Για τα ταξίδια που κάναμε κι αυτά που θέλουμε να κάνουμε
Άβαταρ μέλους
By Focusman91
#313040
dimik έγραψε:
Focusman91 έγραψε:Θα παιξει ταξιδι αστραπη στη Λαμια.
Γυρω απ τα δικαστηρια, παίζει να βρω ευκολα να παρκαρω πρωι Παρασκευής ή ουτε καν?
Παρκινγκ εκει κοντα ως εναλλακτική, υπαρχει?

.



https://www.google.com/maps/@38.8990152 ... 312!8i6656

170m απόσταση και είσαι ήσυχος

https://www.google.com/maps/dir/38.8990 ... a=!3m1!1e3

Εισαι αλανος! Ευχαριστώ πολυ!


.
Άβαταρ μέλους
By dstou
#313106 Νταξ, Λαμία, Κατερίνη και Ιωάννινα οι τοπ θρι ανάπηρες πόλεις στην Ελλάδα. Όχι απλώς δεν υπάρχει πάρκινγκ, δεν υπάρχει καν η λέξη στην ντόπια διάλεκτο. :help:
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#313109
dstou έγραψε:Νταξ, Λαμία, Κατερίνη και Ιωάννινα οι τοπ θρι ανάπηρες πόλεις στην Ελλάδα. Όχι απλώς δεν υπάρχει πάρκινγκ, δεν υπάρχει καν η λέξη στην ντόπια διάλεκτο. :help:

