Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By manosky
#9542 Εδώ μπορείτε να (αρ)αδειάζετε τις σκέψεις σας για θέματα εσωτερικής -κυρίως- πολιτικής.

Αρχίζω με μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Σταύρου Θεοδωράκη-Ποτάμη

Πρόεδρος Δημοκρατίας και άλλα θέματα
Άβαταρ μέλους
By italakias
#9554 Σημειωσα τα δυο που μου φαινονται εντελως απιθανα να πραγματοποιηθουν.
Αν δεν ειναι ψευτης ,ειναι τουλαχιστον ανοητος για να τα πιστευει αυτα.

http://www.protothema.gr/politics/article/409707/deth-live-tsipras/


Τσίπρας στη ΔΕΘ: Παροχές για όλους

- Κρατικοποίηση του ΤΧΣ- Κατάργηση ΕΝΦΙΑ- Κατώτατος μισθός 751 ευρώ- Δωρεάν ρεύμα σε 300.000 νοικοκυριά- Επιστροφή Δώρου Χριστουγέννων- Ρύθμιση οφειλών σε 84 δόσεις- Κουπόνια σίτισης σε 300.000 άπορες οικογένειες- Σεισάχθεια για τα «κόκκινα δάνεια» - 300.000 θέσεις εργασίας- Αφορολόγητο 12.000 ευρώ
Άβαταρ μέλους
By spiros
#9560
Με εντολή Σαμαρά διακοπές όλο το χρόνο


Για κάθε έναν από τους εθνοπατέρες μας θα έχουμε 2 σε …διαθεσιμότητα, γιατί εκτός των άλλων συμμερίζονται τα δεινά που περνάει ο πολίτης και ταυτίζονται μαζί του. Βέβαια θα πληρώνονται κανονικά όλοι.Έχουν μεγάλα έξοδα και με λιγότερα δεν βγαίνουν, μην το ξεχνάμε.

Για όσους απλούς πολίτες υπήρξαν φέτος διακοπές, αυτές είχαν διάρκεια μέχρι λίγων εβδομάδων. Για τους βουλευτές όμως τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Ξεκίνησαν λίγο μετά τις ευρωεκλογές του Μαΐου, όταν με εντολή Σαμαρά άνοιξε ο χορός των θερινών τμημάτων διακοπών της βουλήςκαι δεν λένε να τελειώσουν!Ακόμα και τώρα, μέσα Σεπτεμβρίου, έχουμε θερινά τμήματα με το 1/3 των βουλευτών.

Όχι, δεν είναι πως δεν χόρτασαν διακοπές οι εθνοπατέρες. Ούτε έχουν πάθει υπερκόπωση από το αδιάκοπη παραγωγή νομοθετικών τερατουργημάτων. Απλώς ο τετραπέρατος πρωθυπουργός μας επιτέλους φαίνεται πως συνειδητοποίησε ότι με 100 αντί 300 βουλευτών, η βουλή είναι πολύ πιο αποτελεσματική.

Όχι, δεν έχουμε πληροφορίες για επικείμενη πρόταση μείωσης των βουλευτών από 300 σε 100. Δεν ζήτησε κάτι τέτοιο ο μέγας εντολέας Σαμαράς.Πώς μπερδευτήκατε έτσι. Σιγά μην προχωρήσει σε μείωση του κρατικού κόστους και μάλιστα εις βάρος των κομματικών επιτελείων ή άλλες ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις. Για τέτοια είμαστε τώρα;

Μάλλον σκέφτηκε πως είναι κρίμα να υπάρχει αυτό το τόσο βολικό πλαίσιο λειτουργίας τμημάτων διακοπών της βουλής και να μην το αξιοποιεί βρέξει – χιονίσει. Γιατί να τρέμει το φυλλοκάρδι του σε κάθε δύσκολη ψηφοφορία στη βουλή; Γιατί να χρειάζεται να παρακαλεί και να υπόσχεται γη και ύδωρ σε κάθε βουλευτάκο που αποφασίζει να σηκώσει μπαϊράκι;

