Για τα ταξίδια που κάναμε κι αυτά που θέλουμε να κάνουμε
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#317684 www.airbnb.com
Ανοίγω το θέμα για να μάθουμε καλύτερα πως λειτουργεί, πως το χρησιμοποιούμε, αν υπάρχουν αδύνατα σημεία, απατεωνιές κλπ.
Θα περιλάβουμε και τις δύο πλευρές αυτού που ψάχνει να νοικιάσει και αυτού που έχει το ακίνητο και ψάχνει για πελάτες.

Δηλώνω άγνοια και με αφορμή συζήτηση με θεία που νοικιάζει έτσι δωμάτια/σπιτάκι στην ελληνική εξοχή ερωτώ. Της έχει τύχει τώρα τελευταία να δέχεται κρατήσεις μόνο από Ρωσία αλλά να μην έρχεται κανένας. Ποιος είναι ο σωστός τρόπος να κινηθεί;
Και πιο γενικά ποιος είναι ο σωστός τρόπος συμπεριφοράς του πελάτη και του ιδιοκτήτη;
Άβαταρ μέλους
By nass
#317769 Εχω χρησιμοποιήσει (ως πελάτης) 2 φορές AirBnB, τη μία για μια βίλα στην Ανδρο (η ιδιοκτήτρια μαλακισμένη και αυτό είναι ένα σοβαρό πρόβλημα εκατέρωθεν, το ποιός θα σου τύχει) και την άλλη για ένα φανταστικό διαμέρισμα στη Βιένη.
Και στις δύο περιπτώσεις θεωρώ ότι ήταν εξαιρετικές ευκαιρίες σε σχέση με το VfM. Θέλει όμως ψάξιμο και ξεσκαρτάρισμα.
Άβαταρ μέλους
By gianik
#317858 Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ μου airbnb , στα ταξίδια εδώ και 16 χρόνια χρησιμοποιώ πάντα booking.com , ποτέ δεν είχα πρόβλημα είτε με πιστωτική κάρτα , είτε με περίεργη χρέωση , είτε με δωμάτιο που δεν ήταν όπως περιγραφόταν κ.ο.κ
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#317861 Μπορουμε να βαζουμε συγκεκριμενα διαμερισματα για εξωτερικο αν εχουμε οντως καλες εμπειριες.

Οταν ημουν στο Βερολινο ειχα μεινει καποιον καιρο χωρις σπιτι. Μετα απο πολυ κοπο που δεν έβρισκα ενα δωματιο και για να μην καταληξω κατω απο καποια γεφυρα κατεληξα στην λυση του AirBnB. Στην αρχη δεν ηξερα πως λειτουργει και ρωτουσα αν μπορω να επισκεφτω το διαμερισμα πριν το κλεισω. Ενας τυπακος μου ειπε ελα στην αρχη και πηγα και το δωματιο ηταν ενα τριμπουρδελο οποτε με αυτον δεν ασχοληθηκα πιο πολυ. Οι περισσοτεροι μου απαντουσαν οτι τα σπιτια τους/δωματια δεν ηταν διαθεσιμα για τις ημερομηνιες. Τελικα κατεληξα στο σπιτι ενος τυπακου ο οποιος εμενε εκει και νοικιαζε το ενα του δωματιο. Ειδα καλες κριτικες και το εκλεισα. Ο τυπος ηταν εξαιρετικος, πολυ ευγενικος, πολυ εξυπηρετικος, το σπιτι ηταν πεντακαθαρο και ιδιαιτερα καλογουστο. 15 μερες εμεινα εκει, το βραδυ καθομασταν και λεγαμε και καμια κουβεντα και μου ελεγε πως μεγαλωσε στο Ανατολικο Βερολινο. Την επομενη φορα που θα παω στην πολη σιγουρα θα επικοινωνησω με αυτον αν εχει ελευθερο ακομα το δωματιο του.
Άβαταρ μέλους
By Jorge_greek
#317870 Βολεύει πολύ, αλλά χρειάζεται ψάξιμο γιατί παίζει πολύ φύρα. Όταν όμως βρεις κάτι -γιατί θα βρεις- θα σε ικανοποιήσει, σχεδόν πάντα. Βολεύει και σε περιπτώσεις που έχω πχ συνέδριο, γάμο, meeting σε περιοχές που δεν υπάρχουν αξιοπρεπή ξενοδοχεία. Τότε αντί για 2στερα ή 3στερα προτιμώ ένα διαμέρισμα για μερικές μέρες δίπλα στο venue of interest.
Δεν αντιλέω πως μπορείς να βρεις καλές τιμές και στο booking αλλά άλλη φάση το σπίτι και άλλο το δωμάτιο στο χ,ψ,ζ κατάλυμα.

Στο ερώτημά σου, υπάρχει σύστημα αξιολόγησης για πελάτη (σκέψου κάτι σαν ebay). Επίσης προπληρώνεις την διαμονή σου, οπότε τι σε πειράζει αν δεν εμφανίζονται αλλά πληρώνουν;
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#317902 +1 και για μένα με αρκετή χρήση του σε πολλές χώρες. Το βασικό του πλεονέκτημα είναι οτι σου προσφέρει τεράστια ποικιλία και με λίγο νιονιο δεν είανι και πο΄λυ δύσκολο να ξεσκαρτάρεις. Δεν έχω φάει ποτέ φόλα μέχρι τώρα και μου αρέσει ιδιαίτερα το γεγονός ότι μπορείς αν θες να έχεις μια αλληλεπίδραση με ντόπιους. Όταν είχα πάει Νεα Ορλεάνη το airbnb πραγματικά εκτόξευσε την όλη εμπειρία της επίσκεψης σε αυτή την πόλη.
Πρώτη φορά το χρησιμοποίησα τώρα στην Ελλάδα στη Θεσσαλονίκη, εμεινα μλκας με το πόσα διαμερίσματα παίζουν :omg:

