Chris έγραψε:@dimik, για την ισορροπια της διατροφης το λεω, χωρις να εχω ιδεα απο τα επιστημονικα του Νικου παραπανω. Απλα δε μου φαινεται σωστο να μετατρεπονται τα πιατα σε κρεας+συνοδευτικο
Η ισορροπία απαιτεί πρωτεΐνη, η οποία είναι το βασικό δομικό υλικό του σώματος, σε απορροφήσιμη μορφή, καλύτερες πηγές από το κρέας δεν υπάρχουν οπότε καλό είναι να υπάρχει κρέας στο τραπέζι, αντίθετα όσπρια και δημητριακά είναι πηγές ενέργειας την οποία ενέργεια που ξοδεύουμε τείνουμε να την υπερεκτιμούμε την σήμερον ημέρα, για αυτό και ανεβαίνουν οι δείκτες παχυσαρκίας. Τρώμε δηλαδή πολλούς υδατάνθρακες γιατί νομίζουμε ότι το κρέας είναι κακό ενώ αντίθετα η περίσσια υδατανθράκων μας κάνει κακό και τα τρανς λιπαρά από επεξεργασμένες τροφές, όχι τα ζωικά λίπη.
Εννοείται ότι τρώμε σχετικά άπαχο κρέας και όχι μπέικον και αρνίσια παιδάκια κάθε μέρα. Νομίζω 3 μέρες κοτόπουλο, 3 κόκκινο κρέας και 1 ψάρι είναι μια πολύ καλή αναλογία ή οποία φυσικά μπορεί να προσαρμοσθεί στα οικονομικά του καθενός.
Το ιδανικό πάντως είναι ένα πιάτο με από όλα μέσα, κρέας, φρούτα, λαχανικά, όσπρια/δημητριακά.