Μουσατε οταν έρθει η ώρα να αναληφθεις εις το βασίλειον των ουρανών θέλω να με θυμηθείς
Μουσατε κάνεις τον Τσακ Νόρις να δείχνει Παταπουφα.
Στον ΑΒ μέχρι και Τετάρτη, οι μπύρες φιάλη Paulaner-Franziskaner 500ml, αλλά και McFarland-Stella Artois 330 ml είναι σε προσφορά 25%, (σχεδόν 0,50€ φτηνότερες/φιάλη), ενώ έχει και Guinness σε κουτί 400άρι!
Προ 10ημέρου, είχε και την Βudweiser budvar -40%, (1,10€ η 500άρα φιάλη) και φόρτωσα....
dimitrisB έγραψε:Paulaner-Franziskaner 500ml,
Εχει κανενας κολλημα με τις weiss μπυρες? Πριν 4-5 χρονια δοκιμασα weiss (τοσο πολυ αργησα ο βλακας) και εκτοτε ειναι η #1 επιλογη μου. Δοκιμασα τις περισσοτερες Ελληνικες και ξενες weiss που βρηκα και κατεληξα στη Βεργινα. Αν σας αρεσουν οι weiss δοκιμαστε την. Ει δυνατον με ενα ποτηρι weiss και το συγκεκριμενο τροπο σερβιρισματος που ενδεικνυται για τις weiss!
Οπότε σχεδόν αποκλειστικά franziskaner weissbier aus Αλεμάνεν because έχουν σταθερή πχιότητα .
btw και η Franziskaner ειναι πολυ ωραια
Με την ευκαιρια ας κανω quote αυτο που ειπε ο Anonymous Founder στο αλλο τοπικο:
Anonymous Founder έγραψε:Όσο για μπύρες, κι εμένα μου αρέσουν οι Weiss, και γενικά θα τις προτιμήσω σε σχέση με τις Lager ή Pilsner που συνήθως βρίσκεις έξω, αν και έχω καταλήξει πως σημασία για καλή μπύρα έχει αυτός που την φτιάχνει και όχι ο τύπος. Γι αυτό και αγαπώ μικροζυθοποιίες.
Ολοσωστος. Ισως το μερακι των μικρων παραγωγων σε συνδιασμο με τον αφθονο χρονο που εχουν (αφου δεν τους πιεζει κανενας για ολο και μεγαλυτερη παραγωγη) φερνουν αυτο το ωραιο αποτελεσμα.
Δε θα ξεχασω τη μπυρα που ηπια πριν απο χρονια στο χωριο ενος φιλου. Σε καποια φαση ημασταν στο θειο του και λεει "κατσε να φερω να πιουμε απο τη δικια μου τη μπυρα". Στην αρχη δαγκωθηκα λιγο. 7 στις 10 φορες φορες μου ειπανε "ελα να πιεις το κρασι που εφτιαξα" επρεπε να παιξω θεατρο και απο ευγενεια να πω "τι ωραιο ειναι". Τις υπολοιπες 3 στις 10 το κρασι απλα πινοτανε χωρις να ειναι κατι ιδιαιτερο. Σπιτικη μπυρα δεν ειχα δοκιμασει πριν, αλλα μου ειχε τυχει καμποσες φορες να μου αρεσουν σχετικα αγνωστες μπυρες που ετυχε να δοκιμασω.
Ε, λοιπον αυτη τη φορα τα πραγματα ηταν διαφορετικα. Ο μαστορας ειχε φτιαξει μπυρα που μετα απο τοσα χρονια ακομα τη μνημονευω
-Αθηναϊκή Ζυθοποιία (συμφερόντων Heineken): Amstel, Heineken, Άλφα, Fischer, Μάμος και ίσως και καμιά άλλη που ξεχνάω.
-Ολυμπιακή Ζυθοποιία (συμφερόντων Carlsberg): Mythos, Fix, Kaizer και κάποιες άλλες που μου διαφεύγουν
-Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης (η αγαπημένη μου από τις ελληνικές μαζικής παραγωγής): Έζα, Pils Hellas
-Βεργίνα
Αυτές είναι οι μεγάλες. Ελληνικές, ουσιαστικά είναι μόνον οι δύο τελευταίες. Οι άλλες έχουν εξαγοράσει ελληνικά σήματα. Η Αθηναϊκή ζυθοποιία ακόμη κατέχει το μεγαλύτερο κομμάτι της αγοράς και έχει φάει και πρόστιμο από την Επιτροπή Ανταγωνισμού (την αγαπημένη του Κούλη...).
Όσο για τις μικροζυθοποιίες, εγώ έχω ξεχωρίσει την Ευβοϊκή που κάνει τις Septem's, της Τήνου με την Νήσος, της Κέρκυρας, ενώ κάποιες από την βόρειο Ελλάδα, δεν μου άρεσαν ιδιαίτερα και δεν θεωρώ πως αξίζουν τα χρήματά τους.
http://www.greekbeershop.gr/zeos-pilsner-fresh
R21
Anonymous Founder έγραψε:...και έχει φάει και πρόστιμο από την Επιτροπή Ανταγωνισμού (την αγαπημένη του Κούλη...)...
Δεν ξερω γιατι εχει φαει προστιμο, αλλα μου ειχε πει παλιοτερα ενας καταστηματαρχης οτι παιζει μεγαλο νταβατζιλικι απο τους "μεγαλους". Σου λενε "αν βαλεις την ταδε μπυρα ή το ταδε αναψυκτικο στο μαγαζι εμενα ξεχασε με". Οι καταστηματαρχες θελουν τα επωνυμα στο μαγαζι τους και δε μπορουν να κανουν κι αλλιως, οποτε πιανει μια χαρα ο εκβιασμος.
Για τετοια φαση μιλας?
https://www.insider.gr/epiheiriseis/emp ... zythopoiia
https://www.efsyn.gr/oikonomia/elliniki ... ythopoiias