My Flickr
Dimitris_P έγραψε:Μεθαύριο το diet menu έχει μοσχάρι κατσαρόλας όπως μας αρέσει, σκέτο όμως χωρίς πατάτες, λαχανικά κλπ. Τι μοσχάρι να πάρω, άπαχο κατά προτίμηση; Νουά; Για κατσαρόλα ή slow cooker. Έναν τρόπο ώστε να είναι ωραίο και μαλακό να κρατήσει για 2 μέρες και μη βγει σόλα. Κοκκινιστό ή λεμονάτο δεν έχω πρόβλημα, θα συνοδεύεται με αγγουροντομάτα.
Θα προτεινα ειτε σπαλομιτα ειτε χτενι....
Τα παραπάνω σε κατσαρόλα όπου η σάλτσα όταν μπει υπερκαλύπτει το κρέας
< >
Dimitris_P έγραψε::thumbsup: περιμένω και από dimik για slow cooking
Ήθελα να σου γράψω όταν είδα το ποστ αλλα σκέφτηκα ότι ίσως δεν έχεις slow cooker και ότι δεν θες λαχανικά.
Εγώ παίρνω νουα, στρώνω κάτω κάτω κρεμμύδια, καρότα, σέλερι, σκόρδο, ότι λαχανικό έχω και μπορεί να δώσει γεύση, δίνω χρώμα στο κρέας σε ένα αντικολλητικό, το βάζω μέσα μαζί με ένα ποτήρι κρασί και το ξεχνάω. Τα λαχανικά δεν είναι απαραίτητο να τα φας αν και είναι πεντανόστιμα μετά.
Στην συνέχεια σουρώνω την σάλτσα και το υγρό το βάζω σε κατσαρόλα με μια κουταλιά κορν φλαουρ διαλυμμένη σε λίγο νερό και το αφήνω να βράσει μέχρι να γίνει μια πεντανόστιμη σάλτσα (gravy) που θα δίνει στο κρεας την απαραίτητη υγρασία.
tips: Πολύ καλό αλατοπιπέρωμα στο κρέας πριν δώσεις χρώμα, στην σάλτσα μπορείς να αφήσεις τα κρεμμύδια μέσα για έξτρα νοστιμιά.
Επειδή κι εγώ είμαι σε δίαιτα, μην φοβηθείς την σάλτσα, μιλάμε για άπαχο κρέας και 1-2 κουταλιές τις σούπας από το ζουμί του ουσιαστικά δεν θα σου δώσουν θερμίδες. Συνοδεύεται άριστα με ρυζάκι ή και πουρέ, για εξτριμ καταστάσεις με πατάτα που έχεις βάλει μαζί με το κρεας στο slow cooker.
Dimitris_P έγραψε::thumbsup:
Ναι έχω slow cooker.
Νουά προμηθεύτηκα ήδη (sorry giannik )
Ρύζια και πατάτες αποκλείονται. Το μενού είναι αυστηρό. Μοσχάρι με αγγουροντομάτα.
η Σπαλομίτα ειναι νουά σπάλα....
Αλλαξε χασάπη..
http://www.e-kreopoleio.gr/shop/beef/be ... ta-mosxou/
.
Από τις προάλλες.
3κάτι κιλά χοιρινή ωμοπλάτη
Περνάει μια μέρα τυλιγμένη ευλαβικά με μπόλικο χοντρό αλάτι, μαρη ζαχαρη muscovado και καπνιστή πάπρικα
Την επόμενη, καθαρίζεται η επιφάνεια, ξανά περνιέται μια στρώση μαύρη ζαχαρη/πάπρικα, σιγοψηνεται στο φούρνο στους 90 για 11ωρες καλα κλεισμένη μαζί με μια μαύρη καπνιστή μπυρα.
Σε προηγούμενη φάση έχουν καραμελωθεί αργά αργά στο φούρνο κρεμμύδια. Με μαύρη ζαχαρη και λίγο μπαλσαμικο. Και το πιο βασικό. Αγελαδινό βούτυρο, που έδωσε πραγματικά μια ακομα διάσταση αρώματος
Το ζουμί του κρέατος σουρώνεται, δεν χρειάζεται τπτ άλλο και η μυρωδιά του ηταν....
Pulled pork λοιπόν, με τα κρεμμύδια, τη σάλτσα του κρέατος, πάνω σε μπαγκέτες και μπριος
Α ναι. Φωτό αρχείου με τα leftovers της επομένης
Οι μπαγκέτες εξαφανίστηκαν και έτσι δεν είχε po’boy την επόμενη.