Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By dimik
#688676 Προς επαγγελματικό πάει που μπαίνει και στον φούρνο μετά.
Να κολλήσει όχι αλλά σίγουρα θα μείνουν υπολείμματα κολλημένα που θα θέλουν τρίψιμο με σύρμα ή ντεγκλασαρισμα μετά.

< >
Άβαταρ μέλους
By mirage
#688681
Νίκος Παππάς έγραψε:Αυτο δεν κανει για επαγωγικη. Δεν κολλαει ομως.
Ειναι μη μαγνητικός χάλυβας ή αλουμίνιο;
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#688682
mirage έγραψε:
Νίκος Παππάς έγραψε:Αυτο δεν κανει για επαγωγικη. Δεν κολλαει ομως.
Ειναι μη μαγνητικός χάλυβας ή αλουμίνιο;

Δεν ξερω τι υλικο εχει ακριβως αλλα λεει αυτο:
Το Μεγάλο Τηγάνι Ψητών διαθέτει βάση τριών στρώσεων και το ειδικό της σχήμα δεν
καθιστά δυνατή τη χρήση του σε επαγωγική εστία.

Τα κανονικα τηγανια οπως και οι κατσαρολες εχουν 5 στρωσεις και ειναι καταλληλα για επαγωγικες

Edit.
Αυτο γραφει το φυλλαδιο της εταιριας
Τα μαγειρικά σκεύη Chef Series είναι λειτουργικά και ανθεκτικά. Είναι
κατασκευασμένα από ανοξείδωτο ατσάλι 18/10, αλουμίνιο και μαγνητικό
ανοξείδωτο ατσάλι, υλικά που εξασφαλίζουν την ομοιόμορφη και πιο
αποτελεσματική μετάδοση της θερμότητας από κάθε είδους μαγειρική επιφάνεια
(γκαζιού, ηλεκτρική, κεραμική και επαγωγική).
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#688683 Μάλλον είναι πολύ λεπτό για επαγωγική και προορίζεται για γκάζι και κεραμική. Είναι και πολύ ακριβό για μένα εξάλλου... ;)
Άβαταρ μέλους
By italakias
#688707
mjacob έγραψε:Σε άλλα νέα. Burger.
Διαδικασία ακριβώς όπως η πτριτζόλα. Μόνο αλάτι πιπέρι. Ούτε βούτυρα.

Εδώ όμως έχουμε το κρεμμύδι, που πρέπει να καραμελωθεί στα λίπη του κιμά, χρησιμοποιώντας το πολύ αργά και καλά προθερμασμένο cast iron του κου @kovathe

Εικόνα
Εικόνα

Τον κιμα τον ψηνουμε καλα επειδη εχει βακτηρια.
Και σιγα την αμερικανια.
Θα μπορουσες να ψησεις στο φουρνο σωστα μπιφτεκια και μια σαλατα μαρουλι αντι γιαυτα που βλεπω.
Δεν προσεχετε την υγεια σας με τα ωμα κρεατα που τρωτε

Η μπυρα που βλεπω στο βαθος ,θελει χοιρινο . :shifty:
Άβαταρ μέλους
By mjacob
#688739
kovathe έγραψε:To μαντέμι [...] μετα το ψήσιμο [...] ζεσταμα στέγνωμα στο μάτι, αλλειμμα με λάδι και καλό σκούπισμα το λάδι.

Δεν κάνω τίποτα από αυτά :s_yes
Μόλις πέσει λίγο η θερμοκρασία του -ετοιμάζοντας τα πιάτα ξέρω 'γώ-, το τρίβω λίγο -τύπου μισό λεπτό- όπως είναι χωρίς νερό χωρίς τπτ με ένα χοντρό σύρμα.

Μετά το φαγητό -ή και την επόμενη μέρα αν υπάρχουν σημαντικότερες δουλειές- με λίγο χλιαρό νερό, χωρίς τρίψιμο χωρίς τπτ, φεύγουν όλα τα στερεά κατάλοιπα. Σκουπίζω με χαρτί και τέλος.