Δεν ξέρω για τις άλλες,ούτε ποιό είναι το κριτήριο,αλλά στα Γιάννενα ,υπάρχουν 3 επί πληρωμή πάρκινγκ στο Κέντρο,το Δημοτικό μάλιστα με 3 ευρώ ανεξαρτήτως χρόνου παραμονής,ενω στα 10' λεπτά από το Κέντρο υπάρχει και δωρεάν Δημοτικό.Επίσης στη λίμνη γυρω από το Κάστρο συνήθως βρίσκεις ,εκτός φυσικά από μέρες που βουλιάζει από τουρίστες η πόλη( το πρωΐ της 29/10 φέτος,ειδικά αν έχει καλό καιρό,προφανώς η πολη θα έχει μεγάλο πρόβλημα)
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#313110 Στα Γιάννενα στο κέντρο και εκεί που μαζεύεται ο κόσμος, δεν πας με το αυτοκίνητο για να παρκάρεις δίπλα στο μαγαζί, η πόλη είναι σχεδόν όλη πεζοδρομημένη και όχι απλώς πάρκινγκ δεν θα βρεις, ούτε θα μπορείς να την διασχίσεις εύκολα αν έχει κόσμο.
Έχει όμως πολλά φθηνά ή και δωρεάν πάρκινγκ γύρω γύρω κι έτσι παρκάρεις με την άνεσή σου και το παίρνεις με τα πόδια. Η μεγαλύτερη απόσταση θα είναι κάνα δεκάλεπτο, συνήθως λιγότερο από 5 λεπτά.
Μόνον η βροχή είναι πρόβλημα!
Άβαταρ μέλους
By dstou
#313135 Πάρκινγκ επί πληρωμή έχει και στον πύργο του Άιφελ δίπλα. Το θέμα είναι να βρίσκεις να παρκάρεις δωρεάν, ή έστω με συμβολικό τίμημα κοντά στις υπηρεσίες.
Μιλάω γι' αυτές τις πόλεις έχοντας πλήρη γνώση και όχι κατόπιν ενός περάσματος ως τουρίστας. Έχω ζήσει 2 χρόνια στην Κατερίνη, όπου δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΕΝΑ κτίριο με πάρκινγκ ακόμη και σε περιοχές μακρυά του κέντρου όπως τα Καταφιώτικα ή το στάδιο του Αρχέλαου, έχει δε πεζοδρομηθεί η Μ.Αλεξάνδρου με αποτέλεσμα η πόλη ολόκληρη να ασφυκτιά. Όταν ζούσα εκεί ο εν λόγω δρόμος ήταν διπλής κυκλοφορίας...
Δεν θα ξεχάσω ποτέ τα ανοιχτά ιδιωτικά πάρκινγκ Κυριακή πρωί στο κέντρο να είναι τίγκα. Κυριακή πρωί στις 7:30 που παρκάρεις αέρα στο Σύνταγμα και δε σε γράφει κανένας για ώρες :dizzy:
Ιωάννινα έμεινα για ένα χρόνο το 2012 όπου παρκάριζα αναγκαστικά στο δωρεάν πάρκινγκ στη λίμνη δίπλα και ανέβαινα ανηφόρα για την πόλη 3 φορές τη βδομάδα, υπό βροχή μερικές φορές ή τσουχτερό κρύο. Πρέπει να πήγα 100 φορές εκεί και βρήκα 2-3 φορές μόνο να παρκάρω ελεύθερα κοντά στις υπηρεσίες, στα μαγαζιά, στη νομαρχία, στην Ακαδημία κ.α. μιλάμε για ρεκόρ.
Λαμία 30 ολιγοήμερα σούρτα φέρτα το 2007-2008 όπου επί σειρά δεκάδων τετραγώνων πέριξ του κέντρου το να παρκάρεις είναι επίσης άγνωστη λέξη και για τους επισκέπτες αλλά και για τους ντόπιοι που πρέπει να βλέπουν σπίτια με γκαράζ (στην πυλωτή) στα σήριαλ και να νομίζουν ότι τα έχουν αποκλειστικά οι μεγιστάνες του χρήματος.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#313136 Για τις άλλες πόλεις δεν ξέρω, αλλά για τα Γιάννενα, νομίζω έχω πάρα πολύ καλή γνώση! :lol:
Είτε παρκάρεις δωρεάν στο παραλίμνιο πάρκινγκ στα παλιά Σφαγεία, είτε πληρώνεις 3€ στο Δημοτικό πάρκινγκ δίπλα στο ρολόι, είτε αν θέλεις να κάνεις μια γρήγορη δουλειά κάτω της μιας ώρας, παρκάρεις στο κλειστό ιδιωτικό κάτω από την κεντρική πλατεία, που έχει πολύ χαμηλή χρέωση αν δεν μείνεις πολύ.
Ε, νομίζω πως όλες αυτές οι παροχές, είναι πολύ καλές και γι' αυτό δεν βλέπεις γενικά τεράστιο πρόβλημα στην πόλη. Από την στιγμή που έγινε σαφές πως δεν βρίσκεις εύκολα να παρκάρεις στο δρόμο στο κέντρο, η κυκλοφορία γίνεται πιο άνετα εν τέλει, όταν παλιότερα που δεν υπήρχαν πεζόδρομοι, ΟΛΟΙ οι δρόμοι ήταν πηγμένοι.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#313140 Οοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοχι ΗταΦι δεν καταλαβες πουλακι μου. Θελω μπαρκινγκ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΠ ΕΞΩ απο εκει που θα παω. Γιατι το ΚΑΡΑΚΕΝΤΡΟ δημοτικο παρκινγκ των 3 ευρω για οση ωρα γουσταρεις -ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΤΑ ΣΟΥΚΟΥ- δεν ειναι για μας. :s_no
Το κανα και γω αυτο καποτε στη Μπουγατσουπολη. Παρκαρισμα απεναντι απο το Καυταντζογλειο για να παω στη Βενιζελου. :s_thumbsup :s_sarcastic
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#313141 Γενικα στις επαρχιακες πολεις ειναι λιγο χαζο να λεμε για ελλειψη παρκινκ. Παρκαρεις 10 λεπτα παραπερα, περπατας λιγο και εισαι κυριος. Λιγοτερος χρονος συνολικα.

