dimik έγραψε:8 ώρες στο medium καλά είναι ή 10 στο slow? Την morphy Richards έχω.Dimitris_P έγραψε: περιμένω και από dimik για slow cooking
Ήθελα να σου γράψω όταν είδα το ποστ αλλα σκέφτηκα ότι ίσως δεν έχεις slow cooker και ότι δεν θες λαχανικά.
Εγώ παίρνω νουα, στρώνω κάτω κάτω κρεμμύδια, καρότα, σέλερι, σκόρδο, ότι λαχανικό έχω και μπορεί να δώσει γεύση, δίνω χρώμα στο κρέας σε ένα αντικολλητικό, το βάζω μέσα μαζί με ένα ποτήρι κρασί και το ξεχνάω. Τα λαχανικά δεν είναι απαραίτητο να τα φας αν και είναι πεντανόστιμα μετά.
Στην συνέχεια σουρώνω την σάλτσα και το υγρό το βάζω σε κατσαρόλα με μια κουταλιά κορν φλαουρ διαλυμμένη σε λίγο νερό και το αφήνω να βράσει μέχρι να γίνει μια πεντανόστιμη σάλτσα (gravy) που θα δίνει στο κρεας την απαραίτητη υγρασία.
tips: Πολύ καλό αλατοπιπέρωμα στο κρέας πριν δώσεις χρώμα, στην σάλτσα μπορείς να αφήσεις τα κρεμμύδια μέσα για έξτρα νοστιμιά.
Επειδή κι εγώ είμαι σε δίαιτα, μην φοβηθείς την σάλτσα, μιλάμε για άπαχο κρέας και 1-2 κουταλιές τις σούπας από το ζουμί του ουσιαστικά δεν θα σου δώσουν θερμίδες. Συνοδεύεται άριστα με ρυζάκι ή και πουρέ, για εξτριμ καταστάσεις με πατάτα που έχεις βάλει μαζί με το κρεας στο slow cooker.
Νερό βάζουμε ή μόνο κρασί κρέας και λαχανικά;
My Flickr