Για μοτοσικλέτες, σκούτερ και άλλα δίτροχα
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#316883 Χθες πρώτη βόλτα με την μηχανή μετά το καλοκαίρι. Ο αυχένας είναι καλύτερα, πήρα το κορίτσι και πήγαμε μια σύντομη βόλτα να δουλέψει λίγο η μηχανή, να χαρούμε λίγο και εμείς.
:s_cool
Πρώτη βόλτα με τα νέα μας κράνη επίσης... :s_biggrin
Παρατηρήσεις:
1. Ο εγκέφαλος Performance που έχει η Multistrada εδώ και κάτι μήνες, είναι ό,τι πρέπει ΚΑΙ για εκκινήσεις μετά από μέρες ακινησίας. Γυρνάει την μίζα με...μανία, μέχρι να πάρει εμπρός. Ο νορμάλ, γύριζε για λίγο και σταματούσε, με αποτέλεσμα να "ξελιγώνεται" η μπαταρία (Antonis team approves this! :s_biggrin ). Πήρε με την πρώτη προσπάθεια, μετά από ακινησία 1.5+ μήνα.
2. Το X-lite 1003 είναι απίστευτο κράνος και το λέω συγκρίνοντάς το όχι μονον με το φθηνό και τίμιο Caberg Duke, αλλά και με το Shoei XR-1100. Είναι ελαφρύ (by all means...), η φιμέ ζελατίνα δουλεύει εξαιρετικά (και γρήγορα και καλύπτει όλο το οπτικό πεδίο, όταν το Caberg σε αυτό το θέμα ήταν απλώς απαράδεκτο), το κράνος είναι αντικειμενικά ήσυχο, αν και θα έλεγα πως έχει ένα κλικ παραπάνω αεροδυναμικούς θορύβους, αλλά παραμένει πολύ ήσυχο αφού εφαρμόζει ερμητικά στα αυτιά, τόσο που μας έκανε εντύπωση και στους δύο!

Θα ξαναπώ: όποιος ψάχνει Flip Up, θα ήταν κρίμα να μην το τσεκάρει. Αλλά αγορά από FC Moto, που έχει προσφορά. Από Ελλάδα είναι πολύ πιο ακριβό.
Επίσης, και στα Full Face υπάρχουν τα πανάλαφρα Carbon και Ultra Carbon:
http://www.fc-moto.de/X-Lite-X-802-R-Puro-Carbon
Εικόνα

Θα αναφέρω πιο αναλυτικά συμπεράσματα μετά από μερικές βόλτες ακόμη. Θέλω να τσεκάρω τον αερισμό του πιο αναλυτικά. Προς το παρόν, δηλώνω απολύτως ευχαριστημένος!
:metalo:
Άβαταρ μέλους
By nass
#316925 Σωστή η τελευταία παρατήρηση, πολλές φορές "πολύ ήσυχο" συνεπάγεται "μέτριος αερισμός".
Άβαταρ μέλους
By citastak
#317126 Όχι πάντα. Το schuberth S1 pro που έχω είναι πολύ ήσυχο και ανοίγοντας διάφορα σημεία, αερίζεται τόσο καλά που το χειμώνα κρυώνει η κεφάλα. Έχει να κάνει και με τη γεωμετρία των αεραγωγών (εκτός από τον overall σχεδιασμό του κράνους φυσικά).
Άβαταρ μέλους
By nass
#317359 Ε δεν έγραψα "πάντα" :)
BTW το S1 ήταν τεράστια απογοήτευση από την άποψη της ποιότητας υλικών και διάρκειας ζωής, σε 5 χρόνια αναγκάστηκα να το πετάξω, είχε διαλυθεί το εσωτερικό
(Αυτά είναι που πληρώνεις στα ακριβά κράνη, καλός αερισμός χωρίς θόρυβο, ποιότητα υλικών, καλές ζελατίνες κτλ. όχι τα "αστέρια"... αλλά το συγκεκριμένο ήταν και ακριβό πανάθεμά το...)
Άβαταρ μέλους
By citastak
#317499 Αλήθεια;
Εγώ το 1ο μου το άλλαξα στα 6 χρόνια. Μου έπεσε από τα χέρια και έσπασε η ζελατίνα και οι οδηγοί και επίσης είχαν πατηθεί αρκετά τα μαξιλαράκια. Σημειώνω καθημερινή χρήση για περίπου 3 ώρες. Η ζημιά ήθελε 70 τα μαξιλάρια και 50 η ζελατίνα. Πήγα στο πιο φρέσκο S2 pro το οποίο το έχω 2 χρόνια αλλά με πολύ πιο αραιή χρήση πλέον... Του έχω βάλει και το δικό του radio bluetooth. Πολύ ποιοτικό το βρήκα. Περί ορέξεως βέβαια ουδείς λόγος, σωστά;

Πλέον έχω πουλήσει τη μοτό, αλλά τον εξοπλισμό τον κράτησα. Δεν ξέρω αν έκανα καλά.
Άβαταρ μέλους
By morpheus
#326428 Επειδή μου έχει καρφωθεί καιρό τώρα να κάνω τη |λογοκρισία| και θα έσκαγα αν δεν την έκανα (ξεροκεφαλιές στα γεράματα :ninja: ), πήρα την απόφαση να βουτήξω στον πατσά... :innocent:
Ξεκινώντας απο τη μέση της τριλογίας όπλο-κράνος-εξάρτηση, ευκαιρία να κάνω και το πρώτο μου πόστ στο αυτό το τόπικ...

