Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#607633
Tetix έγραψε:
PeterPan έγραψε:Tetix σε ευχαριστούμε πολύ για τις συμβουλές.

Ήδη έχω ανοίξει αρχείο Excel για να τις σημειώνω

Θα μπορούσες να μου συστήσεις μερικές ετικέτες από λευκό κ κόκκινο οίνο που πωλούνται ευρέως σε γερμανικές κάβες ή κ σε μεγάλα σούπερ μάρκετ? Συνήθως το βράδυ πίνουμε με την :inlove: από κανένα ποτηράκι. Τιμή γύρω στα 7-10€/φιάλη.

Ποικιλίες κυρίως Pinot grigio, chardonnay, syrah, merlot.

Τί γνώμη έχεις για τα παρακάτω?
Grauburgunder Schneider
https://www.genuss7.de/markus-schneider ... -2018.html

Πολύ καλό με φρουτώδες άρωμα είναι το παρακάτω που το βρίσκω εύκολα σε σούπερ μαρκετ στα 7€
Lungarotti Brezza Bianco
https://www.la-cantina-italiana.de/bian ... -2018.html
Αγαπητε PeterPan
Θέλω να σε ευχαριστήσω πολυ για τα καλά σου λόγια και καλο μήνα κιολας.

Δεν ξέρω αν το γνωριζεις αλλα το Pinot Grigio (Ιταλία),το Pinot Gris (Γαλλια) και το Grauburgunder (Γερμανια) είναι ακριβώς η ιδια ποικιλία, απλα σε διαφορετικές γλώσσες.


Λοιπόν το Grauburgunder Schneider ανήκει στα Qba,είναι μια "πυραμίδα" οπου χρησιμοποιούν πολυ εδω στη Γερμανια, αν σου αρέσει σαν κρασι τοτε οκ.
Γενικα το Grauburgunder είναι μια πολυ ωραια ποικιλια,υπερβολικα φρωτωδης.
Απλα ηθελα να πω ότι είναι σαν να πινεις Ελληνικο χυμα κρασι σε λίγη καλυτερη ποιότητα λογω του Qba,με αρκετη ποσοτητα επιπρόσθετης ζαχαρης ως 7% του αλκοολικου βαθμού οπως εχω πει και παλιότερα.
Κατα τη γνώμη μου προσπάθησε να τα αποφεύγεις αυτου του είδους τα κρασια, ειδικά εδω στη Γερμανια.

Ούτε και το Lungarotti Brezza Bianco, αλλα απο τις ποικιλίες του και μονο βλέπω που ειναι ενα πολυ φρωτωδη - ελαφρύ καλοκαιρινό θα ελεγα κρασάκι.

Σου συστηνω μια σελιδα στην οποία οποτε μπορώ παραγγέλνω,θα σε ενδιαφέρει αρκετα για τις οποιες ενδιαφέρεσαι, έχει παρα κουρτακη γκάμα και σε πολυ προσιτες τιμες.
http://www.hawesko.de

Καλη σου ημερα.


< >

Ευχαριστώ πολύ Τetix για τον χρόνο που αφιέρωσες κ τις συμβουλές σου.

Γενικώς μας αρέσουν οι φρουτώδεις ποικιλίες, εξ ου και τα κρασιά που ανέφερα. Αυτό με τα ονόματα του pinot grigio το είχα ακούσει, ναι.

Μερικά κρασιά που μας αρέσουν πολύ επίσης είναι της περιοχής Lugana. Έχω βρει 2-3 ετικέτες που βρίσκω στην κάβα, θα τις γράψω εν καιρώ μιας κ δεν τις ξέρω απ' έξω.
Άβαταρ μέλους
By Tetix
#607634
PeterPan έγραψε:
Tetix έγραψε:
PeterPan έγραψε:Tetix σε ευχαριστούμε πολύ για τις συμβουλές.

Ήδη έχω ανοίξει αρχείο Excel για να τις σημειώνω

Θα μπορούσες να μου συστήσεις μερικές ετικέτες από λευκό κ κόκκινο οίνο που πωλούνται ευρέως σε γερμανικές κάβες ή κ σε μεγάλα σούπερ μάρκετ? Συνήθως το βράδυ πίνουμε με την :inlove: από κανένα ποτηράκι. Τιμή γύρω στα 7-10€/φιάλη.

