Είμαστε σε καλό δρόμο.
Όμως: ο τύπος βάζει περισσότερο νερό σχετικά με άλλους. Ο ίδιος χρησιμοποιεί ξύλινη γαβάθα, που απορροφά λίγο από αυτό. Σε εμένα έπρεπε να συμπληρώσω περί τα 100 γραμ. αλεύρι για να βγάλω καλή υφή.
Είναι μανίκι η προετοιμασία, δλδ θέλεις 1 μέρα για τη μαγιά και μια μέρα για τη ζύμη. Η μαγιά όπως παρατήρησα, το πρωί που ξύπνησα χθες ήταν έτοιμη. Δλδ σε 8 ώρες ήταν οκ. Αυτός λέει 16 ώρες. Η διαφορά μεταξύ 8-16 ωρών ήταν αμελητέα.
Προσωπικά δε θα την ξανακάνω τη συνταγή γιατί δεν έχω διάθεση να ασχολούμαι 2 μέρες.
Θα κάνω συνταγή που θέλει 1 μέρα να καθίσει η ζύμη στο ψυγείο κατευθείαν.
Θα δοκιμάσω την επόμενη φορά το παρακάτω βίντεο:
Ο αδερφός μου το έχει εξελίξει το θέμα, ασχολείται πολύ. Θα δω ποια συνταγή κάνει κ αυτός. Επίσης συνιστά μαντέμι που πυρακτώνει και ψήνει καλύτερα την πίτσα. Τέλος συνιστά 2-3 λεπτά πρώτα να ψηθεί η ζύμη με τη σάλτσα και μετά βάζει μοτσαρέλα κτλ…
Πάντως εχθές τη μισή ζύμη τη χρησιμοποίησα αφού την άφησα να ξεκουραστεί λίγες ώρες.
Η πίτσα βγήκε λεπτή όπως πρέπει και η ζύμη νόστιμη. Γενικά άρεσε σε όλους! Όπως είναι η συνταγή μου έβγαλε 1900 γραμ. ζύμης, δλδ 7 μερίδες !
< >
When the going gets tough, the tough get going