Σελίδα 353 από 426

Re: Συνταγές - τα καύσιμα του οδηγού

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 15 Μαρ 2020, 12:28
από egobrain
ωραιος :s_thumbsup

ενα που μου 'ρθε συνειρμικα:
https://www.youtube.com/watch?v=Ew-3-8itpjc

Re: Συνταγές - τα καύσιμα του οδηγού

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 25 Μαρ 2020, 14:51
από dimitrisB
ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ + Πολλά ζυμαρικά πήραμε απ΄τα ΣΜ :lol: , οπότε :

Πέννες με τόνο και ΟΥΖΟ!!! :eat:
Ανάβουμε το μάτι , βάζουμε 2 κουταλιές σούπας λάδι και τσιγαρίζουμε ελάχιστα, μισό ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι και μια σκελίδα σκόρδο, επίσης ψιλοκομμένη.
Ταυτόχρονα, βράζουμε τις πέννες τόσο όσο μας αρέσει, για να είναι al dente ή όχι.
Μόλις πάρει το κρεμμύδι "χρώμα", προσθέτουμε μισή κονσέρβα ψιλοκομμένη ντομάτα και αν έχουμε, 1 φλυτζανάκι του καφέ στραγγισμένη κάπαρη.
Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στη μέση και αφήνουμε στη φωτιά 3 λεπτά, ανακατέβοντας περιστασιακά.
Προσθέτουμε την κονσέρβα τόνου, αφού τη στραγγίσουμε, ανεβάζουμε τη φωτιά στο τηγάνι και μετά απο 1 λεπτό, προσθέτουμε 2 καπάκια της φιάλης με το ούζο. Ανακατέβουμε και στο λεπτό, σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε στο μάτι το τηγάνι.
Στο μεταξύ και αφού έχουμε στραγγίσει τις πέννες, τις ξαναβάζουμε στην άδεια κατσαρόλα που τις βράσαμε και είναι πάνω στο ζεστό μάτι.
Προσθέτουμε τη "σάλτσα" με τον τόνο στα μακαρόνια, ανακατέβουμε ελαφρά πένες+σάλτσα για να πάει παντού και σερβίρουμε, πασπαλίζοντας κάθε πιάτο για γεύση αλλά και χρώμα, με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι.
Προσωπικά, βάζω και τριμμένη παρμεζάνα ή οποιοδήποτε άλλο σκληρό τυρί έχω για μακαρόνια.
Αλάτι-πιπέρι δεν ανέφερα, βάζετε στη σάλτσα του τηγανιού κατά βούληση, όταν μαγειρεύετε τα υλικά μέσα σε αυτό.

:eat: :eat: + κρασάκι λευκό (ή ότι έχουμε).
:s_drinks

Re: Συνταγές - τα καύσιμα του οδηγού

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 25 Μαρ 2020, 15:44
από kostis20
Εικόνα

< A3003 >

Re: Συνταγές - τα καύσιμα του οδηγού

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 25 Μαρ 2020, 16:14
από Chris
dimitrisB έγραψε:ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ + Πολλά ζυμαρικά πήραμε απ΄τα ΣΜ :lol: , οπότε :

Πέννες με τόνο και ΟΥΖΟ!!! :eat:
Ανάβουμε το μάτι , βάζουμε 2 κουταλιές σούπας λάδι και τσιγαρίζουμε ελάχιστα, μισό ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι και μια σκελίδα σκόρδο, επίσης ψιλοκομμένη.
Ταυτόχρονα, βράζουμε τις πέννες τόσο όσο μας αρέσει, για να είναι al dente ή όχι.
Μόλις πάρει το κρεμμύδι "χρώμα", προσθέτουμε μισή κονσέρβα ψιλοκομμένη ντομάτα και αν έχουμε, 1 φλυτζανάκι του καφέ στραγγισμένη κάπαρη.
Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στη μέση και αφήνουμε στη φωτιά 3 λεπτά, ανακατέβοντας περιστασιακά.
Προσθέτουμε την κονσέρβα τόνου, αφού τη στραγγίσουμε, ανεβάζουμε τη φωτιά στο τηγάνι και μετά απο 1 λεπτό, προσθέτουμε 2 καπάκια της φιάλης με το ούζο. Ανακατέβουμε και στο λεπτό, σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε στο μάτι το τηγάνι.
Στο μεταξύ και αφού έχουμε στραγγίσει τις πέννες, τις ξαναβάζουμε στην άδεια κατσαρόλα που τις βράσαμε και είναι πάνω στο ζεστό μάτι.
Προσθέτουμε τη "σάλτσα" με τον τόνο στα μακαρόνια, ανακατέβουμε ελαφρά πένες+σάλτσα για να πάει παντού και σερβίρουμε, πασπαλίζοντας κάθε πιάτο για γεύση αλλά και χρώμα, με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι.
Προσωπικά, βάζω και τριμμένη παρμεζάνα ή οποιοδήποτε άλλο σκληρό τυρί έχω για μακαρόνια.
Αλάτι-πιπέρι δεν ανέφερα, βάζετε στη σάλτσα του τηγανιού κατά βούληση, όταν μαγειρεύετε τα υλικά μέσα σε αυτό.

