Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#23655 Kilomeater, ισχυει αυτο που σου ειπα και σου εξηγει ο ccp, ρωτα εμαν οποιοδηποτε λογιστη στην αυστρια και θα στο επιβεβαιωσει :roll:
Ο markvag εχει δικιο μονο ως προς την δυνατοτητα-ευκολια πραγματοποιησης της συναλλαγης
Τελευταία επεξεργασία από rx8_drifter και 12 Οκτ 2014, 21:53, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#23656 Deutsche Bank εχει 0 επιτοκιο καταθεσεων ( 0.40% για 5 χρονια!!). Μπορεις να παρεις στεγαστικο δανειο με πολυ μικρο επιτοκιο τυπου 2.8% αλλα αυτο εξαρταται απο το συμβολαιο που εχεις με την δουλεια σου. Κατα καιρους μου στελνουν κατι διαφημισεις σχετικα με δανεια που δινουν (καταναλωτικα) αλλα δεν δινω ιδιαιτερη σημασια αλλα το επιτοκιο μπορει να κυμανθει και στο 7% πχ

Υπαρχει περιπτωση βεβαια αν εισαι στην τραπεζα και να πληρωνεις καποιο ποσο η να εχεις αρνητικο επιτοκιο καταθεσης. Εμενα εχει η εταιρεια συνεργασια μαζι τους οποτε εκανα δωρεαν λογαριασμο.

Αγγλια θυμαμαι η HSBC εδινε επιτοκιο καταθεσης τυπου 1.2% για μεγαλο ποσο. Ετσι ειχα δει σε κατι χαρτια της συγκατοικου μου.

Παντως οι τραπεζες πλεον ειναι οι ρουφιανοι του κρατους οσον αφορα τις συναλλαγες μας. Εγω με τον λογαριασμο της Πειραιως ειχα στειλει αρκετα λεφτα στον λογαριασμο μου στην Αγγλια οντας φοιτητης τοτε και απο τον ιδιο λογαριασμο εκανα αναληψεις στην Γερμανια. Μετα απο εναν μηνα στην Γερμανια εσκασε τηλεφωνο. Θελουμε το εκκαθαριστικο του 2011 και 2012. Μετα θελουμε φορολογικη ενημεροτητα, μετα κατι Ε οποτε τα πραγματα δεν ειναι καθολου απλα σε περιπτωση που στελνεις λεφτα απο τη μια στην τραπεζα στην αλλη και μαλιστα οταν προκειται και για ασχετα ονοματα μεταξυ τους.
Άβαταρ μέλους
By CPP
#23659
KiloMeater έγραψε:Με γονείς επιτρέπεται; με αδερφό;


Με τους γονείς σου επιτρέπεται αλλα ο καθένας τα λεφτα του. Αν ο πατέρας σου βάλει το εφάπαξ του και πας και το πάρεις εσύ ειναι παράνομο αν δεν γίνει δωρεά ή δεν φορολογηθεί στα πλαίσια κληρονομιάς.
Με τον αδελφό σου πχ αν δεν ειναι παντρεμένος επιτρέπεται.
Αν έχετε απο κοινού ενα μαγαζί με τον αδελφό σου επιτρέπεται να έχετε κοινό για να μπαίνουν τα ενοίκια.
Αλλα αν έχει ο κάθε αδελφός την οικογένεια του και ανοίξτε ενα κοινό και βάλει ο ενας αδελφός 20κ και άλλος παει και τα πάρει, υπάρχει πρόβλημα.
Άβαταρ μέλους
By markvag
#23676
KiloMeater έγραψε:Άμα μπω συνδικαιουχος προ μεταφοράς; δεν ειναι από δικό μου σε δικό μου;


Βασικά να ζητήσω συγνώμη, καθώς από βιασύνη δεν είδα ότι δεν είναι το ίδιο άτομο ο δικαιούχος! :oops: :rant: :rant:

Δυσκοελύει το πράμα!
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#23860 Aυτό το περί "ρουφιάνου" του κράτους αναφερόμενοι σε τράπεζα, μήπως είναι-κατ΄ελάχιστο-ατυχής χαρακτηρισμός?
Γιατί τη μιά μέρα λέμε"αλήτες, κυκλοφορούσαν το μαύρο χρήμα ανεξέλεγκτα και να που καταντήσαμε" και σήμερα που επιτέλους δεν κινείται τίποτε "χύμα" , μας ξυνίζει !
Δεν κάνουν καλά λοιπόν που ζητάνε πλέον 1000 δικαιολογητικά. ΄Μαστε ωραίοιοιοιοι!

