- 29 Σεπ 2019, 20:55
#607152
italakias έγραψε:Tetix γιατι ολα τα κρασια του εμποριου μου φαινονται δυσπεπτα και μου φερνουν καουρες ενω τα σπιτικα και ανεξαρτητα αν πινονται ή οχι,δεν μου δημιουργουν προβλημα;
Γιατι στα κρασια του εμποριου δεν μπορω να ξεχωρισω την μυρωδια του σταφυλιου παρα μου ερχονται διαφορες αλλες;
Τελικα τι πληρωνει ο καταναλωτης,το μπουκαλι ,τον φελλο και την ετικετα;
Αγαπητε italakia
Εξαρτάται τι κρασι πινεις.
Ενα λευκο κρασι και συγκεκριμένα το Ασσυρτικο ή Riesling λογω της μεταλλικοτητας μπορεί να επηρεάσει το στομάχι μας αρνητικά.
Τωρα στα κοκκινα κρασιά οι τανινες κάνουν μεγάλη ζημια στο στομάχι.
Συνηθως οι τανίνες είναι ενοχές για τους πονοκεφάλους.
Αν ομως θες να είσαι 100% σιγουρος πρέπει να ρωτήσεις εναν χημικο,έχει να κάνει με χημικες ενώσεις ολο αυτο.
Ενα αλλο προβλημα είναι τα σάκχαρα,γενικα στα κρασια τα οποια είναι τα φθηνιαρικα οπως τα αποκαλουμε για να αυξηθεί το αλκοόλ προσθέτουνε οι οινοπαραγωγοι ζάχαρη,αυτο απο τον νόμο επιτρέπεται εως και 7% του αλκοόλ,απο κει και περα είναι τα φυσικά σακχαρα της ρωγας και τη φλούδας.
Αυτο γίνεται και στην Ελλάδα αλλα συνηθως σε μερη ή χώρες οπου έχουν πιο λιγη ηλιοφάνεια.
Τα σπίτικα κρασια φιλε ή τα καλα βιολογικα κρασιά italakias συνηθως δεν περιέχουν στους ψεκασμούς θειο. Το θείο είναι αυτο που συνηθως μας προκαλεί πονοκεφάλους και καουρες.
Και επισης τα σπίτικα κρασια δεν απευθύνονται στο ευρύ κοινό, αλλα σε 40 - 50 ατομα,αρα ενας παραγωγός δινει πολυ βάση στο αμπέλι εφόσον η παραγωγή είναι μικρή.
Ο καταναλωτής τελικα πληρώνει τον καλο φελο,γιατί ο καλος φελος παίζει απίστευτο ρόλο σε ενα κρασι οσο και στην μακράν διατήρηση του.
Το μπουκαλι οχι και τοσο πολυ,αν εννοεις για το σχέδιο του μπουκαλιού,αλλα τό σχέδιό του μπουκαλιού μας προϊδεάζει για το τί κρασι υπάρχει μεσα στο μπουκαλι,βαρυ η ελαφρύ,λευκο η κοκκινο.
Πλεον και εν ετη 2019 και η ετικετα πολυ μεγάλο ρόλο παίζει,πρέπει να είναι minimal,να μην είναι πολυ βαριά με πολλές πληροφορίες και ζωγραφιές και κατανοητη,να πηγαίνει με το όνομα του μπουκαλιού και της ποικιλίας εννιοτε.
Αν καποιος δεν εχει ιδεα απο κρασιά,μια καλη ετικέτα θα τον πείσει και θα του τραβήξει το ενδιαφέρον.
Με ρωτας γιατι δεν μπορεις σε καποια κρασια του εμπορίου να εντοπίσεις την μυρωδιά του σταφυλιού,ισως γιατι εχει υποστεί αλλη επεξεργασία στη ζύμωση,αν και δεν πρέπει κανονικα να μυρίζεις σταφύλι, πρέπει να σου βγαίνουν τα αρώματα της ποικιλίας.
Σταφύλι ας πουμε μπορει στα επιδόρπια κρασιά να τύχει να μυρισεις.
Ίσως να μην καταλαβα και την ερώτηση σου.
< >