Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By dstou
#5970
Κίνηση του Γενικού Δείκτη κάτω από τις 1.190 μονάδες ενώ επικρατεί ένας σχετικός εκνευρισμός μεταξύ αγοραστών και πωλητών. Εντωμεταξύ, μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση αναφορικά με την αξιολόγηση της ελληνικής αγοράς από αναπτυσσόμενη σε ανεπτυγμένη. Η συνάντηση του FTSE Country Classification έχει ήδη λάβει χώρα και βρίσκεται τώρα υπό συζήτηση με την Επιτροπή πολιτικής του οίκου FTSE.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση την ενδιάμεση αναθεώρηση του FTSE που έλαβε χώρα τον περασμένο Μάρτιοη ελληνική αγορά βρίσκεται στο «watch list» για πιθανή υποβάθμιση σε «advanced emerging» από «developed».


Πηγή:www.capital.gr



http://www.capital.gr/Markets.asp?id=2103954

Προχωπικά περιμένω σοβαρή πτώση για να μπω. Άμα κάτσει το σενάριο.
Άβαταρ μέλους
By koutsan
#11694 Πώς... αποδεκατίστηκε το Χρηματιστήριο

Πριν από 15 χρόνια ακριβώς, το ΧΑ «έπιανε» το ιστορικό υψηλό του, στις 6.355,04 μονάδες. Έκτοτε όμως, οι μισές εισηγμένες αποχώρησαν από το ταμπλό. Πλήρης κατάλογος με το μπαράζ των λουκέτων, τις δημόσιες προτάσεις, τις συγχωνεύσεις και το «έγκλημα» με τις ΑΕΕΧ.

Ήταν 17 Σεπτεμβρίου 1999 όταν ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών έκλεινε στις 6.355,04 μονάδες, επίπεδο που αποτελεί και ιστορικό υψηλό για την ελληνική αγορά.

Έκτοτε, φαίνεται να έπεσε ...περονόσπορος στο χρηματιστήριο, με αποτέλεσμα οι τότε εισηγμένες του να έχουν περιοριστεί περίπου κατά 50%! Οι μισές από τις χαμένες μετοχές έχουν τεθεί εκτός διαπραγμάτευσης, ενώ οι υπόλοιπες είτε την... έκαναν μέσω δημόσιων προτάσεων, είτε τελικά απορροφήθηκαν από άλλες εισηγμένες.

Τι σημαίνουν όλα αυτά:

Πρώτον, ότι είναι βαρύτατες οι απώλειες που κατέγραψαν οι επενδυτές είτε από το πλήθος των λουκέτων, είτε από όσες δημόσιες προτάσεις έγιναν σε πολύ χαμηλές αποτιμήσεις.

Δεύτερον, ότι υπάρχει έλλειψη αξιοπιστίας του Γενικού Δείκτη σε βάθος χρόνου, καθώς π.χ. το μέσο ποσοστό υποχώρησής των τιμών των μετοχών στο Χ.Α. από το 2000 μέχρι σήμερα είναι σαφώς μεγαλύτερο από αυτό που καταγράφεται επισήμως, μέσα από τις ποσοστιαίες μεταβολές του Γενικού Δείκτη.

Και τρίτον, ότι οι σημερινές επενδυτικές επιλογές στο Χ.Α. είναι πολύ λιγότερες σε αριθμό, καθώς οι νέες εισαγωγές στο χρηματιστήριο είναι ελάχιστες (μόλις μία την τελευταία πενταετία). Βέβαια, ορισμένοι υποστηρίζουν πως το Χ.Α. δεν έχασε και πολλά από την ποιότητα ή την εμπορευσιμότητα των τίτλων που αποχώρησαν, ωστόσο αυτό δεν ισχύει για όλες τις εταιρείες.


• Μπαράζ από λουκέτα

Για την οικονομική χρήση 2001, συνολικά 347 εταιρείες που ήταν εισηγμένες στο Χρηματιστήριο της Αθήνας είχαν εκδώσει τις ετήσιες λογιστικές τους καταστάσεις. Σήμερα, από αυτές τις 347 εταιρείες, περίπου η μία στις τέσσερις έχει τεθεί εκτός διαπραγμάτευσης και κάποιες άλλες (όπως δείχνουν τα οικονομικά τους στοιχεία) πολύ πιθανόν να ακολουθήσουν σύντομα...

