- 31 Αύγ 2022, 12:13
#780083
Ναι, η σωστη αλληλουχια ειναι πρωτα μπουκαλα, μετα καυστηρες και οταν τελειώσεις, πρωτα καυστηρες και μετα μπουκαλα
Εαν θέλεις μπορεις (ΕΦΟΣΟΝ ΕΧΕΙΣ ΚΛΕΙΣΕΙ την μπουκαλα) να ανοιξεις ενα τσαφ τους καυστηρες για να φυγει και οσο αεριο υπαρχει στο σουληνα
οπως λεει και ο φιλος πιο πανω δεν χρειαζονται τρελες υπερβολες
Μετα το ψησιμο, αφηνεις ανοιχτο καπακι και να καιει για κανα 10λεπτο, περνας αν θελεις με την ξυστρα και ενα τριψιμο οσο καιει. Την αφηνεις με ανοιχτο καπακι να κρυωσει. Περνας με καθαρο χαρτι κουζινας μεχρι να βαζεις τα δαχτυλα σου επανω και να μην βγαζουν μαυριλα
Αν οι σχαρες σου ειναι μαντεμενιες, καλυτερα να αποφυγεις το λεμονι και το ξυδι.
Προαιρετικα τις περνας με λιγο λαδακι, οχι ελαιολαδο.
Αν ειναι σιδερενιες δεν εχεις θεμα
για το ψησιμο, εγω προτεινω το "εμμεσο ψησιμο" ειδικα αν εχεις λιγα κρεατα, δλδ εχεις χωρο στις σχαρες
Αναβεις φουλ με κλειστο καπακι μεχρι να πιασει την μεγιστη θερμοκρασια της
Πετας τις μπριζολες με ανοιχτο καπακι. Ψηνεις 5-10 λεπτα (αναλογα το παχος της μπριζολας) γυρνωντας 1-2 φορες, κατεβαζεις καυστηρες στο μινιμουμ και κλεινεις καπακι. Αφηνεις για 20 λεπτα, γυριζοντας αλλες 2-3 φορες
Σε αλλα κρεατα (ψαρι-κοτοπουλο) μπορεις να εισαι πιο επιθετικος με τις θερμοκρασιες, καθως θελει προσπαθεια να το καψεις
Σε λεπτες πανσετες πχ εγω ψηνω παντα με χαμηλη φωτια
Να αγορασεις ενα θερμομετρο, το θεωρω απαραιτητο
Roads? Where we're going we don't need roads