Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By vice246
#4533
Όπως όλα δείχνουν η επόμενη διαπραγμάτευση, στα τέλη του μήνα, της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα θα είναι επίπονη, καθώς, στο Παρίσι, φάνηκαν τα πρώτα σκληρά μηνύματα από τους δανειστές, που φτάνουν ακόμα και στο επίπεδο μείωσης των κατώτατων συντάξεων.
Όπως αναφέρει η Καθημερινή της Κυριακής, αν και οι εκπρόσωποι της Κομισιόν, εστίασαν στην εκπλήρωση των προαπαιτουμένων,  ενώ αυτοί της ΕΚΤ περιόρισαν τις παρεμβάσεις τους σε θέματα σχετικά με τις τράπεζες, όπως η ρύθμιση για τα «κόκκινα» δάνεια, το ΔΝΤ επί της ουσίας αμφισβήτησε με αιχμή τις ομαδικές απολύσεις και τον συνδικαλιστικό νόμο τη μεταρρυθμιστική βούληση της κυβέρνησης και έβαλε στο τραπέζι ακόμη και θέμα μείωσης της κατώτατης σύνταξης.
Με αφορμή την απαίτηση του ΔΝΤ, όπως αναφέρει η εφημερίδα, σημειώθηκε «έκρηξη» του συμβούλου του πρωθυπουργού Στ. Παπασταύρου, που φέρεται να είπε πως «κανείς δεν μπορεί να ζήσει με τα λεφτά που λέτε», ενώ αντίστοιχα οξύς υπήρξε και ο εκ των εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ Χρ. Πρωτόπαπας.


newmoney.gr

οπως ειπε στη σημερινη συνεντευξη (στη ΔΕΘ) ο μπενυ...εξεταζεται το παραδειγμα της ιρλανδιας...δηλ. να εξοφληθει η συμμετοχη του ΔΝΤ (που αποτελει και το μικροτερο ποσο των δανεικων)...και να παρει μπουλο ...
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#4610 Καταλυτική η επίδραση της κρίσης στην κοινωνία. Προσαρμόζονται σιγά σιγά οι πολίτες


Η έρευνα η οποία δημοσιεύεται στο Βήμα της Κυριακής δείχνει όχι μόνο την πραγματικά καταλυτική επίδραση της πενταετούς κρίσης στην ελληνική κοινωνία και δη στις αντιλήψεις, αλλά και πως διαμορφώνονται πια οι νέες αντιλήψεις για την οικονομία, το κράτος, την εργασία και την παραγωγή.
Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, στην έρευνα του φετινού Σεπτεμβρίου τα νοικοκυριά εμφανίζονται λιγότερο απαισιόδοξα για την εξέλιξη των οικονομικών τους, σε σχέση με την αντίστοιχη έρευνα του περυσινού Φεβρουαρίου,
Όμως, την ίδια στιγμή, η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας χειροτερεύει, σύμφωνα με το το 40,5%, ενώ το 34,1% λέει ότι παραμένει ίδια και το 25,1% ότι βελτιώνεται.
Στο ερώτημα ποια κοινωνικοεπαγγελματική ομάδα μπορεί να συνεισφέρει περισσότερο στην ανάπτυξη της χώρας τα επόμενα χρόνια, το 73,8% απαντά οι αγρότες, το 72% οι επιχειρηματίες και το 64,1% οι εφοπλιστές.
Όσο για το θεσμό που εμπιστευόμαστε οι Έλληνες περισσότερο για την πρόοδο και την ευημερία της χώρας, το 43% απαντά το στρατό, το 40% τις επιχειρήσεις και το 33,7% την Αστυνομία.
Στον αντίποδα βρίσκονται τα ΜΜΕ (1,9%), τα συνδικάτα (5,7%) και τα κόμματα (7,6%).
Επίσης, το 79,1% των ερωτηθέντων θεωρεί ως βασική προτεραιότητα της χώρας τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

http://news247.gr/eidiseis/koinonia/ere ... 13514.html


Τι σχεση εχει ο στρατος και η αστυνομια βεβαια με την προοδο δεν ξερω...
Άβαταρ μέλους
By BEAMS
#4615
bibendum έγραψε:

Τι σχεση εχει ο στρατος και η αστυνομια βεβαια με την προοδο δεν ξερω...