Ο Αρχιμήδης λέγεται πως πετάχτηκε από το μπάνιο του εκστασιασμένος φωνάζοντας «εύρηκα». Ο Πρωθυπουργός είναι πιο σεμνός αλλά μάλλον το είχε βρει αληθινά. Από δω και πέρα 100 βουλευτές θα ψηφίζουν. Όλο το χρόνο. Δώδεκα μήνες τμήματα διακοπών. Όχι, οι 200 δεν θα πάνε στα σπίτια τους. Ούτε θα ξεκουράζονται. Μπούχτισαν πια από τις παραλίες. Απλώς θα κάθονται στον «πάγκο» έτοιμοι να αντικαταστήσουν οποιονδήποτε από τους υπόλοιπους αισθανθεί ξαφνική …αδιαθεσία. Κάθε ομάδα που σέβεται τον εαυτό της έχει βάθος στον πάγκο. Κάτι τα διαστρέμματα, κάτι οι θλάσεις, κάτι οι διαφωνίες, συχνά – πυκνά ο πάγκος δίνει λύσεις.

Για κάθε έναν από τους εθνοπατέρες μας θα έχουμε 2 σε …διαθεσιμότητα, γιατί εκτός των άλλων συμμερίζονται τα δεινά που περνάει ο πολίτης και ταυτίζονται μαζί του. Βέβαια θα πληρώνονται κανονικά όλοι.Έχουν μεγάλα έξοδα και με λιγότερα δεν βγαίνουν, μην το ξεχνάμε.

Ύστερα από τον θεατρικό τρόπο με τον οποίο ψηφίστηκε ο νόμος περί «μπαλώματος» του νόμου περί νέας έμμεσης δήμευσης καταθέσεων ή ακινήτων (ναι για τον ΕΝΦΙΑ μιλώ), μπήκα στον πειρασμό να αναζητήσω τον κανονισμό της βουλής για να μάθω υπό ποιες συνθήκες προβλέπεται αντικατάσταση βουλευτών τμημάτων διακοπών της βουλής. Δεν δυσκολεύτηκα. Η παράγραφος 6 του άρθρου 29 του κανονισμού αναφέρει το εξής: «Τα μέλη του Τμήματος που απουσιάζουν ή κωλύονται αντικαθίστανται με απόφαση του Προέδρου της Βουλής, η οποία λαμβάνεται ύστερα από πρόταση των Προέδρων των Κοινοβουλευτικών Ομάδων, στη δύναμη των οποίων ανήκουν οι Βουλευτές που απουσιάζουν ή κωλύονται.»

(βλέπε http://www.hellenicparliament.gr/Vouli- ... rticle-29/)
Προχειροδουλειές. Ο κανονισμός θα έπρεπε να είναι πιο σαφής. Αντί «απουσιάζουν ή κωλύονται» θα έπρεπε να λέει «απουσιάζουν ή κωλύονται να υπερψηφίσουν». Σαφείς διατυπώσεις, όχι αμφίσημα μισόλογα.

- Ερωτώ λοιπόν κύριε Πρόεδρε της βουλής και αγαπητοί εθνοπατέρες: όταν δημόσια,ακόμα και από το βήμα της βουλής σας (γιατί ημών των πολιτών δεν μοιάζει να είναι), στο πλαίσιο συζήτησης για πρόταση νόμου κυβερνητικοί βουλευτές δηλώνουν ότι δεν θα τον ψηφίσουν, είναι λογικό ξαφνικά το σύνολό τους να αντικαθίσταται λόγω απουσίας ή κωλύματος; Θεωρείται ότι έχουν εκπληρωθεί οι προϋποθέσεις του κανονισμού σας; Πιστεύετε στις συμπτώσεις; Θεωρείτε ότι αυτός ο τρόπος λειτουργίας μπορεί να ονομάζεται αντιπροσωπευτική δημοκρατία;

Είναι προφανές ότι βρισκόμαστε σε ταχεία απόκλιση από κάθε έννοια θεσμικής λειτουργίας. Η Βόρεια Κορέα μοιάζει να είναι το πολιτικό πρότυπο που πιστά ακολουθούμε.
Κράτος δικαίου, δημοκρατικοί θεσμοί και ισονομία, παραμένουν τα ανεκπλήρωτα όνειρα για τη χώρα μας που δυστυχώς όταν η Ευρώπη διαφωτιζόταν κρατούσε ανοιχτή μια πλατιά οθωμανική ομπρέλα, την οποία τόσο αγάπησε που και σήμερα ακόμα αρνείται να αποχωριστεί.

http://www.skai.gr/.VBUcGrausjo.facebook
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#9589
manosky έγραψε:Εδώ μπορείτε να (αρ)αδειάζετε τις σκέψεις σας για θέματα εσωτερικής -κυρίως- πολιτικής.