Εταιρείες που είχαν πτωχεύσει και είχαν φύγει από το ταμπλό είχαμε και πριν από το 2001, όπως για παράδειγμα τη δεκαετία του 1990 τον Μαγγρίζο, τη Διεθνή Βιομηχανία Ενδυμάτων, την Cosmos, την Globe, την Αφοί Διαμαντή και ενδεχομένως και κάποιες άλλες.

Ωστόσο, από τις αρχές της δεκαετίας του 2002 έως και σήμερα, το... κακό παράγινε, ό,τι αυτό σήμανε για τα οικονομικά των μικροεπενδυτών. Έτσι, από το 2002 έως και σήμερα μετρήσαμε 89 εταιρείες(!) που ετέθησαν από τις χρηματιστηριακές αρχές εκτός διαπραγμάτευσης και οι μέτοχοί τους είτε έχουν απολέσει οριστικά το σύνολο της επένδυσής τους, είτε ευελπιστούν να πάρουν κάποια... ρέστα.

Χαρακτηριστικά είναι τα εξής παραδείγματα: Αφοί Μεσοχωρίτη, Αγροτική Τράπεζα, Alfa-Alfa Holdings, Αλυσίδα, ΑΛΚΑΡ-ΑΕΜΕΤ, Αλλατίνη, Alma-Ατέρμων, η κατασκευαστική ΑΛΤΕ, ο τηλεοπτικός σταθμός Alter, η Aspis Bank, η Ασπίς Πρόνοια, η Ασπίς Επενδυτική, η ΑΤΕΜΚΕ, οι Αθηναϊκές Συμμετοχές, τα super market Atlantic, η Betanet, η Cardico, η Connection, η Κορφίλ, η ΔΑΝΕ, η Δάρινγκ, η Datamedia, η Despec, η ΔΙΕΚΑΤ, η Domus Επενδυτική, η Εικόνα-Ήχος, η ΕΛΦΙΚΟ, η ΕΛΛΑΤΕΞ, ο Εμπορικός Δεσμός, η ΕΡΓΑΣ, η ΕΣΧΑ, η ΕΤΜΑ, η Ευρωπαϊκή Τεχνική, η FANCO.

Τη λίστα συμπληρώνουν οι κατασκευαστικές ΓΕΚΑΤ και ΓΕΝΕΡ, ο Γιαννούσης, η Γνώμων, η Χαλυβδοφύλλων, η Imperio, η Informatics, η Ιντερσάτ, ο Κεράνης, ο Κλαουδάτος, η Κλωνατέξ, τα Κλωστήρια Ναούσης, η Maxim-Περτσινίδης, η Microland, η Micromedia-Μπριτάννια, ο Μουριάδης, ο Μπαλάφας, η Νηματεμπορική, ο Πετζετάκις, ο Πουλιάδης, η Promota, η Ridenco, η Sex Form, η Shelman, η Stabilton, ο Τεγόπουλος, οι Τεχνικές Εκδόσεις, η Τεχνοδομή-Αφοί Τραυλού, η Θεμελιοδομή (αφού προηγουμένως είχε απορροφήσει την εισηγμένη Νέστος), ο Λεβεντάκης, η Veterin, ο Ξιφίας και ο Κατσέλης...

Πέρα όμως από τις 68 παραπάνω περιπτώσεις, υπάρχουν σήμερα και άλλες 18 εισηγμένες εταιρείεςπου έχουν τεθεί εκτός διαπραγμάτευσης και οι ελπίδες των επενδυτών να λάβουν μέρος έστω των κεφαλαίων που κατέβαλαν είναι -για ορισμένες από αυτές- περιορισμένες, όπως ΑΤΤΙΚΑΤ (ενδιάμεσα είχε εξαγοράσει τη Σιγάλας), Μηχανική, Έδραση, Ελληνική Υφαντουργία, Ηλεκτρονική, Χατζηιωάννου, Κεραμεία Αλλατίνη, Κούμπας Συμμετοχών, Παρνασσός, Τρόπαια, Τεξαπρέτ, ΒΑΛΚΑΝ Ακινήτων, ΒωβόςΒΩΒΟΣ 0,00%, Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες, Νεώριο Σύρου, ΣΑΟΣ (πρώην Ν. Γκάλης) και Τράπεζα Κύπρου.

Με άλλα λόγια, από τις 347 εισηγμένες του 2001, σήμερα εκτός διαπραγμάτευσης έχουν τεθεί οι 86, δηλαδή περίπου η μία στις τέσσερις! Φυσικά, με βάση τα τρέχοντα οικονομικά τους δεδομένα, υπάρχουν και άλλες εταιρείες που είναι πιθανόν να καταλήξουν σε μία από τις δύο αυτές κατηγορίες μέσα στο επόμενο δωδεκάμηνο...


