Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Serf
#535138

< Note >
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#536213 αυτές τις μέρες που είχα άδεια πήγα και έκανα φουλ εξετάσεις πήγα και είδα ενδοκρινολόγα , τα έκανα όλα να τελειώνω με αυτές τις βλακείες, βγήκαν όλα πολύ ωραία και καλά και μπράβο μου

αφού λοιπόν με εξέταζε και τα λέγαμε που πετάει στο τέλος να κάνεις και βιταμίνη D επιπλέον :dizzy:

και λέω, εγώ να κάνω βιταμίνη D; εγώ; που είμαι ο βασιλιάς του ήλιου και της θάλασσας (και του πολιτισμού, μας ζηλεύουν οι ξένοι) ; :rant: και δε μου το έλεγες πιο πριν να την είχα κάνει ήδη;

μου απαντάει ότι πολλοί δεν έχουν και ας έχουμε ήλιο θάλασσα (και πολιτισμό)

μα είμαι κατράμι!! (ήμουν έτοιμος να κατεβάσω παντελόνι να δείξω άσπρο κωλομέρι)

ε κάνε μου λέει :rtfm:

ε θα κάνω της λέω (τα λεφτά φεύγουν αβέρτα, α ρε πουσταρά μπουμπούκο και συριζαίοι με την δημόσια υγεία του κώλου σας που δεν μου κάλυψε όλα όσα έπρεπε να γίνουν)

τεσπά στέλνω τις εξετάσεις που είχα κάνει αλλού και περιμένω και την D που έκανα εκεί, μου λέει βγήκε οκ η D
ε φυσικά της λέω αφού είμαι όλη μέρα στον ήλιο λέμε :rtfm:

μετά ρωτάω η tsh μου γιατί έπεσε και έγινε 2.4?
μπορεί να έχει να κάνει με το διαφορετικό εργαστήριο μου λέει

μα στο ίδιο πάω (και ας μου σπάνε κάθε φορά τις φλέβες) ακριβώς για αυτό το λόγο να έχω ένα σταθερό σημείο αναφοράς

ε τυχαίνει μου λέει, τεσπά δεν παίρνεις τίποτα (έχω κανονικές T3/4) τα λέμε του χρόνου


:dizzy: :dizzy: :dizzy:

δε βγάζω άκρη με τους γιατρούς, τι θέλω και πάω τζάμπα αγχώνομαι και στο τέλος μόνος μου γίνομαι καλά αφού μόνος μου γίνομαι και κακά

θα τους γράψω όλους στα @@ μου ακόμα περισσότερο και θα γίνω βούδας
Άβαταρ μέλους
By xenos
#536280 Οι ενδοκρινολόγοι είναι ιδιαίτερη περίπτωση. Εμένα η γυναίκα μου έχει πάει σε 2-3 μέχρι να καταλήξει σε κάποιον. Καθένας τους έκρινε διαφορετικές ποσότητες Τ4. Αφού λέω αυτοί παίζουν εμπειρικά σαν τους μάγους της φυλής. :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#536299 ναι μάλλον κάτι τέτοιο γίνεται.. τεσπά, χάλασα ένα 200αρι με λίγα λόγια για να μάθω ότι καααααατι μπορεί να συμβεί στο μέλλον αλλά δεν είμαστε και βέβαιοι και ότι ναι έχω κάτι, αλλά δεν έχω κιόλας, άρα το παρακολοθούμε...

σχεδόν μαντείο των δελφών :lol:

τελοσπάντων καλό είναι να ξέρεις τι σου συμβαίνει, αλλά άλλες φορές είναι απλά περιττό άγχος

και ο παππούς μου έμαθε στα 86 ότι κάτι έχει και χέστηκε ούτε καν κατάλαβε τι του έλεγαν.. και η μάνα μου κάτι που το έψαξε στα 50+ της έχει αλλά δεν παίρνει τίποτα εδώ και 16 χρόνια και μια φορά που πήγε να της δώσει λέει έχω ταχυκαρδίες, άρα οκ μην πάρεις :lol:

