mjacob έγραψε:PeterPan έγραψε:μια μυρωδιά θα την έχει ίσως, αλλά θα χρησιμοποιώ 2 κουταλιές λάδι. όχι 1 λίτρο
έχει πολύ περισσότερη απ' όσο νομίζεις. Το ότι είναι 2 κουταλιές δεν λέει και πολλά. Γιατί το φέρνει σε πολύ υψηλή θερμοκρασία και καπνίζει. Υψηλότερη από αυτή που φτάνει το λάδι σε οικιακό "deep fry".
Νομίζω "τηγανίζει" στους 170 βαθμούς.
Το ελαιόλαδο καπνίζει στους 160.
Βάλε δυο κουταλιές λάδι σε ένα τηγάνι να κάψει σε σημείο που να καπνίζει, και θα δεις πόση μυρωδιά μπρεί αν βγει από "δυο κουταλιές λάδι"
Είχα δει τα specs στο site κ πριν κάνω την αγορά. Μιλά περί των 150°C με αυτόματη ρύθμιση. Θα μετρήσω βέβαια κ με το θερμόμετρο μαγειρικής κ το υπερύθρων κ θα δω.
Heißluft-Zirkulation: schonendes Garen bei ca. 150 °C mit automatischer Temperaturkontrolle. Die schnelle Heißluft-Zirkulation ermöglicht Frittieren und Braten ohne Austrocknen.
http://www.tefal.de/K%C3%BCchenger%C3%A ... 1500635203
Αν ανεβάζει πάνω από 160°C (αν κ το ελαιόλαδο όπως είδα το δίνουν μέχρι 160-175°C) θα πάω σε λάδια με κορεσμένα λίπη που έχουν αντοχή μέχρι 200 βαθμούς. πχ φυστικέλαιο (τις κάνει απίστευτα νόστιμες).
Πάντως ευχαριστώ για την παρατήρηση. Θα το δοκιμάσω.
When the going gets tough, the tough get going