Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By elvet
#353825
JimClark έγραψε:+μαύρα πρόβατα Λαζαρίδη. Χωρίς φελλό.

Το κόκκινο ωραίο, το λευκό (πρόβατο) όχι και τόσο
Άβαταρ μέλους
By elvet
#353828
rx8_drifter έγραψε:Aμα δεν ανακάλυψες την zoladkowa τσάμπα σε στείλαμε :s_no

Αυτή η νέα γενιά :thumbsdown: :thumbsdown:
Άβαταρ μέλους
By g8777
#353833 Στο (οινο)πνευμα του τοπικου, γιορτες δοκιμαστηκε αυτο:

Εικόνα

Επος. Μπερμπονιαζει χωρις να ειναι μπερμπον, μαλλον σαν να εφτιαξες λικερ Jack Daniels και να το εβαλες σε σιοκολατακι.Και παρ ολα αυτα πινεις ουσκι. Κουφαλες Γιαπωνεζοι.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#353837 Με τον Dim το δοκιμασα, στο τζακουζι.
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#353843
elvet έγραψε:
JimClark έγραψε:+μαύρα πρόβατα Λαζαρίδη. Χωρίς φελλό.

Το κόκκινο ωραίο, το λευκό (πρόβατο) όχι και τόσο


What a waste of 10 με 11 € αμφότερα. Όπως, λίγο πολύ όλα του Λαζαρίδη. Μαγικά βουνά, ντάμα κούπα, rx8 μπίχλα κτλ... :thumbsdown:
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#353866 παρε μια μαλαματινα και ασε τα μαγικα βουνα...

g8777 #ti_perimenes, japonia αμα λαχει ναουμε. Ειχα βρεθει σ ενα μπαρ ειχε κατι Ιαπωνιες με 13 ευρω τα 25cl. Δοκιμασα το Togouchi Whisky αλλα με φανηκε υπερβολικα light, δεν θα το ξαναεψαχνα να πω την αληθεια μου.
Άβαταρ μέλους
By otso
#363684 Λοιπον καλουτσικο το Merlot απ τις πλαγιες της Κυρτώνης . 12 ε τα 5λιτ σε ασκο.
Επισης και το τσιπουρο δεν ειναι ασχημο ,φτιαγμενο απο στεφλα μοσχατου και μαλαγουζιας σε ασκο 5 λιτ 25ε.
χερι -χερι απο τον φιλο παραγωγο χωρις συνεταιρο το κρατος.
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#363691 Nα παρακολουθείται στο Μακεδονία TV κάθε σαββάτο την εκπομπή γεύσεις και οίνος του Βασίλη Γαλανού, υπάρχουν πολλές αναφορές για τον Ελληνικό αλλά και για τον παγκόσμιο αμπελώνα, για τα κρασιά, τις ποικιλίες, τα μπουκάλια, τα ανοιχτήρια, για τα πάντα γύρω από τα κρασιά, την οινοποίηση, τα υλικά και τα φαγητά που ταιριάζουν.

Σωστά παρουσιασμένη με γνώσεις γύρω από τα κρασιά και την ιστορία του αμπελώνα κάθε τόπου.

https://www.youtube.com/results?search_ ... E%BF%CF%82
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#363696 Γειά σου ρε Παναγιώτη! :metalo:
Σήμερα είχε το πρωί (09:00) είχε παλιότερο επεισόδιο σε επανάληψη, ενώ η κανονική εκπομπή είναι Κυριακή στις 21:00.
Πέραν του όποιου ενδιαφέροντος για το κρασί και ότι το συνοδεύει, ο τρόπος παρουσίασης σε ταξιδεύει και σου φτιάχνει τη διάθεση. :)
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#363702
dimitrisB έγραψε:Γειά σου ρε Παναγιώτη! :metalo:
Σήμερα είχε το πρωί (09:00) είχε παλιότερο επεισόδιο σε επανάληψη, ενώ η κανονική εκπομπή είναι Κυριακή στις 21:00.
Πέραν του όποιου ενδιαφέροντος για το κρασί και ότι το συνοδεύει, ο τρόπος παρουσίασης σε ταξιδεύει και σου φτιάχνει τη διάθεση. :)



Έτσι ακριβώς Δημήτρη, η εκπομπή αυτή είναι γεμάτη πληροφορίες για τα κρασιά και τους τόπους τους, και ξεχειλίζει από ευγένεια και πολιτισμό, μια όαση στην τηλεόραση.