εντάξει δεν είναι βέβαια όλα αστεία, έχω συναδέλφισσα που έχει τη χασιμότο σε σοβαρό επίπεδο όπως και φίλη πιο μικρούλα από μένα που λόγω όζων αφαίρεσε τελείως το όργανο, εγώ έχω και δεν έχω άρα όποτε νιώθω θα λέω ότι έχω, όποτε νιώθω ότι δεν έχω :roll:

θα κάτσω να διαλογιστώ να μου πέσουν τα αντισώματα :shifty: τα anti-tpo έπεσαν (γιατί έτσι.. καμιά εξήγηση) κοντά στο όριο τα anti-tg είναι ψηλά θα πέσουν και αυτά ή μπορεί και όχι

εν τω μεταξύ και ο κάθε γιατρός ανάλογα την ειδικότητα τα εξηγεί και διαφορετικά.. πάω για υπέρηχο και μου γράφει ο ακτινολόγος ότι εχω τεράστιους λεμφαδένες (18mm) που του ακούγονται καλοήθεις πιθανότατα αντιδραστικοί..

δηλαδή; ρωτάω;
τίποτα κάνα μικρόβιο θα είχες

ρωτάω τον παθολόγο μου
μου λέει θα ήσουν άρρωστος..
μα δεν είμαι έχω να αρρωστήσω καιρό και νομίζω ότι πάντα έτσι είναι

μετά πάω στην ενδοκρινολόγα μου λέει αυτοί δεν ξέρουν να εκτιμήσουν τη συνολική εικόνα, είναι τουμπάνια γιατί αυτοί παράγουν τα αντισώματα επειδή βλέπουν το όργανο ως ξένο σώμα και του επιτίθενται

φοβερά πράγματα συμβαίνουν δηλαδή
Άβαταρ μέλους
By Serf
#536936 Ένα πολύ επίκαιρο και πάρα πολύ ενδιαφέρον άρθρο:

ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ

Συνεχίζοντας τους πειραματισμούς μας με τους αριθμούς, ερχόμαστε σε ένα αγαπημένο θέμα της ιστοσελίδας. Για την ακρίβεια, η ιδέα για το ίδιο το άρθρο ξεκίνησε από μια συζήτηση μεταξύ επιστημόνων υγείας, με αφορμή την σχετική ερώτηση που βρίσκεται στην αρχή.

Η αυθόρμητη απάντηση συνήθως είναι κάτι σαν «90%; Δεν είναι κι άσχημα».

Αν εξετάσουμε το θέμα από την πλευρά της επιδημιολογίας των λοιμωδών νόσων, τα πράγματα, δυστυχώς, είναι αρκετά διαφορετικά.

Βασικός παράγοντας που πρέπει να γνωρίζουμε πριν αποφανθούμε, είναι η μεταδοτικότητα της νόσου. Εκφράζεται με το μέγεθος R0, που λέγεται βασικός αριθμός αναπαραγωγής, υπολογίζεται μαθηματικά, και αποτελεί τον αριθμό των ατόμων που θα μολύνει ένας ήδη μολυσμένος άνθρωπος, όταν εισέλθει σε πληθυσμό που αποτελείται από 100% ευαίσθητα άτομα. Για τον ιό της ιλαράς το R0 έχει υπολογιστεί σε 12-18 (συνηθέστερα συναντάται το 18).

ebolar0_custom-51327a6a4853632602173cc2fa7ad8339aac5630-s4-c85Από το R0 προκύπτει και το λεγόμενο «Herd Immunity Threshold», δηλαδή το ελάχιστο όριο ατόμων με ανοσία σε έναν πληθυσμό, έτσι ώστε αυτά να δρουν προστατευτικά, σχηματίζοντας έναν «τοίχο» μέσω του φαινομένου που ονομάζεται ανοσία του κοπαδιού, περιορίζοντας τα ξεσπάσματα επιδημιών μεταξύ αυτών που δεν έχουν ανοσία (μη εμβολιασμένοι ή σε ανοσοκαταστολή). Ορίζεται ως 1-1/R0 και για την ιλαρά βγαίνει 0,944, δηλαδή το κατώφλι για να επιτευχθεί ανοσία της κοινότητας είναι 94,4%. Το ποσοστό αυτό αφορά την πραγματική ανοσία, όχι το ποσοστό του εμβολιασμού. Λαμβάνοντας υπόψη πως,