ΥΓ : Στη Γενική Τράπεζα, ακόμα και για καταθέσεις άνω των 1.000€ και μάλιστα σε δικό σου λογαριασμό, βγάζουν Φ/Α την ταυτότητα για να φανεί ποιός κίνησε το χρήμα, ενω προσυπογράφει και ο Δντής. Το ίδιο βέβαια και σε ανάληψη.
Ισχύει για όλες τις τράπεζες, αλλά οι λοιπές για ποσά συνήθως κάτω των 5.000 δεν το κάνουν για να μην καθυστερούν, ενώ προσκομίζουν στο Δντή το πακέτο τέτοιων κινήσεων για υπογραφές μαζικά με το μεσημεριανό κλείσιμο. Ετσι τουλάχιστον μου απάντησε ταμίας στην ALPHA , όταν ρώτησα γιατί ισχύει αλλού ετσι και αλλού αλλιώς.
Άβαταρ μέλους
By Geo f1
#23911 Μιας και αναφερθηκε η Γενικη πιο πανω, 22&23 Νοεμβριου θα γινουν τα τελικα σταδια και η ολοκληρωση της μεταπτωσης της στον Ομιλο της τραπεζας Πειραιως.
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
#24022 Έχω ένα λογαριασμό στην Alpha που είμαι μοναδικός δικαιούχος, και έναν άλλον που είμαι μαζί με τη γυναίκα μου. Πολλές φορές μετακινώ χρηματα από τον έναν στον άλλον, το μόνο όμως σταθερό "input" χρημάτων είναι ο μισθός μου.

Δε φαντάζομαι να έχω καποιο θέμα, έτσι δεν είναι;
Άβαταρ μέλους
By ThanasisN
#24068 Κανείς δεν απαγορεύει ούτε φορολογεί μεταφορές ποσών από τράπεζα σε τράπεζα, ιδίως εντός της ΕΕ, ανεξάρτητα αν ο εντολέας είναι ο ίδιος με τον δικαιούχο ή όχι. Επίσης ο κάθε λογαριασμός μπορεί να έχει όσους και όποιους συνδικαιούχους θέλουμε χωρίς αυτό να παίζει κάποιο ρόλο στις μεταφορές ποσών.

Όμως, αφού γίνει η μεταφορά κάποιου μεγάλου ποσού, μπορεί να γίνει έλεγχος για τη νομιμότητα της συναλλαγής. Δηλαδή η συναλλαγή να μη αφορά, μεταξύ άλλων, τρομοκρατία, ναρκωτικά, χρηματισμό πολιτικών και (φυσικά) φοροδιαφυγή. Για το λόγο αυτό ο εντολέας δηλώνει, προφορικά ή με κάποιο παραστατικό αν έχει, τον λόγο που γίνεται η συναλλαγή, πχ αγορά εμπορευμάτων, αγορά ακινήτου, δωρεά.... Εννοείται ότι αν αρνηθεί να δηλώσει κάποιο λόγο είναι πιο εύκολο η συναλλαγή να θεωρηθεί ύποπτη.

Αν λοιπόν η συναλλαγή κριθεί ύποπτη από την τράπεζα (με βάση συγκεκριμένα κριτήρια που βάζει η εποπτική αρχή, ανάλογα με το είδος συναλλαγής, το προφίλ του πελάτη, το ποσό κλπ) γίνεται αναφορά για έλεγχο (ίσως γίνει αναφορά και από τις 2 τράπεζες που εμπλέκονται). Περιττό να πω ότι αν αντί για έμβασμα μεταφερθούν μετρητά οι 2 συναλλαγές (ανάληψη και κατάθεση) είναι ύποπτες ακόμη και για σχετικά μικρά ποσά.
Το τι θα συμβεί από εκεί και πέρα δεν μπορεί να το προβλέψει κανείς. Συνήθως δεν γίνεται τίποτα :svivhaha: . Ίσως όμως η ύποπτη συναλλαγή να συνδυαστεί στο μέλλον με άλλες φαινομενικά άσχετες συναλλαγές και ζητήσουν εξηγήσεις για όλα μαζί. Ίσως να γίνει έλεγχος και από την αστυνομία αν έχουν κάποια ένδειξη για έγκλημα (ιδίως για τα μετρητά). Νομίζω όμως ότι το πιο πιθανό που μπορεί να γίνει (είπαμε, αν γίνει κάτι) είναι ο φορολογικός έλεγχος (είτε για τον εντολέα είτε για τον δικαιούχο) και ανάλογα με το αποτέλεσμα ίσως να σε καλέσουν για εξηγήσεις και αν δεν επαρκούν να επιβληθεί φόρος, πρόστιμα κλπ. Άρα η συμβουλή του λογιστή (και για τις δύο πλευρές) είναι απαραίτητη πριν γίνει η συναλλαγή.