Γιατί ξέρουν αυτοί που απαντήσανε στην έρευνα :s_biggrin ; Έτσι τους ήρθε, έτσι απαντήσανε.
Μιλάμε πως όταν το επίπεδο λειτουργικού αναλφαβητισμού σ' αυτή τη χώρα έχει χτυπήσει κόκκινο, κάτι τέτοιες έρευνες είναι ο ορισμός της ανακρίβειας και του καταγέλαστου.
Άβαταρ μέλους
By vasilis 1200101
#4633 Ο στρατός και η αστυνομία, παραδοσιακά θα φέρνουν πάντα ένα πιάτο φαί το μεσημέρι στο σπίτι ο κόσμος να χαλάσει... Συν το κλίμα φόβου των τελευταίων ετών και την σύνδεση της επιβολής με την ευμάρεια και την ευημερία.
Σσσσσσστ όμως, γιατί οι δυνάμεις καταστολής της χώρας μας είναι τα "παιδιά" μας που τελείωσαν το λύκειο και έψαχναν τα σίγουρα λεφτά κάθε πρώτη του μήνα και δεν κάνει να στεναχωρηθούν οι μαμάδες.
Δυστυχώς προσυπογράφω με θλίψη τον λειτουργικό αναλφαβητισμό.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#4641 Συνήθως η ερώτηση σε τέτοιες έρευνες, οι οποίες βγάζουν σταθερά ως πρώτη απάντηση τις Ε.Δ., δεν αφορούν την ανάπτυξη. Η ερώτηση έχει να κάνει με τον θεσμό που εμπιστεύονται περισσότεροι οι πολίτες. Θεωρώ ότι κι εδώ κάτι τέτοιο εννοούν, απλά οι δημοσιογράφοι γράφουν πίπες, ως συνήθως.

@vasilis 1200101: Κάθε 21 του μηνός ήταν η πληρωμή για τους στρατιωτικούς. :s_biggrin
Άβαταρ μέλους
By vice246
#4647 υποθετω οτι η ερωτηση αφορουσε στην εμπιστοσυνη που απολαμβανουν, παραδοσιακα, ο στρατος και η αστυνομια ως φορεις ασφαλειας στη χωρα....και οχι σε σχεση με την οικονομικη προοδο....

αυτο που καταλαβαινω ειναι οτι "ο λαος" μπορει να θεωρειται σοφος...πλην ομως εχει κοντη μνημη....και εξακολουθει να επηρεαζεται αποκλειστικα απο τα μεσα...τα οποια βεβαια στην ερευνα, απαξιωνει...
το θετικο ειναι η μεταστροφη του κοινου σε καλυτερη ψυχολογια για το αυριο...και αυτο βοηθαει σημαντικα....
βελτιωση στην οικονομια χωρις θετικη ψυχολογια δεν γινεται....

εντιτ....^.με προλαβες... :s_yes
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#4670 Ο "λαός" επηρεαζεται και κλίνει αποκλειστικα σε οτι θεωρει οτι ειναι προς το συμφέρον του. Αλλιώς η προεκλογικη περίοδος ε θα ηταν γεματη με υποσχεσεις καθε ειδους. :shifty:

Περι Ε.Δ. και Σ.Α. προφανως και ειναι οτι γραφεται απο τους 2 ακριβως απο πανω. :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
#4728
bibendum έγραψε:Τι σχεση εχει ο στρατος και η αστυνομια βεβαια με την προοδο δεν ξερω...


Προφανώς οι ερωτηθέντες δέν μπορούσαν να απαντήσουν ότι ήθελαν, υπήρχαν συγκεκριμένες επιλογές

Αν με ρωτάγανε τί εμπιστευεσαι περισσότερο, τον στρατό, τα κόμματα ή τα ΜΜΕ, μεταξύ των τριών και γώ τον στρατό θα επέλεγα.

Αν επιλεχτούν σωστά οι πιθανές απαντήσεις, αυτού του είδους τα γκάλοπ μπορούν να βγάλουν ότι αποτέλεσμα επιθυμεί αυτός που το διενεργεί.

Πχ ρωτάνε, ποιός είναι καταλληλότερος για επόμενος πρωθυπουργός, Σαμαράς ή Πολ Ποτ? Την επόμενη μέρα στις εφημερίδες θα γράφει οτι 95% των ελλήνων θέλουν Σαμαρά :s_biggrin
Άβαταρ μέλους
By vice246
#5477
Έρχεται αναβάθμιση της Ελλάδας από τον οίκο αξιολόγησης S&P την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την Bank of America κατά μία βαθμίδα, στο B από B- που είναι σήμερα.
Εξάλλου, και η Morgan Stanley προχώρησε σήμερα στην αναβάθμιση των προβλέψεών της για την ελληνική οικονομία. Ο οίκος εκτιμά ότι η οικονομία έχει σχεδόν πιάσει πάτο. "Όμως, το βασικό ερώτημα για τους επενδυτές είναι εάν η Ελλάδα μπορεί να επιτύχει διατηρήσιμη ανάπτυξη. Πιστεύουμε ότι μπορεί, αλλά μάλλον θα χρειαστεί περισσότερο καιρό από ό,τι αναμένεται”, εξηγεί ο οικονομολόγος της Morgan Stanley Daniele Antonucci

newmoney.gr

:s_whiteflag
Άβαταρ μέλους
By markvag
#5525 Α, ωραία, είδα καμιά 100αριά επενδυτές να μαζεύονται με τσάρτερ για να έρθουν. Κουβαλούσαν βαλίτσες λεφτά για τις επενδύσεις τους...


Άκουσα επίσης ότι η ανεργία θα εξαφανιστεί και ότι οι μισθοί θα ανέβουν σε επίπεδα που θα σου επιτρέπουν να ζεις αξιοπρεπώς...


We love Antonis... :yahoo:
Άβαταρ μέλους
By markvag
#5545
bibendum έγραψε:Μα φοβουνται τον Τσιπρα, ετσι δεν ειπε ο Antonis?


Όχι ρε γαμώτο... Αυτός ο κερατάς ο Τσίπρας φταίει πάλι;;;;; :s_mad


Ο Antonis, εκτός από τα παιδιά του (εντάξει, δεν βάζω και το χέρι μου στη φωτιά... δεν ήμουν μπροστά... :s_omg ), φταίει για τίποτα;;;;
Άβαταρ μέλους
By Red Garland
#5560 Ακούσατε τον Βενιζέλο στη ΔΕΘ ?? Ότι το χρέος-προς-ΑΕΠ της Ελλάδας είναι 60% και όχι 180%;; :s_crazy
Ευτυχώς το 87% του ελληνικού χρέους ανήκει στα χέρια θεσμών και όχι της αγοράς. Και αντί να έρθει να στρατευθεί μαζί μας, να κάνουμε μια εθνική διαπραγμάτευση και να ολοκληρώσουμε τώρα την επιβεβαίωση του ζητήματος της βιωσιμότητας με παραμετρικές αλλαγές, αντί να καταλάβει τι λέει η αγορά, υπάρχουν διεθνή funds τα οποία βγάζουν λεφτά από το ελληνικό χρέος, επειδή έχουν καταλάβει ότι είναι βιώσιμο και συμφέρει. Και λένε δεν καταλαβαίνετε ότι το χρέος σας πραγματικά είναι σε καθαρή παρούσα αξία, αν το προεξοφλούσαμε όλο τώρα, μόνο το 60% του ΑΕΠ; Μόνο 60%; Και κάνουν καταχωρήσεις στα διεθνή μέσα ενημέρωσης και λένε αυτές οι κερδοσκοπικές διεθνείς επιχειρήσεις: προσέξτε, η Ελλάδα δεν έχει χρέος όσο φαίνεται. Γιατί πρέπει να δούμε ποια είναι η διάρθρωση. Η διάρκεια, το επιτόκιο. Δεν αρκεί να βλέπεις το κεφάλαιο μόνο σε σχέση με το ΑΕΠ. 'Αμα δεν δεις το επιτόκιο τι βλέπεις;

Ότι εάν τα υπολογίσεις όλα αυτά είναι 60% του ΑΕΠ το χρέος.
Δεν είναι 180. Αντί να το συνειδητοποιήσουμε αυτό και να στρατευθούμε, λέμε διάφορα λογάκια. Αυτά έχω ακούσει εγώ, αυτά τα δυο κορυφαία έχω ακούσει.
Εθνος
Άβαταρ μέλους
By GTS
#5570 Χωρις να ξερω πως εβγαλε ακριβως αυτό το νουμερο μιλαει σε λογους καθαρης παρουσης αξιας. Από την στιγμη που εχεις χρεος με πολύ χαμηλα επιτοκια ή με περιοδο χαριτος για χ χρονια αν το κανεις πι βι προφανως και θα βγει αρκετα μικρο σε σχεση με το notional.
Άβαταρ μέλους
By Red Garland
#5698 Το ότι έχεις πολύ χαμηλά επιτόκια χειρότερο είναι γιατί σε οδηγεί σε υψηλότερη PV απ ό,τι αν είχες υψηλότερα επιτόκια.
Όταν έχεις περίοδο χάριτος, αν κάνεις PV στο χρέος στην ονομαστική τιμή δεν έχει νόημα. Είναι σα να δανείζομαι 20 δις τώρα για 10 χρόνια interest free και να λέω ότι χρωστάω τώρα λιγότερα επειδή θα τα πληρώσω στο μέλλον τα 20δις. Στην πράξη χρωστάω 20 δις ή η Ελλάδα χρωστά 320δις με αυτή τη συγκεκριμένη διάρθρωση, γιατί πέρα από χρήμα έχω δανειστεί και χρόνο. Τώρα αν αφαιρέσω το κόστος του χρόνου προφανώς θα χρωστάω λιγότερα, αλλά αυτό είναι μια λογική ακροβασία.

Το θέμα είναι ότι πάει σκόπιμα να μπερδεψει δύο διαφορετικά μεγέθη για να δείξει ότι είμαστε καλύτερα από την πραγματικότητα.
Όταν είναι παγκοσμίως συμφωνημένο ότι το μέγεθος χρέος-προς-ΑΕΠ αποτυπώνεται με συγκεκριμένο τρόπο ώστε και να είναι συγκρίσιμο με χώρες και συγκρίσιμο με όρια βιωσιμότητας. Μόνο το IMF και η Παγκόσμια τράπεζα παίρνει παρούσα αξία και αυτό στο εξωτερικό(όχι δημόσιο) χρέος χωρών χαμηλού εισοδήματος και για να δει συγκεκριμένα πράγματα.