Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Zorz
#777463
g8777 έγραψε:Βρε ΕΡΙΦΙΟ δεν αναφέρομαι στην ποσότητα του απεριτιφ ( έχουμε γεμίσει καλοφαγάδες των 65 κιλών εδώ μέσα, μπουστουδιαλο κνωδαλα :roll: ).


Μανίτσα μου, δεν σου φταίμε εμείς που ο μεταβολισμός σου είναι ανάμεσα σε βραδύποδα και υπάλληλου του ΕΦΚΑ μεσημέρι Πέμπτης μετά τη 3η μπύρα. :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#777508
REALZEUS έγραψε:
dimviii έγραψε:Τις αναθυμιάσεις από το κατσικάκι τις έσβησα με κάτι παγωτινια :(
Πήγα και πήρα από κάποιο Σεράι κάτι σιροπιαστα,φρεσκοτατα αλλά πολύ μέτρια.
Γενικώς δεν βλέπω να πολυασχολουνται με γλυκά στη Κέρκυρα.


Σιροπιαστά στην Κέρκυρα; Ρε Μήτσο τρολλάρεις τώρα; :s_crazy
Πήγαινε να πάρεις κανένα μαντολάτο, από παραδοσιακό μαγαζί, να δεις τι εστί γλυκό εκεί. Επίσης ιταλικές πάστες και παγωτά.
Άκου εκεί σιροπιαστά (που απορώ πως τα τρώτε, αλλά ΟΚ) στην Κέρκυρα... :lol:

Λουκουμάδες ο ένας,μαντολάτο ο άλλος.....απελπισία...
Σιροπιαστα θέλαμε γιατί δεν είχε άλλο χώρο το ψυγείο,είναι μικρό κιαδεν χωραγε ούτε κόκαλα.
Ρώτησα και για γαλακτομπούρεκο που ζεστό το τρώω με το κουτάλι μέσα απο το ταψί,αλλά δεν βρηκα κάτι της προκοπής.
Μόλις επιστρέψω θα πάω να πάρω ένα ταψακι να έρθει το afr στα ίσα του.
Άβαταρ μέλους
By egobrain
#777533 παρακαλώ τα σχόλια σας γι' αυτές τις ψησταριές υγραερίου:
(τώρα που χωνέψατε τα χτεσινά :s_coffee )

Blackbull Gusto (βίντεο)

Εικόνα

Bormann BBQ5030

Εικόνα

δεκτές προτάσεις σ'αυτά τα κυβικά :)
από χαρακτηριστικά βασικό είναι τα αναδιπλούμενα ράφια λόγω στενόκωλου χώρου
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#777535 Η πρωτη θυμιζει Φερραρι. Εισαι σιγουρος για την αξιοπιστια της? :shifty:

Περα απο την πλακα, απο εμφανιση και μονο θα επαιρνα τη δευτερη. Απο τεχνικα χαρακτηριστικα ας πουνε οι ειδικοι...
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#777545
dimviii έγραψε:
REALZEUS έγραψε:
dimviii έγραψε:Τις αναθυμιάσεις από το κατσικάκι τις έσβησα με κάτι παγωτινια :(
Πήγα και πήρα από κάποιο Σεράι κάτι σιροπιαστα,φρεσκοτατα αλλά πολύ μέτρια.
Γενικώς δεν βλέπω να πολυασχολουνται με γλυκά στη Κέρκυρα.


Σιροπιαστά στην Κέρκυρα; Ρε Μήτσο τρολλάρεις τώρα; :s_crazy
Πήγαινε να πάρεις κανένα μαντολάτο, από παραδοσιακό μαγαζί, να δεις τι εστί γλυκό εκεί. Επίσης ιταλικές πάστες και παγωτά.
Άκου εκεί σιροπιαστά (που απορώ πως τα τρώτε, αλλά ΟΚ) στην Κέρκυρα...

Λουκουμάδες ο ένας,μαντολάτο ο άλλος.....απελπισία...
Σιροπιαστα θέλαμε γιατί δεν είχε άλλο χώρο το ψυγείο,είναι μικρό κιαδεν χωραγε ούτε κόκαλα.
Ρώτησα και για γαλακτομπούρεκο που ζεστό το τρώω με το κουτάλι μέσα απο το ταψί,αλλά δεν βρηκα κάτι της προκοπής.
Μόλις επιστρέψω θα πάω να πάρω ένα ταψακι να έρθει το afr στα ίσα του.
Μόνο μην είναι σαν αυτουνού από την Καλαμάτα "μόνο για γνωστες", "το καλύτερο του σύμπαντος" κλπ και μείνεις με την ελπίδα :shifty:
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#777547 Ζαχαροπλαστείο ΙΛΙΟΝ
Εγγύηση dimviii για 102 οκτάνια γαλακτομπουρεκο
Πάντα ζεστο,έχω φάει τουλάχιστον 30 ταψιά.
Πάντα ίδιο,δεν λιγωνει,τρως άφοβα ποσότητες.
Μιλαμε για ΦΑΡΜΑΚΟ,όχι απλά γαλακτομπούρεκο. :eat:
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#777551 Ναι
Εγώ αγοράζω από το υποκατάστημα στο Ίλιον,στη στρογγυλή πλατεια
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#778350 Όποιος βρεθεί Κέρκυρα,ας δοκιμάσει τα παγωτά Κροκαν
Είναι Κερκυραϊκά,και θυμίζουν παλιά χειροποίητα παγωτά.
Έγω έχω κολλήσει με βανίλια μπακλαβά. :eat:
Άβαταρ μέλους
By egobrain
#780076 κάνω μια σούμα για τον καθαρισμό και τη συντήρηση της μαντεμένιας σχάρας και της ψησταριάς υγραερίου.
αυτά είναι ο μέσος όρος όσων είδα ντερνετικά και άκουσα απ' τον κύκλο. αν έχετε διορθώσεις απ' την εμπειρία σας, δώστε! :)

