Anonymous Founder έγραψε:Δεν νομίζω πως έχει νόημα να κάνεις κάτι τέτοιο σε ένα κρασί αυτής της τιμής και γενικώς για κρασιά που δεν προορίζονται για παλαίωση, δεν κάνει διαφορά ο συνθετικός φελλός. Μάλλον καλύτερα είναι έτσι, μιας και το κόστος όπως γράφτηκε ήδη είναι μεγάλο. Καλύτερα να πάνε αλλού τα λεφτά.
Εχεις δικιο. Ποτε πριν δε σκεφτηκα να παλαιωσω ενα τοσο φθηνο κρασι. Αλλα μετα την αλλαγη που εκαναν, το τελευταιο μπουκαλι που εχω με φελλο απεκτησε καποια (μικρη φυσικα) αξια στα ματια μου και σκεφτομαι να το κανω σαν πειραμα περισσοτερο ωστε να δω την οποια διαφορα και οχι νομιζοντας οτι θα πιω κανενα κρασαρο μετα απο λιγα χρονια...
sknipper έγραψε:Κι όμως βλέπω σε σχολιασμούς/δοκιμές ότι το βιδωτό καπάκι παρουσιάζεται σαν πλεονέκτημα. Φαίνεται ότι εκτός από την ευκολία προσφέρει και σταθερότητα/ασφάλεια δηλαδή καλύτερη απομόνωση, δεν μπαίνει αέρας και δεν μπαίνουν μικρόβια. Δεν ξέρω αν επιτρέπει παλαίωση ή όχι αλλά έτσι κι αλλιώς αφορά σε κρασιά που σπάνια θα παλαιωθούν.
Να σου πω την αληθεια και ο πωλητης που ειχα ρωτησει την πρωτη φορα που το ειχα παρει χαμπαρι, κατι τετοια μου ελεγε, αλλα ειχα ηδη ξενερωσει και απο το ενα αυτι μου εμπαιναν και απο το αλλο εβγαιναν.
Αν ειναι να μην παλαιωθει ενα κρασι, εχεις δικιο οτι ειναι ενας καλος τροπος να πεσει το κοστος. Απο την αλλη μερια εκατονταδες/χιλιαδες κρασια ξεμενουν αχρησιμοποιητα σε μαγαζια/σπιτια για τον α/β λογο για καποια χρονια, οποτε εχει να πεταχτει πολυ πραγμα (ή επειδη κανενας δεν πεταει, εχει να τα πιεει πολυς κοσμος και να ξενερωσει).
Σ εμενα λειτουργει ψυχολογικα βλαπτοντας και τη γευση!
Φυσικα παντα οταν αλλαζουν συσκευασια εχουν μια αιτιολογια να μας πουν.
Τι κι αν θα βολευε και συσκευασια tetra pak, γιατι θα πεφτε ακομα περισσοτερο το κοστος, θα μειωνοταν το βαρος, δεν θα κινδυνευε με σπασιμο, θα προστατευοταν καλυτερα απο τις ακτινες του φωτος και θα βολευε στην αποθηκευση.
Για το κρασι θελω γυαλινο μπουκαλι με φελλο.
Εμενα με επηρεαζει ακομα κι αν το μπουκαλι δεν εχει την λακουβα στον πατο.
Ειναι σαν να μου σερβιρουν φαγητο σε πλαστικο πιατο.
Y.V έγραψε:Κι εγω δεν τα μπορω.
Σ εμενα λειτουργει ψυχολογικα βλαπτοντας και τη γευση!
Φυσικα παντα οταν αλλαζουν συσκευασια εχουν μια αιτιολογια να μας πουν.
Τι κι αν θα βολευε και συσκευασια tetra pak, γιατι θα πεφτε ακομα περισσοτερο το κοστος, θα μειωνοταν το βαρος, δεν θα κινδυνευε με σπασιμο, θα προστατευοταν καλυτερα απο τις ακτινες του φωτος και θα βολευε στην αποθηκευση.
Για το κρασι θελω γυαλινο μπουκαλι με φελλο.
Εμενα με ενοχλει ακομα κι αν το μπουκαλι δεν εχει την λακουβα στον πατο.
ΕΤΣΙ
Ολα απο το μυαλο ξεκινανε φιλε και το δικο μου μυαλο ειναι επισης κολλημενο οσον αφορα το κρασι. Γυαλινο μπουκαλι, φελλος ΚΑΙ λακουβα στον πατο
Αν εχετε τυχόν ερωτησεις,ρωτήστε με απλα μάλλον αύριο το απογευμα θα καταφέρω να απαντήσω.
Καλο σας βράδυ απο το γιορτινό Μοναχο. ( Oktoberfest)
< >
PeterPan έγραψε:Tetix σε ευχαριστούμε πολύ για τις συμβουλές.Αγαπητε PeterPan
Ήδη έχω ανοίξει αρχείο Excel για να τις σημειώνω
Θα μπορούσες να μου συστήσεις μερικές ετικέτες από λευκό κ κόκκινο οίνο που πωλούνται ευρέως σε γερμανικές κάβες ή κ σε μεγάλα σούπερ μάρκετ? Συνήθως το βράδυ πίνουμε με την από κανένα ποτηράκι. Τιμή γύρω στα 7-10€/φιάλη.