Ποικιλίες κυρίως Pinot grigio, chardonnay, syrah, merlot.

Τί γνώμη έχεις για τα παρακάτω?
Grauburgunder Schneider
https://www.genuss7.de/markus-schneider ... -2018.html

Πολύ καλό με φρουτώδες άρωμα είναι το παρακάτω που το βρίσκω εύκολα σε σούπερ μαρκετ στα 7€
Lungarotti Brezza Bianco
https://www.la-cantina-italiana.de/bian ... -2018.html
Αγαπητε PeterPan
Θέλω να σε ευχαριστήσω πολυ για τα καλά σου λόγια και καλο μήνα κιολας.

Δεν ξέρω αν το γνωριζεις αλλα το Pinot Grigio (Ιταλία),το Pinot Gris (Γαλλια) και το Grauburgunder (Γερμανια) είναι ακριβώς η ιδια ποικιλία, απλα σε διαφορετικές γλώσσες.


Λοιπόν το Grauburgunder Schneider ανήκει στα Qba,είναι μια "πυραμίδα" οπου χρησιμοποιούν πολυ εδω στη Γερμανια, αν σου αρέσει σαν κρασι τοτε οκ.
Γενικα το Grauburgunder είναι μια πολυ ωραια ποικιλια,υπερβολικα φρωτωδης.
Απλα ηθελα να πω ότι είναι σαν να πινεις Ελληνικο χυμα κρασι σε λίγη καλυτερη ποιότητα λογω του Qba,με αρκετη ποσοτητα επιπρόσθετης ζαχαρης ως 7% του αλκοολικου βαθμού οπως εχω πει και παλιότερα.
Κατα τη γνώμη μου προσπάθησε να τα αποφεύγεις αυτου του είδους τα κρασια, ειδικά εδω στη Γερμανια.

Ούτε και το Lungarotti Brezza Bianco, αλλα απο τις ποικιλίες του και μονο βλέπω που ειναι ενα πολυ φρωτωδη - ελαφρύ καλοκαιρινό θα ελεγα κρασάκι.

Σου συστηνω μια σελιδα στην οποία οποτε μπορώ παραγγέλνω,θα σε ενδιαφέρει αρκετα για τις οποιες ενδιαφέρεσαι, έχει παρα κουρτακη γκάμα και σε πολυ προσιτες τιμες.
http://www.hawesko.de

Καλη σου ημερα.


< >

Ευχαριστώ πολύ Τetix για τον χρόνο που αφιέρωσες κ τις συμβουλές σου.

Γενικώς μας αρέσουν οι φρουτώδεις ποικιλίες, εξ ου και τα κρασιά που ανέφερα. Αυτό με τα ονόματα του pinot grigio το είχα ακούσει, ναι.

Μερικά κρασιά που μας αρέσουν πολύ επίσης είναι της περιοχής Lugana. Έχω βρει 2-3 ετικέτες που βρίσκω στην κάβα, θα τις γράψω εν καιρώ μιας κ δεν τις ξέρω απ' έξω.
Να ξέρεις απο Lugana κρασιά πλέον, θελεις υπερβολικο ψάξιμο για να βρεις ενα ικανοποιητικό οινοποιείο.
Πλέον το Lugana έχει γίνει υπερβολικά μαζικης παραγωγής ποικιλία και δυστυχως πολυ μα πολυ μαπα ποιότητα.
Πρόσεξε το.

< >
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#607640 Βρέθηκα σ'ένα event που σέρβιραν αυτό το κρασί σε λευκό και κόκκινο.
https://ampulla.gr/product/dipnos-750-ml/
Το λευκό που δοκίμασα ήταν πολύ ωραίο για εμένα τον άπειρο :innocent:
Δεν θυμάμαι να έχω δοκιμάσει ποτέ ακριβό κρασί για να κάνω συγκρίσεις.
Άβαταρ μέλους
By Tetix
#607652
rx8_drifter έγραψε:Tetrix, έχω μια πρώτη ερώτηση για ενα θέμα που μ έχει βασανίσει αρκετά. Θα επανέλθω με μια μικρή παρουσιαση της κάβας μου για να μου πεις απόψεις. Να δηλώσω προκαταβολικά φαν των Ηaut Medoc

