Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By egobrain
#541 φαγια, συνταγες, προτασεις για μια μεγαλυτερη κοιλια
Τελευταία επεξεργασία από egobrain και 03 Σεπ 2014, 11:45, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By egobrain
#542 ψες εκαμα αυτο:

ομελέτα με κολοκυθάκι
http://www.pandespani.com/syntages/omel ... okythakia/

ωραια ιδεα.
η γευση του αυγου μου μονοπωλησε το πιατο, θα προτιμουσα να παρει αβαντα το κολοκυθι
Άβαταρ μέλους
By mjacob
#2461
egobrain έγραψε:ψες εκαμα αυτο:

ομελέτα με κολοκυθάκι
http://www.pandespani.com/syntages/omel ... okythakia/

ωραια ιδεα.
η γευση του αυγου μου μονοπωλησε το πιατο, θα προτιμουσα να παρει αβαντα το κολοκυθι

αν σου αρέσει το κολοκύθι, δοκίμασε αυτή εδώ:
http://www.pandespani.com/syntages/kolokythopita-horiatiki-tis-sossos-me-aromatika-tou-kipou/
προσωπικά αντί για κρεμμύδι, σκόρδο και τα αρωματικά που λέει, προτιμώ απλώς ρίγανη+θυμάρι (και κάπως περισσότερη φέτα).
[από τη γιαγιά ως αλευροκολόκυθο την είχα μάθει και ήταν σκέτη, μόνο κολοκύθια και φέτα :inlove: ]
Άβαταρ μέλους
By drdino
#2470 Στην Αστυπάλαια (φαντάζομαι κι αλλού), κάθε χρόνο, τιμάω τους κολοκυθοκορφάδες με φέτα που κάνουν εκεί. Πολύ καλό πιάτο. :inlove:

Κάτι τέτοιο: http://joytv.gr/%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%BA%CF%85%CE%B8%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CF%81%CF%86%CE%AD%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CF%86%CE%AD%CF%84%CE%B1/
Άβαταρ μέλους
By mjacob
#2490
kovathe έγραψε:μπατζινα δεν τη λενε αυτη??

κανει η :inlove: θεικη! Να ερθεις να φαμε! :s_biggrin

:s_thumbsup :s_thumbsup
θα φέρω και τη δική μου, να τις μετρήσουμε :s_laughat
Άβαταρ μέλους
By kovathe
#2504
mjacob έγραψε:
kovathe έγραψε:μπατζινα δεν τη λενε αυτη??

κανει η :inlove: θεικη! Να ερθεις να φαμε! :s_biggrin

:s_thumbsup :s_thumbsup
θα φέρω και τη δική μου, να τις μετρήσουμε :s_laughat

εκλεισε! :s_biggrin :s_biggrin :s_cool
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#2556
drdino έγραψε:Στην Αστυπάλαια (φαντάζομαι κι αλλού), κάθε χρόνο, τιμάω τους κολοκυθοκορφάδες με φέτα που κάνουν εκεί. Πολύ καλό πιάτο. :inlove:

Κάτι τέτοιο: http://joytv.gr/%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%BA%CF%85%CE%B8%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CF%81%CF%86%CE%AD%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CF%86%CE%AD%CF%84%CE%B1/

Που να φας και ανθους γεμιστούς .Τους φτιαχνουμε στη Κω :yahoo:
Άβαταρ μέλους
By drdino
#2558 Υποψιάζομαι πως μιλάμε για το ίδιο, με τι τους γεμίζετε;
Άβαταρ μέλους
By drdino
#2586 Ok, άλλη συνταγή τότε. Ενδιαφέρον ακούγεται!
Άβαταρ μέλους
By vice246
#3551 και στο ιόνιο φαγαμε αυτο το πιατο και όποτε σπανια, βρισκω μικρα κολοκυθακια με ανθους τα φτιαχνουμε σπιτι και ειναι θεϊκα....με γεμιση φετα...
Άβαταρ μέλους
By kovathe
#3594 Στο δικο μου χωριο που βγαινουν και κατι μεγαλουτσικα (κολοκυθολελουδα) τα κανουν γεμιστα κανονικα στο ταψι μαζι με ντοματες-πιπεριες. Θεικα γινονται!
Άβαταρ μέλους
By angel rabbit
#7067 Λαζακάς, ο ιταλικός μουσακάς.
Όταν έχουμε 6 καλεσμένους στο εξοχικό σπίτι και η γειτόνισα μας έχει χαρίσει μια τσάντα με εξαιρετικές μελιτζάνες και ντομάτες από το μποστάνι ο νους μας πάει στο καμάρι της πατρίδας μας, άντε και της γείτονος, τον Μουσακά.
Αν όμως στους καλεσμένους υπάρχουν δυό χορτοφάγοι και ένας ιταλός τότε χρειάζεται αυτοσχεδιασμός.
Ο Λαζακάς, όπως ονομάστηκε τελικά το πιάτο, θα μπορούσε να γίνει τα Lasagne Boglognese των χορτοφάγων. Ισάξιο σε θερμίδες αλλά και με την προσθήκη μιας νότας ελληνικής λεβεντιάς.
Το αποτέλεσμα δικαίωσε τον ερασιτέχνη σεφ και το τίμησαν δεόντως όλοι οι καλεσμένοι. Αν μάλιστα δεν ήταν αυτές οι δύο κυρίες να πιάσουν τη συζήτηση για τις δίαιτες θα έλεγα ότι ήταν η γαστρονομική εμπειρία του καλοκαιριού μου.

Υλικά:
3 μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε φέτες
5-6 ώριμες ντομάτες, ξεφλού- και ξεσπόριασμένες
2 κόκκινες πιπεριές χοντροκομμένες
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
γραβιέρα Κρήτης, ανθότυρο, χοντροτριμμένα και σε σεβαστές ποσότητες (φέτα πάει επίσης αλλά κάποιος προέβαλε veto)
1/2 φλ Ελαιόλαδο από τη Λακωνία
12-15 φύλλα Lasagne all'Uovo Barilla
βούτυρο, γάλα, αλεύρι, μοσχοκάριδο, αλάτι πιπέρι για τη μπεσαμέλ (αναλογίες & οδηγίες στο πακέτο)

Εκτέλεση:
Αλείφω τις φέτες μελιτζάνες με λίγο ελαιόλαδο και τις φουρνίζω στο γκριλ για 10'
Σοτάρω στο λάδι το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τις πιπεριές, προσθέτω τις ντομάτες και αφήνω να δέσουν άλλα 10' Προσθέτω στο τέλος πιπέρι και λίγο αλάτι.
Χτίζω το ταψί από κάτω κατά σειρά με ελάχιστη μπεσαμέλ, λαζάνια (ωμά μπαίνουν), σάλτσα ντομάτας, μελιτζάνες, τυριά, λαζάνια και τούμπαλιν, με πάνω-πάνω λαζάνια και όλη την υπόλοιπη μπεσαμέλ.
Σε δυνατούτσικο φούρνο, ακάλυπτο γύρω στα 30-35', ας λέει η Barilla 20.


Εικόνα