Η πληγή των δημόσιων προτάσεων

Σε μεγάλη πληγή για το ελληνικό χρηματιστήριο έχει εξελιχθεί και το ζήτημα των δημόσιων προτάσεων, καθώς ουκ ολίγες εισηγμένες κατάφεραν και «απέδρασαν» από το Χ.Α. έναντι πολύ χαμηλών τιμημάτων. Βέβαια, όλες οι περιπτώσεις δεν είναι ίδιες, ενώ θα πρέπει να σημειώσουμε πως υπήρξαν υποβολές δημόσιων προτάσεων από εταιρείες που αργότερα αναγκάστηκαν να κλείσουν.

Σε κάθε περίπτωση, μεταξύ των εισηγμένων του 2001 που αποχώρησαν από το Χ.Α μέσω δημόσιων προτάσεων, συγκαταλέγονται οι εξής: Εκδόσεις Λυμπέρη και ΙΜΑΚΟ (οι δύο αυτές στη συνέχεια πτώχευσαν), Αγροτική Ζωής, Αγροτική Ασφαλιστική (ενδιάμεσα είχαν συγχωνευθεί), ΑΒ Βασιλόπουλος, Chipita (προηγουμένως είχε εισέλθει στο σχήμα της VIVARTIA), Δ.Ο. Λαμπράκη..

ΕΛΑΪΣ, ELBISCO, Eurodrip, Crown Hellas Can, Hyatt Regency, Informer, Ιπποτούρ, Κωτσόβολος και Ράδιο Αθήναι (ενδιάμεσα είχαν συγχωνευθεί), Φοίνιξ, Metrolife (ενδιάμεσα οι δύο τελευταίες είχαν συγχωνευθεί), Μπενρουμπή, Multirama, Notos Com, Vodafone, Παπαστράτος, ., RILKEN, Βάρδας, S&B Βιομηχανικά Ορυκτά, Ρόκας, Χάλυψ, ενώ σε σχετική διαδικασία βρίσκεται και η Μαΐλλης.

Πέραν αυτών των περιπτώσεων, υπήρξε η αποχώρηση από το Χ.Α. της υγιούς ΖΑΜΠΑ, χωρίς καν δημόσια εγγραφή(!) (διαγραφή λόγω χαμηλής οικονομικής δραστηριότητας), ενώ επίσης είχαμε και δημόσιες προτάσεις σε θυγατρικές, την ώρα όμως που οι μητρικοί τους όμιλοι παρέμειναν στο Χ.Α., όπως π.χ. Εθνική Ασφαλιστική, Olympic Catering, μέσω της VIVARTIA οι ΔΕΛΤΑ, Μύλοι Παπαφίλη, Evererst, Goody's και Μπάρμπα Στάθης, μέσω της Singular-Logic οι Delta-Singular και Logic-DIS και φυσικά ο Γερμανός μέσω ΟΤΕ, ενώ δρομολογείται η δημόσια εγγραφή της Cyclon από την επίσης εισηγμένη Motor Oil.

Με άλλα λόγια, συνολικά 31 μετοχές του 2001 αποχώρησαν από το ταμπλό του Χ.Α. χωρίς να είναι διαπραγματεύσιμες ούτε καν έμμεσα στο χρηματιστήριο (μέσω μητρικής τους), ποσοστό που αντιστοιχεί στο 8,9% του συνόλου των τίτλων του 2001... Αν προσθέσουμε και τις δημόσιες προτάσεις της δεύτερης κατηγορίας (δέκα), τότε το ποσοστό αυτό ανεβαίνει στο 11,8%.


• Οι συγχωνεύσεις

Σημαντική υποχώρηση του αριθμού των εισηγμένων είχαμε τα τελευταία 13 χρόνια και λόγω των συγχωνεύσεων που έγιναν. Αυτό, σύμφωνα με ορισμένους, είναι μάλλον θετική εξέλιξη, καθώς δημιουργούνται ισχυρότερα και μεγαλύτερα επιχειρηματικά σχήματα.

Σε κάθε περίπτωση, αναφέρουμε ενδεικτικά:

• Τα ΕΛΠΕ απορρόφησαν την Petrola του ομίλου Λάτση.
• Η Ελληνική Τεχνοδομική απορρόφησε την Άκτωρ και την Παντεχνική που είχε προηγουμένως απορροφήσει την επίσης εισηγμένη Κ.Ι. Σαραντόπουλος (ο σημερινός Όμιλος Ελλάκτωρ).