Στο προκείμενο: Ενα αγαπημένο γρήγορο πιάτο που φτιάχνω συχνά ειναι σολωμός με μαιντανό, κρεμα γάλακτος και ζυμαρικά.
Δεν έχω καταφέρει ακόμα να βρώ λευκό κρασί να μην αφήνει ασχημη επίγευση. :tomato:
Αγαπητε rx8_drifter

Παιδιά καλη ημερα να έχουμε.

Ζουμε πλέον στο 2019,τι σημαινει αυτο,οτι μπορούμε πλέον να φαμε μια τσιπούρα και με ενα κοκκινο κρασι που να ανταποκρίνεται στις ιδιαιτερότητες του κρασιού αλλα και του πιάτου μας.

Αρα το πιάτο σου μπορεις αρχικά να το απολαύσεις με ενα Riesling απο το Rheingau ή με ενα Pinot Grigio απο το Friaul.

Αν θες στο φαγητό που φτιάχνεις δοκιμασε μια φορα να βάλεις και λιγο σαφραν.

Μπορείς επίσης να παίξεις μπαλα και με ασσυρτικο αλλα και με ροζε απο τη Σαντορίνη, δηλαδή να έχει 80% ασσυρτικο και 20% μαντηλαρια ας πουμε.

Και απο κοκκινο σου πρότεινω κατι ελαφρυ εντελώς, ενα φρέσκο Beaujolais απο τη περιοχή του Julienas.

Καλη συνέχεια παιδια

< >
Άβαταρ μέλους
By Tetix
#607907 Παιδιά, ασχολειται κανεις με μαυρο ρουμι;

< >
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#607918
Tetix έγραψε:Παιδιά, ασχολειται κανεις με μαυρο ρουμι;
...σ'ένα βαθύ μπουντρούμι.... :lol:
Άβαταρ μέλους
By Tetix
#607921
sknipper έγραψε:
Tetix έγραψε:Παιδιά, ασχολειται κανεις με μαυρο ρουμι;
...σ'ένα βαθύ μπουντρούμι....
Χαχαχα,καλοοοο.
Περα απο τη πλακα,είναι πολυ ενδιαφέρον ποτο

< >
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#607923 Mιας και ανέφερες ρουμι, να αναφέρω ενα πολύ αξιολογο που δοκίμασα φέτος στην Πάρο.

http://thefatrumpirate.com/rum-bar-gold ... amaica-rum

Βασικό του προσον για μένα οτι δεν εχει εξτρα ζάχαρη, ενα τίμιο ρουμι για τα λεφτά του.
Άβαταρ μέλους
By Y.V
#607951 Εδω ειναι για κρασια βρε! :rtfm:

Εχουμε αλλο τοπικο για τετοια ποτα! :s_yes
Άβαταρ μέλους
By Tetix
#607960
rx8_drifter έγραψε:Παρεσυρθην Κύριε προεδρε :tomato:
Ακριβώς.....

< >
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#607965
Y.V έγραψε:Εδω ειναι για κρασια βρε! :rtfm:

Εχουμε αλλο τοπικο για τετοια ποτα! :s_yes
Ακριβώς, τα ρούμια να πάνε στα μπουντρούμια! :shifty:
Άβαταρ μέλους
By Y.V
#608130 Εικόνα

Περιμενοντας το στιφαδο που ετοιμαζει η κυρα! :eat:
Εικόνα

Θα χρειαστει να το κρυωσω λιγο το κρασι...
Άβαταρ μέλους
By Tetix
#608134
Y.V έγραψε:Εικόνα

Περιμενοντας το στιφαδο που ετοιμαζει η κυρα! :eat:
Εικόνα

Θα χρειαστει να το κρυωσω λιγο το κρασι...
Ας μου επιτραπεί η έκφραση...
Και Γ@μω τα κρασιά....
Αν δεν το βάλεις σε καραφα,τουλάχιστον 30 λεπτάκια πιο πριν ανοιγμα μπουκαλιού

< >