Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By egobrain
#390291 ποιο θα προτεινατε μεταξυ των ασπρων κρασιων που κυκλοφορουν σε ασκο?
συγκριτικα τουλαχιστον, γνωριζοντας πως η ποιοτητα ειναι σε συγκεκριμενα πλαισια σ' αυτες τις φτηνες επιλογες.

μονο απ' το ημιγλυκο απελια εχω εμπειρια (και ειναι μια χαρα), πετυχα επισης αυτο που εχει 3 επιλογες.
για πετε :)
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#390295
egobrain έγραψε:ποιο θα προτεινατε μεταξυ των ασπρων κρασιων που κυκλοφορουν σε ασκο?
συγκριτικα τουλαχιστον, γνωριζοντας πως η ποιοτητα ειναι σε συγκεκριμενα πλαισια σ' αυτες τις φτηνες επιλογες.

μονο απ' το ημιγλυκο απελια εχω εμπειρια (και ειναι μια χαρα), πετυχα επισης αυτο που εχει 3 επιλογες.
για πετε :)

Γενικά μακριά από ημίγλυκο... από όσα έχω ακούσει, συμπληρώνουν με ζάχαρη...


< >
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#390300 Δεν θα πρότεινα ποτέ τα τόσο φθηνά κρασιά, μόνον αν δεν σου φθάνουν τα λεφτά και έχεις σκοπό να γίνεις αλκοολικός προτείνονται.
Καλύτερα αγόρασε κάτι καλύτερο και πιες λιγότερο.
Θα κάνεις καλό και στο στομάχι σου και στην γεύση σου.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#390314 +1 , καλύτερα ρετσίνα.
Με την ευκαιρία να ευχαριστήσω το κτήμα Κατσαρού. Ο πονοκέφαλος που μου προκάλεσε το παλιόκρασό τους με "βοήθησε" να μη ξαναπιώ αλκοόλ από την πρωτοχρονιά.
Το κακό είναι ότι το γύρισα στην coca cola τον τελευταίο μήνα.
Άβαταρ μέλους
By italakias
#390386 Ειπαμε κρασι μονο σπιτικο και απο ανθρωπο που γνωριζει το αντικειμενο.
Τα υπολοιπα σε κατι πλαστικα μπουκαλια και κατι φθηνιαρικα με φελλο ,ειναι αχρηστα.
Καλυτερα να πιω μπυρα.
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#395249 Εικόνα

https://www.vaeni-naoussa.com/damaskinos

Αγοράστηκε τυχαία, επειδή ήταν σε προσφορά (απο 10 στα 2,80€, λόγω ξεστοκαρίσματος σε μεγάλο ΣΜ) και επειδή με εντυπωσίασε η ετικέτα που έγραφε : "Καπνιστός οίνος". :hmmm:

Δοκιμάστηκε χθές με παρέα και δεν το μετάνιωσα.Πολύ καλό κρασί, κατά .... κοινή ομολογία! :s_drinks
Αρωμα φρούτων, κυρίως δαμάσκηνου και καπνιστού ξύλου με σκούρο κόκκινο χρώμα ( ανήκει στα "Ξινόμαυρα" ).
Άβαταρ μέλους
By mirage
#395252 Ναι ειναι καλο κρασι. Ωραια επιλογη. Το Lidl εφερε Νεμεα στα πλαισια της Ελληνικης εβδομαδς. Μαλλον κακο αλλα και τζαμπα. Και παλι ομως.

< >
Άβαταρ μέλους
By mirage
#395559 Δεν βγαινω καρδια μου.


< >
Άβαταρ μέλους
By elvet
#395561
dimitrisB έγραψε:Εικόνα

https://www.vaeni-naoussa.com/damaskinos


Αγαπημένο του πεθερού μου από χρόνια, πολύ καλό και ιδιαίτερο :eat:
Άβαταρ μέλους
By georgetz
#395567 Εικόνα

Χιλιανό , ψιλοβαθύ άρωμα, καλή επίγευση. Όσοι είστε προς Cabernet Sauvignon και Syrah, ρίξτε μια ματιά.