Αρχίζω με μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Σταύρου Θεοδωράκη-Ποτάμη

Πρόεδρος Δημοκρατίας και άλλα θέματα

– Μου κάνει εντύπωση ότι επιλέγετε πρόσωπα από τον χώρο της Δικαιοσύνης.

– Μα εκεί είναι το μεγάλο έλλειμμα.


Μάιντ μπλόουν. Μα άμα εκεί είναι το μεγάλο έλλειμμα δε σου περνάει από το μυαλό ότι τα υποτιθέμενα μεγάλα μυαλά κάπου τα εχουν σκατώσει; Θα πάρουν και lifetime achivement award; :s_dunno
Άβαταρ μέλους
By HighFidelity
#9590 Πώς ακριβώς έχουμε έλλειμα, το 1/3 της Βουλής πρέπει ν' αποτελείται από δικηγόρους, νομικούς και λοιπούς, ενώ πασίγνωστοί νομικοί (όπως ο συνάδελφος του Αλεβιζάτου, Π. Παυλόπουλος), έχουν διατελέσει για χρόνια υπουργοί (με την γνωστή επιτυχία...).
Για να μην αναφέρουμε και τον αγαπημένο συνταγματολόγο όλων, τον Μπένι! :s_rofl
Άβαταρ μέλους
By manosky
#9672 Σίγουρα αντιλαμβάνεστε ότι είναι διαφορετικό πράγμα να είσαι βαθύ ΠΑΣΟΚ και συνταγματολόγος από το να είσαι συνταγματολόγος και αρκετά αργότερα να ασχοληθείς με την πολιτική.

Η περίπτωση Παυλόπουλου είναι αρκετά ιδιαίτερη: πολύ ικανός καθηγητής δημοσίου δικαίου (διοικητικού, συνταγματικού), δέχθηκε βλακωδώς να αναλάβει τομείς που βρώμαγαν από επί δεκαετίες συσσωρευμένη κόπρο του Αυγείου.
Πήγε να τακτοποιήσει (με τη σύμπνοια όλων των κομμάτων, που μάλιστα ζητούσαν ακόμα περισσότερα) τους αφισοκολλητές των κομμάτων με το γνωστό ΠΔ.
Μετά τον έβαλαν να κάνει τον υπουργό Εσωτερικών, όπου είχε αρμοδιότητες δημοσίας τάξεως (δεν του πήγαινε, πώς να το κάνουμε;) και είχε από κάτω του τους γνωστούς ΟΤΑ.
Κάηκε, αλλά ας πρόσεχε.

Ο Βενιζέλος, ε, παιδί του Ανδρέα.

Ο Αλιβιζάτος είναι εξαιρετική περίπτωση. Ήπιος, σταθερός, με αρχές, με παρουσία, όχι κομματόσκυλο.
Κι ο Καμίνης ήταν πολύ καλός, τηρουμένων των αναλογιών.
Επίσης, ο Χρυσόγονος (ΣΥΡΙΖΑ, παραδόξως), είναι πολύ καλός.
Ο Διαμαντούρος διαπρεπής μέσα-έξω.
Να μην ξεχάσουμε και τον Γιαννίτση, που αναφέρεται από τον Θεοδωράκη.

Από εκεί και πέρα, έχουμε τον Αλέξη Μητρόπουλο, που είναι ως πολιτικός αστείος, όπως και τον ακόμα χειρότερο Κατρούγκαλο.