• Η ΓΕΚ συγχωνεύθηκε με την ΤΕΡΝΑ (η σημερινή ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ) αφού προηγουμένως είχε απορροφήσει και τον εισηγμένο Ερμή.
• Ο όμιλος Μυτιληναίου απορρόφησε την Αλουμίνιον της Ελλάδος.
• Η Alpha Bank απορρόφησε τις Alpha Leasing και την Εμπορική Τράπεζα (την Alpha Finance την είχε απορροφήσει πριν από το 2001).

• Η Εθνική Τράπεζα «προσάρτησε» την ΕΤΕΒΑ.
• Η Τράπεζα Πειραιώς απορρόφησε τις Πειραιώς Leasing, την ΕΤΒΑ Leasing και τη Γενική Τράπεζα.
• Η Folli Follie απορρόφησε τα ΚΑΕ και την Elmec Sport, πριν ρευστοποιήσει τη δραστηριότητα των αφορολογήτων ειδών.
• Ο OTE την Cosmote.
• Η Attica Group τον Στρίντζη (μετέπειτα Blue Star).

• Η Quest Holdings έχει απορροφήσει τις εισηγμένες Unisystems και Rainbow.
• Η ΑΕΓΕΚ την Ευκλείδης, η Intracom την Intrasoft, ο Νηρέας την Kego και τη Seafarm Ionian, η FITCO απορροφήθηκε από θυγατρική του ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ, ενώ δρομολογούνται οι απορροφήσεις της Cyclon από τη Motor Oil και της ΕΤΕΜ από την ΕΛΒΑΛ.

Τέλος, θα πρέπει να τονιστεί η απορρόφηση δεκάδων εταιρειών επενδύσεων χαρτοφυλακίου που διαπραγματεύονταν στο Χ.Α. το 2001 από «φίλιες (εισηγμένες επί το πλείστον) δυνάμεις».

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε τις περιπτώσεις: Alpha Επενδύσεων, Εθνική Χαρτοφυλακίου, Arrow, Δίας, Ελληνική, Επενδύσεις Αναπτύξεως, Επενδύσεις Εργασίας, Εξέλιξη, Ευρωδυναμική, Interinvest, Nexus, Πειραιώς Επενδυτική και Πρόοδος.

Σήμερα, ολοένα και περισσότεροι παράγοντες της χρηματιστηριακής αγοράς επισημαίνουν το πόσο μεγάλη ζημιά έκανε στο Χ.Α. η «απόσυρση» των ΑΕΕΧ (έμειναν μόλις δύο, Αιολική και Alpha Trust Ανδρομέδα), θυμίζοντας μάλιστα πως η επίσημη Πολιτεία είχε θεσπίσει φορολογικά κίνητρα, συμβάλλοντας στην καταβαράθρωση ενός κλάδου.

Στέφανος Κοτζαμάνης

http://www.euro2day.gr/news/market/arti ... thrio.html
Άβαταρ μέλους
By leonp
#12791 Πήρα το παρακάτω μήνυμα και η τιμή που δίνουν είναι εξευτελιστική και δεν αξίζει να δώσω τις μετοχές, καλύτερα να τις πετάξω - πιο πολύ θα ευχαριστηθώ.

Είναι υποχρεωτικό να τις δώσω, μπορώ να τις κρατήσω αφού δεν έχουν αξία;


Θέμα: Υποχρεωτική Δημόσια Πρόταση της εταιρίας H.I.G. Luxembourg Holdings 46 S.a.r.l.” για την αγορά κοινών, ονομαστικών, μετά ψήφου μετοχών της “Μ.Ι.ΜΑΪΛΛΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ-ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ” (δ.τ. “ Μ.Ι. ΜΑΪΛΛΗΣ Α.Ε.Β.Ε.”)

Αγαπητέ Επενδυτή,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι μέσω της Eurobank Equities ΑΕΠΕΥ μπορείτε να αποδεχθείτε την παραπάνω αναφερόμενη Υποχρεωτική Δημόσια Πρόταση σύμφωνα με τους όρους που ακολουθούν.