για άγνωστους λόγους, περίπου το 1% των εμβολιασμένων ατόμων δεν αποκτά ανοσία,
τα μικρά παιδιά κάτω των 15 μηνών δεν εμβολιάζονται για τον ιό της ιλαράς,
σε ορισμένες παθήσεις αντενδείκνυται ο εμβολιασμός και
ένα ποσοστό του πληθυσμού βρίσκεται σε ανοσοκαταστολή (καρκινοπαθείς, ασθενείς με AIDS, μεταμοσχευμένοι κ.ο.κ.),
ο στόχος για το ποσοστό του εμβολιασμού πρέπει να είναι πολύ πάνω από αυτό το όριο και να πλησιάζει το 100%.

measles-in-western-australia-7-638

Ίσως σας φαίνεται υπερβολικό να διαβάζετε ότι καταρρέει η ανοσία σε μια κοινότητα με εμβολιαστική κάλυψη 90%. Όπως και προηγουμένως, θα επιστρατεύσουμε τα μαθηματικά για να σας αλλάξουμε τη γνώμη.

Ο πραγματικός αριθμός αναπαραγωγής (effective reproduction number), R ή R(e), προκύπτει αν πολλαπλασιάσουμε το R0 με το κλάσμα του πληθυσμού που είναι επιρρεπές σε λοίμωξη. Αν το R < 1, τότε η επιδημία φθίνει και τα περιστατικά μειώνονται. Αν το R = 1, ο αριθμός των περιστατικών παραμένει σταθερός, δεν έχουμε ξέσπασμα δηλαδή. Αν R > 1, τότε τα περιστατικά αυξάνονται εκθετικά. Υποκαθιστώντας τα νούμερα για την περίπτωση του 90%, έχουμε R= 18×0,1 = 1,8. Δηλαδή σε μία κοινότητα με ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης 90%, η εμφάνιση ενός άρρωστου με ιλαρά θα οδηγήσει σε εξάπλωση της ασθένειας μεταξύ των επιρρεπών μελών της κοινότητας με εκθετικό ρυθμό, όπου κάθε ένας που θα μολύνεται θα την μεταδίδει σε άλλους δύο περίπου, οδηγώντας στην κατάρρευση της ανοσίας του κοπαδιού.

Στα παρακάτω βίντεο, μπορείτε να παρακολουθήσετε την προσομοίωση μιας επιδημίας ιλαράς στην πόλη της Νέας Υόρκης με ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης 80% και αντίστοιχα με ποσοστό 95%. Στην περίπτωση του 90%, αυτό που θα άλλαζε θα ήταν ο χρόνος εμφάνισης της απότομης αύξησης των περιστατικών, όμως η τελική εικόνα, αν και σαφώς βελτιωμένη, θα έμοιαζε πάρα πολύ με αυτήν του 80%.

Οι προσομοιώσεις δημιουργήθηκαν με τον FRED Measles Epidemic Simulator του University of Pittsburgh, διαθέσιμο στη διεύθυνση http://fred.publichealth.pitt.edu/measles/.