Με λίγα λόγια, δεν χρειάζεται να είναι κανείς μέντιουμ για να ξέρει τι καπνό φουμάρουν άτομα ευρύτερα γνωστά, με έργο σε κρίσιμες θέσεις της κοινωνίας. Το ποιόν καθενός είναι γνωστό. Απομένει μόνο η επιλογή.
Γενικά, θα προτιμούσα έναν δοκιμασμένο άνθρωπο εκτός πολιτικής (αλλά και "συνδικαλισμού") να αναλάβει κρατικά καθήκοντα από έναν βουλευτή που έχει πίσω του μερικές χιλιάδες λιμασμένους για τακτοποίηση.
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#9718 ΠΟΜΙΔΑ: Πιθανός «παράδεισος» ο ΕΝΦΙΑ σε σχέση με το φόρο που προτείνει ο Τσίπρας

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων υπογραμμίζει πως, παρά το γεγονός ότι συμφωνεί με την πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, η «μακρότατη και πικρότατη» εμπειρία της δείχνει πως όταν οι πολιτικοί δεν δίνουν συγκεκριμένα στοιχεία για τη φορολόγηση της μεγάλη περιουσίας απλά ετοιμάζει «νέα και μεγαλύτερη φοροεπιδρομή στη μεσαία».

Image

Σκληρή κριτική στις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα για τη φορολόγηση ακινήτων ασκεί με της ανακοίνωση η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ).

Μεταξύ άλλων, η ΠΟΜΙΔΑ σημειώνει πως το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για την επιβολή ενός νέου προοδευτικού Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας (ΦΜΑΠ) «δείχνουν ότι ο ΕΝΦΙΑ μπορεί να μας φανεί πραγματικός ‘παράδεισος’, σε σχέση με την ‘κόλαση’ ενός ‘προοδευτικότερου’ και ‘δικαιότερου’ ΦΜΑΠ, σαν αυτόν που σκιαγράφησε ο κ. Πρόεδρος».

Τονίζει επίσης πως, παρά το γεγονός ότι συμφωνεί με την πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, η «μακρότατη και πικρότατη» εμπειρία της Ομοσπονδίας δείχνει πως όταν οι πολιτικοί δεν δίνουν συγκεκριμένα φορολογικά κλιμάκια και αφορολόγητα όρια για τη φορολόγηση της μεγάλη περιουσίας απλά ετοιμάζει «νέα και μεγαλύτερη φοροεπιδρομή στη μεσαία».


Πηγή: http://www.skai.gr/news/greece/article/ ... z3DIEH9pSn
Άβαταρ μέλους
By kubiak
#9886 Μετά από όσα έχουμε περάσει τα τελευταία χρόνια ως αποτέλεσμα των πολιτικών που εφαρμόστηκαν κυρίως από το '81 και έπειτα, συν το "εκλογές χθες" του Τσίπρα σήμερα, οφείλω να πω ότι θα ντρεπόμουν να πω ή να γράψω ότι θα ψηφίσω συριζα στο μέλλον.

Όχι ότι το είπα ποτέ, αλλά όπως θα ντρεπόμουν να πω ή γράψω ότι θα ψηφίσω ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ, έτσι θα ντρεπόμουν να κάνω το ίδιο για το συριζα.

Καλά ρε γμτ, τόσα έγιναν, είναι δυνατόν;
Άβαταρ μέλους
By αεροζολ
#9892
Χρήστος Λάππας έγραψε:ΠΟΜΙΔΑ: Πιθανός «παράδεισος» ο ΕΝΦΙΑ σε σχέση με το φόρο που προτείνει ο Τσίπρας

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων υπογραμμίζει πως, παρά το γεγονός ότι συμφωνεί με την πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, η «μακρότατη και πικρότατη» εμπειρία της δείχνει πως όταν οι πολιτικοί δεν δίνουν συγκεκριμένα στοιχεία για τη φορολόγηση της μεγάλη περιουσίας απλά ετοιμάζει «νέα και μεγαλύτερη φοροεπιδρομή στη μεσαία».

Image

Σκληρή κριτική στις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα για τη φορολόγηση ακινήτων ασκεί με της ανακοίνωση η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ).

Μεταξύ άλλων, η ΠΟΜΙΔΑ σημειώνει πως το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για την επιβολή ενός νέου προοδευτικού Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας (ΦΜΑΠ) «δείχνουν ότι ο ΕΝΦΙΑ μπορεί να μας φανεί πραγματικός ‘παράδεισος’, σε σχέση με την ‘κόλαση’ ενός ‘προοδευτικότερου’ και ‘δικαιότερου’ ΦΜΑΠ, σαν αυτόν που σκιαγράφησε ο κ. Πρόεδρος».

