dimitrisB έγραψε:Pitt έγραψε:Τα Lidl στην περιοχή σας έχουν φούρνο; Έχετε δοκιμάσει ζεστό φρεσκοψημένο πολύσπορο ή ακόμη και τσιαπάτα;
Ναι, έχω "γειτονικό" Lidl με φούρνο. Και δοκίμασα αυτά τα χρόνια (απ΄το 2013 που δούλεψαν σε κατσστήματα τους φούρνους τους) απο μιά φορά, πολλά είδη. Και τσιαπάτα και τα ψωμάκια για σάντουιτς με παπαρουνόσπορο-ηλιόσπορους.
Και για αυτό εμμένω στην άποψή μου.... ===>
Σχετικά με το ψωμί είχα γράψει πρίν από δύο χρόνια εδώ.
Δυστυχώς παραδοσιακό φούρνο στην περιοχή μας δεν έχουμε. Περνάω από φούρνο όταν επιστρέφω από την δουλειά, αλλά το ψωμί του είναι αηδία. Άγευστο αφρώδες υλικό που μοιάζει με το σφουγγάρι που έχω στο μπάνιο. Επίσης έχουμε πρατήρια που βλέπω πως φέρνουν τα ψωμιά και συχαίνομαι. Συνήθως ψήνει η σύζυγος ψωμί με αλεύρι Χατζηκρανιώτη και ζύμη που παρασκευάζει στην κουζινομηχανή. Δοκιμάσαμε όμως το πολύσπορο από το Lidl αυτό με τον παπαρουνόσπορο & ηλιόσπορους και μας άρεσε πολύ. Γεμάτο ψωμί με ωραία γεύση. Όταν περνάω από Lidl, παίρνω από κανένα τέτοιο, το βάζω και στην μηχανή που το τεμαχίζει σε ψιλές φετούλες και το έχουμε έτοιμο κομμένο.
Το αν κατασκευάζεται από κατεψυγμένη ζύμη δεν με χαλάει καθόλου. Και η σύζυγος όταν φτιάχνει ζυμάρι είτε για ψωμί είτε για πίτες πολλές φορές κάνει παραπάνω και το βάζει στην κατάψυξη. Μια χαρά ψωμάκι και πιτούλες μας κάνει μ΄αυτό και δεν χάνει καθόλου από την γεύση του φρέσκου ζυμαριού.
Όσον αφορά τους φούρνους, μην έχετε την αυταπάτη ότι χρησιμοποιούν αγνό αλεύρι από τον πετρόμυλο του χωριού σας. Σακιά με έτοιμα μίγματα αλεύρων χρησιμοποιούν ειδικά για κάθε τύπο ψωμιού που θέλουν να φτιάξουν και προσθέτουν ειδικά βοηθητικά/βελτιωτικά/ενισχυτικά για να γίνει το ψωμί αφράτο, κίτρινο, να διατηρείται χωρίς να μουχλιάζει, να κάνει ξεροψημένη κόρα κλπ. Ρίξτε μια ματιά εδώ, εδώ, εδώ κι εδώ. Υπάρχουν άπειρες επιχειρήσεις που πουλάνε τέτοια βελτιωτικά. Δεν τα τρώνε οι άλλοι αυτά, για τα δικά μας στομάχια προορίζονται. Για να προλάβω κάποιους, προφανώς και του Lidl έχουν βελτιωτικά.
Καλημέρα