- 26 Σεπ 2019, 12:30
#606375
Καλημερα gianik
Μπορώ να γράφω πολυ συχνά αν θέλετε αλλα πρέπει κι εσεις να έχετε ερωτήσεις,δεν μπορώ να ξεκινήσω να γράφω απο μονος μου.
Καταλαβαίνεις πως το εννοώ.
Τωρα κατι αλλο που τυχαίνει να θυμηθώ είναι,νομιζω μου είχες πει εσυ ή κάποιο αλλο παιδι, γιατι δεν γράφω στο τοπικό οπου είναι αποκλειστικά για κρασιά.
Οταν ξεκινησα τις σπουδές στη γευσιγνωσία το πρωτο πρωτο πράγμα που μαθαμε ειναι η ταπεινοφροσύνη,έκτοτε με έχει βοηθήσει παρα πολυ αυτο.
Ανεφερα την ταπεινοφροσύνη γιατι κατα την γνώμη μου, χωρις να θέλω να φανώ "καποιος", σε οτι αναφέρομαι είναι ολα βασιμα και μεσα απο τις γνώσεις μου,τιποτα απ όλα αυτα δεν εχει να κάνει με θεμα παραπληροφόρησης. Αρα δεν θελω να υπάρξει κάποιος/κάποιοι απο το φορουμ να μου πει είσαι λάθος ή μας το παίζεις "ειδικος" και να άρχισει μια διαμάχη ή κατι παρόμοιο.
Διότι οι Έλληνες σαν λαός μας αρέσει να δειχνόμαστε και ας λέμε και χαζομάρες ή καλύτερα ανακρίβειες.
Σαν γευσιγνωστης ασχολούμαι και με το φαγητό αλλα και με το κρασι,πολλοι ασχολούνται μονο με το κρασι γιατι είναι πιο ευκολο,αλλα οταν ξεκινησεις να ασχολείσαι και με το φαγητό και κάνεις συνδυασμούς και με το κρασι τοτε μπαινεις σε εναν εντελώς καινούργιο μαγικο για τον ουρανίσκο σου κόσμο.
Οι συνδυασμοί είναι απλά ατέλειωτοι.
Όλοι οι γευσιγνωστες πρέπει να ξέρουν να μαγειρεύουν.
Στην Γαλλια για να γίνει κάποιος Σομελιε κάνει και 3 χρόνια έξτρα μαθήματα μαγειρικής,υποχρεωτικά παρακαλώ.
《Γι αυτο και χθες οταν με ρώτησε ο dekouk για σεμιναρια κρασιου,του απαντησα τι αντίκτυπο θα έχει και το πως θα λειτουργήσει, διότι λιγοι να μην πω ελάχιστοι θα κάτσουν να αφιερώσουν τόσο χρονο για να μπουν στον κόσμο του κρασιού και του φαγητού, θα μου πεις: καποιος θελει κατι απλο γιατι ειναι το χόμπι του, αλλα εγω θα απαντήσω....Εφόσον κατι ξεκινας και σου αρέσει,απλα ολοκληρωσε το.
Τελος πάντων,άνοιξα ενα θεμα απο μονος μου αρκετα μεγάλο》
Όταν ενα κρασι με ενα φαγητό ταιριάζουν και ισορροπούν λόγω της ουδετερότητας και της αντιδρασης που βγάζουν τοτε απλα αυτο που νιώθεις στο στόμα σου ειναι απλα απερίγραπτο.
Υπάρχουν φορες που ας πουμε απο τη κουζίνα το φρέσκο βούτυρο λιώνει ενω ετοιμάζεται το φαγητό ή όταν ενα καλο κομμάτι κρέατος το Roastbeef ψηνεται στο Grill, που η μυρωδιά που εισέρχεται στη μυτη είναι απλά τόσο μαγευτική.
Και αλλο ενα κόλπο για όσους ισως θελήσουν να κάνουν κάποια πειραματα με Κρασι και Φαγητο για να δουνε αυτην την ιδιαιτερότητα, πρέπει να προσέξουν αν μαγειρεύουν με σάλτσα.
Δεν πρέπει να δώσουμε τοση βαση στο φαγητό οσο στην σάλτσα,διότι το φαγητό θα δώσει ενα 30% της γεύσης εχω ολο το υπόλοιπο η σάλτσα,αρα έχουμε να κανουμε με κατι πιο πολύπλοκο αλλα συναμα και πιο εκρηκτικο στο στόμα μας.
Καλη σας ημερα παιδια.
Σε ευχαριστώ και σας ευχαριστώ παρα πολυ για τα καλα σας λόγια,χαίρομαι που ετυχε και σας βρήκα στο φόρουμ και ειλικρινα μου δίνετε δύναμη με τα θετικά σας σχόλια.
< >