Τονίζει επίσης πως, παρά το γεγονός ότι συμφωνεί με την πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, η «μακρότατη και πικρότατη» εμπειρία της Ομοσπονδίας δείχνει πως όταν οι πολιτικοί δεν δίνουν συγκεκριμένα φορολογικά κλιμάκια και αφορολόγητα όρια για τη φορολόγηση της μεγάλη περιουσίας απλά ετοιμάζει «νέα και μεγαλύτερη φοροεπιδρομή στη μεσαία».


Πηγή: http://www.skai.gr/news/greece/article/ ... z3DIEH9pSn


Ο Τσιπρας σκιαγραφησε (που λεει και η ΠΟΜΙΔΑ) τον ΦΜΑΠ ως εξης
α. Θα εξαιρειται η πρωτη κατοικια εκτος απο περιπτωσεις υπερπολυτελων κατοικιων.
β. Θα εχει προοδευτικη κλιμακωση και ψηλο αφορολογητο οριο
γ. Δε θα φορολογησουμε κανενα με πλασματικες αξιες.Αναπροσαρμοζουμε αμεσα τις αντικειμενικες αξιες τουλαχιστον 30% εως 35%.

Ο ΕΝΦΙΑ (α) δεν έχει κανενα αφορολογητο οριο ή καποια απαλλασσομενη εκταση ιδιοκτησιας , (β) ουτε εχει οποιαδηποτε μορφη προοδευτικης κλιμακωσης , (γ) εφαρμοζεται στις υπαρχουσες σημερα αντικειμενικες αξιες .

Δεδομενων των πιο πανω , θα μου εξηγησεις (μιας και προφανως συμμεριζεσαι αυτα που λεει η ΠΟΜΙΔΑ) γιατι ο ΦΜΑΠ (συμφωνα με αυτα που ειπε ο Τσιπρας) ειναι κολαση για την μεσαια ταξη σε σχεση με τον ΕΝΦΙΑ ? ή η εξηγηση ειναι : «μακρότατη και πικρότατη» εμπειρία της Ομοσπονδίας δείχνει πως όταν οι πολιτικοί δεν δίνουν συγκεκριμένα φορολογικά κλιμάκια και αφορολόγητα όρια για τη φορολόγηση της μεγάλη περιουσίας απλά ετοιμάζει «νέα και μεγαλύτερη φοροεπιδρομή στη μεσαία» ? :yahoo:
Άβαταρ μέλους
By kobulis
#9906 Πάντως πρέπει να αναγνωρίσουμε στην κυβέρνηση οτι στον επικοινωνιακό τομέα δεν παίζονται. Δεν είναι χθεσινοί σαν τους απέναντι.

Βγαίνει ο Τσίπρας να τάξει το κατιτίς του (και) για τα ακίνητα και η αντίδραση είναι ακαριαία, και μάλιστα από αυτούς που κάηκαν μέχρι στιγμής περισσότερο.
Άβαταρ μέλους
By manosky
#9937 Ας σκjαγραφήσει τον νέο ΕΝΦΙΑ, ας τον ζωγραφίσει κιόλας.
Η λογική του κόμματος της Αλλαγής είναι ότι υπάρχει ένα θεόσταλτο πράγμα εξ ουρανών που ονομάζεται φόρος. Δι' αυτού χρηματοδοτούνται φοροαπαλλαγές :s_thumbsup , παροχές :s_thumbsup , συνταξιοδοτήσεις :s_thumbsup , προσλήψεις :s_thumbsup :s_thumbsup

Πάντως διάβασα κάπου ότι μέχρι, λέει, να πειστούν οι ξένοι να κάνουν μόκο και να μας σβήσουν το χρέος :s_cool , ορέγεται ο νεαρός Αλέξης το μαξιλάρι του ΤΧΣ!
Γαμάτος, δε λέω. [shifties]
Άβαταρ μέλους
By kubiak
#10026 Για άλλη μια φορά θα πάρουμε αυτό που μας αξίζει...
Έχω σιχαθεί μιλάμε...
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#10141
“Αιτία της γεννήσεως των κομμάτων”

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΡΟΪΔΗΣ - “ΑΣΜΟΔΑΙΟΣ”

http://logomnimon.wordpress.com/αποφθέγματα-δ΄/
Άβαταρ μέλους
By cmarin
#10248 Έβαλα γενικό τίτλο (από το τραγουδάκι του τζιμάκου), για να είναι διαχρονικό το θέμα.