Όροι:
Προσφερόμενο τίμημα €0,115 / μετοχή
Άβαταρ μέλους
By GTS
#12805 Νομιζω ότι μολις μαζεψουν αρκετες θα στις παρουν σε αυτή την τιμη ειτε θελεις ειτε δεν θελεις. Απλα ξεχασε τες και πηγαινε παρακατω.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#12898
leonp έγραψε: “Μ.Ι.ΜΑΪΛΛΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ-ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ” (δ.τ. “ Μ.Ι. ΜΑΪΛΛΗΣ Α.Ε.Β.Ε.”)


Είναι η εταιρεία που εργάζομαι τα τελευταία 11 χρόνια . Οι νέοι επενδυτές θέλουν να τη βγάλουν από το χρηματιστήριο.
Κάποτε στέλναμε πλαστικό ( μεγάλα ρολά σαν μεμβράνη sanitas για τύλιγμα παλετών) στα 4 σημεία του ορίζοντα. Από Cleveland Ohio την εποχή που τους χτύπησε η Κατρίνα έως νησιά lofoten , Reunion στον Ινδικό και Harare Zimbabwe.
Τώρα έχουν παλιώσει οι μηχανές και έχουμε περιοριστεί στα Βαλκάνια.
Τελευταία επεξεργασία από mousatos και 21 Σεπ 2014, 09:57, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By koutsan
#12899
leonp έγραψε:Πήρα το παρακάτω μήνυμα και η τιμή που δίνουν είναι εξευτελιστική και δεν αξίζει να δώσω τις μετοχές, καλύτερα να τις πετάξω - πιο πολύ θα ευχαριστηθώ.

Είναι υποχρεωτικό να τις δώσω, μπορώ να τις κρατήσω αφού δεν έχουν αξία;


Θέμα: Υποχρεωτική Δημόσια Πρόταση της εταιρίας H.I.G. Luxembourg Holdings 46 S.a.r.l.” για την αγορά κοινών, ονομαστικών, μετά ψήφου μετοχών της “Μ.Ι.ΜΑΪΛΛΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ-ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ” (δ.τ. “ Μ.Ι. ΜΑΪΛΛΗΣ Α.Ε.Β.Ε.”)

Αγαπητέ Επενδυτή,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι μέσω της Eurobank Equities ΑΕΠΕΥ μπορείτε να αποδεχθείτε την παραπάνω αναφερόμενη Υποχρεωτική Δημόσια Πρόταση σύμφωνα με τους όρους που ακολουθούν.

Όροι:
Προσφερόμενο τίμημα €0,115 / μετοχή


Αν μαζέψει η H.I.G. το 90% των μετοχών η πρόταση γίνεται υποχρεωτική προς τους μετόχους (τώρα είναι υποχρεωτική από την πλευρά του προτείνοντος) και στις παίρνουν θες δεν θες = squeeze out (αν δεν τις "δώσεις" καταθέτουν το ποσό στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων).
Άβαταρ μέλους
By GTS
#13699 http://www.capital.gr/Articles.asp?id=2113710

Ένα βήμα πριν το squeeze out η Μαΐλλης

Του Χάρη Φλουδόπουλου

Μετά τη δήλωση από τον κ. Μιχάλη Μαΐλλη, ότι αποδέχεται τη δημόσια πρόταση για το σύνολο του 10,2% των μετοχών που κατέχει, πλέον ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τη σωτηρία μιας από τις πιο εξωστρεφείς ελληνικές βιομηχανίες τον όμιλο Μαΐλλης.

Οι μετοχές που κατέχει ο κ. Μ. Μαΐλλης, άμεσα και έμμεσα (μέσω της Horqueta) θα μεταβιβαστούν όλες μαζί μετά τη λήξη της περιόδου αποδοχής την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου.

Ωστόσο με τη HIGCapital να κατέχει αυτή τη στιγμή το 78,282%, η απόκτηση των μετοχών του Μ. Μαΐλλη σημαίνει ότι απαιτείται πλέον περίπου 1,5% για να φτάσει το όριο του 90% και να ενεργοποιηθεί το squeeze – out.