Το βλέπω κάπως σαν εξέλιξη του couchsurfing :)
Άβαταρ μέλους
By gianik
#317915
rx8_drifter έγραψε:............,μου αρέσει ιδιαίτερα το γεγονός ότι μπορείς αν θες να έχεις μια αλληλεπίδραση με ντόπιους. Όταν είχα πάει Νεα Ορλεάνη το airbnb πραγματικά εκτόξευσε την όλη εμπειρία της επίσκεψης σε αυτή την πόλη.




:s_laughat
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By mjacob
#317950
rx8_drifter έγραψε:+1 και για μένα με αρκετή χρήση του σε πολλές χώρες. Το βασικό του πλεονέκτημα είναι οτι σου προσφέρει τεράστια ποικιλία και με λίγο νιονιο δεν είανι και πο΄λυ δύσκολο να ξεσκαρτάρεις. Δεν έχω φάει ποτέ φόλα μέχρι τώρα και μου αρέσει ιδιαίτερα το γεγονός ότι μπορείς αν θες να έχεις μια αλληλεπίδραση με ντόπιους. Όταν είχα πάει Νεα Ορλεάνη το airbnb πραγματικά εκτόξευσε την όλη εμπειρία της επίσκεψης σε αυτή την πόλη.

+1
Κι εγώ έχω γνωρίσει πολύ ενδιαφέροντες ανθρώπους.

Δεν ξέρω αν ήμουν κι εγώ από τους τυχερούς, αλλά δεν μου έχει φανέι δύσκολο το να βρίσκω αυτό που θέλω, ούτε έχω πέσει σε τπτ "φύρα".

Το μόνο που (διαρκώς) συνιστώ να προσέχει κανείς, είναι να στέλνει πρώτα μήνυμα και να μην πατάει το κουμπί book. Για να μην φάει άκυρο και του δεσμευτούν τα λεφτά, και γιατί δείχνει και ενδιαφέρον έτσι (etiquette κι ετς).
Άβαταρ μέλους
By GTS
#318006 Διαπραγματευση στην τιμη παιζει?
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#318869
Jorge_greek έγραψε:Στο ερώτημά σου, υπάρχει σύστημα αξιολόγησης για πελάτη (σκέψου κάτι σαν ebay). Επίσης προπληρώνεις την διαμονή σου, οπότε τι σε πειράζει αν δεν εμφανίζονται αλλά πληρώνουν;
Το κοίταξα λίγο και μάλλον έχει σχέση και με επιλογή του ιδιοκτήτη αν δέχεται κλείσιμο χωρίς προκαταβολή. Κάπου υπάρχει σχετικό checkbox. Όπως και να έχει πρέπει να έρθεις σε επαφή με κάποιον που κλείνει ειδικά χωρίς προκαταβολή άρα δεν περιμένεις να δεις αν τελικά θα έρθει ή όχι. Καλό κι αυτό με την αξιολόγηση, θα τα μεταφέρω. Ευχαριστώ.

Εγώ πάντως φοβάμαι λίγο, ειδικά σε μέρος που δεν έχω ξαναπάει και με γυναίκα παιδί θα είχα έννοια. Ειδικά σε τμήμα σπιτιού με άλλον μέσα. Πιο εύκολο να πάρω το διαμέρισμα ολόκληρο. Αλλά όπως λέτε είναι και τι/ποιος θα σου τύχει, μπορεί να κάνεις ωραία παρέα και να ξεκινήσεις και φιλία.
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#318878 Mα μπορείς να βρείς ο,τι θες, απο καναπέ σε σαλόνι μέχρι ολόκληρη βίλα.
Και απ το να μην το δεις ποτέ μέχρι να βγείτε για ξύδια lol:
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#318881 Έχουμε βρει διαμέρισμα για Παρίσι, αλλά τρώμε συνεχώς άκυρο στην πληρωμή είτε με πιστωτική είτε με paypal, υποθέτω λόγω capital controls. Το ξεχνάμε και κάνουμε τα αεροπορικά υπόθετα, ή υπάρχει τρόπος να πληρώσουμε;
Άβαταρ μέλους
By gianik
#318889
Χρήστος Λάππας έγραψε:Έχουμε βρει διαμέρισμα για Παρίσι, αλλά τρώμε συνεχώς άκυρο στην πληρωμή είτε με πιστωτική είτε με paypal, υποθέτω λόγω capital controls. Το ξεχνάμε και κάνουμε τα αεροπορικά υπόθετα, ή υπάρχει τρόπος να πληρώσουμε;



Γιατί δεν κλείνεις κάπου που να έχει πληρωμή κατά την άφιξη ?
Booking.com κοίταξες?
Έχω μείνει σε αυτό : http://www.hotelstarchampselysees.com/ , το συστήνω ανεπιφύλαχτα.....
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#318893 Γιατί λόγω οικονομικής στενότητας ψάχνουμε διαμερισματάκι με κουζίνα. Βρήκαμε για 6 νύχτες με €290 πολύ κοντά στο κέντρο και το μετρό.
Άβαταρ μέλους
By nass
#318895 Για τόσο λίγα χρήματα είναι απίθανο να έχετε πρόβλημα με τα capital controls :hmmm: