mjacob έγραψε:καμιά εναλλαγή περιβάλλοντος όμως δεν θες;
Αν ζεις σε πολη που δεν εχει θαλασσα (πχ Σικάγο) αυτό που θελεις είναι για τις μερες που θα εισαι διακοπες να εισαι οσο το δυνατον περισσοτερο στην θαλασσα για μπανια και θαλασσια σπορ.
QsisVTS έγραψε:εκεί δεν υπάρχει μια τεράστια λίμνη; (δε λέω ότι η λίμνη είναι θάλασσα, αλλά όπως και να χει δεν υπάρχει η επαφή με το υγρό στοιχείο;)
εχει λιμνη αλλα προφανως δεν είναι θαλασσα. επισης οι λιμνες είναι και επικίνδυνες για πνιγμούς γιατι πιθανών να εχουν ρευματα αλλα σε αυτές τις πολεις χρησιμοποιούνται (ειδικα στο παρελθον) για την βιομηχανια και είναι σουπερ μολυσμένες.
έκανε ζέστη αλλά ήταν οκ.. με το που κατεβαίνω γλυφάδα μου κόπηκε η ανάσα από την υγρασία για τη μπόχα βοήθησαν οι απεργίες στα σκουπιδιάρικα, αλλά η υγρασία ήταν ανυπόφορη και φυσικά μέχρι και σήμερα το πρωί που έφυγα χωρίς a/c δεν παλευόταν αρχίζεις να κολλάς άμεσα
οπότε και κοντά στη θάλασσα η υγρασία μπορεί να μην παλεύεται καθόλου, ίσα ίσα στην αθήνα δηλαδή όλα τα παραθαλάσσια μέρη το καλοκαίρι είναι ζόρικα σε σχέση με βόρεια προάστια ας πούμε ή γενικά πιο βουνίσιες καταστάσεις
GTS έγραψε:ο αερας κανει ευχαριστη την ατμοσφαιρα
Στους 35 βαθμούς; Μαζοχισμός να είσαι σε μη κλιματιζόμενο χώρο στην Ελλάδα το καλοκαίρι...
Μπορεί κάποιος να μου προτείνει "καλό" εστιατόριο στην Αθήνα για "ιδιαίτερη περίσταση" (βλέπε επέτειο γάμου); Απαιτούμενα:
1) Καλό φαγητό
2) καλό περιβάλλον (πχ κήπος)
3) κόστος προφανώς μεγάλο αλλά όχι και να είναι απαγορευτικό (μέχρι 70-80 το άτομο με κρασί)
4) πιθανότατα θα ακολουθήσουν και οι δύο κόρες, οπότε θα πρέπει να μπορούν να φάνε και εκείνες, χωρίς ωστόσο το κόστος να είναι τελικά x 4 (πχ αν εγώ και η σύζυγος επιλέξουμε κάποιο μενού, να υπάρχουν και αξιοπρεπή πιάτα ala cart για τις μικρές)
Υποψήφια μέχρι τώρα ... Σπύρος και Βασίλης και Aleria. Για το πρώτο θεωρώ ότι το κόστος μπορεί να κρατηθεί σε "λογικά" πλαίσια αλλά το φαγητό δεν είναι κάτι εντυπωσιακό και ότι τα περισσότερα πιάτα μου φαίνονται βαριά, για το δεύτερο πιθανολογώ ότι ναι μεν θα είναι ωραίες γεύσεις αλλά το κόστος θα ξεφύγει και οι ποσότητες θα είναι και μικρές ...
Κάθε πρόταση καλοδεχούμενη...
Το φαγητό του είναι εξαρετικό, αλλά είναι προσανατολισμένο αποκλειστικά σε θαλασσινά πιάτα.
https://www.tripadvisor.com/Restaurant_ ... ttica.html
ΥΓ: Δεν έχω πάει, γιατί με έχει αποτρέψει το κόστος, που είναι το υπερδιπλάσιο ενός καλού εστιατορίου, αλλά για τέτοιες περιστάσεις, ίσως και να λέει κάτι τέτοιο. Απλώς το πρότεινα αν δεν το γνωρίζατε. 2 αστέρια Michelin υπόψιν και υπερθετικές κριτικές από παντού.
Εκεί την πήγα πέρυσι. Για να το καταφέρω, μάζευα λεφτά (1-2 ευρώ την ημέρα) για 1.5 χρόνο και ήταν η απόλυτη έκπληξη για εκείνη! ΔΕΝ θες να ακούσεις λογαριασμό (ούτε εγώ θέλω να θυμάμαι) ειδικά με το μεγάλο menu + τα κρασιά που το συνοδεύουν. Βέβαια η εμπειρία, συνολικά, αξίζει και το τελευταίο ευρώ και θα το έκανα ευχαρίστως και πάλι αν το ποσό που απαιτείται δεν "πόναγε" ΤΟΣΟ πολύ!