Chris έγραψε:Δε μπορω να φανταστω κατι πιο παπαριασμενο απο μια μπριζολα που εχει περασει 8 ωρες μεσα σε ενα θερμος
Καλυτερα εχε ενα γκαζακι μαζι σου να την ψηνεις επιτοπου στο γραφειο. Μπονους ποντοι αν εχεις και 2-3 βηγκαν συναδελφους
Παλιά έψηνα καμιά φορά και γινόναν ντουμάνι
Τώρα όμως η κουζίνα δεν είναι σε ξεχωριστό δωμάτιο, αλλά σε μια γωνιά.
My Flickr
Dimitris_P έγραψε:Παλιά έψηνα καμιά φορά και γινόναν ντουμάνι
Εγώ προτείνω κάτι καλύτερο
με λίγα κάρβουνα συν λίγο κρέας παραπάνω και θα είσαι άρχοντας. Φρέσκο, ζεστό φαγάκι και ιδανικό team-building exercise, για να είναι ευχαριστημένο το HR. Λίγο μακριά από τον αισθητήρα καπνού να είσαι μόνο, γιατί δεν είναι ο καιρός για μπουγέλο, θα πουντιάσετε. Να φέρετε και έναν πυροσβεστήρα κοντά, για να είναι ΟΚ και ο Health & Safety (στη χειρότερη θα εξελιχθεί σε άσκηση χρήσης πυροσβεστήρα, ένα ακόμα θετικό).
Απλά κάποιος να φέρει κανένα τσίπουρο, τις σαλάτες ας τις αναλάβει ο βήγκαν του γραφείου (να μην αισθάνεται ριγμένος).
Win-win για όλους.
Citroen C4 Picasso 1,8 => Η (Γουρου)Νίτσα => Πωλήθηκε!
MWB 320i Ε90 => Η μπεμπέκα
Dimitris_P έγραψε:Υπάρχει κανά δοκιμασμένο θερμός που να κρατάει τη θερμοκρασία του φαγητού ζεστή για 7-8 ώρες; Να ψήνω την μπριζόλα δηλαδή το πρωί και όταν είναι να τη φάω μεσημέρι στο γραφείο να μην έχει κρυώσει εντελώς.
Δεν είναι πιο καλό να κοίταζες αν μπορεί να μπει ένας φούρνος μικροκυμάτων στο break room;
stavrosg έγραψε:Dimitris_P έγραψε:Υπάρχει κανά δοκιμασμένο θερμός που να κρατάει τη θερμοκρασία του φαγητού ζεστή για 7-8 ώρες; Να ψήνω την μπριζόλα δηλαδή το πρωί και όταν είναι να τη φάω μεσημέρι στο γραφείο να μην έχει κρυώσει εντελώς.
Δεν είναι πιο καλό να κοίταζες αν μπορεί να μπει ένας φούρνος μικροκυμάτων στο break room;
Και πάλι ξαναζεσταμένη μπριζόλα θα είναι σόλα.
Όπως και να έχει θα ήθελα ένα τάπερ που να μπορεί να κρατήσει το φαγητό ζεστό σα να έχει μόλις μαγειρευτεί έστω για μια-δυο ώρες .
My Flickr
Dimitris_P έγραψε:Κάνω μια δίαιτα αυτές τις μέρες κι έχει μπριζόλα με σαλάτα. Μετά έχει κοτόπουλο με σαλάτα και ύστερα μοσχαράκι με σαλάτα.
Όπως και να έχει θα ήθελα ένα τάπερ που να μπορεί να κρατήσει το φαγητό ζεστό σα να έχει μόλις μαγειρευτεί έστω για μια-δυο ώρες .
Αντί για μπριζόλα, επίλεξε μπιφτέκια. Ζεσταίνονται πανεύκολα και δεν είναι σόλες. Και θα έχεις τις ίδιες θερμίδες. Η μπριζόλα (και το κοτόπουλο) όταν ζεσταίνονται είναι χάλια κατ'εμέ. Εντάξει, συνήθως κοτόπουλο επιλέγουμε που είναι και φθηνό και πολύ νόστιμο και γίνεται και αμέσως, χοιρινή μπριζόλα δεν μπαίνει στο σπίτι, ενώ και το μοσχάρι, δεν το έχω πετύχει ακόμη να το κάνω σωστό, οπότε ούτε αυτό το προτιμούμε.