Ποικιλίες κυρίως Pinot grigio, chardonnay, syrah, merlot.
Τί γνώμη έχεις για τα παρακάτω?
Grauburgunder Schneider
https://www.genuss7.de/markus-schneider ... -2018.html
Πολύ καλό με φρουτώδες άρωμα είναι το παρακάτω που το βρίσκω εύκολα σε σούπερ μαρκετ στα 7€
Lungarotti Brezza Bianco
https://www.la-cantina-italiana.de/bian ... -2018.html
Θέλω να σε ευχαριστήσω πολυ για τα καλά σου λόγια και καλο μήνα κιολας.
Δεν ξέρω αν το γνωριζεις αλλα το Pinot Grigio (Ιταλία),το Pinot Gris (Γαλλια) και το Grauburgunder (Γερμανια) είναι ακριβώς η ιδια ποικιλία, απλα σε διαφορετικές γλώσσες.
Λοιπόν το Grauburgunder Schneider ανήκει στα Qba,είναι μια "πυραμίδα" οπου χρησιμοποιούν πολυ εδω στη Γερμανια, αν σου αρέσει σαν κρασι τοτε οκ.
Γενικα το Grauburgunder είναι μια πολυ ωραια ποικιλια,υπερβολικα φρωτωδης.
Απλα ηθελα να πω ότι είναι σαν να πινεις Ελληνικο χυμα κρασι σε λίγη καλυτερη ποιότητα λογω του Qba,με αρκετη ποσοτητα επιπρόσθετης ζαχαρης ως 7% του αλκοολικου βαθμού οπως εχω πει και παλιότερα.
Κατα τη γνώμη μου προσπάθησε να τα αποφεύγεις αυτου του είδους τα κρασια, ειδικά εδω στη Γερμανια.
Ούτε και το Lungarotti Brezza Bianco, αλλα απο τις ποικιλίες του και μονο βλέπω που ειναι ενα πολυ φρωτωδη - ελαφρύ καλοκαιρινό θα ελεγα κρασάκι.
Σου συστηνω μια σελιδα στην οποία οποτε μπορώ παραγγέλνω,θα σε ενδιαφέρει αρκετα για τις οποιες ενδιαφέρεσαι, έχει παρα κουρτακη γκάμα και σε πολυ προσιτες τιμες.
www.hawesko.de
Καλη σου ημερα.
< >
Φίλε Tetix
Μπορείς να αναφέρεις μερικά απο τα πιο καλά κρασιά παγκοσμίως να τα έχουμε στη λίστα μας ;
Τυχαίνει να εχω πρόσβαση σε μια κάβα που εχει συγκεντρωμένα κρασιά απο όλο τον κόσμο και προσπαθώ να δοκιμάσω απο όλες τις περιοχές .
Εχω το vivino app μαζί μου ως σύμβουλο και κοιτά να ειναι απο 3.7 και πάνω αν και μερικές φορές δε συμφωνώ, πχ το φραππατο για μενς ειναι 5+
Επίσης να κρατήσουμε την τιμή σε κάτι λογικό, ~εως50 € γιατι βλέπω κάτι μπουκάλια με 200 ++
Πήρα στο lunch break το παρακάτω , ελπίζω να βγει καλό
KiloMeater έγραψε:Γερμανικά/αυστριακά κρασιά δεν αγοράζω ποτέ, μπορεί και να τους αδικώ βέβαια... μπυρες, ευχαρίστως!Αγαπητε KiloMeater
Φίλε Tetix
Μπορείς να αναφέρεις μερικά απο τα πιο καλά κρασιά παγκοσμίως να τα έχουμε στη λίστα μας ;
Τυχαίνει να εχω πρόσβαση σε μια κάβα που εχει συγκεντρωμένα κρασιά απο όλο τον κόσμο και προσπαθώ να δοκιμάσω απο όλες τις περιοχές .
Εχω το vivino app μαζί μου ως σύμβουλο και κοιτά να ειναι απο 3.7 και πάνω αν και μερικές φορές δε συμφωνώ, πχ το φραππατο για μενς ειναι 5+
Επίσης να κρατήσουμε την τιμή σε κάτι λογικό, ~εως50 € γιατι βλέπω κάτι μπουκάλια με 200 ++
Πήρα στο lunch break το παρακάτω , ελπίζω να βγει καλό
Αν δεν απατώμαι δεν μενουμε και πολυ μακριά,Μοναχο - Βιέννη με το τραίνο τουλάχιστον 3-4 ωριτσες.
Αν πινεις μπυριτσες πρέπει να ερθεις στο Oktoberfest.
Ας μην χρονοτριβούμε, αυτη τη στιγμή η Αυστρία παράγει εξαιρετικά κρασιά,λευκα κυρίως στην περιοχή του Wachau αλλα και τριγύρω και απο την ανατολική πλευρά στην Neusiedlersee πολυ καλο κοκκινο κρασι.