Κλείνοντας, θα ήθελα να επισημάνω κάτι που προκύπτει από τους αριθμούς για την ιλαρά. Δυστυχώς, το μεγάλο R0 σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες, όπως η μόνιμη ύπαρξη δεξαμενής ευαίσθητου στην ιλαρά πληθυσμού (παιδιά κάτω των 15 μηνών) σημαίνει πρακτικά ότι η εξάλειψη της νόσου είναι σχεδόν αδύνατη, τουλάχιστον μόνο μέσω των εμβολιασμών. Αυτό εφιστά ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη διατήρησης της ανοσίας του κοπαδιού στην βέλτιστη κατάσταση και της επιθετικής, κατά τη γνώμη μου, αντιμετώπισης φαινομένων λειτουργικού αναλφαβητισμού και τσαρλατανισμού που κρύβονται πίσω από τη μόδα του αντιεμβολιαστικού κινήματος.
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#537019 Ο μεγάλος γιός έχει κύστη κόκκυγος και έκανε συρίγγιο, η κλασσική μέθοδος καθαρίσματος είναι χειρουργείο και εκτός εργασίας 1 μήνα να κλείσει η τομή με καθημερινά αλλαγή γάζες κλπ, δεν θέλει να την κάνει γιατί λέει ότι αν πάρει ένα μήνα άδεια θα τον απολύσουν, υπάρχει και η περίπτωση με Laser που είναι ΟΚ σε μια ημέρα όπως λένε, οπότε μια 3ήμερη άδεια μπορεί να πάρει, υπάρχει εδω κάποιος με ανάλογη εμπερία στο θέμα ή γιατρός που να μας φωτίσει τι απόφαση να πάρουμε ?

Ευχαριστώ εκ τν προτέρων.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#537020 φίλε μου το θέμα είναι να μην το αφήσει, φίλος μου που το άφησε μια 10ετια του έβγαλαν τόσο πράγμα που σκέψου χώραγε ένα ποντίκι pc στο κενό (δεν θα πόσταρα τη φωτό φωτό γιατί είναι φρικιαστική, ας μην σας αηδιάσω )

έκανε φυσικά πολύ καιρό να κλείσει, έβαζε κάτι φύκια να γίνει ανάπλαση του κρέατος και τώρα έχει ένα σημαδι που είναι σαν το μάτι του σάουρον :lol:

αλλά γενικά παίζει ρόλο αν είναι με λέιζερ ή όχι; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By italakias
#537023
21 quadra έγραψε:Ο μεγάλος γιός έχει κύστη κόκκυγος και έκανε συρίγγιο, η κλασσική μέθοδος καθαρίσματος είναι χειρουργείο και εκτός εργασίας 1 μήνα να κλείσει η τομή με καθημερινά αλλαγή γάζες κλπ, δεν θέλει να την κάνει γιατί λέει ότι αν πάρει ένα μήνα άδεια θα τον απολύσουν, υπάρχει και η περίπτωση με Laser που είναι ΟΚ σε μια ημέρα όπως λένε, οπότε μια 3ήμερη άδεια μπορεί να πάρει, υπάρχει εδω κάποιος με ανάλογη εμπερία στο θέμα ή γιατρός που να μας φωτίσει τι απόφαση να πάρουμε ?

Ευχαριστώ εκ τν προτέρων.

Εχω κανει εγω την κλασικη επεμβαση.
Για το λειζερ εχω ακοθσει οτι μετα απο λιγο καιρο μπορει να εχεις θεμα.
Πρεπει να μιλησετε με γιατρους να σας πουν, οι πιο εμπειροι ειναι στα στρατιωτικα νοσοκομεια αφου κανουν συχνα.
Για να εχει συριγγιο παει να πει οτι το αφησε καιρο.
Αυτο δυσκολευει την κατασταση αφου ο γιατρος θα προχωρησει σε περισσοτερο βαθος για τον καθαρισμο της περιοχης.
Οι πρωτες αλλαγες πονανε πολυ , μετα απο δυο βδομαδες θα μπορει να περπαταει αλλα οχι να καθεται ανετα, παντως θα εχει βελτιωση.
Για το θεμα εργασιας δεν μπορω να σου πω κατι, ειναι δικη σας αποφαση.
Εαν δεν ειχε συριγγιο θα σου ελεγα καντε με λειζερ αλλα οι γιατροι θα σας πουν καλυτερα.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#537026 Καλά οι στρατιωτικοί δεν είναι απαραίτητα και ο,τι καλύτερο αλλά τελοσπαντων..
Άβαταρ μέλους
By italakias
#537031
QsisVTS έγραψε:Καλά οι στρατιωτικοί δεν είναι απαραίτητα και ο,τι καλύτερο αλλά τελοσπαντων..

