην Αυστραλια και στην Ουαλια, λαθη που εγιναν και γιατι ηταν πιο απειρος αλλα και γιατι πιεζε για να κοντραρει στα ισια τον απολυτο κυριαρχο Λεμπ.
Ο Χιρβονεν εκεινη τη χρονια ηταν συνηθως εκτος διεκδικησης νικης, σταθερος αλλα αχρωμος, εκμεταλλευοταν τα λαθη ή τις ατυχιες των δυο Σεμπαστιαν ενω του εκανε δωρακια και ο Λατβαλα...

Επισης η κατασταση με το ανοιγμα του δρομου το 2011 δεν ηταν τοσο χαλια οσο η φετινη, που και παλι ομως κανενας δεν απειλησε τον Οζιε για τον τιτλο, ασχετα αν δεν κερδισε αρκετους αγωνες.

Γιατι καμια σχεση η αποδοση των Χιρβονεν, Λατβαλα, Οστεμπργκ οταν ετρεχαν με τον Λεμπ σε σχεση με τα χρονια κυριαρχιας του Οζιε; Απο που το συμπεραινουμε αυτο; Ολοι ξαφνικα εριξαν την αποδοση τους ως δια μαγειας; Μηπως απλα ο Οζιε ειναι πολυ καλυτερος τους οσο περιπου ηταν ο Λεμπ;

Τελος οσον αφορα την εκτιμηση για το τι θα ειχε γινει αν ο Λεμπ ειχε μεινει νομιζω πως μπορουμε να την κανουμε.
Δε λεω να πουμε τρελες λεπτομερειες για καθε αγωνα, αλλα μια γενικοτερη σκεψη για το αν θα μπορουσε να παρει κουπα ο Οζιε νομιζω πως μπορουμε να την κανουμε.
Με δεδομενα την κοντρα τους το 2011 (με τον Οζιε απειρο), τους τεσσερις αγωνες το 2013 (με τον Λεμπ χωρις το αγχος της κουπας), την αναλογη κυριαρχια του Οζιε απεναντι σε ιδιους αντιπαλους και το ποσο δυνατος εμφανισθηκε ο Λεμπ το 2015 στο Μοντε, νομιζω πως εχουμε μια επαρκη εικονα.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#325984
Άβαταρ μέλους
By DAP
#326054 Παληκαρια βαλτε και καποια τελεια.....Νομιζω οτι δεν παιζετε στο σωστο γηπεδο....

Θα ηθελα να παρακαλεσω τους μοντς ας μεταφερουν ολα αυτα τα τελευταια ποστς καπου αλλου μιας και δεν ειναι "ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ WRC"....
Άβαταρ μέλους
By Yugo_para_siempre
#326200 Μπορει να μην ειμαστε στο σωστο θεμα αλλα τουλαχιστον με τον dim δωσαμε λιγη ζωη στην ενοτητα του WRC, κατι ειναι και αυτο.

Και αυτο ειναι το κριμα... Αν τωρα μπορουμε να διαφωνουμε ετσι, φαντασου ποσες κουβεντες θα καναμε, ολοι μας, αν τελικα ειχε μεινει ο Λεμπ και βλεπαμε την κοκορομαχια με τον Οζιε.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#326275
Άβαταρ μέλους
By Yugo_para_siempre
#330580 Στο κειμενο γραφει οτι θελει να τα δοκιμασει ολα, αλλα η Citroen και η Hyundai μαλλον δεν θα του δωσουν τα αμαξια τους ευκολα.
Άβαταρ μέλους
By theo13
#350801 Ούτε στη Σουηδία ο Μίκελσεν. Θα κάνει κάποια επιλεγμένα ράλλυ φέτος και θα επανέλθει του χρόνου.

"Unfortunately, Anders and myself will not be competing at Rally Sweden this year. We are working hard to find a solution for a drive on selected rallies in a 2017 WRC car, but there is not enough time to have anything ready this early in the season"

"Our fight for a 2017-drive didn’t exactly turn out the way we wanted, so it was necessary for us to reset, think again and plan a new strategy – to be back in the WRC for 2018"