Η απόφαση του Μιχάλη Μαΐλλη να προχωρήσει στην πώληση των μετοχών του, επαναβεβαιώνει το μήνυμα που δόθηκε προ δύο εβδομάδων από το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας, όταν στην αιτιολογημένη γνώμη που δημοσίευσε χαρακτήρισε δίκαιο από οικονομικής άποψης και σύμφωνο με τις απαιτήσεις του νόμου το προσφερόμενο τίμημα των 0,115 ευρώ ανά μετοχή από τη HIG Luxembourg Holdings. Αυτό επιβεβαιώθηκε από την έκθεση της EUROBANK, ανεξάρτητου χρηματοοικονομικού συμβούλου, η οποία έθεσε ως τιμή ανά μετοχή, από €0,00 έως €0,019 (και με την πλέον "γενναιόδωρη" μέθοδο αποτίμησης, από €0,015, έως €0,031). Σύμφωνα δηλαδή με τον χρηματοοικονομικό σύμβουλο, η πραγματική αξία των μετοχών κυμαίνεται σε σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα, δηλαδή στο 1/10 του προσφερόμενου ανταλλάγματος της Δημόσιας Πρότασης

Ωστόσο εκτός από το ύψος του τιμήματος ανά μετοχή, ίσως το βασικότερο ζήτημα αφορά στην ίδια την εταιρεία, τη διάσωσή και συνέχιση της λειτουργίας της. Άλλωστε η πώληση των μετοχών από τον Μ. Μαΐλλη αποτελεί έμπρακτη επιβεβαίωση της γνώμης του Δ.Σ. της εταιρείας ότι η συμφωνία που επετεύχθη, είναι η καλύτερη δυνατή λύση για τη διάσωση και ανάκαμψη της εταιρίας. Άλλωστε είναι γνωστό ότι ο όμιλος,παρά την πρώτη αναδιάρθρωση του χρέους, εμφάνιζε υψηλό μη βιώσιμο δανεισμό ο οποίος καθιστούσε μονόδρομο την οικονομική κατάρρευση την οικονομική κατάρρευση.

Η έξοδος από το χρηματιστήριο αποτελεί μέρος του πλάνου διάσωσης της εταιρείας, η οποία με 1500 εργαζόμενους δέχθηκε αλλεπάλληλα χτυπήματα από την οικονομική κρίση και την εκρηκτική αύξηση του κόστους χρήματος για τις ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις. Η εταιρεία HIG που έχει συμφωνήσει να αναλάβει το χρέος και να προχωρήσει στη διάσωση και συνέχιση της λειτουργίας της εταιρείας, τοποθετείται στρατηγικά και όχι ευκαιριακά, σε επιχειρήσεις που κρίνονται ως αξιόλογες, ωστόσο για διάφορους λόγους αντιμετώπισαν δυσκολίες.

Η εταιρεία έχει παράσχει αναπτυξιακά κεφάλαια σε μια μακρά λίστα που ξεπερνά τις 200 επιχειρήσεις τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη.Οι πρώτες επενδύσεις της HIG στην Ευρώπη έγιναν την προηγούμενη δεκαετία, καθώς μέχρι τότε η εταιρεία εστίαζε κυρίως σε συμμετοχές στις ΗΠΑ. Σημειώνεται ότι η απόφαση της HIG να επενδύσει στον όμιλο Μαΐλλης ερμηνεύεται και ως ένδειξη των προθέσεών της για περαιτέρω δραστηριοποίηση στη χώρα μας.
Άβαταρ μέλους
By vice246
#24897 Σήμερα παρέδωσε το πνεύμα.....οι ξένοι σε κατάσταση πανικού πουλάνε με το κιλό τα χαρτιά......όπου φύγει-φυγει....
Άβαταρ μέλους
By GTS
#29495 Προσφατα ανακαλυψα ξανα το ΧΑΑ και επηδει θεωρω οτι σε καποια στιγμη θα ανακαμψει θα ηθελα να ρωτησω αν καποιος ξερει:

Στο Eurobank trader της Eurobank Χρηματιστηριακης μπορει καποιος να κανει συναλλαγες σε futures? δεν βλεπω πληροφοριες για το χρηματιστηριο παραγωγων στην αρχικη τους σελιδα. Αν ναι, πως ακριβως το κανεις σε αυτη την πλατφορμα;

Επισης σε ενα λογαριασμο βρηκα 100 μετοχες Μαιλης που ως γνωστον φευγει απο το χρηματιστηριο. Πια ειναι η διαδικασια να παρω τα 11.5 ευρω που αξιζουν αυτην την στιγμη?
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#32772 Αξίζει η Μαρφίν αυτή τη στιγμή? Πέρυσι τέτοια περίοδο είχε αρχίσει να ανεβαίνει... Αγόρασε κανείς?
Άβαταρ μέλους
By drdino
#36912 Αυτό εδώ λες; :lol:

http://www.autoblog.gr/2014/10/30/700-olokainoyrgia-volkswagen-passat-tha-katastrafoyn-logw-kataskeyastikoy-lathoys/