.
.
gianik έγραψε:Κάποια στιγμή, αν θες, στο ανάλογο τοπικό, γράψε λίγο κάποια πράγματα. Τι κάνει ένας γευσιγνωστης κλπ.. Πολύ ενδιαφέρον..Καλημέρα φίλε gianik.
.
Dimsabas έγραψε:Τι γνώμη έχεις για τον Χατζηνικολάου;Λοιπόν ο Χατζηνικολάου είναι παγκοσμιας κλάσης Οινολογος και Γευσιγνωστης με πτυχίο απο το Μπορντό με μεταπτυχιακα κτλ.
Tetix έγραψε:Αν δεν σε πειράζει πες λίγο πως κατέληξες σε αυτό το επάγγελμα, αν έχεις σχετικές σπουδές, ή πως μπορείς να ξεκινήσεις σε επίπεδο σπουδών πχ σε συνθήκες Ελλάδας.Dimsabas έγραψε:Τι γνώμη έχεις για τον Χατζηνικολάου;Λοιπόν ο Χατζηνικολάου είναι παγκοσμιας κλάσης Οινολογος και Γευσιγνωστης με πτυχίο απο το Μπορντό με μεταπτυχιακα κτλ.
Ασχολειται παρα πολυ ενεργά γύρω απο το κρασί, απο την γευσιγνωσία, τη προώθηση προϊόντων κτλ.
Δεν έχει τύχει να τον γνωρίσω απο κοντα, ομως τυχαίνει να εχω διαβάσει κάποια απο τα βιβλία του.
< >
Tetix έγραψε:Καλη σου ημερα.Χίλια ευχαριστώ για τις διευκρινίσεις! Πιστεύω ότι στο Επάγγελμα σου θέλει κ λίγο να το έχεις, δεν είναι μόνο σπουδές.
Την οινολογία την σπούδασα στο Μόναχο, ένας κύριος μου μετέδωσε την "αγαπη" για το κρασι,ετσι είδα ότι μου αρέσει,ξεκινησα να πηγαίνω σε εκθέσεις και σιγα σιγα αφου έβλεπα ότι με ελκυει πηγα και το σπούδασα.
Υπάρχουν 4 στάδια για Σομελιε,τουλάχιστον εδω στη Γερμανία,εχω φτάσει και εχω και μέχρι και το 3,το 4ο και τελευταιο στάδιο απαιτει αρκετά χρήματα για να πραγματοποιηθεί.
Θέλω να συνεχίσω τις σπουδές μου πηγαίνοντας στην Αυστρία,υπάρχει ενα πανεπιστήμιο όπου ειδικεύεται στους Σομελιε και μονο, και είναι απ τα καλύτερα του κόσμου.
Ισως καταφερω του χρόνου να ξεκινήσω.
Οταν ζουσα στην Ελλάδα δουλευα πανω στο 3d animation,αυτη ηταν η πρώτη μου σπουδή απο την οποια και δεν ήμουν ευχαριστημένος.
Οταν πριν απο 6 χρονια ηρθα στην Γερμανια και ξεκινησα για τα πρωτα μου χρηματα στη γαστρονομία εκεί, ηρθα σε "επαφη" με καλά κρασιά.
Οσο περίεργο και αν φαινεται απαρνήθηκα το animation για την γευσιγνωσία.
Σαν ανθρωπος πιστευω οτι οτι στη γευσιγνωσία δεν αρκουνε μονο οι γνωσεις, πρέπει να έχεις και ενα χάρισμα ή μπορούμε και ταλέντο να το πούμε,βασικος κανονας να μην καπνίζουμε.
Στη Ελλάδα οπως προείπα υπάρχουν Σομελιε και παιδιά που το κυνηγάνε αλλα στην Ελλάδα δυστυχως παρα πολυ δυσκολα θα πας μπροστά σαν Σομελιε,τουλάχιστον για τώρα.
Δυστυχως είμαστε πισω σαν κουλτούρα ή σαν νοοτροπία.
Δεν εκτιμάμε και δεν δεχόμαστε να μάθουμε το κατι παραπάνω.
Ειμαστε η χωρα του χυμα κρασιού,δεν το λεω αρνητικά απλα ενας μεσος Έλληνας δεν θα πιει μπουκαλι,αλλά χυμα κρασι.
Κατι που ξέχασα να πω είναι ότι οι φίλοι σου απο τη Γεωπονια εχουν ασχοληθει με την οινολογια.
Πολλοί ανθρωποι μπερδεύουν την οινολογια με την οινογευσια ή τους οινοχοους.
Η βασική διαφορά ειναι οτι οι οινολογοι μπορούνε να εργαστούν με έναν οινοπαραγωγο ενω οι γευσιγνωστες (Σομελιε) μπορούνε σε εστιατόρια να δουλέψουν διότι πρέπει να ξέρουν σοδειες κτλ,στα λέω πολυ περιληπτικά.
Στην Ελλάδα δεν γνωριζω πως μπορεί κάποιος να ξεκινήσει κατι,για σπουδές χλωμό το κόβω, αλλά για σεμινάρια μπορεί πολυ άνετα.
Θα τον βοηθήσει πολύ να μπει στον κόσμο του κρασιού και του φαγητού.
Πιστεύω να σε καλυψα αρκετά.
Αν παρέλειψα κάτι ξαναρωτα με.