Καλό ΣΚ, θα πας HORECA ?
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#367742
mousatos έγραψε:https://www.greeceandgrapes.com/red-wine-naousa-chrisochoou-2013-estate-chrisochoou

Εικόνα

Εξαιρετικό ,έχει βελτιωθεί πολύ τα τελευταία χρόνια. Συναγωνίζεται κρασιά διπλάσια τιμής .
Το έπαιρνα για ένα διάστημα πριν 5 χρόνια περίπου. Καλό αν και με έντονες τανίνες και στυφή γεύση . Έτυχε να το βρω στον Μασούτη αυτά τα Χριστούγεννα και έμεινα έκπληκτος από τη μεγάλη βελτίωση, μαλάκωσε όσο έπρεπε και έχασε τη δυσάρεστη στυφάδα. Ένα ξινόμαυρο όνειρο.


Λοιπόν....update μετά από την αγορά 4 φιαλών Χρυσοχόου αυτό το διάστημα. Η 1η και η 3η ήταν όνειρο , η 2η και η 4η μια μετριότητα-απογοήτευση , και τα 4 του 2013. Το φαινόμενο της αστάθειας υφίσταται και σε αυτόν τον παραγωγό. Το έχω παρατηρήσει και σε άλλους και δεν ξέρω τι φταίει . Σίγουρα όλα τα βαρέλια δε μπορεί να είναι ίδια , ούτε οι δεξαμενές και τα κτήματα.
Είχα ρωτήσει πριν χρόνια τη Μελίνα Τάσσου , οινολόγο των Κικόνων και με φλόμωσε στα παραμύθια . Ότι το κρασί είναι ζωντανός οργανισμός και παίζει ρόλο πότε θα το ανοίξεις , αν είναι νύχτα βροχερή με φεγγάρι ή χωρίς... και δε συμμαζεύεται.
Οπότε μετά την απογοήτευση του Χρυσοχόου είπα να ανέβω Level και να χτυπήσω ένα κτήμα Κατσαρού στα 25e . Τι τό'θελα :lipsealed: αρχικά άψογο γευστικά , σχεδόν μαύρο , πηχτό και παχύ σε ενθουσιάζει αλλά λίγες ώρες μετά πονοκέφαλος . Τι σκατά είχε μέσα ήθελα να ' ξερα . Τα 4/5 του μπουκαλιού θα πάνε για πέταμα. 2-3 ποτηράκια ήπια μόνο και με χάλασε αφάνταστα σε σημείο που αποφάσισα από δω και πέρα α) να πίνω 1 φορά το μήνα 2) αυτό που θα πίνω να είναι ρετσίνα Μαλαματίνα και να πάνε στον αγύριστο όλοι οι άλλοι με τα ύποπτα χαρμάνια τους.
Άβαταρ μέλους
By georgetz
#367780 http://www.houseofwine.gr/how/boutari-g ... oussa.html

Αν κρατήσεις ένα Naoussa Grand Reserve του 2010 και το πιείς σήμερα , είναι εξαιρετικό.

Εαν το πιείς σε 25 χρόνια απο τώρα, δεν θα είναι.

Μόνο χαζομάρες δε σου είπε περι οργανισμού κλπα.

Τα περίεργα χαρμάνια , δεν αποκλείεται να είναι ασυμβατότητα που έχεις εσύ με κάποια ποικιλία.

π.χ καλό γενικά -> http://www.houseofwine.gr/how/lyrarakis ... syrah.html
μισό ποτήρι με ανακατεύει :lipsealed:

Και όχι , δε φταίει το Syrah :lol: