Σελίδα 412 από 426

Re: Συνταγές - τα καύσιμα του οδηγού

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 27 Ιαν 2023, 11:18
από otso
Στην παλια ελλαδα δεν ξεραμε ουτε ειχαμε δει μπουκοβο . Στο δικο μου χωριο οι πραγματικα φτωχοι την ετρωγαν χωρις λαδι , το προβλημα ηταν ναχουν ψωμι να βουτηξουν , οχι το μπουκοβο .

Re: Συνταγές - τα καύσιμα του οδηγού

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 27 Ιαν 2023, 16:59
από egobrain
dimik έγραψε:Τι φορμαελα ρε otso όταν έχουμε μπατζους και μανούρια.

διάνα!

κατά δω πάνω αρκετοί τρώνε την φασολάδα με τουρσί / αντζούγια

Re: Συνταγές - τα καύσιμα του οδηγού

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 27 Ιαν 2023, 19:40
από dimik
egobrain έγραψε:
dimik έγραψε:Τι φορμαελα ρε otso όταν έχουμε μπατζους και μανούρια.

διάνα!

κατά δω πάνω αρκετοί τρώνε την φασολάδα με τουρσί / αντζούγια
Τουρσί και καπνιστό σκουμπρί.

Ο καπνιστός τόνος ταιριάζει επίσης πάρα πολύ.

Re: Συνταγές - τα καύσιμα του οδηγού

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 28 Ιαν 2023, 16:51
από saxon_747
saxon έχει ρεπό.

Απλή συνταγή, κρέας και φωτιά.

+ Πλύσιμο το μπατσικόΕικόναΕικόνα

Re: Συνταγές - τα καύσιμα του οδηγού

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 28 Ιαν 2023, 16:58
από dimik
Συμβουλή για τις μπριζόλες, βάλτες σε κρύο τηγάνι με λίγο νεράκι και αφησε να βράσουν μέχρι να εξατμιστεί το νερό και μετά να πάρουν χρώμα, έτσι προλαβαίνει να λιώσει το λίπος και στην συνέχεια γίνονται τραγανές απ έξω και μαλακές μέσα.

Re: Συνταγές - τα καύσιμα του οδηγού

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 28 Ιαν 2023, 17:07
από egobrain
λες για την τεχνική που τσίμπησε ο Καρούζο στην πρόσφατη συνταγή του για πανσέτα στο τηγάνι?
θυμάμαι πως λέει ότι ταιριάζει σε λιπαρά κομμάτια

Re: Συνταγές - τα καύσιμα του οδηγού

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 28 Ιαν 2023, 17:08
από REALZEUS
dimik έγραψε:Συμβουλή για τις μπριζόλες, βάλτες σε κρύο τηγάνι με λίγο νεράκι και αφησε να βράσουν μέχρι να εξατμιστεί το νερό και μετά να πάρουν χρώμα, έτσι προλαβαίνει να λιώσει το λίπος και στην συνέχεια γίνονται τραγανές απ έξω και μαλακές μέσα.


Ισχύει και για μοσχαρίσιες αυτό;

Re: Συνταγές - τα καύσιμα του οδηγού

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 28 Ιαν 2023, 17:23
από saxon_747
dimik έγραψε:Συμβουλή για τις μπριζόλες, βάλτες σε κρύο τηγάνι με λίγο νεράκι και αφησε να βράσουν μέχρι να εξατμιστεί το νερό και μετά να πάρουν χρώμα, έτσι προλαβαίνει να λιώσει το λίπος και στην συνέχεια γίνονται τραγανές απ έξω και μαλακές μέσα.


Θα το δοκιμάσω όταν πάρω άδεια, σήμερα είχα απλό ρεπό.

Re: Συνταγές - τα καύσιμα του οδηγού

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 28 Ιαν 2023, 18:21
από Dimitris_P
Δική σου δεν είναι επιχείρηση; :hmmm: Από ποιον παίρνεις άδεια ή ρεπό;

Re: Συνταγές - τα καύσιμα του οδηγού

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 28 Ιαν 2023, 18:47
από bill33
dimik έγραψε:Συμβουλή για τις μπριζόλες, βάλτες σε κρύο τηγάνι με λίγο νεράκι και αφησε να βράσουν μέχρι να εξατμιστεί το νερό και μετά να πάρουν χρώμα, έτσι προλαβαίνει να λιώσει το λίπος και στην συνέχεια γίνονται τραγανές απ έξω και μαλακές μέσα.