:eat: :eat: + κρασάκι λευκό (ή ότι έχουμε).
:s_drinks


Επισης μπορεις να αντικαταστησεις το ουζο με βοτκα, τον τονο με σολομο, τη ντοματα με κρεμα γαλακτος, τα υπολοιπα ιδια ή με μικρες παραλλαγες

Εγω δηλαδη βασικα τσιγαριζω κρεμμυδοσκορδα, ριχνω το σολομο να παρει χρωμα και τον σπαω με την κουταλα, σβηνω με λεμονι και βοτκα, μολις στεγνωσει βαζω κρεμα γαλακτος, φρεσκο κρεμμυδι, παρμεζανα και ανηθο, και στο τελος ριχνω και τις πεννες μεσα

Re: Συνταγές - τα καύσιμα του οδηγού

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 25 Μαρ 2020, 16:30
από Deleted user 1
Εμεις ακομα στο πραντς ειμαστε. Περιμενουμε το πακετο με το μπακαλιαρο απ την πεθερα λιγο αργοτερα.

Εικόνα

.

Re: Συνταγές - τα καύσιμα του οδηγού

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 26 Μαρ 2020, 13:12
από elteo
Η μεγαλύτερη απόδειξη ότι κανείς δεν τρώει πίτσα με ανανά :lol: :lol: :lol:



Re: Συνταγές - τα καύσιμα του οδηγού

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 26 Μαρ 2020, 14:24
από bill33
Ελληνική εφευρεση η πίτσα με ανανά.Ούτε η Ματίνα Μανταρινάκη δεν την πρότεινε!!

Re: Συνταγές - τα καύσιμα του οδηγού

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 26 Μαρ 2020, 14:45
από Scotch
Εγώ την τρώω :oops: , μάλιστα θυμάμαι πρώτη φορά την έφαγα στις US of A (προ αμνημονεύτων χρόνων) και τότε σίγουρα δεν υπήρχε Ελλάδα. :hmmm:

Re: Συνταγές - τα καύσιμα του οδηγού

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 26 Μαρ 2020, 16:00
από bill33
https://en.wikipedia.org/wiki/Hawaiian_pizza
Greek-Canadian Sam Panopoulos claimed that he created the first Hawaiian pizza at the Satellite Restaurant in Chatham, Ontario, Canada in 1962.

Re: Συνταγές - τα καύσιμα του οδηγού

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 27 Μαρ 2020, 14:27
από otso
ΕΧΕΙ κανεις συνταγη για σταφιδοψωμο ; εκει εξω κυκλοφορουν κατι στυλ τσουρεκια με σταφιδες , εγω εννοω το παλιο καλο υγρο βαρυ σταφιδοψωμο σε ταψι που ακομα και να ξεραινοταν μετα απο μερες παλι το κριτσαναγες ευχαριστα . ψαχνω να βρω την παλια συνταγη της μανας μου και δεν την βρισκω .
μιλαμε για συνταγη του λαουτσικου και οχι τιποτα μπριος με σταφιδες .
ειμαι περιεργος αν απαντηθει αυτο το ποστ.

Re: Συνταγές - τα καύσιμα του οδηγού

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 27 Μαρ 2020, 14:47
από dimik
Τα σταφιδόψωμα τα δίναμε από μικροί στα σκλια ρε otso, τι συνταγή μου θες; :lol:

Να ηταν για κανα μουστουκουλουρου να το συζητούσαμε

Re: Συνταγές - τα καύσιμα του οδηγού

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 27 Μαρ 2020, 14:59
από g8777
Σαν να του δινεις συνταγη με μπριος ειναι αυτο.

:shifty:

Re: Συνταγές - τα καύσιμα του οδηγού

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 27 Μαρ 2020, 15:35
από otso
Τι να του πω τωρα ; αυτο που λεει ο πεθερος του απο μεσα του καθε φορα που τον βλεπει;

Re: Συνταγές - τα καύσιμα του οδηγού

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 27 Μαρ 2020, 15:38
από g8777
Λουστον, οπως ελουζε τους μουσαφιρηδες πριν μπουν στο σαλονι του. :rtfm:

Re: Συνταγές - τα καύσιμα του οδηγού

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 27 Μαρ 2020, 15:49
από otso
ελουζε πριν , μην σου πω τωρα με τον κορωνοιο τι τους κανει , αν ειναι αντρας ας το πει μονος του.