Για παράδειγμα στην Ελλάδα, όπως θυμάστε, όσοι στην αρχή της κρίσης έβγαλαν στο εξωτερικό κάποιο μεγάλο ποσό και πάνω (άσχετα αν τα έστειλαν στον εαυτό τους ή σε τρίτους) μπήκαν σε λίστα υπόπτων και (μετά από 2-3 χρόνια) κλήθηκαν από την εφορία να δικαιολογήσουν που βρήκαν τα χρήματα. Για όσους δεν κατάφεραν να τα δικαιολογήσουν η εφορία θεώρησε ότι δεν είχαν δηλώσει τα πραγματικά τους εισοδήματα και αναγκάστηκαν να κάνουν τροποποιητικές δηλώσεις και να πληρώσουν φόρο. Αυτό λοιπόν ίσως να επαναληφθεί για όσους στέλνουν σήμερα χρήματα, μπορεί όμως να μη γίνει ποτέ τίποτα. Καλό είναι πάντως ο εντολέας να είναι προετοιμασμένος, να είναι δηλαδή τα χρήματα που στέλνει ανάλογα με τα δηλωμένα εισοδήματά του.
Άβαταρ μέλους
By CPP
#24125
Hellenic tifosi έγραψε:Έχω ένα λογαριασμό στην Alpha που είμαι μοναδικός δικαιούχος, και έναν άλλον που είμαι μαζί με τη γυναίκα μου. Πολλές φορές μετακινώ χρηματα από τον έναν στον άλλον, το μόνο όμως σταθερό "input" χρημάτων είναι ο μισθός μου.

Δε φαντάζομαι να έχω καποιο θέμα, έτσι δεν είναι;


Δεν έχεις πρόβλημα, αλλά κουφια η ώρα :omg: αν πάθεις κάτι μετά ο νόμιμος δικαιούχος πρέπει να πάει με κληρονομητήριο, αλλα αν υποθεσουμε ότι η γυναικα σου δικαιούται μέρος απο αυτά βάλτην από τώρα συνδικαιούχο για πρακτικούς κυρίως λόγους.
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
#24166 Ωραία προοπτική μου ανοίγεις :P

Σοβαρά τώρα, δεν υπάρχει λόγος, ούτως η άλλως τα περισσότερα χρήματα είναι στον κοινό και ελάχιστα είναι σε αυτόν που είμαι μόνος μου. Κάποια στιγμή θα αλλάξω τη μισθοδοσία να μπαίνει στον κοινό και τον άλλον θα τον κλείσω.
Άβαταρ μέλους
By koutsan
#24214
CPP έγραψε:
KiloMeater έγραψε:Με γονείς επιτρέπεται; με αδερφό;


Με τους γονείς σου επιτρέπεται αλλα ο καθένας τα λεφτα του. Αν ο πατέρας σου βάλει το εφάπαξ του και πας και το πάρεις εσύ ειναι παράνομο αν δεν γίνει δωρεά ή δεν φορολογηθεί στα πλαίσια κληρονομιάς.
Με τον αδελφό σου πχ αν δεν ειναι παντρεμένος επιτρέπεται.
Αν έχετε απο κοινού ενα μαγαζί με τον αδελφό σου επιτρέπεται να έχετε κοινό για να μπαίνουν τα ενοίκια.
Αλλα αν έχει ο κάθε αδελφός την οικογένεια του και ανοίξτε ενα κοινό και βάλει ο ενας αδελφός 20κ και άλλος παει και τα πάρει, υπάρχει πρόβλημα.




Από πλευράς τράπεζας κοινό λογαριασμό επιτρέπεται να ανοίξεις με όποιον γουστάρεις(μιλάω για ελληνική νομοθεσία). Δεν υπάρχει περιορισμός και φυσικά υπάρχουν χιλιάδες κοινοί λογαριασμοί μεταξύ φίλων, γκόμενων κλπ...Άκου λέει δεν επιτρέπεται : ποια διάταξη νόμου το απαγορεύει για να ακούσω.
Οι σχέσεις μεταξύ των δικαιούχων των λογαριασμών από τη σκοπιά της εφορίας κλπ είναι άλλο τελείως θέμα (αν ανακύπτουν θέματα υποκρυπτόμενης δωρεάς, το θέμα της μη δυνατότητας χρήσης του ποσού για πόθεν έσχες χωρίς να αποδείξεις πως το απέκτησες κλπ...).
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#24244 Μπορείς να βγάλεις λεφτά έξω που έχουν αποκτηθεί νόμιμα το 14 και δεν έχουν δηλωθεί ακόμη;
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#24251 ειναι σαν να ρωτας αν μπορεις να χρησιμοποιησεις αυτα τα λεφτα... προφανως και μπορεις να τα κανεις οτι θες απ τη στιγμη που εχεις αποδεικτικα μισθοδοσιας, τιμολογια κοκ...

Αλλα επειδη μεταξυ μας μιλαμε και δεν νομιζω να λεμε για εκατονταδες χιλιαδες ευρω ο κινδυνος να σε τσακωσουν μειωνεται