Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#476036
mjacob έγραψε:
PeterPan έγραψε:μια μυρωδιά θα την έχει ίσως, αλλά θα χρησιμοποιώ 2 κουταλιές λάδι. όχι 1 λίτρο

έχει πολύ περισσότερη απ' όσο νομίζεις. Το ότι είναι 2 κουταλιές δεν λέει και πολλά. Γιατί το φέρνει σε πολύ υψηλή θερμοκρασία και καπνίζει. Υψηλότερη από αυτή που φτάνει το λάδι σε οικιακό "deep fry".

Νομίζω "τηγανίζει" στους 170 βαθμούς.
Το ελαιόλαδο καπνίζει στους 160.

Βάλε δυο κουταλιές λάδι σε ένα τηγάνι να κάψει σε σημείο που να καπνίζει, και θα δεις πόση μυρωδιά μπρεί αν βγει από "δυο κουταλιές λάδι"


Είχα δει τα specs στο site κ πριν κάνω την αγορά. Μιλά περί των 150°C με αυτόματη ρύθμιση. Θα μετρήσω βέβαια κ με το θερμόμετρο μαγειρικής κ το υπερύθρων κ θα δω.

Heißluft-Zirkulation: schonendes Garen bei ca. 150 °C mit automatischer Temperaturkontrolle. Die schnelle Heißluft-Zirkulation ermöglicht Frittieren und Braten ohne Austrocknen.

http://www.tefal.de/K%C3%BCchenger%C3%A ... 1500635203

Αν ανεβάζει πάνω από 160°C (αν κ το ελαιόλαδο όπως είδα το δίνουν μέχρι 160-175°C) θα πάω σε λάδια με κορεσμένα λίπη που έχουν αντοχή μέχρι 200 βαθμούς. πχ φυστικέλαιο (τις κάνει απίστευτα νόστιμες).

Πάντως ευχαριστώ για την παρατήρηση. Θα το δοκιμάσω.
Άβαταρ μέλους
By mjacob
#476038 σε κάθε περίπτωση, πρέπει να δημιουργήσει ατμούς από το λάδι, αλλιώς καταλαβαίνεις πως δεν μπορεί να λειτουργήσει. Αυτό σημαίνει μυρωδιά. Σε φίλους που την χρησιμοποιούν, κάτω από απορροφητήρα, σαφώς και μυρίζει.
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#476115 Αυτό ακριβώς.
Ποια ψησταριά τώρα, όταν βλέπεις το κύμα από το μπαλκόνι :inlove:
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#476132 Ωραιο δειχνει αλλα μισαδακι βρε Kilo. καντε μια ταψαρα εκει περα να μεινει και γι αυριο
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#476136
Asimov έγραψε:Αυτό ακριβώς.
Ποια ψησταριά τώρα, όταν βλέπεις το κύμα από το μπαλκόνι :inlove:

+1 :inlove:
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#476137 Άλλες συνήθειες πλέον, ίσως μεγαλώσαμε... Παλιά αυτό θα το έτρωγα μόνος μου.. Τώρα ένα κομμάτι έφαγα, 4 άτομα το μισό φάγαμε.
Άβαταρ μέλους
By italakias
#476140
Asimov έγραψε:Αυτό ακριβώς.
Ποια ψησταριά τώρα, όταν βλέπεις το κύμα από το μπαλκόνι :inlove:

Ειδικα οταν πληττεις στο γραφειο μια δημοσια υπηρεσιας.
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#476183 Η θέα και η θέση του σπιτιού είναι εξαιρετική. Η θέση συνεχίζει και με βοηθάει στο να βουτήξω, φεύγοντας από το σπίτι μόνο με το μαγιό. Στο να κολυμβησω χωρίς να φάω χρόνο πριν και μετά. Η θέα πλέον είναι αδιάφορη. Τη συνηθίζεις. Όταν δε βλέπεις ακριβώς την ίδια και στη δουλειά σου, είναι κάπως. Δεν είναι όπως όταν εσείς πάτε διακοπές. Θεωρώ ότι οι άνθρωποι έχουν συνδυάσει τη θέα θάλασσα με ευχάριστες στιγμές.

Και on topic... Έπρεπε να έχω αγοράσει τέτοια ψησταριά 20 χρόνια πριν. Δεν έμεινε ούτε κόκκαλο, για να βάλω φωτογραφία. Αύριο που θα ξαναψησω, θα βγάλω πριν τα βάλω στο πιάτο. Αλλά χρειάζομαι τελικά μεγαλύτερη. Αυτή ίσα που αρκεί για 4 μεγάλες σπαλομπριζολες με το χώρο τους

.
Άβαταρ μέλους
By dekouk
#476194 Beef eater(Αυστραλία μερια) συνδεδεμένο με φυσικό αέριο με κατάλληλο μπεκ. Μιλάμε άλλη πρόσφυση! Μισή Πλάκα ίσια για λαχανικά κ άλλες γκουρμεδιές. Νομίζω ένα κλικ πιο μεγάλη από του kyrΕικόνα

< Note >
Άβαταρ μέλους
By blackpug106
#476291
dimik έγραψε:ΤΙ είπε τώρα ο απουπάν;;;;

Καβουρμάς + αυγά scrambled αλα ελληνικά :eat: :eat: :eat: :eat: :eat: :eat: :eat:



και μιας μας πιασαν τα μερακια, ειπαμε να φτιαξουμε λιγο

Υλικα: 4,200 μοσχαρι (στηθος)
2,000 χοιρινο (σπαλα)
0,500 λαρδι

ΚΟΨΙΜΟ

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

ΒΡΑΣΙΜΟ σε Μαρμιτα

Εικόνα

μια ωρα μονο του το μοσχαρι και μετα πεταμα μεσα και το χοιρινο και το λαρδι και συνολο 3,5 ωρες συν μια ωρα με ανοιχτο καπακι να σωθει το νερο

Ξαφρισμα στην αρχη και λιγο μπαχαρι.
Προς το τελος λιγο πιπερι, αλατι και μπουκοβο.

Αφου κρυωσει, σε κουπακια του λιτρου και ψυγειο

Εικόνα

Την αλλη μερα κοψιμο σε χοντρες φετες και μετα καταψυκτη για μελλοντικη χρηση :eat:

Εικόνα