Βραβεύτηκε το '12 απο το Wine & Spirits με 91% , στα ΑΒ το βρήκα με 6-7 Ε.
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#441798 http://www.clickatlife.gr/geusi/story/1 ... tin-athina

Τα κρασιά του Αιγαίου έρχονται στην Αθήνα

Αυτή την Κυριακή θα την περάσουμε παρέα με κρασιά από την Ικαρία, την, Σαντορίνη, τη Χίο και άλλα αγαπημένα νησιά του Αιγαίου.
Τι καλύτερο από μια Κυριακή με οινικό άρωμα; Αυτή η Κυριακή 8/10, πάντως, θα κυλήσει κάπως έτσι, αφού οι περιφέρειες Βορείου & Νοτίου Αιγαίου θα παρουσιάσουν στο αθηναϊκό κοινό τα κρασιά των νησιών του Αιγαίου Πελάγους στο ξενοδοχείο King George II.
Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε κρασιά από Ικαρία, Κω, Λέσβο, Λήμνο, Μήλο, Πάρο, Ρόδο, Σάμο, Σαντορίνη και Χίο, από τα εξής μικρά ή μεγαλύτερα, νέα ή καθιερωμένα οινοποιεία: Αμπελώνες Αφιανέ, Αμπελώνες Tριανταφυλλόπουλου, Αριούσιος Οινοποιητική, Artemis Karamolegos Winery, Γαία Οινοποιητική, Cair Rhodes, Canava Roussos, ΕΟΣ Σάμου, Κελάρια Ικαρίας, Κτήμα Αργυρού, Κτήμα Σιγάλα, Κτήμα Χατζηγεωργίου, Limnos Organic Wines, Limnos Wines, Μεθυμναίος Οίνος, Milos Cave Winery, Μπουτάρη Οινοποιητική, Νόπερα Οινοποιητική Σάμου, Οινοποιείο Βακάκη, Οινοποιείο Μωραΐτη, Οινοποιία Γαβαλά, ΟινοποιείοΓκαράλη, Οινοφόρος Μεγαλοχωρίου, Santo Wines και Vassaltis Vineyards.

Στην εκδήλωση θα υπάρχουν κρασιά από σπάνιες, γηγενείς ποικιλίες αμπέλου, που είναι ένα από τα πιο δυνατά χαρτιά του νησιωτικού αμπελώνα της χώρας. Επιπλέον, συμμετέχουν και οινοποιεία που για πρώτη φορά θα παρουσιάσουν την παραγωγή τους στην Αθήνα.
Αν και οι λευκοί οίνοι υπερτερούν σε όγκο και σε αριθμό ετικετών των ερυθρωπών και των ερυθρών, αξίζει να σημειωθεί πως τα νησιά του Αιγαίου έχουν παράδοση και στην παραγωγή των δύο τελευταίων, από παραδοσιακές ποικιλίες αμπέλου όπως η μανδηλαριά, το μαυροτράγανο και το φωκιανό. Επίσης πρέπει να τονιστεί πως η περιοχή φημίζεται για τα γλυκά της κρασιά, μερικά εκ των οποίων είναι παγκόσμιας εμβέλειας, όπως τα Μοσχάτα Σάμου και Λήμνου και το Vinsanto από τη Σαντορίνη.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε οινόφιλους και επαγγελματίες και οργανώνεται από την εταιρεία οινικής επικοινωνίας Vinetum με την συνεργασία της Ένωσης Οινοποιών και Αμπελουργών Νήσων Αιγαίου (ΕΝΟΑΝΑ).
Info
Ξενοδοχείο King George II, Πλατεία Συντάγματος
Κυριακή 8/10 12:00 με 20:00, ελεύθερη είσοδος
info@vinetum.gr & 210 766 0560.


:adminpower: