Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By gianik
#606015 Κάποια στιγμή, αν θες, στο ανάλογο τοπικό, γράψε λίγο κάποια πράγματα. Τι κάνει ένας γευσιγνωστης κλπ.. Πολύ ενδιαφέρον..

.
Άβαταρ μέλους
By Tetix
#606192 Καλη σου ημερα.
Την οινολογία την σπούδασα στο Μόναχο, ένας κύριος μου μετέδωσε την "αγαπη" για το κρασι,ετσι είδα ότι μου αρέσει,ξεκινησα να πηγαίνω σε εκθέσεις και σιγα σιγα αφου έβλεπα ότι με ελκυει πηγα και το σπούδασα.

Υπάρχουν 4 στάδια για Σομελιε,τουλάχιστον εδω στη Γερμανία,εχω φτάσει και εχω και μέχρι και το 3,το 4ο και τελευταιο στάδιο απαιτει αρκετά χρήματα για να πραγματοποιηθεί.
Θέλω να συνεχίσω τις σπουδές μου πηγαίνοντας στην Αυστρία,υπάρχει ενα πανεπιστήμιο όπου ειδικεύεται στους Σομελιε και μονο, και είναι απ τα καλύτερα του κόσμου.
Ισως καταφερω του χρόνου να ξεκινήσω.

Οταν ζουσα στην Ελλάδα δουλευα πανω στο 3d animation,αυτη ηταν η πρώτη μου σπουδή απο την οποια και δεν ήμουν ευχαριστημένος.

Οταν πριν απο 6 χρονια ηρθα στην Γερμανια και ξεκινησα για τα πρωτα μου χρηματα στη γαστρονομία εκεί, ηρθα σε "επαφη" με καλά κρασιά.
Οσο περίεργο και αν φαινεται απαρνήθηκα το animation για την γευσιγνωσία.
Σαν ανθρωπος πιστευω οτι οτι στη γευσιγνωσία δεν αρκουνε μονο οι γνωσεις, πρέπει να έχεις και ενα χάρισμα ή μπορούμε και ταλέντο να το πούμε,βασικος κανονας να μην καπνίζουμε.
Στη Ελλάδα οπως προείπα υπάρχουν Σομελιε και παιδιά που το κυνηγάνε αλλα στην Ελλάδα δυστυχως παρα πολυ δυσκολα θα πας μπροστά σαν Σομελιε,τουλάχιστον για τώρα.
Δυστυχως είμαστε πισω σαν κουλτούρα ή σαν νοοτροπία.
Δεν εκτιμάμε και δεν δεχόμαστε να μάθουμε το κατι παραπάνω.
Ειμαστε η χωρα του χυμα κρασιού,δεν το λεω αρνητικά απλα ενας μεσος Έλληνας δεν θα πιει μπουκαλι,αλλά χυμα κρασι.

Κατι που ξέχασα να πω είναι ότι οι φίλοι σου απο τη Γεωπονια εχουν ασχοληθει με την οινολογια.
Πολλοί ανθρωποι μπερδεύουν την οινολογια με την οινογευσια ή τους οινοχοους.
Η βασική διαφορά ειναι οτι οι οινολογοι μπορούνε να εργαστούν με έναν οινοπαραγωγο ενω οι γευσιγνωστες (Σομελιε) μπορούνε σε εστιατόρια να δουλέψουν διότι πρέπει να ξέρουν σοδειες κτλ,στα λέω πολυ περιληπτικά.

Στην Ελλάδα δεν γνωριζω πως μπορεί κάποιος να ξεκινήσει κατι,για σπουδές χλωμό το κόβω, αλλά για σεμινάρια μπορεί πολυ άνετα.
Θα τον βοηθήσει πολύ να μπει στον κόσμο του κρασιού και του φαγητού.

Πιστεύω να σε καλυψα αρκετά.
Αν παρέλειψα κάτι ξαναρωτα με.

< >
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#606221 Υπάρχει σχετικό τμήμα στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής
https://www.uniwa.gr/wvbs/

< Note >
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#606223 Είναι οινολογία αυτό, δεν έχει σχέση.
Τώρα, γιατί φτιάξανε ολόκληρο τμήμα, ενώ θα μπορούσαν να οργανώσουν ένα μεταπτυχιακό, για ένα αντικείμενο που ετσι κι αλλιώς διδάσκεται στα γειτονικά ΓΠΑ και ίσως Χαροκοπειο, δεν ξέρω. Ή μάλλον ξέρω, αλλά δεν είναι της παρούσης.
Άβαταρ μέλους
By gianik
#606238 @tetix
Χαίρομαι να σε διαβάζω.
Αν θες γράφε πιο συχνά, έχουμε νομίζω σχετικό τοπικό για τα κρασιά.. Σαν γευσιγνωστης ασχολείσαι μόνο με κρασιά ή κ με φαγητό;

.
Άβαταρ μέλους
By Tetix
#606375 Καλημερα gianik

Μπορώ να γράφω πολυ συχνά αν θέλετε αλλα πρέπει κι εσεις να έχετε ερωτήσεις,δεν μπορώ να ξεκινήσω να γράφω απο μονος μου.
Καταλαβαίνεις πως το εννοώ.

