- 18 Ιαν 2023, 13:56
HighFidelity έγραψε:rafi, συμφωνείς πως η Ουκρανία είναι σε άμυνα και δέχεται μια εν πολλοίς άδικη επίθεση;
Ό,τι ευθύνες και να έχει για τους χειρισμούς της στο Ντονέσκ και το Λουγκάνσκ, δεν δικαιολογούν την επίθεση της Ρωσίας.
Η Ουκρανία κατά τη γνώμη μου βρίσκεται σε άμυνα με στρατιωτικούς όρους απέναντι στη Ρωσία.
Δέχεται σίγουρα επίσης μία άδικη υπόγεια επίθεση από την Δύση η οποία μανιπουλάρει την πολιτική της πορεία εδώ και χρόνια με τελικό αποτέλεσμα τον σημερινό τραγικό πόλεμο και την καταστροφή της χώρας.
Η Ουκρανία χρησιμοποιείται από τη Δύση και καταστρέφεται ως θυσία για την αποδυνάμωση της Ρωσίας. Κανείς από το πολιτικό κατεστημένο δεν ενδιαφέρεται για τα δεινά που προκαλούνται στην Ουκρανία από αυτόν τον πόλεμο.
Η μόνη τους ένοια είναι πως θα τα καταφέρουν να κρατήσει όσο περισσότερο είναι αυτό δυνατόν.
Οι πληθυσμοί των επαρχιών με τους Ρωσοουκρανικούς πληθυσμούς δέχονται και αυτοί μία πολύ άδικη επίθεση από όλους τους εμπλεκόμενους συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, αλλά δεν ήταν η Ρωσία αυτή που το ξεκίνησε όλο αυτό. Αυτός ο πολύ άδικος πόλεμος πάει πολύ πίσω και αυτοί ήταν τα πρώτα πραγματικά θύματά του, τότε που το όλο σκηνικό δεν είχε ακόμα κανένα ενδιαφέρον γιατι αυτοί που σφαζόντουσαν ήταν εν δυνάμει συμάχοι του διαβολικού εχθρού της Δύσης.
Για το αν δικαιολογείται η επίθεση της Ρωσίας, κατά τη γνώμη μου, η επηροή της Δύσης στην Ουκρανία είχε φτάσει στο σημείο να είναι υπαρξιακή απειλή για τη Ρωσία, εφόσον οι διοικούντες εκεί κρίνανε ότι αυτό είναι που συμβαίνει ναι, δικαιολογείται η επίθεση και μάλιστα πιστεύω ότι και για αυτόν ακριβώς το λόγο η Δύση ενεπλάκη εξαρχής στην Ουκρανία, ωστε να αναγκαστεί η Ρωσία να εμπλακεί σε έναν δύσκολο και κοστοβόρο από όλες τις πλευρές πόλεμο, τουλάχιστον αυτό πιστεύω ότι ήταν το πλάνο τους.
HighFidelity έγραψε:Ο Ζελένσκι, όποιος και να είναι, το ό,τι αμύνεται, δεν τον κάνει παράφρων. Είναι το μόνο που θα περίμενες από τον ηγέτη μιας χώρας που δέχεται επίθεση. Τι θα έπρεπε να κάνει, να συνθηκολογήσει και να παραδώσει τα κλειδιά; Αντιθέτως, νομίζω πως μέχρι στιγμής τα έχει πάει περίφημα, τώρα τα δύσκολα είναι εμπρός, γιατί οι στόχοι του και αυτού είναι μαξιμαλιστικοί πλέον, και θέλει η Ρωσία να ηττηθεί κατά κράτος. Κάτι που με τον Πούτιν στο τιμόνι, δεν νομίζω πως θα συμβεί (γιατί θα χάσει και την εξουσία λογικά...).
Ναι Ο Ζελένσκι και ο κάθε Ζελένσκι έχει το ιστορικό καθήκον να αμυνθεί για την πατρίδα του.
Δεν μίλησε κανείς για συνθηκολόγηση και να παραδόσει τα κλειδιά στη Ρωσία αμαχητί.
Όταν όμως συμβαίνει μία τέτοια σφαγή και τραγωδία επί μήνες μήπως θα έπρεπε να σκεφτεί κάποια στιγμή το πραγματικό συμφέρον της Ουκρανίας και του λαού της και αν χρειαζόταν ακόμα και να προκυρήξει εκλογές να αποτυπωθεί και η άποψη του κόσμου που εν τέλει υποφέρει;
Δεν θα έπρεπε να σταματήσει να είναι η μαριονέτα του ΝΑΤΟ και να ζητήσει τη γνώμη του λαού του;
Η Ελλάδα για πιο λόγο συνθηκολόγησε στον ΒΠΠ με την εισβολή των Γερμανών; Έπρεπε να πολεμήση μέχρι να σφαχτεί όλος ο στρατός μας; Δεν ήταν καλύτερα που γλίτωσαν τόσοι στρατιώτες εν τέλει;
Ακόμα και στο απίθανο σενάριο της Ουκρανικής στρατιωτικής νίκης και ανακατάληψης όλων των εδαφών η Ουκρανία την επόμενη μέρα θα είναι μία κατεστραμένη χώρα χωρίς υποδομές και δεσμευμένη με απίστευτα δυσβασταχτα δάνεια.
Έρημοποιημένη εοπίσης και πληθυσμιακά από τα εκατομμύρια πρόσφυγες που φύγαν Δυτικά και Ανατολικά. Αυτό είναι το συμφέρων της χώρας;
Εγώ στον Ζελένσκι βλέπω μία καρικατούρα η οποία όμως περιστοιχίζεται από τους καλύτερους του κόσμου στην τέχνη της σκηνοθεσίας. Τα ρούχα του, οι λόγοι που βγάζει, οι επισκέψεις που κάνει έιναι η τέλεια παράσταση αριστουργηματικά ενορχηστρωμένη για να πουλάει το αφήγημα στο Δυτικό πόπολο. Άλλωστε το θέατρο είναι και το επάγγελμά του. Του έχουν φτιάξει ένα επικό σενάριο, τον πληρώνουνε καλά και αυτός τους φέρνει το Όσκαρ. Αίσθησή μου είναι ότι από τον Απρίλιο και μετά όλες οι πράξεις του έρχονται ως εντολές από τη Δύση και είναι η μαριονέτα τους στο 100%.