Φρέσκο-φρέσκο SHOEI NXR πακέτο με Photochromic Visor :inlove:
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Morx
#326671 Καλοφορετο και αχρειαστο να 'ναι!
Ειναι ικανοποιητικος ο ρυθμος εναλλαγης της ζελατινας απο full tint μεχρι διαφανη ;;
Άβαταρ μέλους
By morpheus
#326816 Σας ευχαριστώ πολύ.

@HF Όντως το ματ είναι η χαρά του ψυχαναγκαστικού σε καθάρισμα και προσοχή... άλλα είναι πανέμορφο το γαμημένο.
Το όπλο θα έρθει τελευταίο... προέχουν κράνος-εξάρτηση... :lol:

@Morx λέγοντας ο ρυθμός εναλλαγής εννοείς τον χρόνο που παίρνει για τη φουλ μετάβαση?
Απο τέρμα διάφανη εως τέρμα tinted παίρνει περίπου 1,5 με 2 λεπτά, όμως στα πρώτα περίπου 15 δευτερόλεπτα έχει πάρει σχεδόν το 70-80% της μαυρίλας. Αυτό σε τέρμα ηλιόλουστη μέρα γιατί σε συννεφιές κλπ μένει σε ενδιάμεσα στάδια.
Αντίστοιχος είναι και ο χρόνος για να καθαρίσει. Δεν είναι πρόβλημα στην καθημερινή μετακίνηση όπου συνήθως μέχρι να ξεκινήσεις έχει μαυρίσει και το βράδυ που φεύγεις είναι ήδη διάφανη, όμως σε περίπτωση που μπείς με ντάλα ήλιο σε τούνελ ίσως χρειαστει να την ανεβάσεις για μερικά δευτερόλεπτα.
Άβαταρ μέλους
By morpheus
#339612 Συνεχίζοντας από το άλλο τόπικ, ο εξοπλισμός μέχρι στιγμής έχει ως εξής:

Το κρανάκι που έβαλα παραπάνω συνοδευόμενο από τη φωτοχρωμική CRW1
http://www.revzilla.com/motorcycle/shoe ... ace-shield

Μπουφανάκι Dainese Laguna Seca D-Dry
http://www.revzilla.com/motorcycle/dain ... dry-jacket
με D1 G Back Protector

Μπουφανάκι πιο χαλαρό Dainese Montmartre D1 D-Dry
http://www.motoexpert.gr/el/dainese-montmartre-d1-d-dry

Παντελονάκι Alpinestars Switch Drystar
http://www.revzilla.com/motorcycle/alpi ... star-pants

Γαντάκι Alpinestars C-10 Drystar
https://www.motocard.com/en/gloves/alpi ... ystar.aspx
Άβαταρ μέλους
By morpheus
#339621 Το δέρμα είναι μέσα στο πρόγραμμα...
Δεν έχω αποφασίσει όμως ακόμα αν θα είναι racing fit ή κάτι σε πιο road/urban γραμμή...
Από τη 1η κατηγορία, που μάλλον αυτή εννοείς όταν μιλας για προχωρημένη οδήγηση, ότι έχω δοκιμάσει μέχρι στιγμής είναι αποπνικτικό (και συνήθως κραυγαλέο) οπότε μάλλον θα παίξω στη 2η γιατί αλλιώς θα μείνει στη ντουλάπα...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#339629 Ωραίος γι'ακόμη μια φορά! Να αγοράσεις και μποτάκια, τα δικά μου είναι πραγματικά απολαυστικά το χειμώνα: δεν κρυώνουν τα πόδια σου και έχεις και την ασφάλεια σε μια πτώση.
Άβαταρ μέλους
By morpheus
#339683 Ναι, μποτάκια είναι η επόμενη προτεραιότητα μου (την έχω πατήσει και στο παρελθόν με μηχανή που μου έσκασε όλη στον πάνω αστράγαλο και ξέρω πως πονάει :vava: )
Τα δικά σου μου άρεσαν πολύ άλλα δεν βγαίνουν σε μαύρο... :ninja:
Άβαταρ μέλους
By dimik
#339848
morpheus έγραψε:Το δέρμα είναι μέσα στο πρόγραμμα...
Δεν έχω αποφασίσει όμως ακόμα αν θα είναι racing fit ή κάτι σε πιο road/urban γραμμή...
Από τη 1η κατηγορία, που μάλλον αυτή εννοείς όταν μιλας για προχωρημένη οδήγηση, ότι έχω δοκιμάσει μέχρι στιγμής είναι αποπνικτικό (και συνήθως κραυγαλέο) οπότε μάλλον θα παίξω στη 2η γιατί αλλιώς θα μείνει στη ντουλάπα...

Μπορείς να πάρεις 2 κομμάτια ίδιας εταιρείας. Πχ έχω dainese δερμάτινο παντελόνι που παίρνει και ξύστρες το οποίο συνδυάζεται με πολλά δερμάτινα μπουφάν της dainese αν και δεν έχω κάποιο γιατί αγόρασα ολόσωμη στολή στο τέλος. Έτσι φοράς το δερμάτινο μπουφάν παντού και το παντελόνι σε πολεμικές βόλτες ή σε πίστα.

< >