Τωρα κατι αλλο που τυχαίνει να θυμηθώ είναι,νομιζω μου είχες πει εσυ ή κάποιο αλλο παιδι, γιατι δεν γράφω στο τοπικό οπου είναι αποκλειστικά για κρασιά.
Οταν ξεκινησα τις σπουδές στη γευσιγνωσία το πρωτο πρωτο πράγμα που μαθαμε ειναι η ταπεινοφροσύνη,έκτοτε με έχει βοηθήσει παρα πολυ αυτο.
Ανεφερα την ταπεινοφροσύνη γιατι κατα την γνώμη μου, χωρις να θέλω να φανώ "καποιος", σε οτι αναφέρομαι είναι ολα βασιμα και μεσα απο τις γνώσεις μου,τιποτα απ όλα αυτα δεν εχει να κάνει με θεμα παραπληροφόρησης. Αρα δεν θελω να υπάρξει κάποιος/κάποιοι απο το φορουμ να μου πει είσαι λάθος ή μας το παίζεις "ειδικος" και να άρχισει μια διαμάχη ή κατι παρόμοιο.
Διότι οι Έλληνες σαν λαός μας αρέσει να δειχνόμαστε και ας λέμε και χαζομάρες ή καλύτερα ανακρίβειες.

Σαν γευσιγνωστης ασχολούμαι και με το φαγητό αλλα και με το κρασι,πολλοι ασχολούνται μονο με το κρασι γιατι είναι πιο ευκολο,αλλα οταν ξεκινησεις να ασχολείσαι και με το φαγητό και κάνεις συνδυασμούς και με το κρασι τοτε μπαινεις σε εναν εντελώς καινούργιο μαγικο για τον ουρανίσκο σου κόσμο.
Οι συνδυασμοί είναι απλά ατέλειωτοι.
Όλοι οι γευσιγνωστες πρέπει να ξέρουν να μαγειρεύουν.
Στην Γαλλια για να γίνει κάποιος Σομελιε κάνει και 3 χρόνια έξτρα μαθήματα μαγειρικής,υποχρεωτικά παρακαλώ.

《Γι αυτο και χθες οταν με ρώτησε ο dekouk για σεμιναρια κρασιου,του απαντησα τι αντίκτυπο θα έχει και το πως θα λειτουργήσει, διότι λιγοι να μην πω ελάχιστοι θα κάτσουν να αφιερώσουν τόσο χρονο για να μπουν στον κόσμο του κρασιού και του φαγητού, θα μου πεις: καποιος θελει κατι απλο γιατι ειναι το χόμπι του, αλλα εγω θα απαντήσω....Εφόσον κατι ξεκινας και σου αρέσει,απλα ολοκληρωσε το.
Τελος πάντων,άνοιξα ενα θεμα απο μονος μου αρκετα μεγάλο》

Όταν ενα κρασι με ενα φαγητό ταιριάζουν και ισορροπούν λόγω της ουδετερότητας και της αντιδρασης που βγάζουν τοτε απλα αυτο που νιώθεις στο στόμα σου ειναι απλα απερίγραπτο.
Υπάρχουν φορες που ας πουμε απο τη κουζίνα το φρέσκο βούτυρο λιώνει ενω ετοιμάζεται το φαγητό ή όταν ενα καλο κομμάτι κρέατος το Roastbeef ψηνεται στο Grill, που η μυρωδιά που εισέρχεται στη μυτη είναι απλά τόσο μαγευτική.

Και αλλο ενα κόλπο για όσους ισως θελήσουν να κάνουν κάποια πειραματα με Κρασι και Φαγητο για να δουνε αυτην την ιδιαιτερότητα, πρέπει να προσέξουν αν μαγειρεύουν με σάλτσα.
Δεν πρέπει να δώσουμε τοση βαση στο φαγητό οσο στην σάλτσα,διότι το φαγητό θα δώσει ενα 30% της γεύσης εχω ολο το υπόλοιπο η σάλτσα,αρα έχουμε να κανουμε με κατι πιο πολύπλοκο αλλα συναμα και πιο εκρηκτικο στο στόμα μας.

Καλη σας ημερα παιδια.
Σε ευχαριστώ και σας ευχαριστώ παρα πολυ για τα καλα σας λόγια,χαίρομαι που ετυχε και σας βρήκα στο φόρουμ και ειλικρινα μου δίνετε δύναμη με τα θετικά σας σχόλια.



< >
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#606376 Προσωπικά αγαπημένα έχει ένας σομελιέ; ή μεταβάλλονται τα γούστα / η / και δεν του επιτρέπει η ενασχόληση να του επιτραπεί να ορίσει "αγαπημένα" κρασιά;;