Για το μοσχάρι, θέλει και σωστό κρεοπώλη που να το κατέχει το πράγμα. Έχει ανοίξει ένας στην γειτονιά και σκοπεύω κάποια στιγμή να τον δοκιμάσω, αλλά θέλω να πάρω και μια πλάκα για ψήσιμο γιατί το τηγάνι που έχω μάλλον δεν θα κάνει δουλειά.
Anonymous Founder έγραψε:Dimitris_P έγραψε:Κάνω μια δίαιτα αυτές τις μέρες κι έχει μπριζόλα με σαλάτα. Μετά έχει κοτόπουλο με σαλάτα και ύστερα μοσχαράκι με σαλάτα.
Όπως και να έχει θα ήθελα ένα τάπερ που να μπορεί να κρατήσει το φαγητό ζεστό σα να έχει μόλις μαγειρευτεί έστω για μια-δυο ώρες .
Αντί για μπριζόλα, επίλεξε μπιφτέκια. Ζεσταίνονται πανεύκολα και δεν είναι σόλες. Και θα έχεις τις ίδιες θερμίδες. Η μπριζόλα (και το κοτόπουλο) όταν ζεσταίνονται είναι χάλια κατ'εμέ. Εντάξει, συνήθως κοτόπουλο επιλέγουμε που είναι και φθηνό και πολύ νόστιμο και γίνεται και αμέσως, χοιρινή μπριζόλα δεν μπαίνει στο σπίτι, ενώ και το μοσχάρι, δεν το έχω πετύχει ακόμη να το κάνω σωστό, οπότε ούτε αυτό το προτιμούμε.
Για το μοσχάρι, θέλει και σωστό κρεοπώλη που να το κατέχει το πράγμα. Έχει ανοίξει ένας στην γειτονιά και σκοπεύω κάποια στιγμή να τον δοκιμάσω, αλλά θέλω να πάρω και μια πλάκα για ψήσιμο γιατί το τηγάνι που έχω μάλλον δεν θα κάνει δουλειά.
Ειναι πραγματι δυσκολο να το πετυχεις το μοσχαρι. Εκτος απο καλο κομματι κρεατος, θελει να πιασει και το ψησιμο. Δυνατη φωτια να κανει αμεσως κρουστα απεξω ωστε να κρατησει τα υγρα του μεσα κι επισης μην το ψησεις πολυ. Το μοσχαρι πρεπει να το κοβεις και να ειναι ροζουλι μεσα (μην πω κοκκινωπο γιατι πολλοι δεν το αντεχουν το αιμα). Αν το στεγνωσεις στο ψησιμο γινεται πετσι και δεν τρωγεται.
Το μυστικό είναι να ψήνονται μεν αλλά να κρατάνε την υγρασία μέσα τους ή σε περίπτωση σκληρών κομματιών να ψήνονται μέχρι να πέφτει το κόκκαλο από το κρέας που λένε.
Μπριζολες χοιρινες συνταγή πετρετζικης με αλουμινοχαρτο μια ώρα και μισή ώρα χωρίς, ακόμα και την άλλη μέρα είναι μαλακές σαν κοτοπουλο.
Το στήθος κοτοπουλο θέλει είτε χτύπημα είτε φιλεταρισμα στην μέση και μετά ελάχιστο ψήσιμο στο τηγάνι, ιδανικά πρέπει να κόβεται χωρίς μαχαίρι μετά.
Μοσχάρι ψητό την άλλη μέρα δύσκολο αλλά υπάρχουν νοστιμότατα κοκκινιστα και λεμονατα στην ελληνική κουζίνα.
Σε κάθε περίπτωση επενδύστε σε ένα θερμόμετρο για την κουζίνα σας και τα αποτελέσματα θα σας ανταμειψουν.
< >
Όλα τα κρέατα, μπριζόλες, μπιφτέκια, κοτόπουλα, το βράδυ ή την επόμενη ψιλοκόβονται, περνάνε από ένα τηγάνι και γίνονται σούπερ ποιοτικά πιτογύρια.
Corto Maltese έγραψε:Το παραψημένο κρέας όμως είναι βασικό συστατικό της ελληνικής λαϊκής κουζίνας, σε σημείο να μη θέλω να φάω κρέας έξω. Κιμάδες παλεύονται.
Καμια ψιλοκομμενη πανσετα παραψημενη να εχει γινει τραγανη σαν πατατακια-τσιπς με γευση χοιρινο, να σου πω ΟΚ
Αλλα το μοσχαρι χανει πολυ αν το παραψησεις φιλε...