< >
dekouk έγραψε:Αγαπητε dekoukTetix έγραψε:Καλη σου ημερα.Χίλια ευχαριστώ για τις διευκρινίσεις! Πιστεύω ότι στο Επάγγελμα σου θέλει κ λίγο να το έχεις, δεν είναι μόνο σπουδές.
Την οινολογία την σπούδασα στο Μόναχο, ένας κύριος μου μετέδωσε την "αγαπη" για το κρασι,ετσι είδα ότι μου αρέσει,ξεκινησα να πηγαίνω σε εκθέσεις και σιγα σιγα αφου έβλεπα ότι με ελκυει πηγα και το σπούδασα.
Υπάρχουν 4 στάδια για Σομελιε,τουλάχιστον εδω στη Γερμανία,εχω φτάσει και εχω και μέχρι και το 3,το 4ο και τελευταιο στάδιο απαιτει αρκετά χρήματα για να πραγματοποιηθεί.
Θέλω να συνεχίσω τις σπουδές μου πηγαίνοντας στην Αυστρία,υπάρχει ενα πανεπιστήμιο όπου ειδικεύεται στους Σομελιε και μονο, και είναι απ τα καλύτερα του κόσμου.
Ισως καταφερω του χρόνου να ξεκινήσω.
Οταν ζουσα στην Ελλάδα δουλευα πανω στο 3d animation,αυτη ηταν η πρώτη μου σπουδή απο την οποια και δεν ήμουν ευχαριστημένος.
Οταν πριν απο 6 χρονια ηρθα στην Γερμανια και ξεκινησα για τα πρωτα μου χρηματα στη γαστρονομία εκεί, ηρθα σε "επαφη" με καλά κρασιά.
Οσο περίεργο και αν φαινεται απαρνήθηκα το animation για την γευσιγνωσία.
Σαν ανθρωπος πιστευω οτι οτι στη γευσιγνωσία δεν αρκουνε μονο οι γνωσεις, πρέπει να έχεις και ενα χάρισμα ή μπορούμε και ταλέντο να το πούμε,βασικος κανονας να μην καπνίζουμε.
Στη Ελλάδα οπως προείπα υπάρχουν Σομελιε και παιδιά που το κυνηγάνε αλλα στην Ελλάδα δυστυχως παρα πολυ δυσκολα θα πας μπροστά σαν Σομελιε,τουλάχιστον για τώρα.
Δυστυχως είμαστε πισω σαν κουλτούρα ή σαν νοοτροπία.
Δεν εκτιμάμε και δεν δεχόμαστε να μάθουμε το κατι παραπάνω.
Ειμαστε η χωρα του χυμα κρασιού,δεν το λεω αρνητικά απλα ενας μεσος Έλληνας δεν θα πιει μπουκαλι,αλλά χυμα κρασι.
Κατι που ξέχασα να πω είναι ότι οι φίλοι σου απο τη Γεωπονια εχουν ασχοληθει με την οινολογια.
Πολλοί ανθρωποι μπερδεύουν την οινολογια με την οινογευσια ή τους οινοχοους.
Η βασική διαφορά ειναι οτι οι οινολογοι μπορούνε να εργαστούν με έναν οινοπαραγωγο ενω οι γευσιγνωστες (Σομελιε) μπορούνε σε εστιατόρια να δουλέψουν διότι πρέπει να ξέρουν σοδειες κτλ,στα λέω πολυ περιληπτικά.
Στην Ελλάδα δεν γνωριζω πως μπορεί κάποιος να ξεκινήσει κατι,για σπουδές χλωμό το κόβω, αλλά για σεμινάρια μπορεί πολυ άνετα.
Θα τον βοηθήσει πολύ να μπει στον κόσμο του κρασιού και του φαγητού.
Πιστεύω να σε καλυψα αρκετά.
Αν παρέλειψα κάτι ξαναρωτα με.
< >
Κ όπως είπες από Γεωπονία κ εξειδίκευση στην οινοπαραγωγή θα βρεις δουλειά σε οινοπαραγωγό. Πιστεύω πως έχει μέλλον αυτή κατεύθυνση. Έχουμε μεγάλους οινοπαραγωγούς που θέλουν την εξειδίκευση κ πολλοίς αξιόλογους μικρούς. Δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι να κάνει κάποιος Κάτι δικό του....
Απορία. Εμείς στην Ελλάδα δεν θα μπορούσαμε να υποστηρίξουμε κάποιες σπουδές ή έστω Σεμινάρια στο αντικείμενό σου? Κάποιοι κ από χόμπι θα παρακολουθούσαν κάτι τέτοιο. Κ σίγουρα έχει τρελαμένους (ξένους με χοντρα πορτοφόλια) που θα το συνδιαζαν κ με τουρισμό πχ Σαντορίνη, Πόρτο καρρας
Εύχομαι το καλύτερο για το μέλλον σου!
< Note >
KiloMeater έγραψε:Ωραία όλα αυτά αλλά please moveΌταν εννοείς move;
https://www.youtube.com/shorts/RYILPoju2bw?feature[…]
Θεσσαλονίκη: Ξεκινούν και πάλι τα έργα για το Flyo[…]
https://www.youtube.com/shorts/ywgO5RkISuA?feature[…]
Θα τα διορθώσει όλα ο διάδοχος του κουμπάρου . 50 […]