Anonymous Founder έγραψε:Παίζουν κάποιες γραβιέρες που πλησιάζουν την γλυκύτητα της παρμεζάνας.
Η γραβιέρα Αμφιλοχίας, έχει μεγάλη διαφορά από την Κρήτης ή την Ιωαννίνων. Μήπως κάποια από αυτές θα σου έκανε;
Έχω πετύχει εξαιρετικά ελληνικά τυριά και πλέον σπάνια αγοράζω κάποιο μη ελληνικό.
αξιολογα τυρια υπαρχουν σχεδον σε καθε τοπο, το ζητημα μου εδω ειναι μια αντικατασταση για συγκεκριμενο σκοπο, οχι απλα κατι ιδιαιτερα καλο.
πχ το πεκορινο αμφιλοχιας (που το καταγουσταρω απροπο), δεν λιωνει οπως το ρομανο ωστε να ομογενοποιηθει στην κρεμωδη σαλτσα της καρμποναρας. ασε που ειναι και αρσιζικο στην αλμυρα!
το ρομανο εχει τριφτη υφη και λιωνει καταλληλα.
ισως θα πρεπει να γυρεψω κατι ωριμασμενο που να φερνει σ' αυτην την ευθρυπτη μαζα.
dimik έγραψε:Αντί για αψιά γραβιέρα δοκίμασε Αρσενικό Νάξου, δίνει μια ιδιαίτερη "πουτανιά" που μου αρέσει πολύ.
χμμ, απο υφη πως ειναι? δεν το 'χω δοκιμασει ακομα.
Νίκος Παππάς έγραψε:Αν δεν βρω παρμεζάνα ρετζιανο, παλαιωμενη γραβιέρα Κρήτης ( που μοιάζει αρκετά σε υφή ) ή ξερή μυζήθρα.
ωραιος! θα τσεκαρω καμια παλαιωμενη αν και οι κρητικες γραβιερες που 'χω τσεκαρει ειναι γλυκουτσικες, δεν εχουν τη δριμυτητα που ψαχνω.
η ξερη μυζηθρα ταιριαστη στα μακαρονια αλλα ως προϊον τυρογαλακτος ξεφευγει απ' το προφιλ εδω.
τριντεντ, φχαριστω!