Και στη νοτια πλευρά της καταπληκτικο Sauvignon Blanc οπου είναι μια διασταύρωση απο Traminer και Chenin Blanc και εξαιρετικο Chardonnay οπου ονομάζεται Morilon.
Για εμένα προσωπικα η Αυστρια βγάζει σπουδαία κρασιά.
Και κάτι αλλο,οπως εχει η Γερμανια την πυραμίδα,ετσι εχει και η Αυστρία την πυραμίδα της.
Πολυ πιο μικρή βεβαια αλλα αξίζει πολυ.
Steinfeder, Federspiel και το καλύτερο απο όλα το Smaragd.
Κατι αλλο το οποίο θέλω να θειξω είναι οι χαζες εφαρμογές των κινητών περι κρασιού,αν γίνεται μην τις χρησιμοποιείται, ο καθενας γραφεί οτι μπούρδα θέλει, ελαχιστα πράγματα ειναι αληθή και μάλιστα πολλα κρασιά τα οποια ειναι οντως σε ενα μετριο επίπεδο τα βγάζει σε πολυ χάλια επίπεδο ή και το αντίστροφο.
Τέλος πάντων εγω την άποψη μου λεω,για το καλο όλων των οινοφιλων, διότι πινεις ενα κρασι για την κ@υλα σου, γιατί θες να ανακαλύψεις τι γεύσεις και τι αρώματα κρύβει,γιατί εσυ ο ίδιος σου θα δώσεις την τελικη απαντηση για το αν το κρασι οντως αξίζει και όχι μια "αβασιμη" εφαρμογή.
Τα καλυτερα αυτη τη στιγμή που υπάρχουν με βάση τις γνώσεις μου και τι εχω πιει ως τωρα είναι.
1. Domaine de la Romanée-Conti (Burgund, Γαλλια)
Το καλύτερο Pinot Noir του κοσμου ενα απο τα πιο κορυφαία κρασιά του κόσμου. Μακάρι να το δοκιμαζα.
2.Château Lafite-Rothschild (Bordeaux, Γαλλια) αν θέλετε μπορώ να σας γράψω και τις καλυτερες σοδειες των κρασιών.
Το Lafite το πρωτοδοκιμασα σαν δωρο στον εαυτό μου οταν πηρα το πτυχίο μου.
3. Château Margaux (Bordeaux, Γαλλία) απο τα καλύτερα που εχω πιει.
4.Château Haut-Brion (Bordeaux,Γαλλια),επίσης πολυ καλο κρασι με μακρα ιστορια.
5.Château Mouton-Rothschild (Bordeaux, Γαλλια),θα μπορουσα να το εβαζα και πιο πανω αλλα θα έπρεπε να το κάνω 2.1, 2.2 κτλ
6.Grüner Veltliner Smaragd Ried Dürnsteiner Kellerberg 2002, 2008.
Πολυ δυνατο λευκο.
7. Penfolds,Shiraz απο την Αυστραλία
9. Château Pétrus (Bordeaux, Γαλλια)
Για πολλούς είναι διαμάντι, για εμενα δεν για αυτόν τον ντόρο που προκαλεί
10. Αν και λευκο κρασι αξιζουν οι σοδειες του 2001, 2009, 2013, είναι οντως κρασαρα το
Château d'Yquem (Bordeaux, Γαλλια)
Και πολλα αλλα κρασιά....βεβαια...
< >
Στην περιοχή Wachau εχω πάει αρκετες φορές και έχουμε δοκιμάσει τα κρασακια των τοπικών παραγωγών , ωραία φάση οταν είσαι εκεί με μεζέδες , αλλά ειναι ενα ειδικο φρέσκο κρασί που δίνουνε το φθινόπωρο που ειναι το φρέσκο μαζεμένο .
Λευκά σπάνια πίνω με κανα ψάρι γιατι ψάρια εδώ πάνω... (του γλυκύ νερού δεν τα τρώω )
Θα κοιτάξω καιτα αυστριακά που είπες επίσης , λογικά θα τα βρω εύκολα αυτα έξω στην αγορά .
KiloMeater έγραψε:
Πήρα στο lunch break το παρακάτω , ελπίζω να βγει καλό
Να αυτα μαρεσουνε ,νέες εμπειριες που δεν εχω ξανα δοκιμάσει
Τώρα που το άνοιξα , δε εχω ξανά πιει αυτη τη γεύση, βερονεζικο κρασί... δε σημαινει οτιειναι το καλύτερο αλλά ειναι αρκετά διαφορετική γεύση ..πολυγεματο,κάπως βελούδινο .
Στο προκείμενο: Ενα αγαπημένο γρήγορο πιάτο που φτιάχνω συχνά ειναι σολωμός με μαιντανό, κρεμα γάλακτος και ζυμαρικά.
Δεν έχω καταφέρει ακόμα να βρώ λευκό κρασί να μην αφήνει ασχημη επίγευση.