κρασί αντί για νερό;Σαν να θυμάμαι κάτι τέτοιο να κάνει η μάνα μου.

Re: Συνταγές - τα καύσιμα του οδηγού

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 28 Ιαν 2023, 19:30
από 224v
REALZEUS έγραψε:
dimik έγραψε:Συμβουλή για τις μπριζόλες, βάλτες σε κρύο τηγάνι με λίγο νεράκι και αφησε να βράσουν μέχρι να εξατμιστεί το νερό και μετά να πάρουν χρώμα, έτσι προλαβαίνει να λιώσει το λίπος και στην συνέχεια γίνονται τραγανές απ έξω και μαλακές μέσα.


Ισχύει και για μοσχαρίσιες αυτό;
για μοσχαρίσιες οι Αμερικανοί είναι άπαιχτοι.

.

Re: Συνταγές - τα καύσιμα του οδηγού

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 28 Ιαν 2023, 19:57
από saxon_747
Dimitris_P έγραψε:Δική σου δεν είναι επιχείρηση; :hmmm: Από ποιον παίρνεις άδεια ή ρεπό;


Ναι, δικιά μου αλλά δε σημαίνει κάτι αυτό. :lol: Ένα ρεπό το Σάββατο ανα 15 ημέρες και 2 βδομάδες άδεια είναι το max που μπορώ να πάρω.

Re: Συνταγές - τα καύσιμα του οδηγού

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 28 Ιαν 2023, 21:24
από dimik
egobrain έγραψε:λες για την τεχνική που τσίμπησε ο Καρούζο στην πρόσφατη συνταγή του για πανσέτα στο τηγάνι?
θυμάμαι πως λέει ότι ταιριάζει σε λιπαρά κομμάτια
Ναι ακριβώς, την δοκίμασα το προηγούμενο ΣΚ και δουλεύει όντως, άριστο αποτέλεσμα.

Re: Συνταγές - τα καύσιμα του οδηγού

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 28 Ιαν 2023, 21:26
από dimik
REALZEUS έγραψε:
dimik έγραψε:Συμβουλή για τις μπριζόλες, βάλτες σε κρύο τηγάνι με λίγο νεράκι και αφησε να βράσουν μέχρι να εξατμιστεί το νερό και μετά να πάρουν χρώμα, έτσι προλαβαίνει να λιώσει το λίπος και στην συνέχεια γίνονται τραγανές απ έξω και μαλακές μέσα.


Ισχύει και για μοσχαρίσιες αυτό;
Αν τις τρως well done λογικά ναι, εκτός κι αν είσαι από πάνω με το θερμόμετρο και μόλις φτάσει εσωτερική θερμοκρασία λίγο κάτω από εκεί που θες να αδειάσεις το νερό και να τους δώσεις χρώμα με τέρμα φωτιά.

Κάτι ανάλογο γίνεται και το sous vide απλά επειδή εκεί η θερμοκρασία του νερού είναι σταθερή είσαι σίγουρος ότι δεν θα παραψηθει.

Re: Συνταγές - τα καύσιμα του οδηγού

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 28 Ιαν 2023, 21:27
από dimik
bill33 έγραψε:
dimik έγραψε:Συμβουλή για τις μπριζόλες, βάλτες σε κρύο τηγάνι με λίγο νεράκι και αφησε να βράσουν μέχρι να εξατμιστεί το νερό και μετά να πάρουν χρώμα, έτσι προλαβαίνει να λιώσει το λίπος και στην συνέχεια γίνονται τραγανές απ έξω και μαλακές μέσα.

κρασί αντί για νερό;Σαν να θυμάμαι κάτι τέτοιο να κάνει η μάνα μου.
Δεν βλέπω τον λόγο να μην δουλέψει, με οποιονδήποτε ζωμό, απλά θα πάρει την γεύση του ζωμου που θα κάνεις το αρχικό βράσιμο.

Για να το πάω παρακάτω θα μπορούσες ίσως να βάλεις νερό με μυρωδικά, σκόρδο, θυμαρι, κρεμμυδι σκονη κλπ κλπ.