Η είδηση O Βενιζέλος ετοιμάζει πρόταση κατάργησης του μπόνους των 50 εδρών


«Ποιος είπε ότι θα κερδίσει τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή ότι θα είναι πρώτος στο επίπεδο του 25% ή 26%; Ποιος είπε ότι ο κόσμος δεν θέλει σταθερότητα; Και ποιος είπε ότι έχει λήξει το θέμα αλλαγής του εκλογικού νόμου;». Αυτή η χαρακτηριστική αναφορά του Ευάγγελου Βενιζέλου στην χθεσινή Πανελλαδική Συνάντηση του ΠΑΣΟΚ πυροδότησε σενάρια για άμεση αλλαγή του εκλογικού νόμου και κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών που πηγαίνουν στο πρώτο κόμμα.

Στα σενάρια τα οποία ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει υπαινιχθεί από καιρό, περιλαμβάνεται το σπάσιμο των μεγάλων περιφερειών, όπως η Β' Αθήνας αλλά και η συνολικότερη αλλαγή του εκλογικού νόμου, με επίμαχο σημείο την κατάργηση του μπόνους. Ας σημειωθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικούσε επί σειρά ετών την κατάργηση του μπόνους αλλά τώρα αντιδρά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.


«Δεν αρκεί να θέλεις να δημιουργήσεις τις θεσμικές προϋποθέσεις πολυκομματικών κυβερνήσεων, πρέπει να υπάρχουν και προγραμματικές λύσεις», είπε χθες ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες θα προτείνει στον Αντώνη Σαμαρά άμεσα -πιθανόν και σήμερα στο προγραμματισμένο για τη 1.45 ραντεβού του με τον πρωθυπουργό, αναφέρει το Εθνος, συγκεκριμένη πρόταση για αλλαγή του εκλογικού νόμου, που επί της ουσίας θα αφαιρέσει το «προνόμιο» από τον ΣΥΡΙΖΑ να υπολογίζει στο μπόνους των 50 εδρών.

Τι έγινε στις εκλογές του 2012
Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ με τη χθεσινή αναφορά του έθιξε στην πραγματικότητα το σενάριο δύο απανωτών εκλογών, όπως ακριβώς συνέβη τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2012 . Η πιθανή υιοθέτηση της πρότασης για αλλαγή του εκλογικού νόμου, η οποία θα κατατεθεί όταν ανοίξει η Ολομέλεια της Βουλής, σημαίνει ότι η αλλαγή αυτή δεν θα μπορέσει να ισχύσει για τις επερχόμενες εκλογές αλλά για τις «δεύτερες» εκλογές, στην περίπτωση που δεν προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Το Μέγαρο Μαξίμου, πάντως, αν και αποδέχεται ότι υπάρχει στην προγραμματική συμφωνία δέσμευση για την αλλαγή του εκλογικού συστήματος, συμφωνεί με την ανάγκη να σπάσουν οι μεγάλες περιφέρειες του «χάρτη» αλλά δεν είναι ακόμη γνωστές οι προθέσεις του Πρωθυπουργού για κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος πιστεύει -όπως εκτιμούν οι γνωρίζοντες- ότι εάν προκληθούν πρόωρες εκλογές από τη μη ψήφιση νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, τότε θα επαναληφθεί το «2012» και στη δεύτερη αναμέτρηση με την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών, ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναμετρηθεί χωρίς την προσδοκία της «προίκας».

«Εμείς θα προτείνουμε κυβέρνηση συνεργασίας των προοδευτικών φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων», επεσήμανε ο κ. Βενιζέλος.

Πληροφορίες υπογραμμίζουν ότι ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ έχει κάνει διαδοχικές συζητήσεις με στελέχη και συνεργάτες του και είναι αποφασισμένος να θέσει το ζήτημα και στον πρωθυπουργό.

Πηγή: O Βενιζέλος ετοιμάζει πρόταση κατάργησης του μπόνους των 50 εδρών | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/170293#ixzz3DMkSJX9F


όχι θα το άφηνε... τη δημοκρατία την ορίζουμε εμείς όπως θέλουμε...