πρώτο χέρι:
- λαδώνω πανάκι με σπορέλαιο και περνάω τις σχάρες και τις εσωτερικές επιφάνειες της ψησταριάς (εσωτερικό καπακιού, πλευρικά σχάρας, ανακλαστήρες)
- την καίω για 20 λεπτά στο τέρμα με κλειστό καπάκι
- τη σβήνω και περνάω ένα ακόμα χέρι λάδι στη σχάρα

ψήσιμο:
- την βάζω στο τέρμα για 10 λεπτά αφού τελειώσει το ψήσιμο, τη σβήνω και περνάω με μαλακή βούρτσα την επιφάνεια της σχάρας
- περνάω ένα χέρι λάδι στη σχάρα
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#780079 Τρελές υπερβολές!

Άναμμα (για 1-2 λεπτά, τι 20 λες βρε φίλε;) και καθάρισμα με ξύδι ή λεμόνι πρώτα. Λάδωμα δεν χρειάζεται μετά, καθότι θα είναι λαδωμένα τα κρέατα. Καθάρισμα στο τέλος με χαρτί κουζίνας και μετά με ξύδι ή λεμόνι. Προσωπικά προτιμώ λεμονόκουπα. Κάψιμο για 2-3 λεπτά στο φουλ και τέλος.
Άβαταρ μέλους
By skous
#780080 Για το αρχικό shearing (η όπως λέγεται), δεν αρκούν 1-2 λεπτά.
Κάνα 10λεπτο-15λεπτο είναι οκ

@Y.V. Κρίνοντας με βάση αυτό που λένε όλοι ότι πρώτα ανοίγεις μπουκάλα και μετά καυστηρες (για να μη δημιουρμγησεις πρόβλημα στους δεύτερους), κρίνω ότι η σωστή διαδικασία για κλείσιμο είναι η ακριβώς αντίστροφη (δηλαδή ΠΡΩΤΑ καυστηρες, μετά μπουκάλα).


< >
Άβαταρ μέλους
By Geralt
#780083 Ναι, η σωστη αλληλουχια ειναι πρωτα μπουκαλα, μετα καυστηρες και οταν τελειώσεις, πρωτα καυστηρες και μετα μπουκαλα
Εαν θέλεις μπορεις (ΕΦΟΣΟΝ ΕΧΕΙΣ ΚΛΕΙΣΕΙ την μπουκαλα) να ανοιξεις ενα τσαφ τους καυστηρες για να φυγει και οσο αεριο υπαρχει στο σουληνα

οπως λεει και ο φιλος πιο πανω δεν χρειαζονται τρελες υπερβολες

Μετα το ψησιμο, αφηνεις ανοιχτο καπακι και να καιει για κανα 10λεπτο, περνας αν θελεις με την ξυστρα και ενα τριψιμο οσο καιει. Την αφηνεις με ανοιχτο καπακι να κρυωσει. Περνας με καθαρο χαρτι κουζινας μεχρι να βαζεις τα δαχτυλα σου επανω και να μην βγαζουν μαυριλα
Αν οι σχαρες σου ειναι μαντεμενιες, καλυτερα να αποφυγεις το λεμονι και το ξυδι.
Προαιρετικα τις περνας με λιγο λαδακι, οχι ελαιολαδο.
Αν ειναι σιδερενιες δεν εχεις θεμα


για το ψησιμο, εγω προτεινω το "εμμεσο ψησιμο" ειδικα αν εχεις λιγα κρεατα, δλδ εχεις χωρο στις σχαρες
Αναβεις φουλ με κλειστο καπακι μεχρι να πιασει την μεγιστη θερμοκρασια της
Πετας τις μπριζολες με ανοιχτο καπακι. Ψηνεις 5-10 λεπτα (αναλογα το παχος της μπριζολας) γυρνωντας 1-2 φορες, κατεβαζεις καυστηρες στο μινιμουμ και κλεινεις καπακι. Αφηνεις για 20 λεπτα, γυριζοντας αλλες 2-3 φορες

Σε αλλα κρεατα (ψαρι-κοτοπουλο) μπορεις να εισαι πιο επιθετικος με τις θερμοκρασιες, καθως θελει προσπαθεια να το καψεις
Σε λεπτες πανσετες πχ εγω ψηνω παντα με χαμηλη φωτια

Να αγορασεις ενα θερμομετρο, το θεωρω απαραιτητο