Και εγω οντας πιτσιρικας μπορει να πηγαινα για καφε στο κεντρο και να προσπαθουσα να παρκαρω μιση ωρα. Τωρα που εβαλα μυαλο, ποδια και σε 15 λεπτα εισαι κομπλε και εχεις γλιτωσει ολο το σιχτιρισμα του μποτιλιαρισματος και του μπροστα που σου εφαγε την θεση.
Άβαταρ μέλους
By dstou
#313145 Tο πρόβλημα σε αυτές τις πόλεις, καθώς και σε μερικές άλλες π.χ. παραδοσιακοί οικισμοί σε νησιά κυρίως, είναι ο συσχετισμός, το τάιμινγκ μεταξύ της περιόδου ανοικοδόμησης και της περιόδου απόκτησης ΙΧ από πλατιά στρώματα του πληθυσμού, συν κάποιες τοπικές ιδιαιτερότητες, π.χ. ύπαρξη σχετικά εκτεταμένης παλιάς πόλης με τουρκομαχαλάδες στα Ιωάννινα ή η θέση της πόλης, π.χ. μέσα σε μια χαράδρα με απότομες πλαγιές (Λαμία).
Το βασικότερο είναι το πρώτο. Πότε σηκώνανε του σκοτωμού πολυκατοικίες γκρεμίζοντας μονοκατοικίες ή χτίζοντας σε πρώην κτήματα? Στα σίξτις και σέβεντις. Όταν δεν υπήρχαν ΙΧ, υπήρχε ο νόμος της χούντας με την επαύξηση κατά 20% του συντελεστή δόμησης, όταν 'κοιμόμασταν' και δεν είχαμε πρόνοια για πάρκα, πράσινο και χώρους στάθμευσης, όταν υπήρχε διάταξη που μπορούσες πληρώνοντας κάποιο εφάπαξ τέλος να μην κατασκευάσεις θέσεις στάθμευσης στην οικοδομή σου (πράγμα που έκαναν ΟΛΟΙ ανεξαιρέτως οι εργολάβοι και μερικοί χαζοβιόληδες ιδιώτες), όταν δεν υπήχαν πεζόδρομοι, ούτε τουρισμός. ΄
Ήρθαν μετά τα έιτις και αγόρασε ο κοζμάκης κούρσα (στην επαρχία τουλάχιστον τότε μαζικοποιήθηκε το ΙΧ), και βρήκε μια ανέτοιμη πόλη στην οποία είχε εγκλωβιστεί για πάντα.
Το αυτό και για το κέντρο της Πάτρας, τα πρώτα προάστεια των Αθηνών όπως Παγκράτι και Πατήσια, το Κολωνάκι, το μισό κέντρο της Θεσ/νίκης, αλλού λιγότερο, αλλού περισσότερο.Στα καπάκια και οι αναπλάσεις-πεζοδρομήσεις-παραμβάσεις-διαπλατύνσεις των ζίροους και τόμπολα.
Έτσι κατέστησαν ανάπηρες οι πόλεις, λόγω της αδυναμίας μας να δούμε και να προετοιμαστούμε γι' αυτό που ερχόταν, αλλά και της πλεονεξίας μας για το εφήμερο κέρδος.

Γενικα στις επαρχιακες πολεις ειναι λιγο χαζο να λεμε για ελλειψη παρκινκ


Kαλά, ξεκίνα εσύ από ταξίδι να πας να κάνεις τη δουλειά σου και κάτσε και περπάτα και κανά 10λεπτο στον καύσωνα ή στη βροχή. Ή να έχεις κινητικό πρόβλημα, ή να κουβαλάς παιδιά μαζί σου, ή ηλικιωμένους, ή να τρέχεις σε γιατρούς με εγγύους ή βρέφη, ή ζαλωμένος με ψώνια, ή να κάνεις μετακόμιση και τα λέμε τότε. Για βόλτα χαλαρουίτα και για νυφοπάζαρο μιλάμε τόση ώρα? :dizzy:
Άβαταρ μέλους
By g8777
#313149 Κανα 10λεπτο ε; :lol:

Καυσωνα και μουσωνες ε; Συνηθισμενα , καθημερινα καιρικα φαινομενα δλδ :lol:

Τωρα, για κινητικα προβληματα/ παιδια (debatable αυτο) /ανημπορους ηλικιωμενους /βρεφη/ ψωνια (what? ) παρκαρεις ανετοτατα απ εξω με αλαρμ μεχρι να κατεβασεις τους αδυναμους και συνεχιζεις να πας στο παρκινγκ/βρεις ελευθερο χωρο. Τοσο απλα. Εγω παιδιατρο εχω στο κεντρο των Ιωαννινων. Η παμε και οι δυο γονεις και περιμενει ενας στο αμαξι ή το βαζουμε σε παρκινγκ.

Δεν μπορουμε, μαλλον ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ να εχεις ο καθενας τη δικια του θεση παρκινγκ σε συγχρονη πολη ανω των 32 κατοικων.
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#313321 Εχει πολύ δρόμο ακόμα ο ταλιμπαν έλληνας να ξεπεράσει το σύνδρομο του παρκάρω έξω απο εκεί που θέλω να πάω/Κέντρο πόλης άνω των 32 κατοίκων.