Γιατι επειδη δεν προβαλλονται;
Στο 424 φανταρος την εκανα και πηγαιναμε με την σειρα για την επεμβαση.
Τελοσπαντων μην την ξεχειλωσουμε την κουβεντα.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#537054 Όντως είναι από τις εγχειρήσεις που παίζουν πολύ στα στρατιωτικά νοσοκομεία οπότε έχουν εμπειρία. Από την άλλη δεν είναι καμιά σοβαρή επέμβαση, το πιο πιθανό είναι να στην κάνει ο νέος και εντελώς άπειρος ιατρός.... Περισσότερο μετράει η μετεγχειρητική φροντίδα, αυτό που θα κάνεις εσύ δηλαδή, οι αλλαγές, η προσοχή κλπ.
Υπάρχει η παραδοασιακή ανοιχτή μέθοδος, ή ημιανοιχτή και η κλειστή. Όσο πιο κλειστά τόσο πιο πιθανό να ξαναγίνει. Όσο πιο ανοιχτά τόσο πιο άσχημα, πονεμένα και πιο πολύ καιρό θα πάρει να κλείσει.
Εγώ θα πήγαινα για την ημιανοιχτή, είναι ανοιχτή για να αδειάζει και να μη μένει κακό πράμα μέσα αλλά είναι και κάπως κλειστή οπότε θα κλείσει πιο γρήγορα.
Για λέιζερ σε κύστη κόκκυγα δεν ξέρω αλλά γενικά το λέιζερ είναι ένα μαχαίρι που κόβει και καίει/εξαερώνει μαζί δεν ξέρω αν κάνει άξια λόγου διαφορά.
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#537059 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, η ερώτηση μου αποσκοπεί στην ελάχιστη μετεγχειρηματική πορεία από το Lazer, θα κάνει και εκεί μια επίσκεψη σε 1-2 κέντρα που ειδικεύονται να δούμε τι θα πούν και αυτοί για να αποφασίσουμε.

Δεν το είχε αφήσει καιρό, πέρσι παρουσιάστηκε το πρόβλημα και πέρασε με την αντιβίωση που του έδωσε ο γιατρός, του παρουσιάστηκε πάλι φέτος στις διακοπές, πήρε πάλι αντιβίωση και είναι ΟΚ, ο γιατρός του ΕΟΠΥΥ που πήγε του είπε ότι έχει συρίγγιο και να πάει σε νοσοκομείο να χειρουργηθεί, τώρα ψάχνεται να δει τι θα κάνει άμεσα.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#537060 Αυτό που είναι εξωφρενικό είναι πως κινδυνεύει να απολυθεί επειδή θα κάνει μια εγχείρηση....
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#537061 Δυστυχώς όμως γίνεται δεν τον δεσμεύει κάτι να μην τον απολύσει
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#537062
mirage έγραψε:Αυτό που είναι εξωφρενικό είναι πως κινδυνεύει να απολυθεί επειδή θα κάνει μια εγχείρηση....


Είναι σεκιούριτυ και πρέπει άμεσα να καλυφθεί η θέση του, οπότε φοβάται μήπως και δεν υπάρχει θέση μετά την επιστροφή του, είναι 5 χρόνια στην εταιρία και για να το λέει μάλλον έχει δεί διάφορα σκηνικά, πάντως εκτός από τις προγραμματισμένες άδειες και ρεπό καί λίγες ημέρες αν κάποιος αρρωστήσει, 1 μήνας είναι μεγάλο διάστημα για να καλύπτεται εσωτερικά η απουσία ενός ατόμου, άρα είναι πρακτικοί και μόνο οι λόγοι από ότι καταλαβαίνω χωρίς να θέλω να δικαιολογήσω την εταιρία, τώρα αν το συζητήσει με την εταιρία και τον θέλουν αφού δεν έχει λείψει ούτε μέρα και πηγαίνει όπου τον στέλνουν χωρίς να το κάνει θέμα θα βρούν τρόπο, είναι δική του η απόφαση, εμείς σαν γονείς θα κάνουμε το καλύτερο σε ότι αποφασίσει από όλες τις απόψεις, τώρα συμβουλευτικά και μετά υποστηρικτικά.