Το λίπος έχει κάνει το καλύτερο φιλμ ever. Όπως είναι αν του ρίξεις νερό, δεν μένει πάνω :lol: Ουτε καπνίζει λαδίλες όταν ζεσταίνεται ούτε τπτ.

Το καλύτερο στρώσιμο, είναι στο πρώτο ψήσιμο να βάλεις κάνα καλό πρόβειο κομμάτι (όχι τπτ νεαρά βετούλια και ζυγουρια), να κλείσει τους πόρους του μαντεμιού μια για πάντα :lol:

Η μόνη δυσκολία που έχει σε σχέση με τα άλλα, είναι το βάρος. Απλά δεν μπορείς να το μεταχειριστείς με ένα χέρι, και προφανώς έτσι και σου πέσει θα σου διαλύσει την κουζίνα.
Άβαταρ μέλους
By kovathe
#688763 Λες τσαμπα να κάνω την ιεροτελεστία?..
Θα δοκιμασω και το δικο σου τροπο.
Καλό είναι λέει και το τηγάνισμα για να κανει φιλμ. Καμια πατάτα σε μπόλικο λάδι. Αλλά δεν το χω δοκιμάσει.
Όσο για το βάρος ναι όντως είναι μλκια... Χαχαχ πιάνεται το χερι σου να το ξεπλύνεις.

< >
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#689442
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#689878

:inlove:
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#689880
italakias έγραψε:Ολο λιπος.
Χολιστερινη .


Σιγα μη σου διναμε κιολας να δοκιμασεις ιταλακια :s_tongue

Μπουσε σε σενα στηριζομαι για αυτο το review οπως επισης και για το Galaxy S21 Ultra. Με οποια σειρα προτιμας :lol:

Κατα τ' αλλα ξεχασα να πω οτι γεμισα ενα κουβα σαλια καθως εβλεπα το βιντεακι :eat: :s_inlove
Άβαταρ μέλους
By mirage
#689893 Ο Guga ειναι ωραίος και τα comment εχουν πλακα επίσης και φυσικά το Wagyu αν και δεν ξέρω για κάποιο λόγο δε μου κανει να το φάω εκτος Ιαπωνίας.
Το κανάλι παντως του Guga ειναι καλό, αν και μερικές φορές too USofA στυλ για τα γούστα μου κάποια πράγματα που κάνει. Οι συνταγές του ειναι καλές.
Άβαταρ μέλους
By egobrain
#692275 με θυμισε ενα γιουτουμπικό κανάλι που έχει διάφορα βίντεα με αντιδράσεις Ιταλών σεφ σε εκτελέσεις ιταλικών συνταγών.
μη και χάσουμε τις αιμορροΐδες των αυθεντιών :lol:

απροπό, ακολούθησα τελευταία μια κλασική ζύμη για πίτσα με 60% υγρασία και 2% αλάτι και φρέσκια μαγιά και βγήκε τέλεια! η πίτσα βγαίνει εύπλαστη με αφράτο στεφάνι. καμία ανακάλυψη αλλά μου 'κανε εντύπωση το πολύ καλό αποτέλεσμα για την ευκολία της..

για 2 μέτριες πίτσες:
500γρ μαλακό άσπρο αλεύρι
300ml χλιαρό νερό
10 γρ αλάτι
10 γρ φρέσκια μαγιά

πλάσιμο και τελικό άνοιγμα όπως εδώ, μιαμισάωρο για διπλασιασμό, κόψιμο/σχηματισμός σε μπάλα και αναμονή 20-30 λεπτά.
ψήσιμο σε ρηχό ταψί (ή στην πλάτη οποιουδήποτε άλλου βολικού) που έμεινε μέσα στον προθερμασμένο φούρνο σε θερμοκρασία τέρμα για 15'.

από ιδέα της στιγμής άπλωσα πέστο βασιλικού + φρέσκια μοτσαρέλα και πεκορίνο. άλωση :eat: :eat:
με την ίδια ζύμη κάνεις και αφράτα καλτσόνε και πεϊνιρλιά :)