Επειδή ακριβώς υπάρχουν ανάπηροι θα πρεπε να ταν οι μόνοι που παρκάρουν ακριβώς απ έξω. Αντε και κανα γκομενάκι με φεράρι :lol:
Για άλλες ανάγκες υπάρχουν και τα σήματα επιτρέπεται η στάση αλλά όχι η σταθμευση (ναι υπάρχει και τέτοιο σήμα :s_sarcastic )
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#313341
Anonymous Founder έγραψε:Για τις άλλες πόλεις δεν ξέρω, αλλά για τα Γιάννενα, νομίζω έχω πάρα πολύ καλή γνώση!
Είτε παρκάρεις δωρεάν στο παραλίμνιο πάρκινγκ στα παλιά Σφαγεία, είτε πληρώνεις 3€ στο Δημοτικό πάρκινγκ δίπλα στο ρολόι, είτε αν θέλεις να κάνεις μια γρήγορη δουλειά κάτω της μιας ώρας, παρκάρεις στο κλειστό ιδιωτικό κάτω από την κεντρική πλατεία, που έχει πολύ χαμηλή χρέωση αν δεν μείνεις πολύ.
Ε, νομίζω πως όλες αυτές οι παροχές, είναι πολύ καλές και γι' αυτό δεν βλέπεις γενικά τεράστιο πρόβλημα στην πόλη. Από την στιγμή που έγινε σαφές πως δεν βρίσκεις εύκολα να παρκάρεις στο δρόμο στο κέντρο, η κυκλοφορία γίνεται πιο άνετα εν τέλει, όταν παλιότερα που δεν υπήρχαν πεζόδρομοι, ΟΛΟΙ οι δρόμοι ήταν πηγμένοι.

Τη δεκαετία του 90 που είχαμε ένα σπίτι στα Γιάννενα πίσω από τη νομαρχία η κατάσταση ήταν απελπιστική.... Το ίδιο αν θυμάμαι καλά και αρχές της επόμενης δεκαετίας. Μετά έγιναν οι πεζοδρομησεις;

.
Άβαταρ μέλους
By cosneo
#313350
dstou έγραψε: Έχω ζήσει 2 χρόνια στην Κατερίνη, όπου δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΕΝΑ κτίριο με πάρκινγκ ακόμη και σε περιοχές μακρυά του κέντρου όπως τα Καταφιώτικα ή το στάδιο του Αρχέλαου, έχει δε πεζοδρομηθεί η Μ.Αλεξάνδρου με αποτέλεσμα η πόλη ολόκληρη να ασφυκτιά....


Πριν λίγο καιρό και εγώ αυτό κατάλαβα.
Ιδίως γύρω από την πλατεία τους και τον πεζόδρομο με τις θέσεις-θήκες (για 2 Ματιζ ή αντε 3 Σμαρτ στη σειρά...) που έφτιαξαν...
Με μεγάλο αμάξι εκεί στα γυρω στενά και να βρεθεί θέση που οριακά θα χωράει, θα υπάρχει κάποιος από το μπαλκόνι από πάνω να ρωτάει (ευγενικά) για πόση ώρα θα είναι το αμάξι εκεί. Δεν νομίζω να είναι ο μόνος...
Άβαταρ μέλους
By dstou
#313356 Ποιά πλατεία μου λες, αυτά χτίστηκαν το '70, συγχωρούνται (λίγο). Εδώ στον Αρχέλαο και στο Σβορώνο, 5 χλμ. έξω από το κέντρο, τίγκα στις μονοκατοικίες και σπάνια θα δεις σπίτι με πάρκινγκ, παρόλο που χτίστηκαν στα λέιτ έιτις έως και όλα τα νάιντις. Βλέπεις μεζονέτες 15-20ετίας περιτοιχισμένες γύρω γύρω με κάγκελα ή μαντρότοιχο, χωρίς γκαραζόπορτα στην πυλωτή ή στον κήπο. Χτισμένες στα νάιντις μερικές. :metalo:
Κυριακή πρωί και όλα τα πάρκινγκ μικρής διάρκειας να είναι ανοιχτά σε επαρχιακή πόλη 50 χιλ. κατοίκων? Και να είναι φίσκα στα αμάξια, που σημαίνει ότι ξενύχτησαν εκεί διότι απλούστατα δεν είχαν που αλλού να πάνε? Σε ποια επαρχιακή πόλη το έχετε ξαναδεί αυτό? Μακράν το χρυσό μετάλλιο, σε λίγο θα την περάσουν και από αντιντόπινγκ κοντρόλ.